Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A to Ruda , jest w tej chwili w dt u Izy w Kaczynie. Ma ok.9 mies. , wielki temperament, bardzo miła , uwielbia towarzystwo innych psów. Mogłaby mieszkać w budzie, bo trochę rozrabia, więc nie wiadomo, czy nadawała by się do mieszkania.
Jest już wysterylizowana.

Posted

I jeszcze jeden w typie ON-ka, koczował trochę dalej w tym lesie gdzie czekoladek, teraz przechowywany w kojcu u kogoś.
Ma ok. 2 lat, przyjazny. W kojcu nie załatwi się, nawet nie zrobi siusiu, może był wcześniej w mieszkniu.

Posted

Wstawiam efekty weekendowej sesji Kranowiaków :shock:
Powiem krótko - na NORMALNE zdjęcia w pozycji stojącej NIE MA SZANS :diabloti::diabloti::diabloti:
Jedynie w pozycji siedzącej i portrety wyszły jako tako, chociaż wszystkie prawie takie same :roll: i na wszystkich występuje tajemnicza owłosiona ręka :eviltong: - inaczej się nie dało.
Ktoś chyba umiał wycinać takie niepożądane elementy ze zdjęć? :evil_lol:

Zula:

Posted

Widać ,że prezeska Zula na fotelu trochę straciła rezon :evil_lol:.

Dotarła wpłata 377,50 zł na nasze psiaki od Szareńkowej, bardzo serdecznie dziękujemy:loveu:.

Tajga prawdopodobnie będzie miała dom:).

Posted (edited)

[quote name='erka']Widać ,że prezeska Zula na fotelu trochę straciła rezon :evil_lol:.
A nie zauważyłaś erko,ze to są dwie różne suczki?:lol::cool1:
Tylko dlaczego jedna ma jakąs ściereczkę na szyi a druga obrożę z diamentami??:cool3:
Tajga prawdopodobnie będzie miała dom:).
Obstawiam Kraków.:diabloti:

ZULA na katowice
http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/katowice/zula-mala-5kg-lagodna-rodzinna-przyjazna-suczka-sterylizowanadam-533446430

Domowe zdjęcia tych kurdupli będą bardziej skuteczne chyba. Niestety bedę się upominać o różne wersje w róznych dekoracjach.:eviltong: Te są w porzo;), widać,że to małe sunie i są bardziej widoczne niż w scenerii jesiennej....:lol:

Edited by savahna
Posted

Savahnko, jak najbardziej zauważyłam, że sunie są dwie, tym bardzej , że znam je na żywo:cool1:. Ale to właśnie rządzicielka Zula ma rzadką minę na fotelu, a po Lusi jakoś nie widać, żeby była wystraszona:razz:.

Dzisiaj do świetnego domu aż w Przemyślu, dzięki ogłoszeniom savahny, pojechała benia z łańcucha :). Pani, która ją dokarmiała, dowiozła ją do połowy drogi .

Sunia bedzie mieszkała w domu z ogrodem, oczywiście w domu, będzie psem do towarzystwa.

Posted

Linssi, a jakie miałaś dla swojego ON-ka ?
Myślę, że ryzykowne by było stosowanie jakichś NLPZ , bo on jest jeszcze w bardzo słabej kondycji i pewnie w tym miejscu, gdzie teraz jest, nie ma szans na odbudowanie się , choć zostawiłysmy tam sucha karmę, mięso mielone, ale nie wiem, czy on to dostaje .
Czyli pewnie bezpieczny by by jakis preparat z glukozaminą, chondroityną, Arthroflex lub inny.

Posted

[quote name='erka']
Czyli pewnie bezpieczny by by jakis preparat z glukozaminą, chondroityną, Arthroflex lub inny.

Erko ja teraz dla Majuta po operacji kolana stosuję Apto-Flex z Aptusa, zostało mi to polecone przez czeskiego ortopedę obok tego preparatu:
http://animalia.pl/produkt,24135,173,animedica-hyalutidin-dc-125ml.html

Trzeba sprawdzić jak z dawkowaniem i co najkorzystniej wychodzi. U Fuksa suplementarnie stosowałam też to i okresowe kulawizny ustępowały:
http://animalia.pl/produkt,17552,173,canine-feline-cortaflex-corta-vet-ha-w-kapsulkach-60-szt.html

Posted

[quote name='savahna']

Niestety bedę się upominać o różowe wersje w różowych dekoracjach.:eviltong:

No to będzie różowo, aż do urzygu :diabloti:

Posted

[quote name='mag.da']No to będzie różowo, aż do urzygu :diabloti:

Jakie wyszukane słownictwo w palcach delikatnej blondynki.
Teraz zamiast wegielkowej mag.da nas bedzie rozbawiać. :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
I nie fałszuj proszę:mad: postów.:cool3::cool3:

Napiszę w tekście,że na spacerach MILA ładnie wisi na smyczy.

Posted

Ja stosowalam Arthroflex, bo myślelismy, ze to problem ze stawami. Okazalo sie, ze to byla kwestia zwyrodnienia kregoslupa, a stawy byly ok. Ale wszyscy chwala Arthroflex, a moj pies dodatkowo bardzo lubil go pijac z tego kieliszka, dolaczonego do butelki. Jestem za tym, aby rozwazyc rowniez propozycje Elizy, bo tak jak mowie, mam dosiadczenie tylko z w/w srodkiem. Obecnie sezonowo dostaje Trocoxil. Moge cos kupic dla tego biedaka, tylko musze wiedziec co. Pytanie jeszcze czy ci ludzie poradza sobie z podawaniem syropu?

Posted

[quote name='eliza_sk']Erko ja teraz dla Majuta po operacji kolana stosuję Apto-Flex z Aptusa, zostało mi to polecone przez czeskiego ortopedę obok tego preparatu:
http://animalia.pl/produkt,24135,173,animedica-hyalutidin-dc-125ml.html

Trzeba sprawdzić jak z dawkowaniem i co najkorzystniej wychodzi. U Fuksa suplementarnie stosowałam też to i okresowe kulawizny ustępowały:
http://animalia.pl/produkt,17552,173,canine-feline-cortaflex-corta-vet-ha-w-kapsulkach-60-szt.html

a ja u mojej Mańki przetestowalam chyba wszystkie lącznie z Cortaflexem i Gelacanem i nic :( Jedyne co na nią dziala to NLPZ :( :( i wtedy się jako tako rusza