Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, ale myslałam o sterylce wczesniej, a tego sie nie zrobi, jak jest w takim stanie. Zresztą zobaczysz sama, jaka straszna chudzinka, kregosłup ostry, ta dłuższa sierść to zakrywa.

Posted

Jutro już założę wątek Tosi osobny, bo trzeba zbierac kasę na utrzymanie jej w hotelu.
Lena juz po sterylce, to myslę,ze nie będzie długo czekać na dom.

Dzisiaj wyekspediowałam Pusia do Myślenic i jest mi smutno:(.

Posted

Savahna, domek dla Pusia super, co najśmieszniejsze pojechał do znajomych Rudzi-Bianki, o czym ja nie wiedziałam, ani ona:lol:.

Ewelinko_m, koce pewnie w schronisku zawsze się przydadzą.

Posted

erka napisał(a):
Savahna, domek dla Pusia super, co najśmieszniejsze pojechał do znajomych Rudzi-Bianki, o czym ja nie wiedziałam, ani ona:lol:.

Jaki ten świat mały...To się Pusiowi udało...Nadzór bedzie nieustanny.:evil_lol:

Posted

Erka - sorki, ze dopiero dzisiaj...ale wstawiam zdjęcie suni, o której ci mówiłam:

Miedzianka - sunia ok. roku, trafiła do nas przypadkiem - ludzie jadący z Lodzi zobaczyli biedulkę w ok. toru Miedziana Góra i nie wiedząc nic o zamknieciu schroniska przywieźli do nas...sunia byłą w ciązy, ma ok. roku, jest juz po sterylizacji. Delikatna i niewielka - zdjęcia jeszcze gdy była w ciaży i brzuchol miała prawie do ziemi:-(

Posted

Oki, wstawiłam tam, ale i tu Was zachęcę :)

http://img30.imageshack.us/g/1010114o.jpg/
[FONT=Verdana]

[/FONT]

[FONT=Verdana]Tosia to malutkie stworzonko, którego historia jest wyjątkowo smutna. Tosia została porzucona na wysypisku śmieci. Tam rezydenci - 3 owczarki niemieckie, nie pozwalały jej wyjść z ukrycia, nie pozwalały wyściubić nosa, aby znaleźć coś do jedzenia. Tosia całymi dniami siedziała schowana, trzęsąc się ze strachu.[/FONT]

[FONT=Verdana] Tosia to mała sunia, w tej chwili jest chudziutka i można policzyć jej wszystkie kostki. Sunia ma śliczny biszkoptowy kolor i delikatną, dłuższą sierść. W tej chwili to jeszcze zaniedbane małe ciałko, ale wystarczy dobra dieta i odrobina miłości, aby sunia stała się ślicznym puchaczkiem. Tosia jest bardzo miłym i delikatnym stworzonkiem. Jest kontaktowa i otwarta. Bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. To mała pieszczocha i przytulanka, uwielbia głaski i miziania oraz noszenie na rękach. Tosia ma dobry stosunek do innych zwierząt. Dobrze znosi jazdę samochodem.[/FONT]

[FONT=Verdana]U nas od: 23.02[/FONT]
[FONT=Verdana] Odrobaczanie: (27.02, Ginn)[/FONT]
[FONT=Verdana] Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]tak (23.02, erka)[/FONT]
[FONT=Verdana] Szczepienie: wkrótce[/FONT]
[FONT=Verdana] Sterylizacja: wkrótce[/FONT]

[FONT=Verdana]Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Bodzentyna (woj. świętokrzyskie)[/FONT]

Kontakt:
609 890 204, jur.ewa@wp.pl

Posted

Negra od ewab - zupełnie inny pies - znowelizowałam tekst:

http://img411.imageshack.us/g/1008968u.jpg/
http://img263.imageshack.us/g/1010223m.jpg/

[FONT=Verdana] [/FONT]

Czarna zwana Negrą to kolejna sunia, która stała się ofiarą naszego województwa. Wyrzucona w największe mrozy, błąkająca się w cieczce i napastowana przez sforę psów ... W porę została odłowiona i teraz czeka na dom w psim hoteliku.

