agnieszka24 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Do mnie maleństwa mogły by przyjechać na DT, ale jeszcze powinny być przy cycu. Trzeba by było ulokować gdzieś sunieczkę wraz z maleństwami. Quote
lika1771 Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 erka napisał(a):Bardzo prosimy o pomoc dla tej rodzinki, oprócz tego,ze są w głodzie i chłodzie, to jeszcze istnieje niebezpieczenstwo,ze dzieci ze wsi zabiorą maluchy, a wtedy wiecie, co ich czeka:(. Trzeba sie spieszyć! Własnie dlateo ze sa ładne trzeba sie spiszyc........ Quote
Jaaga Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Za klerem katolickim bardzo delikatnie mówiąc nie przepadam. Widac jak się zwierzęta maja dobrze przy ich "ubogich stajenkach". Jeśli chcecie, to rodzinka może przyjechać do mnie. Czy jest gdzies zdjęcie tego dorosłego psa? Jakby się którejś z Was chcialo, to możecie napisać i wysłac zdjęcia do "Faktów i Mitów". Już nie raz piętnowali takie traktowanie zwierząt przez księży. Cągle maja artykuły, jak nie o pogotowiu jeżowym, to np. Tarze. Jest odzew i ludzie pomagają. Może pokazaliby psiaki u siebie z prośbą o dom? O ile małe szybciutko znajdą domy, to mama i ten drugi gorzej. Zresztą potrzebna znowu będzie sterylka. Quote
Linssi Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jaaga, mam zdjecie rudaska, ale slabej jakosci bo nie dalo sie do niego podejsc. Zdjecie strzelone z daleka, bo pies uciekal. wstawie pozniej. Nie widze w ogole lapania go. Trzyma sie na odleglosc co najmniej 5 m od ludzi. Quote
Jaaga Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Szkoda go tam zostawić. Może na Sedalin dałby się złapać? Quote
Linssi Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Pytanie tylko, co z nim potem zrobimy? "Na sucho" napewno go nie zlapiemy, bo jest BARDZO czujny. Kiedy sie go wola, to merda ogonkiem, ale podejsc nie pozwala. Nie wiem czy ten ksiadz go dokarmia. Pani Iza mowila, ze chyba go przygarnal. Z tego co on twierdzil, to w sumie pies jest u niego, ale gdyby ktos chcialby go wziac, to by go oddal. Z tym, ze nie wiem czy jest sens lapania kolejnego dzikiego psa, ktorego potem nie wyadoptujemy. Nie wiem czy ma tam jakas bude, ale gdyby ksiadz chcial go zostawic, to moznaby go poprosic o zrobienie dla tej bidy jakas bude. w Koncu leza za plebania cale sterty nieuzywanych paneli, z ktorych moznaby przeciez cos sklepac Quote
divia_gg Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Moze jak sie go zlapie okaze sie super psiakiem, ale to jest moze...Dlatego osobiscie przychylalabym sie za zrobieniem mu schronienia. Bo Linssi ma racje, co z nim potem? Juz Gorka siedzi rok i narazie bez perspektyw... Quote
eve-w Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 DZISIAJ przez cały dień na TVP INFO poruszana jest sprawa kieleckiego schroniska!!!! Ślijcie do nich zdjęcia psiaków, opinie wet ze zgodą na udostępnianie. Quote
erka Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jaaga, dzięki!:) Teraz tylko transport! Nie wiem, czy ktos juz wysłał do TVP Info pismo z UM w sprawie wolontariatu, warto by było to pokazać. Dobrze by było, gdyby ktos z wolontariuszy ze schroniska, gdzie jest wolontariat z prawdziwego zdarzenia powiedział, jak u nich to wygląda. Quote
