Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeżeli chodzi o Norę, to są chętni. Na razie zastanawiamy sie nad wyborem domu i chyba jeszcze trzeba ją będzie wysterylizować.

Tą sunię ze Skorzeszyc ma przyjechac oglądać w weekend facet z Krakowa. Dzwoniłam dzisiaj do kobiety i powiedzaiła,że ewab skierowała tego człowieka, a nic tu nie napisała na wątku.

Oby ten fajny psiak z Bocianka nie wylądował u tego dziadka na łańcuchu. Czy ktos to może sprawdzić?

Posted

Jest do adopcji suka owczarek niemiecki-piękna,zadbana.Do wydania z powodu ciężkiej choroby właściciela.Ma 2lata i 9m-cy.Miałam wrzucić na allegro,ale strach,że jakiś handlarz ją weźmie na rozmnażanie,bo nic nie pisze,że sterylizowana.Nr kontaktowy:668 114 448.Ogłoszenie wyczytałam w lecznicy.

Posted

Otrzymałam przelew na nasze psiaki od divii_gg z bazarku - 176,17 zł:). Przychód z bazarku był większy, w sumie 276,17 zł, ale 100 zł wysłała divia_gg dla Sandomierza i Tarnobrzega, po połowie.

Divia_gg, bardzo serdecznie dziekujemy!:buzi::iloveyou:

Posted

[quote name='Zuzka2']Jest do adopcji suka owczarek niemiecki-piękna,zadbana.Do wydania z powodu ciężkiej choroby właściciela.Ma 2lata i 9m-cy.Miałam wrzucić na allegro,ale strach,że jakiś handlarz ją weźmie na rozmnażanie,bo nic nie pisze,że sterylizowana.Nr kontaktowy:668 114 448.Ogłoszenie wyczytałam w lecznicy.[/QUOTE]

Zuzka - nie ogłaszaj tej suki, bo widziałam, że wstawiłaś ja na moruska. Trzeba ustalić z właścicielką co ze sterylką, suka jest bardzo w typie i nie można zostawić tej kobiecie znalezienia domu, bo pójdzie na rozmnażanie. Ewelinka ma się kontaktować z tą panią. Ja już z nią rozmawiałam.

[quote name='erka']Ale wiesz,że jeszcze aktualne? Bo dzwonia ludzie o Norę, to może i ją by się udało umieścić, tylko fotki by sie przydały.[/QUOTE]

Erko zaraz Ci prześlę na maila fotki.

Posted

[quote name='erka']Ale wiesz,że jeszcze aktualne? Bo dzwonia ludzie o Norę, to może i ją by się udało umieścić, tylko fotki by sie przydały.[/QUOTE]
Byłam w tej lecznicy tydzień temu i nie było tego ogłoszenia,więc raczej świeże i aktualne.Ale nie dzwoniłam.Spisałam tylko nr tel.Zdjęcie jest tam przywieszone.Miałam nawet zrobić zdjęcie zdjęcia telefonem,ale pomyślałam,że będzie kiepsko widać,a i śpieszyłam się.Ogłoszenie wisi na Prostej 35 w lecznicy p.Steinhoffa,czynna do g.19.Jak nikt tam nie da rady podjechać zrobić tę fotkę,to najwyżej ja jutro tam się wybiorę.Mam nadzieję,że ta suka to za darmo,bo nic tam o cenie nie zauważyłam.

Posted

błagam Was o pomoc w ogłoszeniach :help1: wiem,że też macie mnóstwo psiaków ale też więcej osób do pomocy. Ja tutaj praktycznie jestem sama,z dziewięcioma zwierzakami u siebie i całą resztą poupychaną w różnych ,dziwnych miejscach:crazyeye:. To co się dzieje na początku wakacji to mnie już przerasta,nie nadążam nawet wstawiać na pierwszą stronę wątku
http://www.dogomania.pl/threads/135846-STARACHOWICE-bezdomne-porzucone-niechciane-potrzebujące-pomocy-i-domów

ale na pewno te psiaki,które tam są mają opis i są aktualne. Jeśli ktoś by porobił jakieś ogłoszenia to będzie duża pomoc:loveu:

Posted

W sobotę byłam w lecznicy na prostej,rozmawiałam z Panią doktor,która prosiła o pomoc w znalezieniu domu dla onki.

