Zuzka2 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Ja w opisie aukcji zaznaczyłam,że suka przed wydaniem zostanie wysterylizowana.Nr aukcji allegro tej ON 1080416672.Oglądalność ogłoszenia jak zwykle przy ON-bardzo duża.Czekam na wieści w takim razie Quote
eliza_sk Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Zuzka2 napisał(a):Ja w opisie aukcji zaznaczyłam,że suka przed wydaniem zostanie wysterylizowana.Nr aukcji allegro tej ON 1080416672.Oglądalność ogłoszenia jak zwykle przy ON-bardzo duża.Czekam na wieści w takim razie Nie masz co czekać na wieści, bo ewab nic się nie dowiedziała ... i tym sposobem musimy się bujać do Kielc - 100 km w obie strony - być może na marne, bo nikt na miejscu nic nie ustalił ... Quote
malagos Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 A mnie tak zal tej suni z działek, tej chudej i z łysymi boczkami... Juz myslałam, że u mnie się dt zwolni, że Ninka zanlazła dom stały,a le wczoraj wieczorem sprawa sie rypła.... Quote
ewelinka_m Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Chciałam również dołączyć się do ogromnych podziękowań dla wczorajszego Pana kierowcy :Rose: oraz dla Beki i Gajowej:Rose: :loveu: Zuzka dzięki za ogłoszenia, odp na meile..zobaczymy co z tego wyniknie :roll: chociaż ciężko jest opowiadać o psie, o którym praktycznie nic nie wiadomo. a tak z ciekawości, znalazłaś w końcu psiaka dla siebie? ;) Quote
Kar0la Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 malagos napisał(a):A mnie tak zal tej suni z działek, tej chudej i z łysymi boczkami... Juz myslałam, że u mnie się dt zwolni, że Ninka zanlazła dom stały,a le wczoraj wieczorem sprawa sie rypła.... Mnie też męczy ta sunia. :-( A co z tą małą sunią od Pusia? Nadal mieszka pod chmurką? Quote
ewelinka_m Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Tuni kolejny raz zrobiłam ogłoszenia na małopolskie...jutro jeszcze jedno województwo jej machnę. Quote
Zuzka2 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 ewelinka_m napisał(a):Chciałam również dołączyć się do ogromnych podziękowań dla wczorajszego Pana kierowcy :Rose: oraz dla Beki i Gajowej:Rose: :loveu: Zuzka dzięki za ogłoszenia, odp na meile..zobaczymy co z tego wyniknie :roll: chociaż ciężko jest opowiadać o psie, o którym praktycznie nic nie wiadomo. a tak z ciekawości, znalazłaś w końcu psiaka dla siebie? ;) Znalazłam:-) W Busku w przytulisku.Miniatura uwielbiająca dzieci.Odrobaczona,zaszczepiona,po sterylizacji.Kundelek.Bardzo wierna psina.Miałam 3psy,ale żaden nie był tak zdrowy psychicznie jak ta sunia:-D Ta kierowniczka mi ją doradziła.No i mamy świętego psa;-) Quote
Zuzka2 Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 malagos napisał(a):A mnie tak zal tej suni z działek, tej chudej i z łysymi boczkami... Juz myslałam, że u mnie się dt zwolni, że Ninka zanlazła dom stały,a le wczoraj wieczorem sprawa sie rypła.... Ogłaszam ją na allegro.Mail podałam do p.Ewy.Ale i tak jeden ktoś napisał do mnie ws transportu suczki do Tarnowa.Oczywiście info o sterylizacji podałam. Quote
erka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Zuzka2, chyba o innej suczce myślisz niż malagos. Nie mogłaś jej ogłaszać, bo nie ma jeszcze jej zdjęć. Wogóle to bardzo trudno spotkac tą suczkę . Ona koczuje razem z rottweilerem na terenie ogródków działkowych jednych z największych w Polsce. Kobieta , która karmiła Pusia widziała ją dopiero teraz po trzech miesiącach, ale nie mogła probowac jej łapać, bo przeceiz ona ma gdzies szczeniaki. Rozwieszone sa tez podobno ogłoszenia na terenie działek. Zuzka2, a o co chodzi z tym Tarnowem, bo nie za bardzo zrozumiałam i o jakiego psiaka chodziło? Saga86, może byś mogła poszukać na tych działkach tej małej suczynki karmiącej , towarzyszy jej rottweiler najczęściej. Quote
