ewab Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Mnie też album P. Ani bardzo się podoba. Sarenka wygląda jakby kangurem była:). Erko jak wieści od Gucia? Quote
erka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Nie mogę teraz wogóle edytowac postu, nawet wchodząc w zaawansowana edycję, bo chyba z powodu późnej godziny, jakies masło maślane mi wyszło w ostatnim zdaniu:eviltong:. Co do Gucia, to dałam sobie dzisiaj na wstrzymanie i nie dzwoniłam. Dostałam tylko na kom. zdjęcie Gucia z info,ze przyniósł im wiele radości. Uploaded with ImageShack.us Quote
Rudzia-Bianca Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='erka']Album wręczony:). Bardzo się spodobał, a ci co znają panią Anie wiedzą,że pochwały zawsze szczere:lol:, bo w przeciwnym razie pani Ania waliłaby prosto z mostu:eviltong:. . Ufff kamień z serca, choć nie wiem czy Wam wierzyć Ciotki można:diabloti: PS Już gotowy bazarek dla Kiec :) zapraszamy do podnoszenia i rozreklamowania http://www.dogomania.pl/threads/190891-Psie-gad%C5%BCety-i-nie-tylko-dla-Kielc-do-20-sierpnia-godz.-22.00-ZAPRASZAM-%29?p=15188499#post15188499 Quote
Rudzia-Bianca Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 ewab napisał(a):Teraz jest 54:49. Potrzeba 6 głosów. O ile się nie pomyliłam to zabrakło nam właśnie 6 punktów do I miejsca , ale jest 2 miejsce wielkie brawa andziu:) Quote
beataczl Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Rudzia-Bianca napisał(a):O ile się nie pomyliłam to zabrakło nam właśnie 6 punktów do I miejsca , ale jest 2 miejsce wielkie brawa andziu:) gratuluje serdecznie 2 miejsca na podium! :multi::loveu::multi: Quote
ewelinka_m Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Rudzia, p.Ania jest osobą bezpośrednią :diabloti: jak jej coś się nie podoba to się nie hamuje.. :evil_lol: a albumem była zachwycona..zresztą każdy kto go widział padał z wrażenia! P.Ania nawet dziś mówiła, że profesjonalna ręka go kleiła ;) Morelek na szczęście dziś dostał ostatnie zastrzyki, które były dla niego bardzo bolesne..darł się okrutnie..w gabinecie podnosił większy alarm..więc od kilku dni przychodziła Elwira i sama mu je podawała. panikarz też jest z niego niezły :razz: dziś miał zakładany nowy opatrunek...niestety łapka bez zmian, ciągle nią włóczy, nie staje na niej :-( nie wiadomo co z nią będzie..póki co ją obserwujemy Quote
Rudzia-Bianca Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 ewelinka_m napisał(a): P.Ania nawet dziś mówiła, że profesjonalna ręka go kleiła ;) No nie da się ukryć ... klej był profesjonalny :) Cieszę się że się podobał :) Quote
ewelinka_m Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 zajrzyjcie proszę do nowego znaleziska dziewczyn z jędrzejowa...makabra jednym słowem :-( http://www.dogomania.pl/threads/190859-ZAFIR-ofiara-WNYK%C3%93W-URWANA-%C5%81APA-bezmiar-CIERPIENIA-drastyczne-PROSIMY-O-POMOC-! allegro cegiełkowe, gdyby ktos chciał wspomóc leczenie: http://allegro.pl/item1189065594_zafir_ofiara_wnykow_ucieta_lapa_3_zmasakrowane.html Quote
andzia69 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Erka - co z domkiem dla Maji? miał byc i?.... Czy tą sunię ala yorka Mikę to będziemy ogłaszać? bo z tego co wyczytałam, to pani chce osobiście sunię wyadoptować no i pewnie będzie chciała, żeby to był dom w Kielcach? a jeśli tak to nie widzę sensu, zeby ją ogłaszać i proponować... Poza tym czy coś wiemy nt. suni z działek - Dyzi??? ona jest czy nie ma, itd itp? To samo nt Aresika? trzeba by się skoncentrować na psach, które juz od dłuższego czasu nie mogą znaleźć domów:-( Mozart, Chopin, Elza, Koni, Sonia, Teri, Albinka, Górka (choć nie wiem czy ona kiedykolwiek znajdzie dom) no i Puszek:-(...to chyba rekordziści kieleccy :shake::placz: większosć z nich siedzi w hotelach...a kasy coraz mniej...o ile jakaś w ogóle jest na nie:-(:-(:-( Quote