Jaaga Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Górka jest w hotelu, taki boksowy pobyt na pewno nie sprzyja socjalizacji. Teri nigdy nikomu nie dałaby sie tak złapać, a w domu jest przymilna, przychodzi się poglaskać, nawet dzieciom nadstawia głowę do głaskania, a dzieci bała się najbardziej. Miałam sunię zgarnięta z parku, która nie dawała się nikomu zblizyć na min. 5 metrów. jeden parkowy bywalec piwosz, dokarmiał ją kielbasą i jakoś udało mu się ją złapać po tygodniu. U nas okazała się przylepą, tylko tak reagowała na stres. Kto niby ma zrobić temu psu tam budę? Ksiądz własnymi rękami? Nie liczyłabym na to. Przykra perspektywa spędzenia życia w takich warunkach i o wiecznym głodzie. Myślałam, że chcecie go zabrać, jesli się da, skoro pisałyście, ze też taki zabiedzony. Dostałam właśnie maila odnośnie Kali. Jak znam życie, to wróci do nas. Już ugryzła chyba 3 osoby i Pani traktuje ja jak niewdzięcznika, który ma wszystko, a tak się odwdzięcza za to. Napisałam, że pies rozumuje inaczej, broni ich i swojego domu, dałam wskazówki, ze najlepiej działa wczesne reagowanie, zanim ona zareaguje. Najpierw Pani mówiła, że mało ludzi u nich bywa, mieszkają na uboczu, teren mają ogrodzony, a teraz napisała, że nie mieszkają na bezludnej wyspie i wszyscy ze strachem patrza, co zrobi. Quote
divia_gg Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 NO to niezle...Kuźwa zawsze cos... Przeciez miala mowione... A co do psiaka to zgadzam sie z Toba Jaaga, bo to loteria jest. Pamietacie Mitzi. Gada chodzilam karmic miesiac a potem dwa dni lapania bylo, bo tez przeciez na dwa metry sie zblizala i uciekala. A po zlapaniu, co? Od razu przytulak i pieszczoch. Quote
ewelinka_m Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jaaga napisał(a):Za klerem katolickim bardzo delikatnie mówiąc nie przepadam. Widac jak się zwierzęta maja dobrze przy ich "ubogich stajenkach". Jeśli chcecie, to rodzinka może przyjechać do mnie. Czy jest gdzies zdjęcie tego dorosłego psa? Jakby się którejś z Was chcialo, to możecie napisać i wysłac zdjęcia do "Faktów i Mitów". Już nie raz piętnowali takie traktowanie zwierząt przez księży. Cągle maja artykuły, jak nie o pogotowiu jeżowym, to np. Tarze. Jest odzew i ludzie pomagają. Może pokazaliby psiaki u siebie z prośbą o dom? O ile małe szybciutko znajdą domy, to mama i ten drugi gorzej. Zresztą potrzebna znowu będzie sterylka. Jaaga mamusia jest genialna, zdjęcia nie oddają jej uroku wgl, do tego straszna z niej przylepka :lol: to na prawde kochana suczynka, do tego niewielka , niskopodłogowa, poręczna :diabloti: tu jeszcze zdjęcia rodzinne Quote
eve-w Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 DZIEWCZYNY! Wykorzystajcie TVP INFO, które cały czas siedzi w schronie i weźcie ich na zewnatrz i pokażcie któregoś psiaka z apelem, ze szuka domu. Czy tymczasowego czy stałego. Oni Wam pomogą. Quote
Jaaga Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jak będziecie je zabierac, to sprawdźcie, czy małe są samodzielne, bo na oseski nie wygladają. Mame doją, żeby przeżyć, bo nie mają innego wyjścia. Jesli suka jest chuda, to karmienie młodych jest i tak niewskazane, żeby nie skończyło się tężyczką. Wtedy mogłyby pojechac do Agnieszki, która oferowała im tymczas, a mama z ewentualnie tym drugim psem do mnie. Szkoda maluchy przewozić, skoro moga po kilku dniach jechać do własnych domów. O białe cudo beda pewnie bić sie chętni. Trzeba tylko sprawdzić, czy same jedza i piją. Maluchy z budowy nie były na pewno starsze od nich, a jak świetnie sobie radziły. Jak coś, to piszcie zgłosimy suke do kolejki sterylkowej. Quote
