Linssi Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Dzieki Jaaga :) Przekazalam Agnieszce ;) Quote
savahna Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Linssi napisał(a):No chyba nikt nie nadal sie nabrac, ze wladze nagle poczuly ze musza skontrolowac schron? Ludzie, wybory za pasem, trzeba udawac, ze cos sie robi, nie? Pokiwac madrze glowa, ZAPOWIEDZIEC kontrole i tak w kolko. Pan Lubawski niech sie nawet nie kompromituje twierdzac, ze mu sie nie chce wierzyc, ze moze tam dochodzic do takich nieprawidlowosci. Dam sobie prawa reke uciac, ze nigdy w schronie nie byl, za to wywalil sobie parking przed robota, na ktorym nikt nie chce auta zostawiac. Schron, tak jak i parking ma przynosic dochod. Zreszta i jenym i drugim zarzadza PUK :diabloti: Eeee, no jasne,że nikt sie nie dał nabrać:flaming: Quote
mshume Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Nie wiem, czy wiecie, że malutka kudłata Romcia vel Milka już w swoim cudownym domku:multi: Quote
ewelinka_m Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 erka napisał(a):Rzeczywiście , niezłe kino akcji:), ale tak zagmatwane, że ja do tej pory nie wiem, ile tych suń ON-kowatych było i która gdzie została, czy wróciła i co ze szczeniorami:diabloti:. Czyli po prostu czeski film:evil_lol::evil_lol:. Ale nic dziwnego , skoro ewelinka_m ma za soba nieprzespaną noc:eviltong:. wiedziałam, że pisanie kiedy nie kontaktuje mi nie wychodzi :evil_lol::evil_lol: *to jeszcze raz sunia onkowata zgarnięta z ul. wikaryjskiej, gdzie przy okazji trzepnął w nas tir :diabloti: Aza jest w ds w miechowie, w domku z ogródkiem , a to nasza bohaterka, która dostarczyła nam tyle wrażeń, cała szczęśliwa latała po ogrodzie więc zdjęcia marniutkie bo i późno już było *sunieczka z wiochy złapana z 4 szczeniąt, miała jechać do dt za krakowem..ale wróciła znowu z nami i obecnie razem z maluchami jest w dt w kielcach :eviltong: zaplątała mi się taka jedna jej gdzieś fotka, jak wydawałyśmy Azę została w samochodzie..ale tak bardzo ta "aspołeczna gryząca bestia " chciała mnie zjeść:diabloti:, że usiłowała wyjść przez resztkę okna do nas,żeby tylko być jak najbliżej człowieka bo bała się, że znowu zostanie sama Quote
ewelinka_m Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 mshume napisał(a):Nie wiem, czy wiecie, że malutka kudłata Romcia vel Milka już w swoim cudownym domku:multi: mshume to cudowna wiadomość!! :multi::multi: z dt Iry też ogromnie się cieszę.. wreszcie ma szansę na normalne życie :loveu: zdjęć cd. sunia z wiochy dostała imię Mirbelka, ma ok 5 lat, całe życie przeganiana kamieniami przez wieśniaków, jeszcze trochę wystraszona. w domu b.grzeczna, zachowuje czystość, z innymi psami dogaduje się dobrze. odrobaczona i odpchlona. jedyny chłopak z miotu, najbardziej wystraszony, całe towarzystwo jest odpchlone i odrobaczone..syfu w nich i na nich było cale stado. Quote
ewelinka_m Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [FONT=Verdana]Morka. Największa z rodzeństwa, najodważniejsza. Już próbuje się bawić najmniejsza Maja, jeszcze trochę wystraszona Milka malutka, ciapowata, najspokojniejsza [/FONT] Quote
divia_gg Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 http://img831.imageshack.us/img831/7065/p1100815k.jpg "Mysa" Słodziaki, te ewelinkowe i te ewabowe. Sliczniochy sa:) Quote
andzia69 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 o matko:-( ale obrodziło w szczeniorki:placz::placz::placz: Quote
plina Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ale nędza w tym schronisku... Takich już nie powinno być, ale.. Chyba setek lat potrzebujemy, żeby nasze Polskie schroniska dogoniły zagraniczne.. Moja siostra mieszkająca w Austrii odwiedziła raz tamtejsze schronisko i... Psów może 60, na każdego psa przypada 1-2 wolontariusz. Mają tam behawiorystów, psie place zabaw i własny mini tor agility.. Rząd daje na to pieniądze, bo nie jest ślepe na potrzeby.. Z resztą pieniędzy dużo nie trzeba, skoro większość psów po prostu uciekła i za 3 tyg właściciele ich odnajdą :shake: A tu? Bardzo dobre schronisko TOZu, np w Tczewie do pięt nie dorasta zagranicznym :-( Zmiany może pokażą się za cztery pokolenia.. My jesteśmy zmuszeni wybierać komu pomóc - oni będą mogli pomóc wszystkim :-( Quote
