Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

krew mnie zalewa jak czytam takie opinie jak zuzki2.łatwo krytykować! ja was podziwiam!!!!!!!!!!!!!!sama mam 2 psy(jeden z adopcji),kota i królika(adopcja) i ledwo ze wszystkim nadążam.łapałam też raz pół dzikie szczeniaki i wiem co to znaczy! a teraz jest szansa na nowy domek. pani jeszcze się waha ale zapytam -czy Maja nadawała by się do towarzystwa pieska ratlerka miniaturki.piesek waży 2,2kg i dlatego sunia musiałaby być super łagodna.pani pieska długo pracuje i chciałaby dla niego towarzystwa,mieszkanie w bloku.

Posted

Agasz - Maja mieszka i z kotami i z drugą sunią - wydaje mi się, ze z ratlerkiem da radę:)

ps. - co do komentarzy Zuzki - nie ma się czym przejmować ;) najlepiej sobie klikać przed monitorkiem:)

Posted

dzięki! zrobiłam zdjęcie mai z monitora na telefon i jak tylko spotkam tą dziewczynę na spacerku to jej pokażę. mam nadzieję że będzie tak dobrze jak z tą panią z chęcińskiej co wzięła jamniczkowatą sunię od ewa.b.pozdrawiam!

Posted

erko, czy dołączyłaś do sterylkowej skarbonki? Jeśli tak to można zgłosić kaukazkę do sterylki, pokryją 100% kosztów. Jeśli nie jesteś w skarbonce, to mogą pokryć 75% kosztów :)

Posted

Odnośnie ogłoszeń dla Koni. Przeklejam post kaskadafik, która opiekuje się Koni

"Koni nam się robi pewniejsza sebie, jak widzi kogoś obcego to szczeka strasznie groźnie i podskakuje do siatki al eto tylko na ogrodzonym terenie, naprawdę może wystraszyć !!! a jak już ktos obcy wejdzie to ucieka i obserwuje z daleka taka odważna, mnie i Asię lubi i jej córki też, Pan Jan przychodził co budy robi, to wogóle do niego nie podchodziła, żadnego wrażenia nie zrobił na niej, jest coraz bardziej przytulaśna, wywala koła do góry i czeka na głaskanie i mizianie, napewno z nową osobą chwilke by zesżło, al enapewno by się szybko do dobrego człowieka przekonała, nie wiem jak do dzieci , ciężko okreslić ..."

Posted

Hej dziewczyny, głupio mi, że tak się zapadłam pod ziemię.. ale sprawy finansowo-zawodowe ciągle w proszku :( Gdyby były jakieś szczeniaki w pilnej potrzebie piszcie.. może będę mogła dać DT na chwilę. Pozdrawiam Was wszystkie pełna podziwu dla Waszej pracy! :)

Posted

Kar0la, w zasadzie to my szukamy domu tylko dla Maji, tej kudłatej rudej , juz po sterylce, wykupionej z klatki w pseudo. Ta mała czarna suczka , to juz staruszeczka, p.Haas wykupiłą ją ze schroniska, bo chcciała urtaować najbiedniejszą . Ale ona ma włąśnie takie odruchy, jednego dnia ratuje , a drugiego by się chętnie pozbyła, potem znowu by chciała odzyskac i tak w kółko.
Myslę,że ta staruszka niech juz u niej dozyje, bo pewnie nikt by jej nie zechciał.:(

Posted

agnieszka24 napisał(a):
erko, czy dołączyłaś do sterylkowej skarbonki? Jeśli tak to można zgłosić kaukazkę do sterylki, pokryją 100% kosztów. Jeśli nie jesteś w skarbonce, to mogą pokryć 75% kosztów :)

Agnieszka24, tak wpłacam do skarbonki, Jaaga chyba też , ale wysterylizowałysmy już stamtąd Kalę , więc nie wiem z jaką częstotliowścią można korzystać.

Agasz, jak najbardziej Maja by się nadawała, to bardzo spokojna sunieczka i jak pisała andzia69 mieszak teraz z 2 psami i kilkoma kotami i bardzo dobrze sie dogaduje.

Maada miło Cie znowu widzieć:loveu:. Ale strasznie przykro,że jeszcze Twoje sprawy nie są uregulowane:shake:.
Na razie nie ma szczeniorów takich na ulicy,te które są maja jakąś opiekę . Chyba ,że Juna, bo trzeba ją odebrac z Piekar Śl., ale musze zapytac o to ewab.
Dzięki za chęć pomocy!:lol:

Posted

erko, z tego co pamiętam to Kalę zgłaszała Jaaga, ja miesiąc temu wysterylizowałam na koszt skarbonki Azę z NM. Ty nie zgłaszałaś żadnej suczki, więc jak najbardziej mogłabyś poprosić o sterylkę kaukazki :) Trzeba by było założyć jej wątek, bo takie są wymogi. Wiadomo, że to nie było by w porządku gdyby ktoś zgłosił 5 suczek w miesiącu, ale w tej sytuacji jak najbardziej możemy liczyć na pomoc. Zmieniło się teraz konto do wpłat i adres na który przesyłane sa faktury - współpraca z SOS bokserom jest zakończona.

Posted

To chyba będzie problem, bo sunia jest u *Gajowej*, ona chyba zbyt często nie pisze na dogo, nie wiem, czy byłyby na bieżaco info,żeby zakładać wątkek. To w takim razie zostawmy to do następnej suczki, która by była bezpośrednio pod naszą opieką.

