erka Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Tak, ale myslałam o sterylce wczesniej, a tego sie nie zrobi, jak jest w takim stanie. Zresztą zobaczysz sama, jaka straszna chudzinka, kregosłup ostry, ta dłuższa sierść to zakrywa. Quote
erka Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Jutro już założę wątek Tosi osobny, bo trzeba zbierac kasę na utrzymanie jej w hotelu. Lena juz po sterylce, to myslę,ze nie będzie długo czekać na dom. Dzisiaj wyekspediowałam Pusia do Myślenic i jest mi smutno:(. Quote
ewab Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Bardzo się cieszę, że Pusio pojechał do domku. Erka jeśli Ci smutno, to może coś podrzucić:evil_lol:. Quote
savahna Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 erka napisał(a): Dzisiaj wyekspediowałam Pusia do Myślenic i jest mi smutno:(. Oj...,ale domek pewnie super, skoro go puściłaś , co? Będą wieści i jakieś zdjątka? Quote
ewelinka_m Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Jak Eliza jutro obfoci Lenkę to ją poogłaszam ;) dostałam też meila od jakiejś kobiety z pytaniem czy potrzebujemy kocy , nie wiem gdzie teraz najbardziej się przydadzą? :razz: Quote
erka Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Savahna, domek dla Pusia super, co najśmieszniejsze pojechał do znajomych Rudzi-Bianki, o czym ja nie wiedziałam, ani ona:lol:. Ewelinko_m, koce pewnie w schronisku zawsze się przydadzą. Quote
eliza_sk Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 erko, jutro jadę do Celin, czy oprócz fotek jakieś życzenia masz ? Czy Tosię mogę już odrobaczyć ? Quote
ewab Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Proszę o rozsyłanie cegiłkowego allegro dla Lizy - suni z wnyków http://allegro.pl/sunia-blagalnym-spojrzeniem-wypatruje-ratunku-i1481898722.html tu wątek suni http://www.dogomania.pl/threads/202746-Ja-nie-prosz%C4%99...ja-b%C5%82agam-o-miejsce-dla-6-kg-suni-z-wnyk%C3%B3w!!!!!!!zdj%C4%99cia-drastyczne!! Quote
savahna Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 erka napisał(a):Savahna, domek dla Pusia super, co najśmieszniejsze pojechał do znajomych Rudzi-Bianki, o czym ja nie wiedziałam, ani ona:lol:. Jaki ten świat mały...To się Pusiowi udało...Nadzór bedzie nieustanny.:evil_lol: Quote
andzia69 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Erka - sorki, ze dopiero dzisiaj...ale wstawiam zdjęcie suni, o której ci mówiłam: Miedzianka - sunia ok. roku, trafiła do nas przypadkiem - ludzie jadący z Lodzi zobaczyli biedulkę w ok. toru Miedziana Góra i nie wiedząc nic o zamknieciu schroniska przywieźli do nas...sunia byłą w ciązy, ma ok. roku, jest juz po sterylizacji. Delikatna i niewielka - zdjęcia jeszcze gdy była w ciaży i brzuchol miała prawie do ziemi:-( Quote
eliza_sk Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Erko, czy Lena Tosia mają wątek, bo mam .... "trochę" zdjęć. Quote
erka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Eliza_sk, założyłam Tosi, Lenie chyba nie bede zakładać osobnego, to wstaw fotki tutaj:) http://www.dogomania.pl/threads/203167-Maleńka-Tosia-wywieziona-jak-śmieć-na-wysypisko-potrzebna-pomoc-.?p=16399569#post16399569 Quote
eliza_sk Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Oki, wstawiłam tam, ale i tu Was zachęcę :) http://img30.imageshack.us/g/1010114o.jpg/ [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Tosia to malutkie stworzonko, którego historia jest wyjątkowo smutna. Tosia została porzucona na wysypisku śmieci. Tam rezydenci - 3 owczarki niemieckie, nie pozwalały jej wyjść z ukrycia, nie pozwalały wyściubić nosa, aby znaleźć coś do jedzenia. Tosia całymi dniami siedziała schowana, trzęsąc się ze strachu.[/FONT] [FONT=Verdana] Tosia to mała sunia, w tej chwili jest chudziutka i można policzyć jej wszystkie kostki. Sunia ma śliczny biszkoptowy kolor i delikatną, dłuższą sierść. W tej chwili to jeszcze zaniedbane małe ciałko, ale wystarczy dobra dieta i odrobina miłości, aby sunia stała się ślicznym puchaczkiem. Tosia jest bardzo miłym i delikatnym stworzonkiem. Jest kontaktowa i otwarta. Bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem. To mała pieszczocha i przytulanka, uwielbia głaski i miziania oraz noszenie na rękach. Tosia ma dobry stosunek do innych zwierząt. Dobrze znosi jazdę samochodem.[/FONT] [FONT=Verdana]U nas od: 23.02[/FONT] [FONT=Verdana] Odrobaczanie: (27.02, Ginn)[/FONT] [FONT=Verdana] Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]tak (23.02, erka)[/FONT] [FONT=Verdana] Szczepienie: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana] Sterylizacja: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana]Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Bodzentyna (woj. świętokrzyskie)[/FONT] Kontakt: 609 890 204, jur.ewa@wp.pl Quote
