Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='miron h']
Andzia co do zbiorczego , możecie mi pokazać jakiś przykład jak to wygląda w praktyce ? I w razie czego to które te kociaki ?
Pozdrawiam :)

a po prostu wklejasz zamiast zdjęcia 1 zwierza z opisem kilka zwierzów z opisami - np.:

http://allegro.pl/bezdomne-szczeniaki-szukaja-domow-i1287794746.html

A kociaki to oprócz Erki rudziaszka i szarego whiskaska to te, które wstawiała EwaB, na poprzedniej stronce:)

Posted

PILNIE potrzebny transport dla tego szczeniora do Katowic!

Odkąd jego mama jest przechowywana u jednej pani po sterylce, szceniak przeniósł się z działek pod blok i tu koczuje. Nie dość,że śpi na ziemi , to jeszcze wczoraj ktos go mocno kopnął i dzisiaj psiak kuleje.

Jaaga zaoferowała mu dt, ale nie mamy transportu do Katowic.

Jest taka nikła nadzieja na transport, ale dopiero w sobotę. Czy ewentualnie ktos mogłby go przechować do soboty,zeby mu sie do tego czasu nic nie stało, skoro juz ma jakąś szansę?

Ale najlepszy by był transport juz jutro do Katowic, zwrócimy koszty!

Posted

I jeszcze raz proszę o pomoc w transporcie tej dwójki psiaków z Kaczyna do Starachowic.
Sunia boksia z chorym uchem i jej towarzysz bez żadnego schronienia, mają szansę na dt u Maaji.

Posted

wiem, że jakaś znajoma Mrs.ki pracuje w Kielcach...ale czy ona jeździ busem czy swoim autem to nie wiem...:( i Ania ze Starachowic czasem też jest w Kielcach...trzeba by zapytać u nich na wątku

Posted

Erko, pytałaś Figu o transport dla szczeniaka? Dzis mama dała o niego ogłoszenie do Jarmarku na następny wtorek z Twoimi danymi. Nie było jednak pani z tej gazety i inna miała przekazać kartke z treścią. Oby dała, to pewnie miałby 3 emisje.

Posted

Hej Dogociocie , pozdrawiam i zapraszam gorąco na prowadzoną przeze mnie stronkę Sandomierskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt - baner w podpisie . Pozdrówka Beata

Posted

Cześć betelku:), fajna stronka. A może macie tam jakiegoś szczeniora dużego psa?
Do slaya dzwonił ktoś o takiego szczeniora, ale jego szczeniory nie bedą duże.
Moge podac kontakt, miejsce nie sprawdzane.

Jaaga , do Figu dzwoniłam, ale bedzie jechać na tej trasie dopiero po 1 listopada.

Jesli chodzi o znajomą mr.ska, to nie sądzę ,zeby mogła zabrac dwa psy, one są spore, no i nie wiadmo, jak sie będą zachowywac w samochodzie.

Posted

[quote name='erka']Miron h, a czy mógłbys jeszcze ogłosić tego kotka, sprawa jest b.pilna.

Kotek juz było ogłaszany, ale nie było żadnego odzewu, co aż dziwi, bo przecież jest śliczny:).
Kotek ma 4,5 mies., jest śliczny, bardzo miły, przyjazny, wesoły, zachowuje czystość.

napiszcie moze do Avilia - szuka zdaje sie kota w takim typie (post 306):
http://www.dogomania.pl/threads/188140-26-KOCIĄT-z-Olkusza-i-z-ulicy-u-missieek-HELP-BRAKUJE-KARMY!/page31

Posted

[quote name='jotpeg']napiszcie moze do Avilia - szuka zdaje sie kota w takim typie (post 306):
http://www.dogomania.pl/threads/188140-26-KOCIĄT-z-Olkusza-i-z-ulicy-u-missieek-HELP-BRAKUJE-KARMY!/page31

wysłałam jej pw - dzieki:)

Erka - pytałaś o duzego szczeniora - proszę:

http://www.dogomania.pl/threads/194869-Duuu%C5%BCy-szczeniak-BARNEY.?p=15626243#post15626243

niestety jest w Kielcach:(

psiak ma 5 mies...

