Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Erka widzialaś??? (post Zuzki)

"Wstawiam zwierzaki od jakiejś starszej,schorowanej pani z Kielc,która (rzekomo) szykuje się do szpitala,a ma pod opieką 3znajdy wysterylizowane:
-2suczki malutkie kotolubne,dzieciolubne;mieszkają w bloku od dawna
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ348895150
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ348898737
oraz kotkę,której pani szuka domu wychodzącego
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki...AdIdZ354243956
Ogłoszeń poszło sporo,niestety pani nie radzi sobie z koordynacją adopcji (odbieraniem telefonów,weryfikacją oraz wszelką organizacją wokół tematu)."

nowy, szczenięcy nabytek:-( niespelna kilogramowa olbrzymka:

Rudzia - nie chcesz do kolekcji biszkopta???

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Andziu jak wygram dziś w totka to jutro po nią przyjeżdżam ...
A przy okazji ponawiam pytanie o Julię z Dymin , czy nadal jest czy już w domku ?

Maleństwo wrzucam zaraz na fb , na kogo kontakt ?

o Julkę dzwonili sympatyczni ludzie z Bytomia - zobaczymy, czy przyjadą...ona jest specyficzna i potrzebuje pracy niestety - jak każdy psiak wycofany trochę...

Kropelka - na mnie namiary:)

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Kropelka na fb .
COś więcej o niej ?

matko...a co można powiedzieć o szczeniaku:razz:- odpchlony, odrobaczony, ma jakieś 4-5 tyg, malusi, je, qpka z robalami, sika, śpi krótko, nie daje spac w nocy!!!:placz:

Posted

andzia69 napisał(a):
matko...a co można powiedzieć o szczeniaku:razz:- odpchlony, odrobaczony, ma jakieś 4-5 tyg, malusi, je, qpka z robalami, sika, śpi krótko, nie daje spac w nocy!!!:placz:

głownie o to mi chodziło ;) ma jakieś 4-5 tyg,

Posted

Dzięki savahna:).

Nie wiadomo tez czy coś wyjdzie z domku dla jednej z Marianek, chyba tez trzeba je będzie powtórzyć.
Zresztą teraz jakis zastój ogromny, jedynie o Taszę były jakies telefony, ale samo buractwo.

Posted

Ale te szczeniaki z Kaczyna kapitalne. Hultaj najpiękniejszy, mina Filipiora.
Erka, a jakaś dobra wiść może na dobranoc, co?? Może jak psów nie chcą dziś, to może chociaż jakiegoś kota ktoś weźmie? Czy w kotach też zastój globalny?

Posted

a pro po kotów...

Dostaliśmy prośbe o pomoc w adopcji 6 kociaków:

"Dzień dobry, dzwoniłam do Państwa w zeszły tygodniu w sprawie oddania kotków. Kotków jest 6, urodziły się latem, są juz coraz wieksze i coraz trudniej jest mi je wyżywić. Kotki są raczej oswojone, lubią kontakt z ludźmi. Są 4 kocurki i 2 kociczki. Pani, z którą rozmawiałam mówiła żeby przysłać zdjęcia. W załączniku są zdjęcia, na zdjęciu 3 jest matka tych kociaków. Pozdraiwam, podaje mój nr telefonu: 41 356 51 06."

matka:

kociaki:

w lecznicy siedzi też rudy ok. 6 mies. kociak z połamanymi łapkami:( szuka pilnie dt...

Posted (edited)

wegielkowa napisał(a):

Erka, a jakaś dobra wiść może na dobranoc, co?? Może jak psów nie chcą dziś, to może chociaż jakiegoś kota ktoś weźmie?

Twoja intuicja wegielkowa zaczyna mnie ...fascynować.:p
Dopóki nie trzasną drzwi i powóz z delikwentem nie odjedzie wszystko się może zdażyć, więc póki co ja nic nie wiem na temat żadnego Szagiego, który sie gdzieś wybiera.:ekmm:
A nie wyczuwasz jeszcze jakiegoś domku?!!!:razz:

Kaczyńskie na Kraków ogłaszam i ...czekam..pierwszy papieros, trzecia kawka, drugi papieros...
Ależ się ten czas wlecze...:roll:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SZCZENIAKI-piesek-i-suczki-docelowo-male-za-darmo-ADOPCJA-W0QQAdIdZ356182849

Edited by savahna
Posted

savahna napisał(a):

Kaczyńskie na Kraków ogłaszam i ...czekam..pierwszy papieros, trzecia kawka, drugi papieros...
Ależ się ten czas wlecze...:roll:
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SZCZENIAKI-piesek-i-suczki-docelowo-male-za-darmo-ADOPCJA-W0QQAdIdZ356182849

A wydawało mi się, że bystra jestem:lol::lol:, a nie załapałam o co chodzi z kaczorami:evil_lol:.Uśmiałam się,jak mój poranny mózg zaczął pracować:evil_lol:. Kaczyńskie na Kraków:evil_lol:

Transport w najbliższą środę do Warszawy, w najbliższą sobotę do Krakowa

Posted

wegielkowa napisał(a):
A wydawało mi się, że bystra jestem:lol::lol:, a nie załapałam o co chodzi z kaczorami:evil_lol:.Uśmiałam się,jak mój poranny mózg zaczął pracować:evil_lol:. Kaczyńskie na Kraków:evil_lol:

Transport w najbliższą środę do Warszawy, w najbliższą sobotę do Krakowa

Hehe, ja podobnie zaskoczyłam, z tą tylko różnicą, że nie wydawało mi się żebym szczególnie bystra była:evil_lol:.
No i widzisz savahno, że miałam rację - godna nie jestem:evil_lol:.