Jaaga Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Gdyby udało się znaleźć szczenięta na działkach, to może rodzinka przyjechałaby do mnie? Jesli nie, to w końcu chyba Mikę wzięłabym, jak Bary pojedzie. Potem zrobię sobie chyba trochę przerwy w masowym tymczasowaniu ;). Wczoraj miałam jedyny telefon w sprawie adopcji. Mamy Albinkę, Teri, Lulkę, Sonię, Kalę, ale pani była zawiedziona, ze nie mamy szczeniąt labradorów i już nie odezwała się. Czasem zastanawiam się, czy ludzie są tak naiwni czy cwani? Czy myslą, że pobocza dróg, lasy i schrony wypełnione są rasowymi szczeniaczkami? Czy liczą na to, ze ktoś je bedzie rozmnażał i rozdawał za darmo? Quote
Zuzka2 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 erka napisał(a):Zuzka2, chyba o innej suczce myślisz niż malagos. Nie mogłaś jej ogłaszać, bo nie ma jeszcze jej zdjęć. Zuzka2, a o co chodzi z tym Tarnowem, bo nie za bardzo zrozumiałam i o jakiego psiaka chodziło? Ja ogłaszam tę sukę w typie ON z działek z Kaczyna-też bardzo chuda.Aukcja 1083690323.A z Tarnowa w jej sprawie napisał do mnie mężczyzna,który pytał czy jest opcja transportu tej suki właśnie do Tarnowa.Odesłałam go do p.Ewy. Quote
Kar0la Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Powtórzę pytanie: Kar0la napisał(a): A co z tą małą sunią od Pusia? Nadal mieszka pod chmurką? Quote
divia_gg Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Kar0la napisał(a):Powtórzę pytanie: Znow nie jestemn na 100% pewna, ale kojarze, ze ta kobieta co ja zglaszala czy dokarmiala wziela ja do siebie, bo cieczki mala dostala...Ale pewna nie jestem :oops: Chyba Erka o tym pisala... Quote
saga_86 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Erka, spróbuję poszukać, ale działki są naprawdę rozległe, a psy pewnie koczują na jakieś nieużywanej działce. Przejadę może nawet dziś tam rowerem. Jaga a są na katowice jakieś gazety z płatnymi ogłoszeniami, z których mógłby być odzew? Mogłabym zafundować jakiemuś tymczasowi. Quote
Kar0la Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 divia_gg napisał(a):Znow nie jestemn na 100% pewna, ale kojarze, ze ta kobieta co ja zglaszala czy dokarmiala wziela ja do siebie, bo cieczki mala dostala...Ale pewna nie jestem :oops: Chyba Erka o tym pisala... No właśnie mnie umknęło co się z nią stało. Quote
erka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Zuzka2 napisał(a):Ja ogłaszam tę sukę w typie ON z działek z Kaczyna-też bardzo chuda.Aukcja 1083690323.A z Tarnowa w jej sprawie napisał do mnie mężczyzna,który pytał czy jest opcja transportu tej suki właśnie do Tarnowa.Odesłałam go do p.Ewy. Zuzka2, ale do kogo go odesłałaś, bo są dwie Ewy;), ja i ewab. Info o ON-ce długowłosej z Kaczyna mam tylko ja. Ale nie dzownił do mnie facet z Tarnowa. Quote
erka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Kar0la , malutka suczka od Pusia jest teraz u jednej kobiety, bo ma cieczkę w tej chwili i ona wzięła ją na razie do siebie, choc ma mnóstwo zwierzaków w domu. Wczoraj pytała kobieta z Kielc o małą suczkę , powiedziałam jej o Tuni i właśnie tej malutkiej, ma oglądać, ale z co z tego wyjdzie nie wiem. Quote
Zuzka2 Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 erka napisał(a):Zuzka2, ale do kogo go odesłałaś, bo są dwie Ewy;), ja i ewab. Info o ON-ce długowłosej z Kaczyna mam tylko ja. Ale nie dzownił do mnie facet z Tarnowa. Aha!;-)Do Ewy Jurewicz.Ja w każdym ogłoszeniu podaję dokładnie takie namiary jak na 1stronie.On ma raczej mailować ws Nory.Poza tym rozwiesiłam po Kielcach ogłoszenia z psiakami,głównie tymi z moich aukcji allegro,ale nie tylko.Wet i sklepikarze nie mieli nic przeciwko:-)No i wśród znajomych też kampanię reklamową non stop przeprowadzam;-)Misię bardzo chciała moja mama i siostra,ale niestety-żeby zwierzak był w domu i był w nim szczęśliwy,to muszą go chcieć wszyscy.A tam jest inaczej niestety:-( Teraz znajoma ze Stoku chce maluteńką suczkę,najlepiej szczeniaka.Poleciłam jej Tunię i Misię i podałam tel.ws adopcji,ale nie wiem czy się zdecyduje,bo raczej wolałaby taką kilkutygodniową sunię. Quote
