Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eve-w napisał(a):
Dziewczyny, czy któraś może założyć wątek na Akcjach i opisać tam sytuację schroniska? Tu wszystko ginie, tam będzie poukładane. Na facebooku zagrzmiało po udostępnieniu zdjęć ze schronu. Ludzie dopytują się jak Wam pomóc i gdzie jesteście. Zainteresowanie jest, pomoc nadciąga tylko potrzebne ustronne miejsce.

hmmm...nie wiem czy jest sens powstawania kolejnego watku, skoro taki wątek - co prawda nie w dziale akcje - już istnieje...w ostatnim poście wkleiłam wszystkie ostatnie artykuły, artykuł z nieistniejącej juz gazety Słowo Ludu, wątek do Lizy, watku spaniela i Buby rottki nie mogę znaleźć...

wątek prowadziłam "regularnie" od 2006 r do 2007 r...udało mi się wyadoptować i pomóc kilku psom...ale co to te kilka psów podczas gdy setki ich ginęły w tym czasie...są tam zdjęcia, opisy, sytuacje opisujące co zastałam w schronie itp itd

Posted

andzia69 potrzebny jest wątek, który będzie zawierał opis schroniska, plan dzialań i będzie wątkiem stricte dyskusyjnym o tym, co należy zmienić w schronie i jak to zrobić. Nie ma być to następny wątek o psach do adopcji z kielc. To ma być wątek dla tych ludzi. Oni chcą Wam pomóc! http://www.facebook.com/reqs.php#!/event.php?eid=118781651508291
Na facebooku aż grzmi!
W tamtym wątku potrzebne są oczywiście wszytkie linki do tego co już było.

Posted

[quote name='eve-w']andzia69 potrzebny jest wątek, który będzie zawierał opis schroniska, plan dzialań i będzie wątkiem stricte dyskusyjnym o tym, co należy zmienić w schronie i jak to zrobić. Nie ma być to następny wątek o psach do adopcji z kielc. To ma być wątek dla tych ludzi. Oni chcą Wam pomóc! http://www.facebook.com/reqs.php#!/event.php?eid=118781651508291
Na facebooku aż grzmi!

Znając doświadczenia z innych schronisk, gdzie próbowano coś zmienić, wątki były albo zamykane, albo przyczyniały się do tego, że zmiany były niemożliwe, bo ludzie im niechętni robili wszystko, aby do niczego nie dopuścić.

Posted

ladySwallow napisał(a):
Znając doświadczenia z innych schronisk, gdzie próbowano coś zmienić, wątki były albo zamykane, albo przyczyniały się do tego, że zmiany były niemożliwe, bo ludzie im niechętni robili wszystko, aby do niczego nie dopuścić.

To w jaki sposób łowickie czy katowickie schroniska stały się tymi lepszymi? Ja wierze, że jest szansa. Opinia publiczna dość mocno zareagowała na wstępne informacje o sytuacji w Kielcach. W kupie siła :)

Posted

eve-w napisał(a):
To w jaki sposób łowickie czy katowickie schroniska stały się tymi lepszymi? Ja wierze, że jest szansa. Opinia publiczna dość mocno zareagowała na wstępne informacje o sytuacji w Kielcach. W kupie siła :)

Ja nie mówię, żeby nic nie robić, bo robić coś trzeba. Mówię tylko, że może lepiej część działań przeprowadzać mniej głośno i otwarcie, żeby zawsze mieć czym zaskoczyć przeciwnika ;)

Posted

dlatego wydaje mi się, że potrzebny jest wątek gdzie ściągnie się osoby, które poczyniły jakieś działania w kierunku innych schronisk. Zawsze jest PW ;)

Posted

[quote name='eve-w']andzia69 potrzebny jest wątek, który będzie zawierał opis schroniska, plan dzialań i będzie wątkiem stricte dyskusyjnym o tym, co należy zmienić w schronie i jak to zrobić. Nie ma być to następny wątek o psach do adopcji z kielc. To ma być wątek dla tych ludzi. Oni chcą Wam pomóc! http://www.facebook.com/reqs.php#!/event.php?eid=118781651508291
Na facebooku aż grzmi!
W tamtym wątku potrzebne są oczywiście wszytkie linki do tego co już było.

ale tamten wątek był nie tylko watkiem adopcyjnym! opisywane były różne zaistniałe na miejscu sytuacje - tego się nie da opisać w 2 zdaniach...to trzeba poznać od podszewki...to co jest w chwili obecnej nie rózni się niczym od sytuacji 2 lata, 5 lat temu:(