eliza_sk Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Negra od ewab - zupełnie inny pies - znowelizowałam tekst: http://img411.imageshack.us/g/1008968u.jpg/ http://img263.imageshack.us/g/1010223m.jpg/ [FONT=Verdana] [/FONT] Czarna zwana Negrą to kolejna sunia, która stała się ofiarą naszego województwa. Wyrzucona w największe mrozy, błąkająca się w cieczce i napastowana przez sforę psów ... W porę została odłowiona i teraz czeka na dom w psim hoteliku. Negra to ok 2-3 letnia, średniej wielkości sunia. Ma piękne błyszczące futro i mądre, bursztynowe oczy. Sunia nie miała chyba łatwego życia, widać, że człowiek nie zawsze znaczył dla niej coś dobrego. Negra gdy do nas trafiła wykazywała się delikatnym dystansem w stosunku do człowieka - teraz pies zmienił się nie do poznania. Negra jest miła i bardzo przyjacielską psiną. Bez problemu wita się z pierwszy raz widzianymi osobami, stała się kontaktowa i otwarta. Boi się jeszcze gwałtowniejszych ruchów, ale i to szybko minie. Gdy Negra zaufa, to pokocha całym swoim psim sercem, jest wtedy w pełni oddana i wierna opiekunowi. W stosunku do opiekuna Negra jest kochana, wesoła i zabawowa. Maksymalnie w niego wpatrzona i posłuszna. Każdą nowość przyjmuje z minimalną dozą nieufności. Negra ma dobry stosunek do innych psów, chociaż nie do każdego, z sukami natomiast nie zawsze się bardzo dogaduje się. W towarzystwie drugiego psa otwiera się i szaleje pełną parą. Negra może mieć problem z akceptacją miejskiego trybu życia w bloku, optymalnym rozwiązaniem będzie dla niej dom z ogródkiem. [FONT=Verdana]U nas od: 08.12[/FONT] Odrobaczanie: tak (07.12 ) Odpchlenie: tak (07.12) Sterylizacja: tak (08.01) Szczepienie: tak [FONT=Verdana]Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Bodzentyna (woj. świętokrzyskie)[/FONT] Kontakt: Ewa tel: 600 047 392 mail: epebe@tlen.pl Quote
eliza_sk Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Psiaki od ewab - Malwa i Rudolf: http://img232.imageshack.us/g/1009955.jpg/ [FONT=Verdana] [/FONT] Rudolf to piękny pies, który został odebrany w trybie interwencji z fatalnych warunków wraz z sunią Malwą, gdzie całe swoje dotychczasowe życie spędzili na łańcuchu. Rudolf, to młody max. 2 letni, średniej wielkości pies - ma ok 65 cm w kłębie. Ma ok. 1,5 roku. Rudolf ma piękną, jedwabistą w dotyku sierść. Jest psem niezwykłej urody i zjawiskowym jasnoniebieskim oku. Jest wesoły i bardzo kontaktowy, w stosunku do człowieka przyjazny i zabawowy. Rudolf w pełni ufa człowiekowi, nie wykazuje lęków i oznak agresji. Pies uwielbia szaleństwa i zabawy na świeżym powietrzu. To duży, energiczny pies, który potrzebuje porządnej dawki ruchu. Jednocześnie ogromny z niego pieszczoch i przytulaka. Jest dużym i silnym psem, może wykazywać tendencje do dominacji, dlatego będzie wymagał konsekwencji w prowadzeniu. Bardzo ładnie chodzi na smyczy. [FONT=Verdana]U nas od: 24.02[/FONT] [FONT=Verdana] Odrobaczanie: tak (24.02, [/FONT][FONT=Verdana]Kozia[/FONT][FONT=Verdana])[/FONT] [FONT=Verdana] Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana] Szczepienie: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana] Sterylizacja: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana]Pies przebywa w domu tymczasowym w okolicy Bodzentyna (woj. świętokrzyskie)[/FONT] Kontakt: m.eneda@wp.pl 791 533 440 Quote
eliza_sk Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 http://img571.imageshack.us/g/1009883.jpg/ [FONT=Verdana][/FONT] Malwa to piękna sunia, która została odebrana w trybie interwencji z fatalnych warunków wraz z psem Rudolfem, gdzie całe swoje dotychczasowe życie spędziła na łańcuchu. W tej chwili sunia jest jeszcze chuda. Malwa jest młodą, ok. 1,5 roczną sunią. Patrząc na nią można dopatrzyć się jakiejś domieszki bernardyna, właściwie wygląda jak jego miniaturka, jest niższa i drobniejsza. Sunia ma ok. 65 cm w kłębie i waży ??? kg. Sunia jest pięknym i bardzo reprezentacyjnym psem. Jest wesoła i bardzo kontaktowa, w stosunku do człowieka przyjazna i zabawowa. Sunia jest ufna i nie wykazuje żadnych oznak