ewab Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Niestety nie może pomagać wszystkim:(. Nie wiedziałam, że świętokrzyskie takim beniowym zagłębiem jest. Pisałam już, że w schronisku została komunikatywna sunia i nawet oczy miała ok. Wtedy dowiedziałam się, że mieli jeszcze zgłoszenia o bernardynie z Bolmina, tubylcy nalegali, bo pies groźny, dzieci zaczęły chodzić do szkoły i może je zaatakować. Byli po niego już trzy razy, ale pies im uciekał.No i teraz wiem dlaczego, czekał na mojego TZ:). Nie wiem w jaki sposób i kto namierzył jego nr telefonu:???:, ale to właśnie on dostał zgłoszenie o psiaku. Pies okazał się faktycznie nieufny, bardzo wychudzony. Wędkarze znad jeziora potwierdzili, że wszyscy się go bali, był przeganiany. TZ oszacował go na jakieś 4 lata. Rozmiar XXL. Zapsienie u wszystkich znajomych na maxa, przyjęcie psa do hoteliku przekracza już nasze możliwości finansowe, więc biłam się z myślami co dalej. Po konsultacji z Erką doszłyśmy do wniosku, że nie możemy mu zafundować doświadczenia ze schroniskiem, bo łapanie go na chwytak zrujnuje jego psychikę do reszty. Byłyśmy zdeterminowane i jakaś opatrzność nad psiakiem czuwała, bo udało się znaleźć DT. Może zostać ale tylko do dwóch tygodni. Prosimy więc o pomoc w zapewnieniu chłopakowi lepszej przyszłości. [FONT=Tahoma]przyjechali[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]nie dam się podejść - czy ktoś widział benia z ogonem w górze:lol:?[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]co mi tu dali i dlaczego tak mało?[/FONT] Quote
ewab Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [FONT=Tahoma]no już dobrze, teraz mogę was słuchać[/FONT] [FONT=Tahoma]ten gość nie jest mały, ale ja też wysoki jestem[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]takie paskudztwo miałem na szyi[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] w łańcuchu były jakieś druty Dziś już nie zdążyliśmy. Jutro chłopak (ma ktoś jakiś pomysł na imię?) jedzie na przegląd do weta. [FONT=Tahoma][/FONT] Quote
andzia69 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 EwaB - on mi bardziej na moskiewskiego psa stróżujacego zalatuje niż na benia;) Quote
eliza_sk Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ewab - dzisiejsza zdobycz: http://www.dogomania.pl/threads/106655-Stowarzyszenie-Obrona-Zwierz%C4%85t-jeste%C5%9Bmy-OPP-przeka%C5%BC-nam-1-podatk-pom%C3%B3%C5%BC-zbudowa%C4%87-azyl/page368 Quote
ewab Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='eliza_sk']Ewab - dzisiejsza zdobycz: http://www.dogomania.pl/threads/106655-Stowarzyszenie-Obrona-Zwierz%C4%85t-jeste%C5%9Bmy-OPP-przeka%C5%BC-nam-1-podatk-pom%C3%B3%C5%BC-zbudowa%C4%87-azyl/page368 Byłam, widziałam, jeszcze raz dziękuję za pomoc:) [quote name='andzia69']EwaB - on mi bardziej na moskiewskiego psa stróżujacego zalatuje niż na benia;) Andzia, jak takich niuansów nie wyłapuję:evil_lol:. Czy moskiewski czy benio kawał chłopa jest. Jeśli to moskiewski to może szybciej znajdzie domek, o tego poprzedniego mixa (z tą śmiszną grzywką) czasem jeszcze chętni dzwonią. Quote
Elka_Ka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Dziś już nie zdążyliśmy. Jutro chłopak (ma ktoś jakiś pomysł na imię?) jedzie na przegląd do weta. Jak moskiewski to może Borys? Quote
andzia69 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 wielkopsa z Bolmina nazwałam tymczasowo...Bolmin - i tak go wystawiłam na allegro;) Quote
