Jump to content
Dogomania

M&M + G?! - Jak pies z kotem i koniem!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A wczoraj młode kobyłki miały pierwsze skoki. Bardzo im się podobało, bo się tak rozgalopowały i rozskakały, że ciężko było je przystopować. :)
Gryfia jest idealna :)

Wczoraj zaliczyłam też pierwszą glebę. :D Na szczęście nie na skokach... tylko już przy stępowaniu. Poluźniałam popręg (pasek pod brzuchem konia) i miałam nogę w górze. W tej chwili jakaś wstrętna, wielka gza postanowiła dziabnąć Gryfcię i młoda zaczęła galopować. Przez chwilkę się trzymałam, ale nie dałam rady zmienić mojej dziwnej pozycji i fiknęłam. :)
Gryfia zrobiła kółko dzikim galopem i wróciła z powrotem do mnie, stanęła i grzecznie czekała aż się ogarnę i wsiądę ponownie. Moja kochana. :loveu:
Trochę się obiłam, ale będę żyła. ;)

Posted

[quote name='Vitka']A wczoraj młode kobyłki miały pierwsze skoki. Bardzo im się podobało, bo się tak rozgalopowały i rozskakały, że ciężko było je przystopować. :)
Gryfia jest idealna :)

Wczoraj zaliczyłam też pierwszą glebę. :D Na szczęście nie na skokach... tylko już przy stępowaniu. Poluźniałam popręg (pasek pod brzuchem konia) i miałam nogę w górze. W tej chwili jakaś wstrętna, wielka gza postanowiła dziabnąć Gryfcię i młoda zaczęła galopować. Przez chwilkę się trzymałam, ale nie dałam rady zmienić mojej dziwnej pozycji i fiknęłam. :)
Gryfia zrobiła kółko dzikim galopem i wróciła z powrotem do mnie, stanęła i grzecznie czekała aż się ogarnę i wsiądę ponownie. Moja kochana. :loveu:
Trochę się obiłam, ale będę żyła. ;)[/QUOTE]
Widze, ze uprawiacie jakies dzikie jazdy rodeo:evil_lol:

Posted

[quote name='wasabi81']http://lh6.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TCsXhq0oBjI/AAAAAAAAe10/IiZ2z-NDJx0/DSC04273.JPG
Czy to jest sunia, ktora miala ten okropny guz??? Sliczna jest, i widac ze bardzo szczesliwa!!!:loveu:
Tak, to Benia miała tego okropnego guza. Nosi koszulkę, ponieważ ma tam szwy, które jej się rozchodzą. Rana była zakażona (ropa z guza) i dlatego ciężko się będzie zrastała... ale spokojnie, mamy czas. :)
Benia to straszna pieszczocha, myślę, że jest jej teraz bardzo dobrze. :)

Posted

[quote name='wasabi81']http://lh6.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TCsXoPpucnI/AAAAAAAAe2I/Jo-Xdkassfw/DSC04317.JPG oczywiscie, bez testu na taczke sie nie obejdzie... co to by byla za socjalizacja?? ;-)
http://lh4.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TCsXqS4LGDI/AAAAAAAAe2Q/XrbeNxQIlfc/DSC04335.JPG to chyba milosc!!:loveu:
http://lh4.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TCsXvRgzKlI/AAAAAAAAe2k/2BIFkSZ9eG0/DSC04347.JPG Jejku, jakie to jest slodkie!!!:loveu:
Oczywiście, potem będą jak ciocia Primka, która boi się wszystkiego. ;)
Maxio potem śmiesznie podgryzał szczeniorki, ale już nie miałam aparatu żeby to uwiecznić. Pewnie za jakiś tydzień to one pokażą mu jakie mają ostre ząbki. :D

Posted

Na moje szczęście Maxiowy nie chciał dziś za dużo chodzić. Zrobił to co musiał i biegiem do domu, bo upał okropny. Ja poobijana lekko po wczorajszym locie, nie mogę zginać ręki, bo mam takie dwie rysy, jakby mnie tygrys podrapał idealnie na zgięciu ręki... -.-
Kilka fot opalającego się Maxa :)

Posted

[quote name='Chantell']zdjęcia mi się nie wyświetlają, ale z jakim koniem? xD[/QUOTE]
aaaa widzisz! Trzeba było nas odwiedzać regularnie ;p
Jakieś 3 strony wstecz są jej zdjecia, a wcześniej opis, skąd się wzięła. ;)
[quote name='deer_1987']Slicznie sie usmiecha!!

a wczesniej sie super spisal w opiece nad maluchami :D[/QUOTE]
Bardzo się spisał. :):loveu:

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Gratuluję zakupu konika ! Cudna jest :loveu:

Opalający się Maxio ma świetną obrożę :)[/QUOTE]
Dziękuję. :)
Obroża oczywiście od taks. :)
[quote name='Cavy']Ale Maksik uchachany :loveu: Obróżkę ma śliczną :D[/QUOTE]
:)

Posted

wasabi81 napisał(a):
Sliczny twoj nowy banerek... wszystkie trzy zwierzaki pieknie wygladaja!!:loveu:

Dziękuję! :)
Nikola & Tina napisał(a):
Witamy się poraz pierwszy !
Śliczny koń jak można wiedzieć ile za nią dalaś ?

Witam! :)
Napiszę Ci PW. ;)

Wczoraj Maxio był z nami nad morzem. Wyszalał się chłopak, wszędzie miał piasek, bo głupolek wchodził do wody, a potem tarzał się w piasku. :)
Zdjęcia oczywiście mam, ale wstawię później. ;)
Magiczny podczas naszej nieobecności wysypał całą karmę Maxia i najadł się do woli, czego robić nie powinien.... 8)
A dziś wieczorem jadę do Gryfindora. ;) Pierwsze skoki już za nami, teraz planujemy jakiś fajny teren. Może znajdzie się kto kto zrobi nam jakieś zdjęcia? Zobaczymy. :)

Posted

deer_1987 napisał(a):
No wlasnie dawno tu zdjec nie bylo...

Bo mam mały problem z pamięcią na komputerze, ale dziś już będą zdjęcia! :)
Obiecuję. :oops: