Rudzia-Bianca Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Frania cudnie , miałam kiedyś Franka pchlarza :) Quote
ang Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Frania cudnie , miałam kiedyś Franka pchlarza :) a ja mam kota Franka, więc też mi się podoba:) Quote
savahna Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Frania cudnie , miałam kiedyś Franka pchlarza :) ang napisał(a):a ja mam kota Franka, więc też mi się podoba:) No może i cudnie...:roll: Tylko,że to jest Frania Wieśniara.:cool3:Już nie będe pisać w jaki sposób i od jakiego wyrazu v-ce doszła do ostatecznej wersji....:shake: Quote
ang Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 savahna napisał(a):No może i cudnie...:roll: Tylko,że to jest Frania Wieśniara.:cool3:Już nie będe pisać w jaki sposób i od jakiego wyrazu v-ce doszła do ostatecznej wersji....:shake: czy wszystko musi być na tym wątku takie skomplikowane?:roll: Quote
ewab Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 savahna napisał(a):No może i cudnie...:roll: Tylko,że to jest Frania Wieśniara.:cool3:Już nie będe pisać w jaki sposób i od jakiego wyrazu v-ce doszła do ostatecznej wersji....:shake: To dobrze, bo wiejski mocz mniej śmierdzi;) Quote
savahna Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='ang']czy wszystko musi być na tym wątku takie skomplikowane?:roll: Nie wszystko.;) Wegielkowa nie jest, ona jest prosta kobieta.:lol: [quote name='ewab']To dobrze, bo wiejski mocz mniej śmierdzi;) Ja słyszałam,że wcale:diabloti: Szczeniaki od Justysiek Kora i Mika na Kraków. http://tablica.pl/oferta/mika-i-kora-szczeniaki-suczki-male-gladkowlose-adopcja-ID1v5Xd.html#c1b237aa;r:;s: Quote
ang Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 czy był jakiś odzew w sprawie Kropka? dałaby któraś z Was powtórzyć mu ogłoszenia? :Rose: Quote
Rudzia-Bianca Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 savahna napisał(a):No może i cudnie...:roll: Tylko,że to jest Frania Wieśniara.:cool3:Już nie będe pisać w jaki sposób i od jakiego wyrazu v-ce doszła do ostatecznej wersji....:shake: Franek tez był Wieśniak z łańcucha na dodatek mimo że miał kilka tygodni . Imputujesz coś Frani ... Quote
erka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 ewab napisał(a):To dobrze, bo wiejski mocz mniej śmierdzi;) No nie, takiej teorii to jeszcze nie słyszałam:diabloti:. A Frania jest śliczna, lubie takie mordeczki, jaka tam wieśniara. Węgielkowa i savahna , które pojechały po sunię, już mnie straszyły,że bardzo brzydka. A nawet nie ptrafiły powiedzieć jak wygląda. To nie jest sunia o umaszczeniu "brązowego husky":cool3:,tyko czarna, a to tylko stara brunatna sierść, brzydka i matowa z powodu niedożywienia pewnie, która teraz wychodzi . Frania był przywiązana w lesie do drzewa:mad:. Odzewu o Kropka nie było oprócz tego jednego maila znad morza, ale nie zadzwonili juz . Jutro wielki dzień Bridża, przyjeżdzają państwo spod Wieliczki po niego:). Quote
savahna Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='erka']No nie, takiej teorii to jeszcze nie słyszałam:diabloti:. Bo się na bazarkach nie bywa! To teoria wegielkowej tylko nieco zmodyfikowana przez Ewab.;) A Frania jest śliczna, lubie takie mordeczki, jaka tam wieśniara. Węgielkowa i savahna , które pojechały po sunię, już mnie straszyły,że bardzo brzydka. A nawet nie ptrafiły powiedzieć jak wygląda. Frania był przywiązana w lesie do drzewa:mad:. Odzewu o Kropka nie było oprócz tego jednego maila znad morza, ale nie zadzwonili już . Jutro wielki dzień Bridża, przyjeżdzają państwo spod Wieliczki po niego:). Wiemy,ze Frania jest w Twoich oczach śliczna.Niczym nas nie zaskoczyłaś. To wegielkowa nie rozróżnia kolorów niestety.Ja przeciez mówiłam w tle,że ona nie jest brązowa, a wegielkowa swoje:Taka brązowa jak niektóre haszczaki.:roll: Myślałam,że sunia sobie chodziła tak po Nowinach, nie wiedziałam,że przywiązana była.....:shake: Tam jeszcze w kolejce czekają jakieś dwie suczki, podobno siostry wyrzucone z jakiegoś podwórka.Widziałyśmy też przy suni jakiegoś psa , większego takiego... Myślę,że mimo,iż to nie mój typ to dom znajdzie dosyc szybko, tym bardziej,że podobno około1,5 roku do 2 lat ma....;) Baaardzo się cieszę z Bridżowego domku:lol: Dobrze by było jak by z Perłą poszedł.....:oops: Ewelinko dałabyś radę KROPKA zrobić??:roll: A może INCIU:oops: Quote
erka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 (edited) Savahna, widzę u Ciebie niekorzystne wpływy:evil_lol:. Bridż raczej nie pójdzie z Perłą, bo państwo juz mają mała sunię:cool3:. Na kieleckie psiaki wpłyneło 415 zł od divii_gg z bazarku, 100 zł od p.Doroty i 25 zł od Lato09, bardzo serdecznie dziękujemy:loveu::loveu:. Edited September 5, 2012 by erka Quote
ang Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Savahno, jakaś Ty niedobra... przed urlopem mówiłaś, że nie dasz rady, bo urlop, a teraz? Poprzedni rzut zrobiła Ewelinka właśnie, a Incia nie zrobi, bo mnie nie lubi... normalnie mam jednego ześwirowanego psa i nikt mi nie chce zrobić ogłoszonka:placz: Quote
savahna Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='erka']Savahna, widzę u Ciebie niekorzystne wpływy:evil_lol:. No widzisz...to znaczy,że niczym się nie różnimy.;)Ja u Ciebie też widze wpływy.Kto zaśmieca na przykład watek informacyjny pieskiem z balonikami???:diabloti: Bridż raczej nie pójdzie z Perłą, bo państwo juz mają mała sunię:cool3:. Tamta sunia w domu przecież....A Perła spoko na podwórku może być.:cool1: :loveu:. Jak tam erko...słyszałam ,że na darmo na Kraków szczyle ogłosiłam....:razz: [quote name='ang']Savahno, jakaś Ty niedobra... przed urlopem mówiłaś, że nie dasz rady, bo urlop, a teraz? Poprzedni rzut zrobiła Ewelinka właśnie, a Incia nie zrobi, bo mnie nie lubi... normalnie mam jednego ześwirowanego psa i nikt mi nie chce zrobić ogłoszonka:placz: A gdzie ja napisałam,że nie ogłoszę??:cool3::cool3: Z lekką nadzieją zadałam pytanie, bo może mię ktoś wyręczy...A w ogóle to słyszałam,że z tym szukaniem domu dla Kropka to jakaś ściema....:eviltong: Droga ang, czy może byc po jutro? czy raczej koniecznie jutro? Bo ja w swoje ogłoszenia chcę wplatać też schroniskowe zwierzaki i właśnie jutro chciałam kociakom jakimś zrobić i może szczylom, których mają tam chyba z 50szt....:roll: a może i więcej....:shake: Quote
Roszpunka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 Dziś przy okazji szczepień, zrobiłam mojej lokatorce kilka fotek plenerowych. Resztę zdjęć wysłałam na maila do Centrali oraz Inci. Panna waży 6,8 kilograma, w ciągu tygodnia przybrała zatem zaledwie 1,3 kg:crazyeye: Erko, wielkie dzięki za wsparcie, zapomniałam telefonicznie, więc teraz dziękuję publicznie :loveu: Incia niech trzaska ogłoszeń całe mnóstwo, abym i jej miała za co dziękować:eviltong: Quote
divia_gg Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 erko przylaczam sie do ochow i achow nad sunią Franią. Toz to w pelni moj typ. Krotkie łepeczki, troszke dluzsza i piekna poczciwa mordka;) Dzis pokazalam ja kolezance, ktora ma bardzo podobna suczke juz starowinke. Tez sie zakochala od razu:) Quote
savahna Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 [quote name='divia_gg']erko przylaczam sie do ochow i achow nad sunią Franią. Tak właśnie obstawiałyśmy.:evil_lol: Dzis pokazalam ja kolezance, ktora ma bardzo podobna suczke juz starowinke. Tez sie zakochala od razu:);) Extra.Znaczy ogłaszać nie trzeba bedzie!:diabloti: Quote
