Cavy Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 http://img26.imageshack.us/img26/5971/dsc07897a640x480.jpg Aaaa! Fantastyczny :loveu: Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Patyś_ napisał(a):Jezyk to akurat część mojego zwierzyńca ;) Afrykański jeż pigmejski biało brzuchy :) Nie bójcie sie nie podebrałam zwierzaka z lasu :) Ma na imię Finnie :) Vitka, czekamy na jutro, zobaczymy jak tam nam spacerek wyjdzie :D łaaa :loveu: skąd go wytrzasnęłaś? oswojony jest? Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Oswojony owszem :) Mój jeż stadny śpi w kieszenie bluzy, je kocie jedzonko, gania psy po pokoju bawi się w kołowrotku Fajny zwierz ^^:) Jest w polsce jedna hodowla jeży :) czekałam czekałam i się doczekałam! :) Zdjęcie jeżyny jeszcze u hodowcy : No i jak się w nich nie zakochać ?:loveu: Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Kłują, ale szczerze, to trochę jak taki mocniejszy masaż na ręku xD Jeszcze nigdy nie zakuła mnie jakoś strasznie mocno ;) Jak się czegoś wystraszy to zwiją się w kulkę i wtedy trochę zaboli, ale tego można uniknąć ;) Ogólnie bardzo towarzyskie zwierzątko :) Wielka atrakcja dla gości :) Mam znajomą, która jak tylko z kimś mnie poznaje, to zaczyna tak: To jest Patrycja, wiesz że ona ma JEŻA w domu ?! :D " Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 jeeej... jeże są przekochane :* u nas chodzą czasem takie wielkie x) mogłabyś mi podesłać link do tej hodowli? Chętnie bym sobie pooglądała, bo szczerze mówiąc nie słyszałam jeszcze o domowych jeżach xD Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Te wielkie są pod ochroną, dlatego każdemu komu mówię że mam jeża jest od razu : Ale one są chronione wiesz? Nie możesz go trzymać w domu! - chętnie wtedy tłumaczę, że to nie ta bajeczka :) Szczerze takiego z lasu, mają dwa psy bała bym się przygarnąć - wspaniałe kłębowisko pcheł, kleszczy i chorób skórnych - bałabym się o psy. Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='Patyś_']Te wielkie są pod ochroną, dlatego każdemu komu mówię że mam jeża jest od razu : Ale one są chronione wiesz? Nie możesz go trzymać w domu! - chętnie wtedy tłumaczę, że to nie ta bajeczka :) Szczerze takiego z lasu, mają dwa psy bała bym się przygarnąć - wspaniałe kłębowisko pcheł, kleszczy i chorób skórnych - bałabym się o psy. ja tam raczej wolę jak dzikie są wolne, a nie na siłe udomawiane. http://www.jezafrykanski.pl/index.php?pokaz=odzywianie to z tej hodowli masz jeżyka? Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Da owszem ;) Z tej :) Ja też wolę, żeby te dzikie były dzikie :) Chociaż fajnie jak ludzie pomagają przetrwać tym "spóźnialski" zimę :) Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Uważaj, bo to miłośc która nigdy nie umiera ^^ Viiitkaaa!!!! Czekam na relacje ze spacerku z Gops i koniowania! :D Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Patyś_ napisał(a):Uważaj, bo to miłośc która nigdy nie umiera ^^ Viiitkaaa!!!! Czekam na relacje ze spacerku z Gops i koniowania! :D haha ^^ Ale w przyszłości to raczej fretkę, świnkę morską albo syryjka planuję. :) Vitka zabije nas za to Ot chyba :evil_lol: Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Nieeee <macha wesoło ręką> Nie zabiję ^^ Vitkę to chętnie poproszę o obfocenie kiedyś mojego jeża ^^ Quote
Rupak Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Patyś! świetnego masz jeża, jest genialny! nie zdziw się jak rano wstaniesz i jeża nie będzie :D Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 A co? :D Włamiesz się przez okno i zabierzesz ? :D Uważaj! Mam mega szczekającego psa :D Poza tym, jez fuka na obcych XD Obronny xD Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jeż wabi się Finnie :) ( chociaż i tak rodzice wołaja na nią Jeżyna -.- ) Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Patyś_ napisał(a):Jeż wabi się Finnie :) ( chociaż i tak rodzice wołaja na nią Jeżyna -.- ) no widzisz a Nicole dla niż to jożinka albo jożin xDD Quote
Vitka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Jak się dziewczynki rozpisały :) Jeżu jest przecudowna! :D Sama o nią zapytałam więc to żaden OT ;) Maxio miał dziś przeżyć! Najpierw z Gops nad wodą. Poszalał, wpadł do wody, potem wchodził sam. :) Potem pojechał ze mną na konie. Tam jest szczeniorka Aza, za którą przepada. Poszedł do stawu się napić i zamoczył przednie łapki, Aza nadbiegła dziabnęła go za ogon (bo to zwykła robić bardzo często) i Maxio się wystraszył i wpadł do stawu, w którym nawet berneńczyk nie ma gruntu, ale sobie dzielnie dał radę! :) Wyszalał się z Azą i berneńczykami za wszystkie czasy, a potem w domu kąpiel... :D Zdjęcia będą ciut później, bo skleroza Vitki nie zna granic! Zapomniałam zabrać komórki, aparatów i moich butów 8) Niedługo mi koleżanka przywiezie, więc jeszcze dziś zobaczycie owoc dzisiejszych szaleństw! ;) Quote
Chantell Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Vitka napisał(a):Jak się dziewczynki rozpisały :) Jeżu jest przecudowna! :D Sama o nią zapytałam więc to żaden OT ;) Maxio miał dziś przeżyć! Najpierw z Gops nad wodą. Poszalał, wpadł do wody, potem wchodził sam. :) Potem pojechał ze mną na konie. Tam jest szczeniorka Aza, za którą przepada. Poszedł do stawu się napić i zamoczył przednie łapki, Aza nadbiegła dziabnęła go za ogon (bo to zwykła robić bardzo często) i Maxio się wystraszył i wpadł do stawu, w którym nawet berneńczyk nie ma gruntu, ale sobie dzielnie dał radę! :) Wyszalał się z Azą i berneńczykami za wszystkie czasy, a potem w domu kąpiel... :D Zdjęcia będą ciut później, bo skleroza Vitki nie zna granic! Zapomniałam zabrać komórki, aparatów i moich butów 8) Niedługo mi koleżanka przywiezie, więc jeszcze dziś zobaczycie owoc dzisiejszych szaleństw! ;)no to cierpliwie czekamy :) Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Vitko a jutro bedziesz miała aparat czy niii? :) To najwyżej ja wezmę :D Quote
Vitka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Patyś_ napisał(a):Vitko a jutro bedziesz miała aparat czy niii? :) To najwyżej ja wezmę :D Już mam aparat :) Wezmę go oczywiście jutro 8) Zgrywam zdjęcia ;) Quote
Patyś_ Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Mrrr - to czekam ^^ To ja swojego nie targam w takim wypadku, bo sama podróż z moim wypłoszem będzie niezła przeprawa ^^ ( niestety moja mała witając się szczeka na ludzi - ludzi nie rozumieją, ona nie rozumie czemu oni nie rozumieją i szczeka głośniej. ) potrzeba wiele wysiłku zeby się uspokoiła xD Quote
Vitka Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Zdjęcia! :D Misia Maxio sobie pływa ;) suuuuuchy... ;p Quote
Recommended Posts