Linssi Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Zuzka2 napisał(a):Aha!;-)Do Ewy Jurewicz. Ewy Jureckiej ;) Quote
eliza_sk Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Wszystkich zainteresowanych informuję, że długowłosa ONka została "wydana" i nie ma co sobie nią głowy zawracać. Potter dziś zadzwoniła w jej sprawie do schronu - pani zdziwiona, że mają tylko samca ... że suki już nie ma, została wydana. A podobno, była nie do ruszenia, bo na kwarantannie do 23 czerwca - takich rzetelnych informacji zaczerpnęłam z tegoż wątku. Ewab w środę miała ustalić z jakiej gminy suka pochodzi, kierowniczka w śr. nie sprawdziła, w czw. nikt nie odbierał telefonu i dziś wyszło co i jak. Ewab dziś po naszym telefonie dowiedziała się również telefonicznie, że suka została wydana na niedzielnej akcji adopcyjnej w Tokarni ... Więc na miejscu w schronie, w środę, zaszło chyba jakieś nieporozumienie i niedorozumienie, o którego psa chodzi. Został pies - ten duży ciapol, jest "odłożony" i dziś po 15 jedziemy po niego. Więc suka stracona, zdejmijcie ją z allegro. Quote
ewab Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 eliza_sk napisał(a):Wszystkich zainteresowanych informuję, że długowłosa ONka została "wydana" i nie ma co sobie nią głowy zawracać. Potter dziś zadzwoniła w jej sprawie do schronu - pani zdziwiona, że mają tylko samca ... że suki już nie ma, została wydana. A podobno, była nie do ruszenia, bo na kwarantannie do 23 czerwca - takich rzetelnych informacji zaczerpnęłam z tegoż wątku. Ewab w środę miała ustalić z jakiej gminy suka pochodzi, kierowniczka w śr. nie sprawdziła, w czw. nikt nie odbierał telefonu i dziś wyszło co i jak. Ewab dziś po naszym telefonie dowiedziała się również telefonicznie, że suka została wydana na niedzielnej akcji adopcyjnej w Tokarni ... Więc na miejscu w schronie, w środę, zaszło chyba jakieś nieporozumienie i niedorozumienie, o którego psa chodzi. Został pies - ten duży ciapol, jest "odłożony" i dziś po 15 jedziemy po niego. Więc suka stracona, zdejmijcie ją z allegro. Mogę tylko potwierdzić. W środę, byłam w schronisku i rozmawiałam z p. kierownik o suce. Ponieważ byłam mało czasowa, odpowiedź na pytanie z jakiej gminy pochodzi zwierzę miałam dostać telefonicznie. Wczoraj nie udało mi się dodzwonić do schroniska, dziś usłyszałam, że w opisywanym przeze mnie miejscu nie żadnej suki, tylko pies, a ja w środę nie byłam zainteresowana tą suką, tylko suką z wnyków, i czy znowu chcę wyciągać jakiegoś psa.... Dobrze, że Ciapol dostał szanse. Quote
eliza_sk Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Szkoda, że w środę nie sprawdziłaś naocznie. A skąd macie informacje, że suka trafiła tam 9 czerwca - czy to sprawdzone - bo w takim razie jakim prawem wydali ją z kwarantanny ? Quote
Linssi Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 I oto przyklad kolejnego cudu nad Silnica. Kolejna cudowna adopcja. Czemu mnie to nie dziwi?? Quote
divia_gg Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Zapraszam na zakupy;) http://www.dogomania.pl/threads/187522-***MISZ-MASZ-na-Kielce.-Do-2.07-do-g.22.-**ZAPRASZAM-SERDECZNIE**?p=14877729#post14877729 Quote
erka Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 No właśnie, czy ŚTOZ mógłby się zainteresować dlaczego wydali sunię będaca na kwarantannie??? Przecież chyba w poniedziałektak powiedzieli,że trafiła do nich 9.06 i jeszcze jest nie do wydania bo na kwarantannie! Tak mi jej szkoda:( , taka piękna , tak bardzo była wystraszona, a trafiła z pewnością do klatki do rozmnażacza z podkieleckiej wiochy, a w najlepszym wypadku na łańcuch. Ktoś był w Tokarni na tej aukcji, czy to Nie Ty Zuzka2? Czy widziałas tam długowłosa ON-ke? Quote
Recommended Posts