erka Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 (edited) Przedstawiam rozliczenie, poprzednie było 29.07.2012, debet wynosił 870,62 zł. Wpłaty: 253 zł - zostało z Brunków 500 zł - jkp 100 zł - p.Dorota /wspierała wcześniej Lolę/ 100 zł - Aiszunia 50 zł - anetaks4 100 zł - muufinka /na Bridża/ 50 zł - ang 40 zł - Incia /bazarek dla Faziego/ 667 zł- Incia /bazarek/ 550 zł - mariusz pp / bazarek/ 80 zł - bazarek z breloczkami Emilii2280 415 zł - divia_gg - bazarek 25 zł - Lato09 100 zł - p.Dorota Razem: 3030 zł Wydatki: 86 zł - Fiprex i odrobaczenie niejorków 51,50 zł - karma dla szczeniaków 390 zł - hotel Bridża /6.08-4.09/ 40 zł - transport Kanisa do weta i do domu 37 zł - wizyta u weta z Kanisem 238 zł - hotel Kanisa /6.08-22.08/ 50 zł - szczepienie Kanisa 110 zł - szczepienie i odrobaczenie Fiony i Meli 444 zł - hotel Misia /28.07-2.09/ 360 zł - hotel Kuby /6.08-4.09/ 40 zł - transport Faziego 100 zł - transport Agata do Krakowa 300 zł - hotel Perły /23.08-21.09/ 300 zł - dług Oskara Razem: 2546,50 zł Saldo: 3030 - (2546,50+870,60) = -387,10 zł Fundacja KASTOR pokryła koszt sterylki Nocki 3, Perły, Soni. Rozliczenie Oskara, Albinki, Agata na ich wątkach. Bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy wspieraja nasze psiaki i prosimy o dalszą pomoc :Rose::buzi::modla:. W tej chwili mamy pod opieką następujące psiaki : Albinka , Oskar, Kuba, Perła, Sonia, Mika, Kora, Lara,Frania. Edited September 6, 2012 by erka Quote
Rudzia-Bianca Posted September 5, 2012 Posted September 5, 2012 (edited) To ja po znajomości :oops: -zapraszam na bazarek dla 4 psów w tym 3 świętokrzyskich aby przenieść się na bazarek wystarczy kliknąć na obrazek Edited September 6, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
ang Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 droga savahno:loveu: oczywiście, że może być jutro czy pojutrze, miałam zamiar kupić pakiet na bazarku, ale tak naprawdę to ja nie za bardzo ufam "obcym", a jeśli będzie pilna potrzeba i brak możliwości ogłaszania, dajcie znać, zawsze jakiemuś psinkowi w rewanżu wykupię:) do Kropka się przywiązaliśmy, ale teraz zostaje w domu sam od 7 do 17 i coraz gorzej to znosi, zwłaszcza, że nie mamy prawie w ogóle czasu dla niego, tz całymi dniami pracuje, córka zaczęła liceum, więc ja mam wszystko na głowie, a dla Kropka trzeba mieć czas, wymaga tego i kiedy nie dostaje, zaczyna się coraz gorzej zachowywać...dlatego muszę być realistką i oddać go, oczywiście do domu ze złotymi klamkami;) Quote
Jaaga Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Sonia już po sterylizacji. Koszt zabiegu 291,60 zł. Erko, uzupełnisz koszt zabiegu w metryczce Soni dla fundacji? Quote
savahna Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 ang możesz wkleić link do jego wątku? Znajdę tam foty? A jest treść ogłoszenia?:roll: Quote
ang Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 savahna napisał(a):ang możesz wkleić link do jego wątku? Znajdę tam foty? A jest treść ogłoszenia?:roll: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229315-Przygarnij-Kropka-)/page2 treść ogłoszenia w poście 27 (jeśli uważasz, że trzeba coś zmodyfikować, to się nie krępuj), zdjęcia zrobione przez Ewelinkę kilka postów dalej, wybierz:) dzięki:loveu: Quote
justysiek Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 jest jakiś odzew o maluchy? ja zrobiłam im ogłoszenia na swojej tablicy i na gumtree ale same beznadziejne telefony:shake: no i sąsiad był zainteresowany, ale nie będę komentowała jego słów!:mad: maluchy z dnia na dzień lepiej, załatwiają się na trawkę, raczej nie zdarza się w pomieszczeniu. gotowane jedzą bardzo łapczywie, ale karmę z jogurtem już spokojniej. przestały bać się mojego Cezara, machają do niego delikatnie ogonkami a on je ciągle liże i wącha. Quote
Incia Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 savahna napisał(a):ang możesz wkleić link do jego wątku? Znajdę tam foty? A jest treść ogłoszenia?:roll: Savanko, na jakie miasto mam zrobić ja? ang napisał(a):http://www.dogomania.pl/forum/threads/229315-Przygarnij-Kropka-)/page2 treść ogłoszenia w poście 27 (jeśli uważasz, że trzeba coś zmodyfikować, to się nie krępuj), zdjęcia zrobione przez Ewelinkę kilka postów dalej, wybierz:) dzięki:loveu: Nie dość, że Cię lubię, to mam jeszcze wolne dzisiaj:lol: Quote
ang Posted September 6, 2012 Posted September 6, 2012 Incia napisał(a):Savanko, na jakie miasto mam zrobić ja? Nie dość, że Cię lubię, to mam jeszcze wolne dzisiaj:lol: ech....życie jest piękne :cunao: Quote
Recommended Posts