Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Napiszę na ogólnym, bo na poszczególnych wątkach umyka. Bardzo proszę o ogłoszenia dla Lori. Erka miała jakiś dom, ale jednak zrezygnowali z niej.
Lori od sterylki załatwia się wyłącznie do łózka. Sytuacja mnie przerasta. Dzieci płaczą, że musza spac razem, bo psy opanowały jedno łózko. Ja już nie wyrabiam z praniem kołder, poduszek i koców. Nic nie schnie przy takiej wilgotności. Dziś usunęłam materac, żeby zmusić je do spania w legowiskach. Oprócz Lori jest jeszcze Mela z fundacji, która nie daje znaku życia i mimo moich próśb o sterylkę nie kontaktują się ze mną. Jest Polly ze swoją gromadka maluchów. Maluchy chodza wszędzie, wszędzie się załatwiają i już zaczynają rozrabiać. Polly ciągle warczy i jazgocze. jest jeszcze staruszka Majka, którą musze 3 razy dziennie wnosić i znosic na rękach na spacery, podawać leki.

Nie ogarniam tego i jestem juz psychicznie wykończona. Nie wspomnę o Soni i Oskarze. Oczywiście z Oskarem sa ciągle problemy, jeżdżenie, podawanie leków.
Andrzeja nie ma i wszystko musze robic sama.

Dlatego bardzo prosze o pilne ogłoszenia dla Lori i jeszcze raz dla maluchów i Polly, bo wiem z doświadczenia, że jak nikt nie zadzwoni w ciągu pierwszych 3 dni, to potem raczej już nie ma odzewu. polly, gdyby miała "zaklepany" dom, to przecież mogłaby jechac po odstawieniu małych i sterylce.

Posted

[quote name='mshume']Wszyscy chcieli podchoywane psiaki niestet[/QUOTE]

A podchowane to ile miesięcy? Bo my mamy kilka szczeniaków na wydaniu, względnie podchowanych.

Posted

Mshume, ich mama jest też do adopcji. Zdjęcia juz wstawiała ewab. Mała, wygląda jak jamnik, któremu uszy nie klapły. Do tego jest Lori, ma ok. 7 kg już po sterylce i mam jeszcze śliczną Melę, ale fundacja, która ją u mnie umiesciła milczy w sprawie sterylki i adopcji. jak czegos sie dowiem, to zgłoszę ją do Ciebie.

Posted

Uploaded with ImageShack.us

Takie mam kiepskie zdjęcie z komórki.
Dzisiaj pojechałyśmy tam z mag.dą, piesek był na terenie powiatowego insp.wet ., bo on sąsiaduje ze schronem, niestety psiak nie dał się złapać, nie pozwolił się nawet dotknąć.
Trudno powiedzieć , w jakim jest wieku, ale nie jest chyba młodziutki.

Byłysmy również w Kaczynie i Podmarzyszu zawieźć karme dla Lorda i trzech bezdomnych koczujących tam psów.
Oprócz ON-ka, którego zdjęcia wcześniej wstawiałam jest jeszcze boksiowata suka i pies czarny z białymi łapami.
Ktoś wcześniej mówił,że suka ma szczeniaki, ale chyba miała wczesniej, bo sutki juz zasuszone, ale bardzo powyciągane, widać kilka razy juz rodziła.
Sunia bardzo proludzka, bardzo lgnie do ludzi.
Ma okropny stan zapalny ucha, rozwalony też koniec małowiny usznej, nie wiem, czy dlatego,ze się drapie, czy z innego powodu.
Pies też młody, przyjazny, gdzieś w przodkach miał chyba husky.

Zrobiłam całej trójce sporo zdjęć i zgubiłam aparat:diabloti::mad:.

Całą trójka leży przy drodze, droga wewnetrzna, ale jednak sporo samochodów tam jeździ i może to sie dla nich źle skończyć.

Posted

przeslijcie mi fotki z opisami na pw, ja nie mam nietsty czasu przekopywac sie przez watek, bede wtedy sunie polecac. A polly to bardzo jest szczekliwa?

Jaaga napisał(a):
Mshume, ich mama jest też do adopcji. Zdjęcia juz wstawiała ewab. Mała, wygląda jak jamnik, któremu uszy nie klapły. Do tego jest Lori, ma ok. 7 kg już po sterylce i mam jeszcze śliczną Melę, ale fundacja, która ją u mnie umiesciła milczy w sprawie sterylki i adopcji. jak czegos sie dowiem, to zgłoszę ją do Ciebie.

Posted

Wrzucę tutaj, bo sytuacja jest bezadziejna :( Na DT u slaya są aktualnie szczeniaki zabrane z Nowego Miasta nad Pilicą. Maluchów było 6. Jedna sunia odeszła za TM - zabiła ją babeszja :( Pozostałe szczeniaki też mają babeszję. jedna z suniek jest w ciężkim stanie - bez transfuzji krwi - nie przeżyje :( Nie mamy 300 zł by zapłacić za transfuzję :( Czy to znaczy, ze mamy pozwolić jej umrzeć??

Prosze, zajrzyjcie i pomóżcie rozesłać wątek!

Posted

[quote name='erka']
Oprócz ON-ka, którego zdjęcia wcześniej wstawiałam jest jeszcze boksiowata suka i pies czarny z białymi łapami.