Negra to ok 2-3 letnia, średniej wielkości sunia. Ma piękne błyszczące futro i mądre, bursztynowe oczy. Sunia nie miała chyba łatwego życia, widać, że człowiek nie zawsze znaczył dla niej coś dobrego. Negra gdy do nas trafiła wykazywała się delikatnym dystansem w stosunku do człowieka - teraz pies zmienił się nie do poznania. Negra jest miła i bardzo przyjacielską psiną. Bez problemu wita się z pierwszy raz widzianymi osobami, stała się kontaktowa i otwarta. Boi się jeszcze gwałtowniejszych ruchów, ale i to szybko minie. Gdy Negra zaufa, to pokocha całym swoim psim sercem, jest wtedy w pełni oddana i wierna opiekunowi. W stosunku do opiekuna Negra jest kochana, wesoła i zabawowa. Maksymalnie w niego wpatrzona i posłuszna. Każdą nowość przyjmuje z minimalną dozą nieufności. Negra ma dobry stosunek do innych psów, chociaż nie do każdego, z sukami natomiast nie zawsze się bardzo dogaduje się. W towarzystwie drugiego psa otwiera się i szaleje pełną parą. Negra może mieć problem z akceptacją miejskiego trybu życia w bloku, optymalnym rozwiązaniem będzie dla niej dom z ogródkiem.

[FONT=Verdana]U nas od: 08.12[/FONT]
Odrobaczanie: tak (07.12 )
Odpchlenie: tak (07.12)
Sterylizacja: tak (08.01)
Szczepienie: tak

[FONT=Verdana]Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Bodzentyna (woj. świętokrzyskie)[/FONT]

Kontakt:
Ewa
tel: 600 047 392
mail: epebe@tlen.pl

Posted

Psiaki od ewab - Malwa i Rudolf:

http://img232.imageshack.us/g/1009955.jpg/
[FONT=Verdana]
[/FONT]

Rudolf to piękny pies, który został odebrany w trybie interwencji z fatalnych warunków wraz z sunią Malwą, gdzie całe swoje dotychczasowe życie spędzili na łańcuchu.

Rudolf, to młody max. 2 letni, średniej wielkości pies - ma ok 65 cm w kłębie. Ma ok. 1,5 roku. Rudolf ma piękną, jedwabistą w dotyku sierść. Jest psem niezwykłej urody i zjawiskowym jasnoniebieskim oku. Jest wesoły i bardzo kontaktowy, w stosunku do człowieka przyjazny i zabawowy. Rudolf w pełni ufa człowiekowi, nie wykazuje lęków i oznak agresji. Pies uwielbia szaleństwa i zabawy na świeżym powietrzu. To duży, energiczny pies, który potrzebuje porządnej dawki ruchu. Jednocześnie ogromny z niego pieszczoch i przytulaka. Jest dużym i silnym psem, może wykazywać tendencje do dominacji, dlatego będzie wymagał konsekwencji w prowadzeniu. Bardzo ładnie chodzi na smyczy.

[FONT=Verdana]U nas od: 24.02[/FONT]
[FONT=Verdana] Odrobaczanie: tak (24.02, [/FONT][FONT=Verdana]Kozia[/FONT][FONT=Verdana])[/FONT]
[FONT=Verdana] Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]wkrótce[/FONT]

[FONT=Verdana]Pies przebywa w domu tymczasowym w okolicy Bodzentyna (woj. świętokrzyskie)[/FONT]

Kontakt:
m.eneda@wp.pl
791 533 440

Posted

http://img571.imageshack.us/g/1009883.jpg/

[FONT=Verdana][/FONT]

Malwa to piękna sunia, która została odebrana w trybie interwencji z fatalnych warunków wraz z psem Rudolfem, gdzie całe swoje dotychczasowe życie spędziła na łańcuchu. W tej chwili sunia jest jeszcze chuda.

Malwa jest młodą, ok. 1,5 roczną sunią. Patrząc na nią można dopatrzyć się jakiejś domieszki bernardyna, właściwie wygląda jak jego miniaturka, jest niższa i drobniejsza. Sunia ma ok. 65 cm w kłębie i waży ??? kg. Sunia jest pięknym i bardzo reprezentacyjnym psem. Jest wesoła i bardzo kontaktowa, w stosunku do człowieka przyjazna i zabawowa. Sunia jest ufna i nie wykazuje żadnych oznak agresji. Malwa uwielbia szaleństwa i zabawy na świeżym powietrzu. To duży, energiczny pies, który potrzebuje porządnej dawki ruchu. Jednocześnie ogromna z niej pieszczocha i przytulanka. Sunia bardzo ładnie chodzi na smyczy.

