wasabi81 Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 Chyba bedziesz musiala pomyslec nad nowym tytulem... "M&M&G! Jak pies z kotem i koniem" lub cos w tym stylu;-) Quote
Vitka Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 Patyś_ napisał(a):Jaka radość! :) Jechałam w piątek koło Wilkowo i widziałam kobyłki - ale chyba jeszcze bez twojej niuni - na pastwisku :) Też bym chciałą strasznie na żywca je ujrzeć ^^ Vitka co 3 zwierzaki, to nie dwa :) Pochłaniją człowieka :D Na szczęście dla całej trójki znajduję czas. :) Dziś Gryfii kupiłam kantar i frędzelki odganiające muchy. Maxio został wykąpany, a Magik oczywiście śpi mi na kolanach. :) deer_1987 napisał(a):Slicznie sie usmiechasz :) Dziękuję ;) wasabi81 napisał(a):Chyba bedziesz musiala pomyslec nad nowym tytulem... "M&M&G! Jak pies z kotem i koniem" lub cos w tym stylu;-) Nooo... muszę wysilić mózg i wymyślić coś kreatywnego... :D Nie byłam dziś u Gryfinki, ale robiłam dla niej zakupy. Jutro jadę z koleżanką do weterynarza, wzięła na DT starutką, chorą bernenkę i jutro ma operację usuwania wstrętnego guza... :( Trzymajcie kciuki za Benię. Jeżeli operacja się uda to do końca życia będzie kochana i przytulana. ;) Pokażę Wam kiedyś jej zdjęcia. A tymczasem zaczęłam ogarniać już zdjęcia i wstawię pierwszy w życiu kontakt Rupaczka z konikami. :) Jestem dumna z mojej Dorotki. :) Quote
Vitka Posted June 21, 2010 Author Posted June 21, 2010 W ogóle to już prawie mam wakacje! :D Oficjalnie w piątek! :) Jak już wszystkie formalności załatwimy to pewnie będzie dużo więcej czasu na uaktualnienie galerii. Na razie nie mam motywacji, czasu i pamięci na komputerze :D żeby zgrać zdjęć z Anglii... ale już mi się na to zbiera. ;) Quote
wasabi81 Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Vitka napisz prosze jak bernenka zniosla operacje? Mam nadzieje, ze guz zostal calkowicie usuniety i wszysto jest ok?!! Fotki, jak zawsze, mile sie oglada:-) Quote
Vitka Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 Benia po operacji ma się dobrze. Teraz ważne są najbliższe godziny. Ma 10 lat i jest rodowodowa, w hodowli ma wpisane, że nie żyje... Weterynarz jej guza określił jako zaniedbany, zapuszczony ropień, który powstał w wyniku pogryzienia lub innego uszkodzenia mechanicznego. Został całkowicie usunięty. Trzymałam go w rękach, był wielkości prawie mózgu! Ważył 1,3 kg!! Niedawno wróciłam i jak wychodziłam to Berenika sobie leżała i odpoczywała, ale pierwszy spacer na siku zaliczyła. Nie wiem co za potwór mógł ją w takim stanie porzucić, bo już taka trafiła do schroniska... A u reszty drużyny wszystko dobrze. :) Quote
Vitka Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 A w ogóle to guz wyglądał tak: http://img192.imageshack.us/img192/6996/dscf8633small.jpg Quote
wasabi81 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Vitka']A w ogóle to guz wyglądał tak: http://img192.imageshack.us/img192/6996/dscf8633small.jpg Matko:crazyeye::crazyeye:, tak wielkiego tego guza sobie nie wyobrazalam!! Szok!! Jak mozna doprowadzic psa do takiego stanu i na dodatek porzucic??:-(:-( [quote name='Vitka'] Ma 10 lat i jest rodowodowa, w hodowli ma wpisane, że nie żyje... nie ma na to slow:shake::shake: Mam nadzieje ze Benii teraz ulzylo (1,3kg przy szyi to straszne obciazenie, do tego bol) i szybko wroci do zdrowia!! Quote
Rupak Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Ojooo, dziękuję za wstawienie zdjęć :D widać, że cieszę się jak to dziecko :D Wymiziaj wszystko zwierzęta :* mam nadzieję, że u berneńki będzie dobrze. ja w czwartek wieczorem wrcam także widzimy się w schronisku czy coś:* Quote