agresji. Malwa uwielbia szaleństwa i zabawy na świeżym powietrzu. To duży, energiczny pies, który potrzebuje porządnej dawki ruchu. Jednocześnie ogromna z niej pieszczocha i przytulanka. Sunia bardzo ładnie chodzi na smyczy. [FONT=Verdana]U nas od: 24.02[/FONT] [FONT=Verdana] Odrobaczanie: tak (24.02, [/FONT][FONT=Verdana]Kozia[/FONT][FONT=Verdana])[/FONT] [FONT=Verdana] Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana] Szczepienie: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana] Sterylizacja: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana]Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Bodzentyna (woj. świętokrzyskie)[/FONT] Kontakt: m.eneda@wp.pl 791 533 440 Quote
eliza_sk Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 http://img251.imageshack.us/g/1010264.jpg/ [FONT=Verdana] Lena to średniej wielkości sunia, która przez kilka miesięcy błąkała się po kieleckiej wsi. Sunia spała nie śniegu, była przeganiana i straszona. Lena to średniej wielkości sunia, ma ok. 55 w kłębie i waży ok. 24 kg. Jest młodziutka, ma ok. 1 roku. Ma śliczne rude umaszczenie i czarną maskę. Lenka jest miłą i kontaktową sunią. W stosunku do człowieka otwarta i ufna. Każdego wita merdaniem ogona. Sunia jest grzeczna, posłuszna i wielce uległa. Ma ogromną potrzebę obcowania z opiekunem. Lenka lubi miziania, głaski i pieszczoty. Jest kochana, przylepna i przytulaśna. Pies - ideał. Jest bezkonfliktowym stworzeniem, bardzo dobrze odnajduje się w pokaźnym stadzie zwierzaków - ma dobry stosunek do psów i kotów. W stosunku do nich jest totalnie uległa, nie wykazuje żadnych oznak agresji. Sunia bardzo ładnie chodzi na smyczy. [/FONT][FONT=Verdana]U nas od: 22.02[/FONT] [FONT=Verdana] Odrobaczanie: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana] Odpchlenie: [/FONT][FONT=Verdana]tak (22.02, Kozia)[/FONT] [FONT=Verdana] Szczepienie: wkrótce[/FONT] [FONT=Verdana] Sterylizacja: tak (21.02)[/FONT] [FONT=Verdana]Sunia przebywa w domu tymczasowym w okolicy Bodzentyna (woj. świętokrzyskie)[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT]Kontakt: 609 890 204, jur.ewa@wp.pl [FONT=Verdana][/FONT] Quote
andzia69 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 ostatnio byłam wyłączona z obiegu...piękne te nasze nowe nabytki:loveu: oby szybko domki znalazły... Quote
erka Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Dzięki Elizko za piękne fotki psiaków i ich opisy:lol:. Przydadzą sie do ogłoszeń, o które bardzo prosimy dla wszystkich nowych psiaków. Chociaż dla starych tez juz trzeba powtarzać, bo domków niestety nie znalazły:shake:. A już zupełnie nie rozumiem tego,ze nie było ani jednego telefonu o Glorię i Fuksika, ktore miały wykupione pakiety na bazarku i ogłoszenia na 50 portalach, a przeciez to młode i piękne psy. Jeżeli ktos z dobrym aparatem mógby podejśc do p.Ani i zrobic nowe foty Glorii, bardzo proszę. Gloria jest już tyle miesięcy u p.Ani, bedzie coraz trudniej zaadoptowac sie jej w nowym miejscu, bo juz bardzo przylgneła do p.Ani. Bedzie tez problem, bo p.Ania ma wyjechac wkróce, jednym słowem sunia musi znaleźć dom. Quote
ewab Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Kontakt w sprawie adopcji Rudolfa i Malwy: m.eneda@wp.pl 791533440 Ciekawe jak te psy na łańcuchu nauczyły się bardzo dobrze chodzić na smyczy:) Quote
savahna Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 To ja pewnie skorzystam z jakiegoś gotowca, ale w drugiej części tygodnia najprawdopodobniej.eliza_sk -super pomysł z tymi gawroszkami, ja jeszcze widziałam gdzieś takie z napisem "Szukam domu". Zdjecia robia sie takie... milutkie A już Tosia, ktorej zdjęcie (chyba z wysypiska) widziałam - od razu taki domowy psiaczek sie robi, nie jakaś bidula...:roll: Quote
eliza_sk Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Czyli robić allegro dla tych wszystkich psiaków od razu - czy czekacie na podpasienia i sterylki ? Malwa i Rudolf ładnie idą na smyczkach, bo na próbę poprowadzałam je po podwórku, a i do boksu musiałam zaprowadzić, bo we dwójkę szalały i nie mogłam pofocić drugiego. Negra jest nie do poznania, bardzo miła sunia, już nie truchleje na widok ludzia i lgnie do niego. Quote
erka Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Eliza_sk, jeżeli możesz, to bardzo proszę zrób Allegro wszystkim:). Zanim sie znajdą chetni, to pewnie zdąży się podpaść i wysterylizować, co trzeba. Quote
Recommended Posts