Jaaga Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Własnie miałam pisac, że prosze bardzo o ogłoszenia dla moich tymczasów. Lato się kończy, będzie coraz chłodniej. Boję sie pomyslec, że wszystkie zostaną na zimę. Nawet Oskar na noc juz chce do domu. Tylko Sonia siedzi w kojcu, a przeciez ona wczesna wiosną była u mnie w domu. Nie mam juz pomysłów na nie. Jedynie koteczka Mala dzis miała sterylkę i jedzie do nowego domu. Merlinem i Zuzią również nikt sie nie interesuje. Merlin zdążył tak wyrosnać, ze jest prawie wielkosci matki. Zuzię też zawioze na sterylke, ale jeszcze karmi, więc sie na razie nie da. Quote
erka Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Maja jest już w nowym domu:). Dom z ogrodem w Łopusznie , bardzo miła dziewczyna przyjechała po sunię, poprzednio miała podobnego do niej psiaka. Aresa zdejmiemy z ogłoszeń, bo prawdopodobnie zostanie w dt. Do Dyzi zadzwonię jutro, ale jeszcze niedawno była dalej w dt. Ogłoszenia dla wszystkich psiaków bardzo potrzebne, ale nie wiem, czy sama ewelinka_m sobie poradzi , bo ona teraz opiekuje sie psami u pani Ani po jej wyjeździe Quote
ewab Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 Już niedługo trzeba będzie przekazać kasę za utrzymanie przez kolejne trzy miesiące strony swietokrzyskie.schronisko.net. De facto strona jest opłacana przeze mnie. Ostatnio jednak kwota jaką przeznaczam na utrzymanie psów i kotów znacząco wzrosła i dlatego zmuszona jestem prosić o pomoc w utrzymywaniu strony (91,50 zł za trzy miesiące). Jeśli ktoś mógłby ogłosić choćby jednego psiaka z Brzyścia, byłabym bardzo wdzięczna (edit: wykupiłam im ogłoszenia). Potrzebuję DT dla karmiącej kotki i trzech maluszków. Kocica przemiła tricolorka, włącza mruczenie kiedy tylko dojrzy człowieka na horyzoncie. Quote
zuzlikowa Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Wątek benia ze schronu w Kielcach...DIMY! http://www.dogomania.pl/threads/190933-BERNARDYN_DIMA_nie-zauwa%C5%BCany-cho%C4%87-PI%C4%98KNY-czeka-na-sw%C3%B3j-LOS_JAKI-deklaracje-nawet-1z%C5%82#post15193930 Czy ktoś w najbliższym czasie będzie jechał w kierunku Konstancina?...czeka tam na chłopaka miejsce w hotelu(choć chętniej powitałabym dt i dalej go szukam na nowym wątku bernardynów szukających dt http://www.dogomania.pl/threads/190842-BERNARDYNY-szukaj%C4%85-DOM%C3%93W-TYMCZASOWYCH...jest-ich-w-schronach-ju%C5%BC-p%C3%B3%C5%82-setki!!!!). Quote
ewelinka_m Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 tak jeszcze przeglądałam 1-szą stronę , co z Miśkiem? Saga go chyba wklejała? :razz: on przetrwał tą łapankę schroniskową? andzia co do tej yorkowatej, to na szczęście nie tylko w kielcach może zamieszkać :diabloti: mówiłam tym kobietom, ze współpracujemy z innymi osobami z całej polski, więc nie mają się czym martwić bo domek sprawdzimy...Ewab miała też dla niej jakiś domek..Ewa czy dodzwoniłyście się do tych pań? wyszło coś z tego ds? [quote name='erka'] Ogłoszenia dla wszystkich psiaków bardzo potrzebne, ale nie wiem, czy sama ewelinka_m sobie poradzi , bo ona teraz opiekuje sie psami u pani Ani po jej wyjeździe między spacerami mam nadzieję, że czasem mi się uda przysiąść i coś ogłosić ;) Dziś