Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cieszę się,że benio juz bezpieczny:).
A Kawa i mama szczeniorkow bardzo podobne.
Co robić z taką ilościa psów, jak prawie nikt nie dzwoni z ogłoszeń, a jak juz jest jakis telefon, to do niczego:(.

Posted

[quote name='erka']Cieszę się,że benio juz bezpieczny:).
A Kawa i mama szczeniorkow bardzo podobne.
Co robić z taką ilościa psów, jak prawie nikt nie dzwoni z ogłoszeń, a jak juz jest jakis telefon, to do niczego:(.

nie wiem Erka...nie wiem:(:( sunie faktycznie są podobne - wielkościowo i kolorystycznie, tylko kawa jest podpalana, a matka maluszków cala czarna z malutką krawatką białą...

Kawa to istny wulkan energii...ona najlepiej tylko do domu z ogrodem i na dodatek z drugim psem...w domu zostawiona sama robi demolkę:( no i załatwia sie też w domu...nie ma czasu na spacerach, bo wszędzie jej pełno:(

wątek benia, gdyby ktoś chciał zobaczyć jego fotki:

http://www.dogomania.pl/threads/186636-Bernardyn_Bernardynka_-NIE-mog%C4%99-si%C4%99-UJAWNI%C4%86-bo-ZNIKN%C4%98!_pomocy!_-_dt_hotel_Zd%C4%85%C5%BCymy

Posted

ewab napisał(a):
Lucę można już zdjąć z ogłoszeń. Formalnie przeszła pod opiekę "SOS bokserom".

eee - chyba coś pokręciłaś:evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Posted

andzia69 napisał(a):
eee - chyba coś pokręciłaś:evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti:

Przeca pisze, że formalnie:diabloti::diabloti::diabloti:.
Jeszcze nie mam błogosławieństwa Szefowej Fundacji, no i mojego TZ-ta.

Posted

andzia69 napisał(a):
ale masz moje!:):)

Dziękuje:):):). Bardzo sobie je cenię:razz:.
Na razie - siura, koopa w domu, na dworze nie ma czasu, podrapała nowe drzwi, goni koty, wywala kosz na śmieci, kuleje jak to zwykle psiaki u mnie (ma zaleconą operację - nawracające zwichnięcie łękotki w prawym kolanie) i skradła moje serce:loveu::loveu::loveu:.

Posted

ewab napisał(a):

Na razie - siura, koopa w domu, na dworze nie ma czasu, podrapała nowe drzwi

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: to weź sobie do kompletu kawę - przeprowadzą nowy remont:eviltong:

Posted

andzia69 napisał(a):
:evil_lol::evil_lol::evil_lol: to weź sobie do kompletu kawę - przeprowadzą nowy remont:eviltong:

Ty mnie chcesz zamordować:roll:. Zostanie jedna dogomaniaczka mniej. Przynajmniej nie będę głowy zawracać:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

ewab napisał(a):
Benek już poza schronem:)

to może uda sie też zabrać onka, onki???
a w tym hotelu gdzie jest benek sa miejsca?

Posted

beka napisał(a):
to może uda sie też zabrać onka, onki???

Benka zabieraja dziewczyny w pon - srody najpóźniej...licza za niego 25 zł/doba...
Miejsca mają...ale to miejsce raczej polecam jako krótkoterminowy hotel...

Myślę, ze onki pomału możnaby wyciagac...tylko co z nimi dalej? gdzie miałyby docelowo jechac? trzeba to poustalać wszystko z dziewczynami...ja będę poza zasiegiem pomocy na miejscu od niedzieli:( ale będę wspierać z daleka...

Posted

[quote name='beka']to może uda sie też zabrać onka, onki???
Możemy pomóc przy wyciągnięciu psiaków, ale nasze zapsienie nie pozwala na zapewnienie im dalszej opieki. Brakuje kasy i tymczasów:-(.

Ciotki z Żywca poszukują transportu:

Posted

Dzisiaj musiałam wzywać weta do Oskarka-staruszka ON-ka z hurtowni. Już w piatek widziałam,ze nie czuje sie dobrze, nie chciał jeśc, ale myslałam,ze może ktos dał mu coś paskudnego do jedzenia i sie podtruł. Ale wczoraj i dzisiaj też było źle i okazało sie ,ze to jednak infekcja z tego pazura, dostał antybiotyk.
Niestety on wcześniej nie dał sobie z ta łapą nic zrobic, ani nie dał sie zabrac do weta.