Ja mam tylko 2 fotki suni i to kiepskie, z telefonu:

A to jeszcze ta mniejsza sunia:

Posted

[quote name='agnieszka24']Wrzucę tutaj, bo sytuacja jest bezadziejna :( Na DT u slaya są aktualnie szczeniaki zabrane z Nowego Miasta nad Pilicą. Maluchów było 6. Jedna sunia odeszła za TM - zabiła ją babeszja :( Pozostałe szczeniaki też mają babeszję. jedna z suniek jest w ciężkim stanie - bez transfuzji krwi - nie przeżyje :( Nie mamy 300 zł by zapłacić za transfuzję :( Czy to znaczy, ze mamy pozwolić jej umrzeć??

Prosze, zajrzyjcie i pomóżcie rozesłać wątek!

Agnieszko, a dlaczego musicie tyle płacić za transfuzję? Nie mozna po prostu wziąć ze sobą jakiegoś zdrowego dużego psa, żeby oddał krew małej? Mój p. doktor w takiej sytuacji zaproponował nawet swojego onka, żeby tylko uratowac życie.
Nasza Sara tez miała babeszjozę, ale od razu dostała specjalny lek. Siedziałam z nią kilka dni stale pod kroplówką, bo lekarze nie dawali nastoletniemu psu z 9 letnim stażem w schronie wiekszych szans. jednak udało sie i przezyła.

Gdzie są maluszki, bo chyba gdzies na Śląsku? U nas jest Sonia, młoda, zdrowa i ogromna, moznaby jechac z nimi do naszego lekarza.

Posted

Aparat na szczęście się znalazł wypadł tylko do samochodu mag.dy, czyli fotki psiaków będą:).

Gloria u pani Ani robi juz postępy, dzisiaj wyszła ze mną dwa razy, nawet nie musiałam jej całą drogę ciągnąć.
Dalej nie mam żadnej koncepcji, co dalej zrobić z Glorią. Trzeba juz ja ogłaszać, a może znajdzie się szybko dom stały, to taka piękna i kochana sunia.
Postaram sie tylko zrobić jakieś fotki w pozycji stojącej.

Posted

[quote name='mshume']przeslijcie mi fotki z opisami na pw, ja nie mam nietsty czasu przekopywac sie przez watek, bede wtedy sunie polecac. A polly to bardzo jest szczekliwa?

Polly jest szczekliwa w stosunku do innych psów. Tak ogólnie do reszty swiata nie. Trzeba jeszcze wziąć poprawkę na to, ze pilnuje małych.
Nie mam jej żadnych zdjęć, bo na wszystkich widac tylko stado rzepów przyczepionych do jej brzuch. Zrobię jutro. Lori jest bardzo ładna, ale cięższa, no i idealna Mela, w sprawie której fundacja milczy i która niepotrzebnie jeszcze siedzi u nas bez sterylki.
Lori

Lori i Mela

Posted

Jaaga napisał(a):

Gdzie są maluszki, bo chyba gdzies na Śląsku? U nas jest Sonia, młoda, zdrowa i ogromna, moznaby jechac z nimi do naszego lekarza.

Jaaga - maluszki są w Piekarach Śląskich...

Posted

Tak, Lori załatwia się tylko luzem, dlatego potrzebuje domu z ogrodzeniem wkoło.

Andziu, juz rozmawiałam z Erką. ma zadzwonić do Agnieszki, bo maluchy chyba nie były tak przepłukiwane, jak Sara. Gdyby była potrzebna krew od Soni, to oczywiście mozna ja zabrac do lekarza.
Malutka Malwinka, córka Polly ma zaklepany dom z ogłoszenia w przychodni w Tychach. Jak pojedziemy z Oskarem, to ją weźmiemy i od razu beda ja sobie ludzie mogli zaszczepić. pani zgodziła się na sterylkę.

Posted

Dzwoniła już do mnie erka, a ja przekazałm info slayowi. Maluchy nie były przepłukiwane kroplówkami. Sunia dostała dawkę leczniczą, a dwa pozostałe maluchy mniejsza dawkę. Mój Oskarek po Imizolu tez nie dostawał kroplówek - tylko jedną następnego dnia, ale to dlatego że miał gorączkę 42 stopnie..

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Jaago slay też myślał o transfuzji od psiaka (myślał nawet o swoim). Jednak tamtejsi weci twierdza, ze lepsza będzie krew odwirowana. Jedna dawka wystarczyłaby dla 3 szczeniaków.

Mój Junior, jak był chory na babeszjozę dostał krew drugiego mojego psiaka. Pomimo, że weci nie dawali mu większych szans pokonał choróbsko (i miał okazję zrewanżować się tym samym Albince). Co weci mają na myśli mówiąc o odwirowanej krwi. Czy chodzi o osocze? Jedna porcja osocza mojej własności jest jeszcze chyba w Czterech Łapach. Nie zdążyłam podać jej Sabci. Trzeba tylko zapytać, czy to jest dokładnie ten preparat.

Posted

Savahna , nie wiem, czy jeszcze dasz radę cos ogłosić, ale jeżeli tak, to bardzo Cie proszę o Lori, chyba,że juz ma i szczeniorki Polly, bo jakis słaby odzew jest.
Bardzo też proszę odnów ogłoszenia kociakom, tej popielatej kociczce i kocurkowi rudaskowi, a to jego nowe fotki.