Posted

Podałam tam tel osoby, która dzwoniła do slaya i szukała szczeniaka większego.

A to nasza piękniocha , kudłatka , która spędzala nam sen z powiek przez wiele miesięcy. Tu jeszcze przed złapaniem , na wolności.

Uploaded with ImageShack.us

A tu podczas pierwszej wizyty u weta.

Sunieczka juz robi postepy, dzisiaj juz spacerowała po mieszkaniu, bo do tej pory wolała leżeć na swoim posłanku w bezpiecznym miejscu, na spacerach tez już robi pare kroków, bo do tej pory trzeba ja było nosić.
Wczoraj miała robione usg, oczywiście jest w ciązy, połowa, na piątek jest umówiona sterylka.

Bardzo prosimy o wsparcie finansowe dla niej, obiecałyśmy już wcześniej, że pomożemy w sterylce.

Niestety z kasą u nas bardzo krucho, nie mamy zabezpieczenia na dt wszystkich psów pod nasza opieką, a jeszcze dwa psiaki po bezdomnych prawdopodobnie jutro pojadą do Jaagi i tez potrzebne fundusze na nie.

Ze sterylkowej skarbonki , do której wpłacam ja i mag.da, wykorzystałyśmy już na sterylkę Liry i tej suni od bezdomnych

Posted

Erka co z tym info o Bafi i zdjęciami ? Pamiętasz jeszcze w tym całym zamieszaniu ? :)
Zbieram koty do ogłoszenia zbiorczego : rodzinka - tricolorka i jej 2 młode , kociczka z reklamy wiskasa :) , rudzielec pod znakiem zapytania , jeszcze jakieś ?
I na kogo dać kontakt do ogłoszeń ?

Posted

divia_gg napisał(a):
Ale Bafiego to przeciez chyba ewab miala doslac. Ze tak niesmialo wtrace;) Chyba ze czegos nie wiem, co prawdopodobne :evil_lol:

Za dużo tych Ew mamy :oops::oops::oops: Ciągle mi się mylą :oops::oops::oops: Oczywiście, że chodziło mi o EwęB.:evil_lol: Dzięki Divia za poprawkę :)

Posted

[quote name='divia_gg']Ale Bafiego to przeciez chyba ewab miala doslac. Ze tak niesmialo wtrace;) Chyba ze czegos nie wiem, co prawdopodobne :evil_lol:
Oczywiście, że się nie mylisz:)

Niestety TZ ostatnio pracuje za fotografa schroniskowego, więc z konieczności foty takie jakie są.

BAFI to mały psiak o dużym sercu. Szwagier mówi, że to jedyny pies, który pilnuje domu (pozostałe mogą co najwyżej zalizać na śmierć:)) Ma ok. 7 lat, i tyle samo kg wagi. Jest wykastrowany. Bardzo zabiega o akceptację opiekunów. Jest posłuszny, lubi mizianie. Ma tylko jedną wadę, która sprawia, że jest psem dla konesera:diabloti:. Po wypadku Bafi miał złamaną miednicę. Kości tak się zrosły, że pies podczas snu produkuje "bobki". Właściciel rano musi uważnie obserwować teren, by nie wdepnąć w....
Ot jak mówi Majaa goofniana partia:eviltong:.

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Erko do skarbonki można zgłaszać więcej niż jedną sunię :)

Tak, ale już nie mają kasy, więc teraz trzeba czekać. Musi tez sunia miec wątek, a ja teraz nie będę zakładac Kudłatce wątku, bo już nie daję rady, zresztą teraz , to nie byłoby co w nim pisać, sunia juz zostaje na zawsze u dziewczyny, która ja przechowuje.

Miron h, obrywa mi się tu niesłusznie:cool3:.
A ewab tez musisz teraz wybaczyć, bo ona ma niezłe zamieszanie z akcją "schron";).

Co do kiciów, to rudy i prążka na mnie, kocia rodzinka na ewab:).

