Jump to content
Dogomania

M&M + G?! - Jak pies z kotem i koniem!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patyś_ napisał(a):
Jezyk to akurat część mojego zwierzyńca ;) Afrykański jeż pigmejski biało brzuchy :) Nie bójcie sie nie podebrałam zwierzaka z lasu :) Ma na imię Finnie :)
Vitka, czekamy na jutro, zobaczymy jak tam nam spacerek wyjdzie :D

łaaa :loveu: skąd go wytrzasnęłaś? oswojony jest?

Posted

Oswojony owszem :) Mój jeż stadny śpi w kieszenie bluzy, je kocie jedzonko, gania psy po pokoju bawi się w kołowrotku Fajny zwierz ^^:) Jest w polsce jedna hodowla jeży :) czekałam czekałam i się doczekałam! :)
Zdjęcie jeżyny jeszcze u hodowcy :

No i jak się w nich nie zakochać ?:loveu:

Posted

Kłują, ale szczerze, to trochę jak taki mocniejszy masaż na ręku xD Jeszcze nigdy nie zakuła mnie jakoś strasznie mocno ;) Jak się czegoś wystraszy to zwiją się w kulkę i wtedy trochę zaboli, ale tego można uniknąć ;) Ogólnie bardzo towarzyskie zwierzątko :) Wielka atrakcja dla gości :) Mam znajomą, która jak tylko z kimś mnie poznaje, to zaczyna tak: To jest Patrycja, wiesz że ona ma JEŻA w domu ?! :D "

Posted

jeeej... jeże są przekochane :* u nas chodzą czasem takie wielkie x)
mogłabyś mi podesłać link do tej hodowli? Chętnie bym sobie pooglądała, bo szczerze mówiąc nie słyszałam jeszcze o domowych jeżach xD

Posted

Te wielkie są pod ochroną, dlatego każdemu komu mówię że mam jeża jest od razu : Ale one są chronione wiesz? Nie możesz go trzymać w domu! - chętnie wtedy tłumaczę, że to nie ta bajeczka :) Szczerze takiego z lasu, mają dwa psy bała bym się przygarnąć - wspaniałe kłębowisko pcheł, kleszczy i chorób skórnych - bałabym się o psy.

Posted

[quote name='Patyś_']Te wielkie są pod ochroną, dlatego każdemu komu mówię że mam jeża jest od razu : Ale one są chronione wiesz? Nie możesz go trzymać w domu! - chętnie wtedy tłumaczę, że to nie ta bajeczka :) Szczerze takiego z lasu, mają dwa psy bała bym się przygarnąć - wspaniałe kłębowisko pcheł, kleszczy i chorób skórnych - bałabym się o psy.

ja tam raczej wolę jak dzikie są wolne, a nie na siłe udomawiane.
http://www.jezafrykanski.pl/index.php?pokaz=odzywianie to z tej hodowli masz jeżyka?

Posted

Patyś_ napisał(a):
Uważaj, bo to miłośc która nigdy nie umiera ^^
Viiitkaaa!!!! Czekam na relacje ze spacerku z Gops i koniowania! :D

haha ^^ Ale w przyszłości to raczej fretkę, świnkę morską albo syryjka planuję. :)
Vitka zabije nas za to Ot chyba :evil_lol:

Posted

Jak się dziewczynki rozpisały :)
Jeżu jest przecudowna! :D Sama o nią zapytałam więc to żaden OT ;)

Maxio miał dziś przeżyć! Najpierw z Gops nad wodą. Poszalał, wpadł do wody, potem wchodził sam. :)
Potem pojechał ze mną na konie. Tam jest szczeniorka Aza, za którą przepada. Poszedł do stawu się napić i zamoczył przednie łapki, Aza nadbiegła dziabnęła go za ogon (bo to zwykła robić bardzo często) i Maxio się wystraszył i wpadł do stawu, w którym nawet berneńczyk nie ma gruntu, ale sobie dzielnie dał radę! :)
Wyszalał się z Azą i berneńczykami za wszystkie czasy, a potem w domu kąpiel... :D

Zdjęcia będą ciut później, bo skleroza Vitki nie zna granic!
Zapomniałam zabrać komórki, aparatów i moich butów 8) Niedługo mi koleżanka przywiezie, więc jeszcze dziś zobaczycie owoc dzisiejszych szaleństw! ;)

Posted

Vitka napisał(a):
Jak się dziewczynki rozpisały :)
Jeżu jest przecudowna! :D Sama o nią zapytałam więc to żaden OT ;)

Maxio miał dziś przeżyć! Najpierw z Gops nad wodą. Poszalał, wpadł do wody, potem wchodził sam. :)
Potem pojechał ze mną na konie. Tam jest szczeniorka Aza, za którą przepada. Poszedł do stawu się napić i zamoczył przednie łapki, Aza nadbiegła dziabnęła go za ogon (bo to zwykła robić bardzo często) i Maxio się wystraszył i wpadł do stawu, w którym nawet berneńczyk nie ma gruntu, ale sobie dzielnie dał radę! :)
Wyszalał się z Azą i berneńczykami za wszystkie czasy, a potem w domu kąpiel... :D

Zdjęcia będą ciut później, bo skleroza Vitki nie zna granic!
Zapomniałam zabrać komórki, aparatów i moich butów 8) Niedługo mi koleżanka przywiezie, więc jeszcze dziś zobaczycie owoc dzisiejszych szaleństw! ;)
no to cierpliwie czekamy :)

Posted

Patyś_ napisał(a):
Vitko a jutro bedziesz miała aparat czy niii? :)
To najwyżej ja wezmę :D

Już mam aparat :)
Wezmę go oczywiście jutro 8)

Zgrywam zdjęcia ;)

Posted

Mrrr - to czekam ^^ To ja swojego nie targam w takim wypadku, bo sama podróż z moim wypłoszem będzie niezła przeprawa ^^ ( niestety moja mała witając się szczeka na ludzi - ludzi nie rozumieją, ona nie rozumie czemu oni nie rozumieją i szczeka głośniej. ) potrzeba wiele wysiłku zeby się uspokoiła xD