[FONT=Verdana]U nas od: 24.02[/FONT]
[FONT=Verdana] Odrobaczanie: tak (24.02, [/FONT][FONT=Verdana]Kozia[/FONT][FONT=Verdana])[/FONT]
[FONT=Verdana] Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]wkrótce[/FONT]

Kontakt:
m.eneda@wp.pl
791 533 440

Posted

http://img251.imageshack.us/g/1010264.jpg/

[FONT=Verdana]

Lena to średniej wielkości sunia, która przez kilka miesięcy błąkała się po kieleckiej wsi. Sunia spała nie śniegu, była przeganiana i straszona.

Lena to średniej wielkości sunia, ma ok. 55 w kłębie i waży ok. 24 kg. Jest młodziutka, ma ok. 1 roku. Ma śliczne rude umaszczenie i czarną maskę. Lenka jest miłą i kontaktową sunią. W stosunku do człowieka otwarta i ufna. Każdego wita merdaniem ogona. Sunia jest grzeczna, posłuszna i wielce uległa. Ma ogromną potrzebę obcowania z opiekunem. Lenka lubi miziania, głaski i pieszczoty. Jest kochana, przylepna i przytulaśna. Pies - ideał. Jest bezkonfliktowym stworzeniem, bardzo dobrze odnajduje się w pokaźnym stadzie zwierzaków - ma dobry stosunek do psów i kotów. W stosunku do nich jest totalnie uległa, nie wykazuje żadnych oznak agresji. Sunia bardzo ładnie chodzi na smyczy.

[/FONT][FONT=Verdana]U nas od: 22.02[/FONT]
[FONT=Verdana] Odrobaczanie: wkrótce[/FONT]
[FONT=Verdana] Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]tak (22.02, Kozia)[/FONT]
[FONT=Verdana] Sterylizacja: tak (21.02)[/FONT]

[FONT=Verdana]
[/FONT]
Kontakt:
609 890 204, jur.ewa@wp.pl

[FONT=Verdana][/FONT]

Posted

Dzięki Elizko za piękne fotki psiaków i ich opisy:lol:. Przydadzą sie do ogłoszeń, o które bardzo prosimy dla wszystkich nowych psiaków.
Chociaż dla starych tez juz trzeba powtarzać, bo domków niestety nie znalazły:shake:.
A już zupełnie nie rozumiem tego,ze nie było ani jednego telefonu o Glorię i Fuksika, ktore miały wykupione pakiety na bazarku i ogłoszenia na 50 portalach, a przeciez to młode i piękne psy.
Jeżeli ktos z dobrym aparatem mógby podejśc do p.Ani i zrobic nowe foty Glorii, bardzo proszę.
Gloria jest już tyle miesięcy u p.Ani, bedzie coraz trudniej zaadoptowac sie jej w nowym miejscu, bo juz bardzo przylgneła do p.Ani.
Bedzie tez problem, bo p.Ania ma wyjechac wkróce, jednym słowem sunia musi znaleźć dom.

Posted

To ja pewnie skorzystam z jakiegoś gotowca, ale w drugiej części tygodnia najprawdopodobniej.eliza_sk -super pomysł z tymi gawroszkami, ja jeszcze widziałam gdzieś takie z napisem "Szukam domu". Zdjecia robia sie takie... milutkie
A już Tosia, ktorej zdjęcie (chyba z wysypiska) widziałam - od razu taki domowy psiaczek sie robi, nie jakaś bidula...:roll:

Posted

Czyli robić allegro dla tych wszystkich psiaków od razu - czy czekacie na podpasienia i sterylki ?

Malwa i Rudolf ładnie idą na smyczkach, bo na próbę poprowadzałam je po podwórku, a i do boksu musiałam zaprowadzić, bo we dwójkę szalały i nie mogłam pofocić drugiego.

Negra jest nie do poznania, bardzo miła sunia, już nie truchleje na widok ludzia i lgnie do niego.

Posted

Eliza_sk, jeżeli możesz, to bardzo proszę zrób Allegro wszystkim:). Zanim sie znajdą chetni, to pewnie zdąży się podpaść i wysterylizować, co trzeba.