Vitka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 [quote name='wasabi81']Matko:crazyeye::crazyeye:, tak wielkiego tego guza sobie nie wyobrazalam!! Szok!! Jak mozna doprowadzic psa do takiego stanu i na dodatek porzucic??:-(:-( nie ma na to slow:shake::shake: Mam nadzieje ze Benii teraz ulzylo (1,3kg przy szyi to straszne obciazenie, do tego bol) i szybko wroci do zdrowia!![/QUOTE] Guz był ogromny! Nie wiem jak długo go nosiła, ale na pewno ucierpiał na tym jej kręgosłup... Bez względu na to jak będzie teraz wyglądała ma kochający dom do końca życia i to jest najważniejsze. :) O 16 jadę do koleżanki i zobaczę jak się miewa Benia. ;) [quote name='Rupak']Ojooo, dziękuję za wstawienie zdjęć :D widać, że cieszę się jak to dziecko :D Wymiziaj wszystko zwierzęta :* mam nadzieję, że u berneńki będzie dobrze. ja w czwartek wieczorem wrcam także widzimy się w schronisku czy coś:*[/QUOTE] Wracaj, wracaj bo się stęskniłam!! :loveu: Quote
Vitka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Magiczny się przypomina. :) Maxio skacze nad rozwścieczoną bestią! A tu moja Gryfina zachowuje się jak piesek :loveu: Quote
Patyś_ Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Gryfinka na prawdę jak piesek ... A siad umie ? :D Quote
wasabi81 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 Gryfina i Maxio zeczywiscie maja podobny kolor siersci:-) Quote
Vitka Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 [quote name='Patyś_']Gryfinka na prawdę jak piesek ... A siad umie ? :D[/QUOTE] Hahaha! Taaaaak :D Nie no.. nie potrafi, ale uczymy się kłaniać. :) [quote name='wasabi81']Gryfina i Maxio zeczywiscie maja podobny kolor siersci:-)[/QUOTE] Szkoda, że ciężko będzie im zrobić wspólne zdjęcie... bo Max szczeka na konie, a Gryfia gania psy. ;) Quote
Vitka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='AgaMasel']Łooo! Gratuluję konia:) Piękna jest Dziękuję. ;) Maxio dziś szalał prawie cały dzień na działce. :) Pogoda była lekko beznadziejna... ja poszłam potem do schroniska, a mama została z Maxiem na działce. ;) Do Gryfii dziś nie pojechałam, chyba przeżyjemy. ;p Quote
Vitka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Wczoraj też padało... Gryfia została na pastwisku z Balbinką, ale Balbi wymyśliła, że sobie przejdzie na pastwisko obok i zostawiła biedną Gryfinę samą... :D Obie wygalopowały się za wszystkie czasy... :D Quote
Kama & Diana Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Śliczny kociak i psiak. Zapraszam do mnie. Quote
Patyś_ Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Twoja Gryfia na prawdę ma tlenioną grzywę ^^ Boska jest ^^ Quote
Vitka Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 [quote name='Kama & Diana']Śliczny kociak i psiak. Zapraszam do mnie.[/QUOTE] Dziękuję. ;) [quote name='Patyś_']Twoja Gryfia na prawdę ma tlenioną grzywę ^^ Boska jest ^^[/QUOTE] No pewnie, ona jest plastikiem, ale się nie przyznaje. :D Quote
wasabi81 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Nie moge sie napatrzec na tego przystojniaka!!!:loveu: http://lh3.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TCOIO54s8BI/AAAAAAAAegI/p7R6d3udfgU/s512/DSC03536.JPG Quote
Vitka Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 [quote name='deer_1987']Teraz to konika podziwiam :D :) [quote name='wasabi81']Nie moge sie napatrzec na tego przystojniaka!!!:loveu: http://lh3.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TCOIO54s8BI/AAAAAAAAegI/p7R6d3udfgU/s512/DSC03536.JPG No pewnie, najprzystojniejszy w okolicy. :D Wczoraj Maxio opiekował się berneńskimi dziećmi. :) Quote
Vitka Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 Bania ma się już zupełnie dobrze. Biega i cieszy się ze spokojnej starości w gronie rodziny berneńskiej :) Ciocia Prima i mama Sabi opiekują się glucikami :) Quote
Recommended Posts