ewab Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 eve-w napisał(a):DZIEWCZYNY! Wykorzystajcie TVP INFO, które cały czas siedzi w schronie i weźcie ich na zewnatrz i pokażcie któregoś psiaka z apelem, ze szuka domu. Czy tymczasowego czy stałego. Oni Wam pomogą. Telewizja zakończyła działania, nawet mojego sprostowania do wypowiedzi kierowniczki nie zdążyli umieścić. Dostała maila o szczeniorka z fenków, ale one wszystkie już mają domy. Mogę go przekierować, ewelinka_m do Ciebie? Quote
divia_gg Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ewa fenki w domach? Ło matko dawaj znac bo ja wlasnie mialam je gdzieniegdzie powrzucac;) Wszystkie gady juz grzeja doopki? Fajnie;) Quote
ewelinka_m Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Jaaga napisał(a):Jak będziecie je zabierac, to sprawdźcie, czy małe są samodzielne, bo na oseski nie wygladają. Mame doją, żeby przeżyć, bo nie mają innego wyjścia. Jesli suka jest chuda, to karmienie młodych jest i tak niewskazane, żeby nie skończyło się tężyczką. Wtedy mogłyby pojechac do Agnieszki, która oferowała im tymczas, a mama z ewentualnie tym drugim psem do mnie. Szkoda maluchy przewozić, skoro moga po kilku dniach jechać do własnych domów. O białe cudo beda pewnie bić sie chętni. Trzeba tylko sprawdzić, czy same jedza i piją. Maluchy z budowy nie były na pewno starsze od nich, a jak świetnie sobie radziły. Jak coś, to piszcie zgłosimy suke do kolejki sterylkowej. Jaaga obawiamy się razem z Erką, że maluchy jeszcze przynajmniej tydzień powinny zostać przy mamie. cała trójka jest niedożywiona, maluszki jeszcze nie potrafią same jeść. ewab możesz , pewnie, że możesz :eviltong: Quote
ewab Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 divia_gg napisał(a):Ewa fenki w domach? Ło matko dawaj znac bo ja wlasnie mialam je gdzieniegdzie powrzucac;) Wszystkie gady juz grzeja doopki? Fajnie;) Wszystkie były na DT w Krakowie. W niedzielę był Piknik Rodzinny na Błoniach. Fenki cieszyły się wzięciem jak ciepłe bułeczki:). Domki prześwietlała Asior, której bardzo serdecznie dziękuję:loveu:. Quote
ewelinka_m Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 transportu do katowic dla psiej rodzinki nadal nie udalo nam się zorganizować.. a czasu przecież coraz mniej..maluszki nie są tam bezpieczne :placz: myślimy nad jakąś płatną opcją..ale na to nie mamy kasy, czy ktoś może chciałby się dołożyć i w ten sposób uratować życie całej trójki?? :cool3::cool3: Quote
Jaaga Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Załozycie im wątek? Może wtedy szybciej się nazbiera? Mamusia przecież i tak dłużej bedzie musiała czekac na dom. Quote
Ancyk Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 ewelinka_m napisał(a):transportu do katowic dla psiej rodzinki nadal nie udalo nam się zorganizować.. a czasu przecież coraz mniej..maluszki nie są tam bezpieczne :placz: myślimy nad jakąś płatną opcją..ale na to nie mamy kasy, czy ktoś może chciałby się dołożyć i w ten sposób uratować życie całej trójki?? :cool3::cool3: Ile potrzeba? Quote
ewelinka_m Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 prosimy o kciuki... :eviltong: wątek założę jutro bo dziś już nie dam rady..:evil_lol: Quote
ewab Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Zapytam Panią, która wiozła Moriego, zazwyczaj jeździ we wtorki. Może da radę. Trzeba by tylko zapakować w transporterki. Edit. Może zabrać:) Quote
Recommended Posts