Posted

Pozostała część gremlinów z łazienki. Dwie dziewczyny, mają ok. 7-8 m-cy. W piątek jadą na sterylkę. Obie bardzo miziaste, a czarna to nawet jeszcze bardziej niż bardzo:).
Cała piątka jest niesamowita, super towarzystwo szkoda tylko, że ich tak dużo:). Jak wchodzę do łazienki są wszędzie, bardzo ciekawskie i proludzkie. Siedzą w wannie, w zlewie, gdy czyszczę kuwety włażą do muszli kozetowej. Wiszą na ręcznikach i na pasku od szlafroka, wspinają się po nogawce od spodni. Z olbrzymim zainteresowaniem przeglądają się w lustrach i często robią stójkę trzymając coś w przednich łapach:).

A i jakby tego wszystkiego było mało, to Mocca i Misza mają hotelik tylko do 1 listopada. co potem z nimi zrobić kompletnie nie wiem. Nie mam już miejsca na siódmego i ósmego psa, że o siedmiu kotach nie wspomnę. Jeszcze trochę i będę mogła zmienić nick na Violetta.

Posted

W zasadzie, to dobrze by było juz zacząć ogłaszać te 2 psy z Kaczyna, które mają jechać do Maaji na dt, bo psiaki nie bedą tam mogły za długo zostać.
Tylko , co tu napisac w ogłoszeniach , skoro ja niewiele o nich wiem. Pies jest młody ok 1,5 - 2 lat, boksiowata ok. 3 lat, są bardzo przjazne.

Wiecej zdjęć tych psiaków na str 352 post 3518 z 17.10.

Iza z Kaczyna miała dzisiaj jechac z boksią do weta z tym bardzo chorym uchem, ale nie udało jej się załatwic samochodu, może jutro.
W dalszym ciągu będziemy szukać transportu do Starachowic, ale juz chyba po 1 listopada.

Posted

ewab napisał(a):

Siedzą w wannie, w zlewie, gdy czyszczę kuwety włażą do muszli kozetowej. Wiszą na ręcznikach i na pasku od szlafroka, wspinają się po nogawce od spodni. Z olbrzymim zainteresowaniem przeglądają się w lustrach i często robią stójkę trzymając coś w przednich łapach:).

Ewab ciesz się, że jeszcze się razem nie kąpiecie :evil_lol:

ale swoja droga fajne kociska, mam duży sentyment do czarnuchów ;) ale 7 tak razem w łazience... przydały by się szybciutko domki...

Posted

Kudłatka piękna. Erko, ona może jeszcze przez dłuższy czas leżeć gdzieś w kącie, pewne takie zachowania mogą jej pozostać, ale nie będzie to kłopotliwe. Idealnie byłoby, jakby jej załatwili transporterek, choćby taką torbę transportową, żeby miał budkę i nie siedziała pod kaloryferem, bo to dla niej niezdrowe. Jak będzie miała swoje schronienie, będzie czuła się bezpieczniej. Załatwia się już na dworze?

Posted

Kudłatka juz robi postępy , podchodzi do miseczki, bo wczesniej trzeba jej było podtykac pod nos. Już nie załatwia się w domu, tylko na spacerach, choc tylko zrobi co trzeba i do domku.

Posted

Dziś dostałam zgłoszenie o kolejnym benku z gminy Daleszyce. Dokarmia go jedna pani, ale jak zwykle boja się dużego psa. Straż Miejska dostała zgłoszenie, żeby go zabrać. Pytanie tylko gdzie - Dyminy zamknięte. Zresztą w Dyminach w boksie psy agresywne siedzi kolejny przedstawiciel w typie tej rasy. Taki agresor, że o mało ogon mu się nie urwie na widok człowieka.

Mam nadzieję, że Andzia wklei foty Daleszaka.

Posted

[quote name='ewab']Dziś dostałam zgłoszenie o kolejnym benku z gminy Daleszyce. Dokarmia go jedna pani, ale jak zwykle boja się dużego psa. Straż Miejska dostała zgłoszenie, żeby go zabrać. Pytanie tylko gdzie - Dyminy zamknięte. Zresztą w Dyminach w boksie psy agresywne siedzi kolejny przedstawiciel w typie tej rasy. Taki agresor, że o mało ogon mu się nie urwie na widok człowieka.

Mam nadzieję, że Andzia wklei foty Daleszaka.