Wstawiam nastepne bezdomne psiaki.
Misia- malutka ok 7 mies.sunieczka, wielkości kota, waży ok. 4 kg

Uploaded with ImageShack.us

Pusio- psiak w typie szpica, bardzo miły, przyjacielski, wyrzucony z samochodu, koczuje przy ostatnim przystanku 35, przy bloku nr 131

I jeszcze taki śliczne kociaczki 6 tyg. szukaja domów.

Posted

Erka, nie jestem pewna, ale prawdopodobnie bede miala domek dla jednego kocurka. Musze sie tylko skontaktowac z domkiem, czy koniecznie musi to byc whiskas.

dziewczyny, nie wiecie czy ktos sie wybiera do Nowego Miasta nad Pilica w najblizszym czasie? ma przyjechac do nas szczenior stamtad i moze nie musialabym sama po niego dymac taki hektar ;)

Posted

erka napisał(a):

Misia- malutka ok 7 mies.sunieczka, wielkości kota, waży ok. 4 kg

Misię dałam do szczeniąt, skoro taka młodziutka. A ona koczuje razem z Pusiem?

Posted

Linssi napisał(a):

dziewczyny, nie wiecie czy ktos sie wybiera do Nowego Miasta nad Pilica w najblizszym czasie? ma przyjechac do nas szczenior stamtad i moze nie musialabym sama po niego dymac taki hektar ;)

Ja będę jechała do Nowego dopiero w lipcu.

A który szczeniorek ma przyjechać? Na tymczas do Izy (koło Nowego Miasta) miała jechać ta maleńka, łaciata sunieczka, co została na wsi. Więc może to połączyć.

Nowe Miasto jest na trasie Kielce -Końskie - Nowe Miasto n/P -Grójec -Warszawa. Więc może jakby ktoś jechał do albo z Warszawy mógłby pojechac tą trasą i porozwozić szczeniaki??

Posted

Tak mag.do, malutka Misia koczuje razem z tym Pusiem na Świętokrzyskim.

To może nie wozic tych szczeniorów, tylko zamienić dt, ta szceniorka z Łopuszna biało-czarna by przyjechała do Kielc, tam , gdzie ma byc szczeniak z N.M i odrwotnie szczeniak stamtąd poszedł by do hotelu koło N.M.

Posted

Bardzo proszę napiszcie czy ktoś ogłasza nasze psiaki? :razz:
ja muszę ponadrabiać jeszcze poszczególne wątki, żeby zorientować się w sytuacji..

p.s Erko, masz banerek do naszego starego wątku kieleckiego:
tu podlinkowane na nowo do wyboru:

;)

Posted

Już mniej więcej zaktualizowałam post ogłoszeniowy..czekam jeszcze na informację czy ktoś jeszcze umieszcza gdzieś nasz zwierzyniec ;)

tak też zastanawiam się czy nie usunąć z 1-szej str Bulby? Erko jak myślisz?

a co z Dyzią? taka śliczna sunieczka, widzę, że ma zdjęcia w domu ona ma dt?

Posted

Bulbe trzeba usunąć, bo ona pewnie zostanie w dt.
A Dyzia była sterylizowana i po zabiegu była w domu, czy jest nadal nie wiem, musze zadzwonic. To podobno przemiła i b.mądra sunia.
Mag.do umieśc to info o sterylce w pierwszym poście.

Jutro będzie kastrowany Puszek i też trzeba go już ogłaszać, bo zanim cos się znajdzie.

Oskarek po wczorajszym antybiotyku juz troszkę lepiej się poczuł i juz małpiszon nie pozwolił sobie moczyć łapy w rivanolu. Sama nie mogę sobie z nim poradzic, jutro muszę jakos go unieruchomic. Jutro tez musi dostac antybiotyk i znowu jakiegos weta musze wzywac.

Posted

[FONT=Tahoma]Potrzebne na cito bezpieczne schronienie dla mamusi i jej szczeniorka (chłopczyk). Zwierzaki znajdują się w rejonie ulicy Poleskiej. Opiekują się nimi dzieci, które niestety nie mogą zapewnić im bezpieczeństwa. Mamuśka jest niewielka, waży może 7-8 kg. Chłopaczek w wieku ok. 6 tyg.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Niestety nie mogę załadować zdjęć. Czy mogę przesłać je komuś na maila?[/FONT]