Posted

Dzięki jkp:), z pewnościa skorzystamy. Trzeba koniecznie wysterylizowac ta beniowatą Misię , która jest na wsi, bo lada moment pewnie będzie cieczka. Ale jak na razie nie mam pomysłu, gdzie ją przechować po sterylce i to jest największy problem.
No i te upały nie sprzyjają takim zabiegom.

Posted

Maada napisał(a):
Hej dziewczyny, głupio mi, że tak się zapadłam pod ziemię.. ale sprawy finansowo-zawodowe ciągle w proszku :( Gdyby były jakieś szczeniaki w pilnej potrzebie piszcie.. może będę mogła dać DT na chwilę. Pozdrawiam Was wszystkie pełna podziwu dla Waszej pracy! :)

Maada, poszukuję DT dla połamanej szczeniorki, która już może opuścić lecznicę. Czy jesteś w stanie zaopiekować się takim, nieco bardziej wymagającym uwagi szczeniakiem?

Erko, Slay zgodził się aby Juna u niego została na domowym DT. Dogadała się z rezydentem:). Ale DS poszukiwane.

Posted

Erko bylam dzis na tej petli w Poslowicach...I tez nie bylo zadnego zwierza. Zapytalam ludzi co tam stali - podobno z 10, 15 min i tez zadnego psiaka nie widzieli. Jak by p.Kazia go jednak zobaczyla to moge podjechac go obfocic.

A teraz sie biore za ogloszenia Kali - malej zlosnicy:)

Posted

1. Imię -MISIA z BUSKA
2. Płeć - suka
3. Wiek - niespełna rok
4. Sierść -półdługa

5. Sterylizacja - ...jeśli nie będzie wysterylizowana, w umowie będzie punkt o obowiązku wysterylizowania do określonego czasu...(A MOŻE UDA SIĘ JĄ WYSTERYLIZOWAĆ?)
6. Wielkość - S

7. Miejscowość - ok.BUSKA

8. Województwo -
kieleckie
9. Miejsce Pobytu -dt
10. Zachowanie - radosna i otwarta do ludzi...łagodna i przytulaśna
11. Zachowanie względem Dzieci -nie sprawdzono ...a może ta Pani ma dzieci i wie jak sunia do nich się zachowuje?
12. Zachowanie względem Zwierząt - jak wyżej...może coś o tym wiadomo
13. Dla Kogo - dla odpowiedzialnych osób, lubiących bliski kontakt z psem...świadomych,że czasu suni będzie trochę poświęcić...
14. Historia -
wyrzucona w Lesie Winiarskim pod Buskiem.
Sunia przyplątała się na podwórko kobiety, która chciała ja oddać do schroniska. Powiedziałam znajomemu,żeby jej powiedział ,że bedziemy szukac dla niej domu, niech ja tylko zatrzyma. On jej zawiózł karmę i sunia na razie tam jest.

15. Kontakt - (nr tel i do kogo)
16. Krótki Opis -DROBNA,ale BARDZO PROPORCJONALNIE zbudowana, o pięknym umaszczeniu nie tylko głowy,
młodziutka,o specyficznej mordce sunia mix.bernardyna...radosna i chętna do kontaktu z człowiekiem...poraniona,ale nadalufna...BARDZO POTRZEBUJE OPIEKUŃCZEGO i ODPOWIEDZIALNEGO DOMU!
+ 4 fotki ...foty są....

Chciałam uzupełnić metryczkę Misi spod Buska napisana przez zuzlikową.
Sunia jeszce nie miała cieczki, więc ma ok.7-8 mies.
Jeżeli chodzi o stosunek do dzieci , to ok, ale jest mało delikatna w zabawach, więc do małych dzieci raczej się nie nadaje.
Z psami dobry kontakt, teraz przebywa z psem i suką.

Jeżeli chodzi o sterylke , to jest problem. Nie ma jej gdzie przechowac po zabiegu .
Nawet , gdyby udało się poprosic panią Anię, aby przechowała ją chociaż trzy dni i zrobic zabieg w Kielcach , to nie wiadomo, czy potem ta dziewczyna zechce ją przyjąć z powrotem.
Gdyby zabieg zrobić w pobliskim Busku/ zupełnie nie wiem nic na temat tamtejszych wetów/, to nie wiem, czy ta dziewczyna zapewniła by jej odpowiednia opiekę po zabiegu.
Mój znajomy, który ja prosił o przechowanie suni i zawiózł tam karme ,mówi,że w tym domu nie ma nikogo dorosłego, ta młoda dziewczyna mieszka sama z rodzeństwem.

Najlepiej by było, jak najszybciej sunię stamtąd zabrać.
Tym bardziej,ze lada moment może dostać cieczkę, a na tym podwórku jest pies, więc będzie duży problem.

Bardzo proszę o ogłaszanie suni, kontakt na mnie 609890204.

Posted

Wróciłam z wakacji i widzę, że nawet na Waszym wątku nie dano mojemu nickowi wakacyjnej przerwy :diabloti: Ale mam nadzieję, że skutecznie pozbędziemy się trolla, bo zaśmiecanie wątku jest karalne ...

Mam niespodziankę - poznajecie koleżankę ?

I rzut z góry :)