Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój Diego mimo że rasowy labrador to też od tego wyżej był mniejszy a bardziej podobny do tego znalezionego tylko bez białego ale to też się zdarza labkom :):):).
I łapiny też miał dużo chudsze od tego :)

Posted

Szczeniak czarnuszek labkopodobny jedzie na DT do Dudziaczek. Bardzo dziękuję:loveu:.
Jaaga a czy Twoja mama nie byłaby zainteresowana kremową sunią. Ją moglibyśmy chyba jako goldenopodobną potraktować:-P.
Wiele osób o nią pytało, a jak przyszło do konkretów nikt nie potwierdził chęci przygarnięcia szczeniorki. Nie ma nawet DT.

Dziś w Wyborczej jeden z kandydatów na prezydenta Grzegorz Świercz przedstawił niektóre punkty swojego programu:

- utworzenie oddziału ratunkowego w Szpitalu Kieleckim
- budowa hospicjum z całodobową opieką lekarzy i pielęgniarek
- powołanie filii Specjalnej Strefy Ekonomicznej w Obicach (na terenach wykupionych pod lotnisko)
- wydłużenie czasu pracy przedszkoli
- wprowadzenie obowiązku publicznej informacji o wolnych etatach w szkołach
- budowa lodowiska miejskiego
- zapewnienie gruntów pod garaże na osiedlach
- przekazanie schroniska TOZ i budowa komunalnego cmentarza dla zwierząt
- ożywienie ulicy Sienkiewicza przez organizację na niej cyklicznych imprez

Szkoda tylko, że prezydenta Gruszewskiego widzi jako swojego potencjalnego zastępcę:shake:

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8627539,Kandydat_PO_na_prezydenta_Kielc__Nie_zamierzam_byc.html?as=4&startsz=x

Posted

Gdzie macie fotki i info o tym biszkopciuku, którego SM odwiozła do Dymin i którego ewab wyciągnęła ?
Chcę ją podsyłać chętnym na mojego Mikusia, który ma już dom, ale nie widzę fotek.

Posted

[quote name='eliza_sk']Gdzie macie fotki i info o tym biszkopciuku, którego SM odwiozła do Dymin i którego ewab wyciągnęła ?
Chcę ją podsyłać chętnym na mojego Mikusia, który ma już dom, ale nie widzę fotek.

Ta szczeniorka została dziś przyjęta do schroniska (zawieziona przez Straż Miejską). Kiedy prezeska ŚTOZ chciała ją odebrać usłyszała, że żaden pies nie był przyjęty. Po potwierdzeniu w SM, że zawieźli psiaka i ten został w schronisku przyjęty, pracownik schroniska nadal łgał "w żywe oczy":angryy:. Pomogła dopiero wizyta w Straży Miejskiej i ich telefon do schroniska.
Oczywiście żadna z instytucji nie wie, że do schroniska nie ma przyjęć psów:shake:.

Sunia ma 9 tygodni i była jedzona przez pchły. Wnętrze pewnie też ma bogate.

Posted

[quote name='ewab']

Szkoda tylko, że prezydenta Gruszewskiego widzi jako swojego potencjalnego zastępcę:shake:

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8627539,Kandydat_PO_na_prezydenta_Kielc__Nie_zamierzam_byc.html?as=4&startsz=x

Ewab, przyjacielskie stosunki Świercza i Gruszewskiego/ w linkowanym wywiadzie stwierdza,ze brak gabinetu wet. w schronie i to, ze nie chce w związku z tym pracowac tam żaden wet,, to wina org.prozwierzęcych:diabloti:/ nie dziwią mnie tak bardzo, jak takież stosunki Gruszewskiego z innymi osobami....:cool3:
A mozna sobie tego wysłuchać z nagrania audio z konferencji w UM - link w wątku schronowym.
I to jest dopiero zadziwiające:crazyeye: i wyjasnia poniekąd bezskuteczną "walkę" ze schronem przez wiele lat:cool3::diabloti:.

Posted

A to ku pokrzepieniu serc, od właścicielki Misi, beniowatej suni spod Buska.