Malwi Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 zapiszę sobie .... moskiewski i benio mają baaardzo dużo wspólnego .... a on na tym: http://img823.imageshack.us/img823/2819/impg0932b.jpg zdjęciu baaardzo przypomina azjatę ... mix owczarka środkowoazjatykiego i benka to może jest ... w każdym badź razie , prosiłabym o zalożenie mu osobnego wątku i wypełnienie metryczki - wrzucę go na stronę bernardynią i błagam ... wymyślcie jakieś dostojne imię ;) rzadko spotykane .. bo Borysów,Bethovenów i Beniów to już zatrzęsienie jest ;) Quote
andzia69 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Malwi...ale o metryczkę będzie trudno - nie znamy jego stosunku do psów, kotów, dzieci...jedynie co można o nim powiedzieć to to, ze jest wielki:) a obawiam się, ze nie dowiemy się za wiele z jego tymczasowego domku...w każdym razie nie prędko... a Bolmin ci sie nie podoba:):) Quote
Malwi Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 może być i Bolmin :D przynajmniej orginalnie :D:D Quote
ewab Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 W miejscu, gdzie przebywa Bolmin są psy i koty. O tych relacjach może w najbliższych dniach będziemy wiedzieć coś więcej. Dzieci niestety nie ma. Jeśli to moskiewski to wyczytałam, że jak najbardziej akceptuje dzieci, pod warunkiem, że to dzieci właściciela. Quote
eve-w Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 ewab napisał(a):W miejscu, gdzie przebywa Bolmin są psy i koty. O tych relacjach może w najbliższych dniach będziemy wiedzieć coś więcej. Dzieci niestety nie ma. Jeśli to moskiewski to wyczytałam, że jak najbardziej akceptuje dzieci, pod warunkiem, że to dzieci właściciela. Rasa moskiewski odstrasza ludzi. Są to psiaki, które znajdują się na liście najgroźniejszych ras. Więc nie używajcie tej nazwy, bo mało kto zdecyduje się na Moskwicza i to w dodatku dorosłego. Bernardyn - owczarek środkowoazjatycki - to ludzie lubią. A wracając do kudłaczki czekoladowej :) kiedy mogę spodziewać się jakiś informacji o niej/nim? Quote
erka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Eve-w, już Ci napisałm pw:). Urodzaj na psiaki niesamowity, naprawde niedługo przestaniemy to ogarniać już zupełnie. :shake: Ten beniowaty, czy azjata piękny, mam nadzieję,że uda sie w ciągu tych 2 tyg. go wyadoptować . Trzeba tylko podtuczyć biedaka , bo chudzina straszna . Ewelinko_m, a ta mamusia szczeniorów, to chyba jest nieduża, przynajmniej tak wygląda na fotkach. Mam wieści od Iry, czyli teraz Tiny, bo tak ją dzieci przechrzciły. Już od pierwszej nocy pakowała sie do łóżka:eviltong:. Sunia bardzo pojętna i wszystko chwyta w mig:evil_lol:. Emilia2280 , Ira jestw dt, nie w ds, ale będzie mogla tam zostac do czasu znalezienia domu, chyba ,że stosunki z psami sie nie ułożą. Juz podobno jakies małe spięcie było, ale to jest etap ustalania , kto tu rządzi:cool3:. Quote
ewab Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Eve-w jakieś 3 m-ce temu mieliśmy oryginalnego, dorodnego mieszańca, który był ogłaszany jako mix moskiewskiego. Telefony o niego miałam jeszcze w tym tygodniu. Może Bolmin też się na taki załapie. Wrzucam link do kolejnego artykułu z serialu schronisko http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8347514,Eutanazja_w_schronisku_cd__W_Radomiu_jest_inaczej.html Sensowne, rzeczowe komentarze mile widziane. Pewnie od tego zależy jak długo serial będzie na antenie. A poza tym przeczytajcie w komentarzach jak dobrze mają ci, którzy w Radomiu pomagają bezdomniakom. Już możemy zazdrościć. Quote
Malwi Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Bolmin jest w DT ? czekam na wątek jego i wszystko co o nim wiadomo ;)) Quote
ewab Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Malwi ja nie jestem w stanie założyć wątku wszystkim swoim podopiecznym. Jest ich niestety zbyt wielu. Bieżące informacje oczywiście wrzucam, ale nie jestem w stanie ich wszystkich prowadzić:( Quote
Recommended Posts