rano zaczepiła mnie sąsiadka p.Ani z parteru, ci którzy u niej bywają wiedzą o której mówię , podobno któryś z psiaków wył i piszczal przez pół nocy, podejrzewam Morela...jeśli to prawda to nie wiem co będzie dalej, ale Morel nie bedzie mógł zostać w mieszkaniu :shake: ja nie dam rady bywać tam 4x dziennie i jeszcze nocować. A to taki kochany psiak jest przytula się ciągle, na smyczy ładnie chodzi, taki radosny jest na spacerkach. Tylko nie bardzo mam mu jak zrobić sama zdjęcia bo za każdym razem przykleja się do mnie , a oczywiście chętnych do pomocy w wychodzeniu brak :diabloti: a trochę od ostatnich zdjęć się zmienił, przede wszystkim ma bardziej uśmiechniętego pysia i nie jest już tak przerażony, przydałoby się go również wykastrować...bo biednemu Puszkowi nie daje żyć. :evil_lol: Quote
mrs.ka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 ewab to ja dam 30 zł na zapłacenie strony,wyślij mi nr.konta to wpłacę Tobie czy jak tam chcesz :) Quote
andzia69 Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 ponieważ w bazarku fotograficznym zajęłyśmy 2 miesce, a wygrało zdjęcie Mr.ski:lol: z Bambim - które z resztą ma w awatarku:evil_lol: to postanowiłam wygraną podzielić po pół:p Quote
erka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Co w takim razie zrobić z tym Morelkiem??? Babsko, które go podrzuciło ma problem z głowy i czyste wg niej sumienie. Ja naprawde nie mam pomysłu na tego psiaka. Nie ma go teraz gdzie przechować, a co dopiero mówić o domu stałym, skoro prawdopodobnie łapa będzie do amputacji. Albinka z wszystkimi łapkami i w niewielkim właściwie stopniu niesprawna tyle miesięcy czeka i nic. Za dużo mamy pod opieką psów trudnych do adopcji czekających miesiącami na dom. Nie wiem, czy nie lepiej było od razu podjąć w jego przypadku decyzje o eutanazji, teraz już by było trudno. Niestety wydaje mi się,że do takich decyzji będziemy zmuszani coraz częściej, realia sa niestety okrutne . Dzisiaj przyjechało do Kielc małżeństwo z Bytomia, obejrzeć ta mix pekinkę i tą malutką z łańcucha. Miałam nadzieję,że cos wybiorą, ale niestety nie. Jednak woleliby starszego psiaka, z którym by sobie poradził ojciec kobiety, bo to on najwięcej wychodzi z psem, kiedy oni są w pracy. Podałam namiary do p.Teresy, u której jest Pako, jeżeli nie on, to sa tam jeszcze starsze psiaczki, może cos wybiorą . W takim razie pilnie potrzebne choc dt dla tej pekinkowatej i małej z łańcucha, zaraz wstawię jej lepsze zdjęcia. Zuzlikowa dzieki za załóżenie wątku dla benia:). Ja tylko sie martwię czy on tam jeszcz jest, a jeżeli tak, to w jakim stanie. Czy ktos , kto jeszcze nie jest rozpoznawalny w schronie mógłby tam pójśc i to sprawdzić? Quote
Jaaga Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Erko, Koci Świat nie pomoże? Mogłaś zadzwonić i może wzięli by ją ze sobą. Quote
mrs.ka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 andzia69 napisał(a):ponieważ w bazarku fotograficznym zajęłyśmy 2 miesce, a wygrało zdjęcie Mr.ski:lol: z Bambim - które z resztą ma w awatarku:evil_lol: to postanowiłam wygraną podzielić po pół:p andzia69 dzięki za gest :loveu: biorąc pod uwagę,że Bambi mój,Dolar mój,zdjęcie moje:evil_lol: to chyba sprawiedliwy podział ale jeśli myślicicie inaczej to ... i tak się dzielimy na pół;) pomysł był andzi69 tylko trochę logistyka jej siadła bo mogłyśmy spokojnie zająć pierwsze(zawsze więcej do podziału) ale dobre i to :multi: ja informuję,że przeznaczę te pieniążki za sterylke Doty z wątku starachowickiego Quote