"Minęło 2,5 miesiąca odkąd Misia jest u nas. Sunia czuje się tak jakby
była tu od zawsze. Wspaniale dogadała się z naszą 5 letnią dobermanką.
Dziewczyny stanowią teraz zgraną komitywę i mimo to, że na początku
rywalizowały o względy domowników, zabawki a szczególnie o to, która ma
spać na którym posłaniu. W wyniku tych rywalizacji oba posłania doznały
ogromnych uszczerbków i trzeba było je zredukować do jednego. Miało to
znakomity skutek ponieważ obie sunie nie chcąc zrezygnować z posłania
musiały się usadowić na nim razem.
I tak już zostało, dobermanka jeśli nie idzie do budy kładzie się
przytulając do wielkiej cieplutkiej Misi.
Misia ma ogromny apetyt uwielbia wszelkie zabawy z domownikami zaczepki
i podgryzanka z Korą są przy tym obie tak umorusane i wyślinione, że
lepiej się wtedy do nich nie dotykać.
Misia jest bardzo pojętna. Na początku gdy zobaczyła miskę z jedzeniem
była nie do okiełznania. Skakała, biegała jej energia była nie do
opanowania troszkę nad tym popracowaliśmy i teraz na widok miski również
szaleje, ale wystarczy stanąć przed nią z miską drugą ręką pokazać
komendę "siad" a Misia grzecznie siada i czeka na komendę "weź" wtedy
obie z Korą zaczynają jeść.
Misia jest wspaniałym i bardzo wdzięcznym "malutkim" psiaczkiem, bardzo
się cieszymy, że ją mamy.
Pozdrawiam.
Joanna Ł."

Uploaded with ImageShack.us

Szczególnie mnie cieszy przyjaźń Misi z rezydentką, dobcią:).

Posted

ewab napisał(a):
Szczeniak czarnuszek labkopodobny jedzie na DT do Dudziaczek. Bardzo dziękuję:loveu:.
Jaaga a czy Twoja mama nie byłaby zainteresowana kremową sunią. Ją moglibyśmy chyba jako goldenopodobną potraktować:-P.
Wiele osób o nią pytało, a jak przyszło do konkretów nikt nie potwierdził chęci przygarnięcia szczeniorki. Nie ma nawet DT.

Niestety, szczenię, które było w schronisku odpada ze względu na wczoraj szczepione szczeniaczki w domu. Za duże ryzyko.

Posted

Jaaga napisał(a):
Niestety, szczenię, które było w schronisku odpada ze względu na wczoraj szczepione szczeniaczki w domu. Za duże ryzyko.

Jaaga szczeniaki zostały na DT w Kielcach. Tak więc możecie trochę odpocząć od kieleckich zrzutów.
Ostatecznie Dudziaczek wzięła biszkoptową sunię, a Agnieszka24 czarnego chłopaka. Chłopak może być u Agnieszki do 20 grudnia, ale mam nadzieję, że do tej pory znajdzie domek. Ciotki bardzo dziękuję za domki:)

Posted

Ewab, właśnie ta końcówka jest nabardziej interesująca :diabloti:.

Z innych dobrych wieści dzisiaj, to sunia boksiowata z Kaczyna pojechała do hoteliku pod Warszawą:).
Dzięki Monice z Warszawy i Fundacji "Przytul Psa", która przejęła opiekę nad sunią.Bardzo za to dziękuję:loveu::loveu:.
Sunie zawiózł pan, który opiekował sie sunią w Kaczynie, będziemy partycypować w kosztach tego transportu.

Gorsza wiadomość, to to,że towarzysz beniowatej został w Kaczynie, nadal bez żadnego schronienia:(.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Erka - super wieści o Misi :) Hm ciapka tez dostaje bzika na widok miski i TEZ NAUCZYŁA SIE SIADAĆ. SWOJA DROGĄ- super ma domek Miska skoro z nią "popracował":)
Ku pokrzepieniu serc polecam też artykuł chyba z 22.10.10 z GW pt " Wyobraź sobie jesteś kotem" :). Jest w archiwum ale mam go i moge przesłac na maila, to dowód nie wprost ,ze jednak nie jestesmy całkiem "stuknięte" :) !!