Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co do transportu na Slask, to moglabym pojechac, ale dopiero w przyszlym tygodniu. Niewykluczone, ze bede mogla sobie wziac urlop. To zalezy kiedy Ewelince_m pasowaloby jechac :eviltong:

Posted (edited)

Dzięki Savahna. Hera też niestety do ogłaszania, bo z tego domku, co miał być nic nie wyszło :placz:

Jeszcze kilka fotek wyszperałam:

Edited by mag.da
Posted

[quote name='ewelinka_m']a mam kogoś zacytować??
Mówiłam,że za dużo klasyków czytasz?? Wegielkowa nie wiesz kogo ona może mieć na mysli??:hmmmm:...:siara:
zaraz wyśle Ci niespodzianke na meila :loveu:
160 fotek....Dziękuje.:loveu:
Ewelinka kazała:cool3: mi na sląsk ogłaszac, to zaczynam od najmniejszych,zeby im sie więcej sztuk zmieściło do cadilaca Linssi.:diabloti:
Cziłke robię.
http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-CZILKA-chihuahua-mix-sterylizowana-mala-mloda-suczka-ADOPCJA-W0QQAdIdZ422952830

Posted

[quote name='Linssi']Co do transportu na Slask, to moglabym pojechac, ale dopiero w przyszlym tygodniu. Niewykluczone, ze bede mogla sobie wziac urlop. To zalezy kiedy Ewelince_m pasowaloby jechac :eviltong:
póki co nasz policjant zgodził się jechać więc jeśli nie wypali to pojedziemy :p

[quote name='savahna']160 fotek....Dziękuje.:loveu:
Ewelinka kazała:cool3: mi na sląsk ogłaszac, to zaczynam od najmniejszych,zeby im sie więcej sztuk zmieściło do cadilaca Linssi.:diabloti:
Cziłke robię.
http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-CZILKA-chihuahua-mix-sterylizowana-mala-mloda-suczka-ADOPCJA-W0QQAdIdZ422952830
proszę Ciebie bardzo koleżanko miła :loveu: ale zaznaczam, że jeszcze nie przejrzałam wszystkich folderków i podfolderków :diabloti:

Posted

Mała śpi jak zabita. Powyłaziło z niej trochę obcych, pojadła, powściekała się. Łobuz, szczekacz, dziczek kochany. Wczoraj wieczorem sama podbiegła do mnie i polizała! Dziś sama zażądała, żeby ją moja mama na kolana wzięła. Śmiszna jest.

Posted

[quote name='divia_gg']Mam zapytanie na mailu czy Cziłka toleruje koty? Magda, idzie to sprawdzic? Czy moze juz byla testowana?

W domu, gdzie mieszkała, był kot i chyba nie było problemów - może erka coś więcej wie.
Ona może ewentualnie obcego kota na początku trochę straszyć, warczeć (bo do psów tak ma), ale jeśli mieszkała z kotem, to chyba byłoby ok?

Posted

Wczoraj Anka jadąc gdzies przez nasze ukochane świętokrzyskie zobaczyła pod lasem małego psiaka. Okazało się,że to mała ok. 3 mies. sunieczka. Zobaczyła ,że od strony wsi idzie jakiś facet i niesie miseczke z mlekiem i chlebem. Bezdomny, jak później sie okazało chłopina, chyba z problemem alkoholowym, ale wielkim sercem karmił tak ta szczeniaczkę gdzieś od półtora tyg. Było trzy szczeniaki, ale nie wie, co sie stało z dwójką, została ta sunieczka. Facet bardzo się martwił, bo mówił,że idzie do szpitala i już nikt jej nie da jeśc.
Anka oczywiście zabrała małą, na razie chce ja upchnąć u kogos znajomego, ale jak sie nie uda, to poprosi o ogłaszanie.

Dzisiaj do mag.dy trafił mały psiak z Kaczyna. Iza, która prosiła o pomoc myślała,że to suczka i w dodatku szczenna, bo taka dosyc zaokrąglona. Psiak błakał się od ponad tygodnia, zaglądał na znaną nam plebanię, zaczepiał ludzi, bardzo chciał,zeby ktos go zabrał.
Skoro miała to byc sunia w ciązy, to mag.da sie zgodziła wziąc, dopiero, jak Iza złapała psiaka, okazało się,że to piesek.
Młody psiak, bardzo sympatyczny, nawet zadbany, jeszcze nie zdążył całkiem zmarniec w tym lesie.

Nikt nie dzwoni o żadnego psa, nawet szczeniaka, jestem załamana.
Dzisiaj tylko ktos pytał o Melę. Szuka szczeniaka husky , suczki.

Posted

Wstawiam prześliczne kociaczki, ktore pilnie szukają domów. Mieszkają w budce styropianowej, ale robi sie coraz zimniej, no i bedą dziczeć z każdym dniem. Na razie jeszcze fajne kluski. Maja ok 7-8 tyg. jest chyba 2 kociczki i 3 kocurki.

Posted

Całe bure pręguski sa kotek i kotka, pręgusek z białymi skarpetkami to kocurek, czarno biały kocurek i przydymiona , puchata jak pers, chyba kociczka.

Posted

Jakie śliczne kociaczki. Ciekawe, czy będzie o nie odzew? Mam kolejną szóstkę takich maluchów, jak te.
Erko, jesli ktoś dzwoniłby o Wasze z naszych stron, a nie byłoby transportu, to pamiętaj o moich. Oprócz tych małych zabrałam jeszcze facetowi pod schroniskiem małą kotkę po wypadku z urazem mózgu.

Posted

[quote name='erka']

Dzisiaj do mag.dy trafił mały psiak z Kaczyna. Iza, która prosiła o pomoc myślała,że to suczka i w dodatku szczenna, bo taka dosyc zaokrąglona. Psiak błakał się od ponad tygodnia, zaglądał na znaną nam plebanię, zaczepiał ludzi, bardzo chciał,zeby ktos go zabrał.
Skoro miała to byc sunia w ciązy, to mag.da sie zgodziła wziąc, dopiero, jak Iza złapała psiaka, okazało się,że to piesek.
Młody psiak, bardzo sympatyczny, nawet zadbany, jeszcze nie zdążył całkiem zmarniec w tym lesie.

Psiaczek to taki lisek polarny ;)
Puchaty, milutki, piaskowo - rudy z ciemniejszą maską.
Niewielki, może z 8 kg, niewysoki.
Okazał się młodzieniaszkiem, 6-7 mies.
Bardzo się garnie do człowieka, gramoli się na kolana i podstawia do głaskania.
Fajny, śliczny psiaczek, mam nadzieję, że szybko znajdzie dom.

.