erka Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 [quote name='Jaaga']Erko, Koci Świat nie pomoże? Mogłaś zadzwonić i może wzięli by ją ze sobą. Jaaga, ale gdzie ja mieli zabrać? Przecież Koci Swiat pod Wa-wą, a oni z Bytomia. Wstrzymałam sie z dzwonieniem do KŚ, bo miałm nadzieję,że ci ludzie sie zdecydują. Zadzwonię jutro. A to Stefka, malutka sunieczka, niecałe 8 kg, zabrana od chłopa z krowiego łańcucha na sterylkę. Jak sie nie znajdzie chociaż dt, ma tam wrócić. Sunieczka była zabiedzona i troszke przestraszona, ale b.szybko się rozkręca. Jest przemiła, czysta w domu, chodzi ładnie przy nodze, nawet bez smyczy. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
ewelinka_m Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 erka napisał(a):Co w takim razie zrobić z tym Morelkiem??? Babsko, które go podrzuciło ma problem z głowy i czyste wg niej sumienie. Ja naprawde nie mam pomysłu na tego psiaka. Nie ma go teraz gdzie przechować, a co dopiero mówić o domu stałym, skoro prawdopodobnie łapa będzie do amputacji. Albinka z wszystkimi łapkami i w niewielkim właściwie stopniu niesprawna tyle miesięcy czeka i nic. Morelek jest na prawdę super kochanym psiakiem, taki radosny kiedy przychodzę i z ogromną cierpliwością znosi zabiegi przy łapce, dziś mu ją trochę masowałam coby jakoś pobudzić te nerwy..oczywiście jak przyszłam cały opatrunek był w strzępkach :diabloti: mieli z Puszkiem doskonałą zabawę.. :evil_lol: zaoszczędzili mi przynajmniej zdejmowania opatrunku, bo i tak chciałam go wymienić na nowy, niestety łapa musi być zabezpieczona bo ranki, które na niej są cały czas sobie wylizuje, przez co wcale się nie goją a jeszcze bardziej się powiększają... :mad: andzia gratuluje wygranej! :multi:;) Quote
Jaaga Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 erka napisał(a):Jaaga, ale gdzie ja mieli zabrać? Przecież Koci Swiat pod Wa-wą, a oni z Bytomia. Wstrzymałam sie z dzwonieniem do KŚ, bo miałm nadzieję,że ci ludzie sie zdecydują. Zadzwonię jutro. No przecież, że nie do Warszawy, tylko do nas :evil_lol:. Myślałam, ze Koci Świat nie zdecydował się pomóc. Quote
Rudzia-Bianca Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 ewelinka_m napisał(a):Morelek jest na prawdę super kochanym psiakiem, taki radosny kiedy przychodzę i z ogromną cierpliwością znosi zabiegi przy łapce, dziś mu ją trochę masowałam coby jakoś pobudzić te nerwy..oczywiście jak przyszłam cały opatrunek był w strzępkach :diabloti: mieli z Puszkiem doskonałą zabawę.. :evil_lol: zaoszczędzili mi przynajmniej zdejmowania opatrunku, bo i tak chciałam go wymienić na nowy, niestety łapa musi być zabezpieczona bo ranki, które na niej są cały czas sobie wylizuje, przez co wcale się nie goją a jeszcze bardziej się powiększają... :mad: andzia gratuluje wygranej! :multi:;) Ja nawet wolę nie wizualizować sobie stanu mieszkania pani Ani pod Jej nieobecność:crazyeye: Quote
Rudzia-Bianca Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 No i powstał :) http://www.dogomania.pl/threads/190978-Pierwszy-raz-na-dogo-pies-dla-ps%C3%B3w-do-19-.08.-godz.-23.45?p=15199066#post15199066 Quote
divia_gg Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 mag.do mozesz wrzucic Kale do pierwszego postu chyba jej tam nie wiedze, chyba ze jest a ja nie dostrzegam;) Ale jak cos to link do dziewczyny, na pierwszej stronie wszelkie info i zdjecia: http://www.dogomania.pl/threads/186551-***Uciek%C5%82a-%C5%9Bmierci.-Kala-po-walce-o-%C5%BCycie-szuka-cudownego-domu-* Quote
Recommended Posts