Posted

Trojłapka w domku zachowywała się dobrze, czasami tylko miałam problem z tym że się załatwiła w domku ale im dłużej u mnie była to zdarzało się to rzadziej, ona musiała się chyba przyzwyczaić bo im dłużej u mnie była to zaczynała piszczeć że chce wyjść, trzeba jej poświęcić troszkę uwagi i pilnować jej na początku gdy chodzi po kątach i będzie okey, to mądry pies, jak zobaczyła że mojemu się łapki wyciera to ona też czekała by wytrzeć i jej. Ja nie mogłam jej dłużej mieć u siebie, od dziś jestem na urlopie ale nie oto chodzi, sąsiad zalał nam kuchnię i czeka mnie porządny remont i nie wiem czy w tym całym zamieszaniu trójłapka czułaby się dobrze, choć jakby było trzeba to przetrzymałabym ją jeszcze kilka dni ale cieszę że Ewelinka znalazła jej stały domek, mam nadzieję że im się uda

Posted

andzia69 napisał(a):
ale tamten wątek był nie tylko watkiem adopcyjnym! opisywane były różne zaistniałe na miejscu sytuacje - tego się nie da opisać w 2 zdaniach...to trzeba poznać od podszewki...to co jest w chwili obecnej nie rózni się niczym od sytuacji 2 lata, 5 lat temu:(

A ile ma stron?
Podasz linka? To ten z Gafą za TM?

Posted

eve-w napisał(a):
dlatego wydaje mi się, że potrzebny jest wątek gdzie ściągnie się osoby, które poczyniły jakieś działania w kierunku innych schronisk. Zawsze jest PW ;)

jak będzie trzeba podam nr tel do babki ode mnie ze stowarzyszenia które wyciągnęło schron na taki jaki jest w tej chwili ( co prawda kiedyś to ledwo 18 psów było, ale na błocie, na łańcuchach - takie mniejsze dyminy, z tą małą różnicą że nie było aż takich tragicznych zaniedbań )

Posted

[quote name='eve-w']Trojłapka w DS :) :) ?? O P O W I A D A J !!
:fadein:
tak jest...wszystko wydarzyło się wczorajszą nocą...i tak na prawdę cały wczorajszy dzień siedziałyśmy w stresie co z trójłapką zrobimy..ale najwidoczniej tak musiało być :lol:
Trójłapka znalazła świetny ds w kielcach, domek z cudownymi widokami za oknem :diabloti: sunieczka jest na prawdę genialna, do wszystkich się przytula, jest radosna i brak jednej łapeczki kompletnie jej nie przeszkadza, domkowi zresztą też.
niunia mieszka teraz u Jagody111, która już się w niej zakochała i na łóżku sunieczkę naszą tylko by widziała :eviltong:

ale co ja tu będę długo gadać...zobaczcie na zdjęcia :p

Posted

z pańciuchą nową ;)

Bardzo dziękujemy Petrze za zapewnienie suczynce dt :Rose:
dziękujemy również Jagodzie111, która zdecydowała się przygarnąć ją do swojego serca :Rose:
i naszemu kierowcy :Rose:

przy okazji udało nam się przywieźć z Erką Misia z lasu i tymczasowo umieścilyśmy go na działce, psiak jest genialny, wesoły, pieszczoch, w samochodzie jeździ świetnie, na smyczy o dziwo też bardzo ładnie chodzi. wyciągnęłyśmy mu chyba z tysiąc kleszczy ... jest już odpchlony, jutro go odrobaczę:lol:

Posted

Cieszę się bardzo, trójłapka to pieszczoszek, jak się troszkę zadomowi to będzie genialnym towarzyszem mi już brakuje tej mordeczki na mojej kanapie, nie ma to jak 2 zazdrosne psy w domu, ręce są pełne roboty, ostatnio to z moim Filipek zaczynała wariować, kanapa podłoga i tak w kółko, na trzech łapkach porusza się tak jakby miała co najmniej 6 , kondycje przy niej trzeba mieć niezłą

Posted

Super, ze trojlapcia ma tak dobry dom. I ze psiak lesny Misiek juz bezpieczny. Jestescie REWELACYJNE dziewczyny :fadein:

Na Facebook wrze i nareszcie cos sie dzieje na skale ogolnopolska w sprawie tej mordowni!

Posted

Ulka18 napisał(a):
Super, ze trojlapcia ma tak dobry dom. I ze psiak lesny Misiek juz bezpieczny. Jestescie REWELACYJNE dziewczyny :fadein:

Na Facebook wrze i nareszcie cos sie dzieje na skale ogolnopolska w sprawie tej mordowni!

Ogólnopolską? Ogólnoświatową raczej ;)