Posted

No i nie wiem co napisać...Szagi pojechał do Warszawy....:roll:
Do fajnych ludzi,zwierzolubnych...Mają psa ze schroniska.:p Pani przyjechała z synem taki może szósta klasa.Mają zadzwonić jak dojadą...No chyba ,że skoczę w samochód i ich dogonię, bo nie jestem pewna czy Szagi chciał jechać...No!:razz:
Życia wraca do normalności...:roll: Cieszyć się będę jak się zadomowi, na razie to....bardzo dziękuję erce:B-fly: za odsianie buraków i podesłanie mi normalnych ludzi. Dziękuję, erko :iloveyou:że przyjmujesz na klatę dziesiątki durnych telefonów,żeby wyłowić jeden wartościowy...W dowód wdzięczności przez najbliższy tydzień będę konkretna i konstruktywna,żadnych osobistych wycieczek i marnych żartów...Nawet jeśli KTOŚ:cool3: będzie mnie prowokował swoimi tekstami.Żadnego zaśmiecania watku, ale to...od jutra....:eviltong:
A o co chodzi z kaczyńskimi, bo nie łapie?!:razz:
A kto jedzie do tej Warszawy? Może pojade na poadopcyjna?!:placz:

Posted

savahna napisał(a):
Nawet jeśli KTOŚ:cool3: będzie mnie prowokował swoimi tekstami.Żadnego zaśmiecania watku, ale to...od jutra....:eviltong:
A o co chodzi z kaczyńskimi, bo nie łapie?!:razz:
A kto jedzie do tej Warszawy? Może pojade na poadopcyjna?!:placz:

Ja Savahno pomogę Ci nie zaśmiecać wątku.
Mój TZet jedzie, jedź, jak chcesz, tylko kocurów nie przywoź do Kielcz.

Posted

[quote name='savahna']Znowu ta bida szuka domu?!!!
[url]http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-AMIKA-MALUTKA-KOTOLUBNA-DZIECIOLUBNA-SUNIA-W0QQAdIdZ348895150[/url]
[/QUOTE]
O rany...Znowu... Ta Pani zdecydowanie potrzebuje leczenia...

Posted

[quote name='wegielkowa']Ja Savahno pomogę Ci nie zaśmiecać wątku.
[/QUOTE]
Och, dziękuję!:kiss_2:
A ja bedę trzymać kciuki,żeby Ci sie udało, choć wiem,że to na nic:thumbs:.
Nie dasz rady, no chyba,że przez tydzień na dogo nie będziesz wchodzić.:evil_lol:

Posted

Poszukuję tymczasu dla młodej suczynki z gm. Miedziana Góra.
Tak opisuje ją osoba, która ją dokarmia:
[FONT=Arial]to suka jest, mloda, wklada leb przez te dziury w kojcu! poza tym nie pozwala do siebie podejsc na blizej niz 5m, i szczeka na ludzi. nie lubi kotow (albo poprostu sie nimi nadmiernie interesuje). wczoraj polowala na kreta. z psami sie dogaduje
[/FONT]

[FONT=Calibri]
[/FONT]

[FONT=Calibri][FONT=Arial]Suczyna krótkowłosa, a znowu mają być mrozy:(. Chodzi od posesji do posesji, przechodzi pomiędzy prętami w ogrodzeniu i wyjada, co znajdzie. Teraz już i tak wygląda odrobinę lepiej niż 2 tygodnie temu, kiedy pojawiła się na wsi. [/FONT][/FONT]

Posted

Ewab, troche było radości z wydania kota , a Ty zaraz ludziom humor popsujesz:mad:.

Szkoda suczynki, ale zupełnie nie ma gdzie jej zabrać:shake:. Gdyby chociaż cokolwiek wydać, a tu zastój kompletny. Dzisiaj miałam nadzieję na wydanie jednego kaczyńskiego szczeniorka , Hultaja, zadzwoniła o niego pani z Kielc /savahna ogłaszłaś na Kielce?/, pojechała nawet go zobaczyć, ale okazał sie za duży:cool1:.

A ta osoba zgłaszająca nie mogłaby chocaiż jakiejs budki suni postawic na swoim terenie? Może jakąś budę by sie zorganizowało, a pomoglibyśmy ogłaszac suczyne.