Właścicielka jest załamana,że musi oddać sunię, dostałam taki opis:sunia nazywa się Aza.
Suczka Owczarka niemieckiego, bez rodowodu 2 lata 9 m-cy, niewysterylizowana, książeczka zdrowia , wszystkie szczepienia.
Niezbyt ufna wobec ludzi, Ze względu na charakter owczarków niemiekich oraz wychowanie w mieście zawsze prowadzana na smyczy.

Rozmawiałam dziś z panią,niestety nie ma możliwości jej wysterylizować ze względu na kompletny brak czasu,nie będzie w stanie zapewnić jej opieki..ale powiedziała,że jeśli będzie trzeba opłaci ten zabieg.
może więc w ogłoszeniach pisać,że wysterylizowana..choć trochę zminimalizowałoby to potencjalnych rozmnażaczy :mad::mad:

i zdjęcia:

Posted

O.K.To wrzucę ją na allegro jako wysterylizowaną.Tylko nr to już może podam do erki?a mail ewelinki_m?
Ta sterylizacja to okropnie droga:-(250-450zł to kosmiczna kwota,więc miło,że właścicielka to sfinansuje.

Posted

Dzięki Saga_86:), a poniewaz teraz wykupiłysmy pakiet ogłoszeń u MyszkiMiki, to Teri będzei miała full ogłoszeń. Mam tylko nadzieję, że tym razem sie uda:).

Posted

[quote name='Linssi']Ogłaszam wszem i wobec, że Ewelinka_m sie spisala i zdala mature!! Gratulacje!! :D[/QUOTE]

Gratuluje -)
To teraz proszę sie Ewelinko pochwal co zamierzasz i gdzie studiowac?

Posted

A Komę adoptowała w końcu ta kobieta z Oleszna wczoraj?Bo miała ją wczoraj przyjechać oglądać.
Na Azę ON jest chętna osoba-wygląda na to,że miałaby psinka raj na ziemi,ale to zależy od psychiki Azy,bo ta kobieta ma już inną dużą sukę adoptowaną i ma też wysokie wymagania co do psa:nieagresywna wobec zwierząt,zwłaszcza suk,ma być przytulasem,lubić jazdę samochodem,w 100% zdrowa,żeby dała radę z dość aktywnym trybem życia-2razy w tygodniu rajd 20km itd.Ponadto dom z ogrodem nad jeziorem,obok las i szkolenie psa w zakresie posłuszeństwa i tropienia.Oczywiście w auckji jest zaznaczone,że suka po sterylizacji.Mail przekazałam ewelince_m.

Posted

[quote name='Zuzka2']A Komę adoptowała w końcu ta kobieta z Oleszna wczoraj?Bo miała ją wczoraj przyjechać oglądać.
[/QUOTE]
Nie przyjechala, co wiecej, nawet nie raczyla dac znac, ze nie przyjedzie :shake:
Koma dzisiaj jedzie do nowego domku we Wroclawiu. Za godzine wyjazd ;)

Posted

[quote name='Linssi']Ogłaszam wszem i wobec, że Ewelinka_m sie spisala i zdala mature!! Gratulacje!! :D[/QUOTE]

Wiadomość nas specjalnie nie zaskoczyła, nie mogło być inaczej:lol:. Gratulacje Ewelinko!:B-fly:

Niestety okazało się,że chętny na ON-ke ze Skorzeszyc zrezygnował, sunia dalej bezdomna. Dostałam jeszcze kilka jej fotek. Bardzo sympatyczny pycholek ma ta sunia.
Kobieta, która ja karmi nazwała ją Rosa.

Chciałam wsatwić zdjęcia, ale imageshack mi się nie otwiera:diabloti:..

Jest jeszcze jedna On-kowata do adopcji po zmarłej włąścicielce

Posted

O, fajnie,że wreszcie coś wiadomo o tej pięknej ze Skorzeszyc:-)Skoro jest nadal do adopcji to ją z powrotem wystawiam na allegro.Wiadomo coś o jej psychice?Do ludzi sympatyczna;terytorialna,a coś więcej?
Nory na razie nie wystawiam skoro jest paru chętnych na nią.
Tę po zmarłej właścicielce mogę wrzucić od razu jak będą fotki i info.