andzia69 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 LadySwallow - ogłoszonka przydadzą się wszystkim psiaczkom - opisy i zdjęcia masz na 1 stronce:) Dzięki:):) Quote
Jaaga Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 jkp napisał(a):ewab- :( ta długowłosa suczka jak siostra mojej 2 letniej Fiolki ( przygarnięta jako osierocone szczenię ,pochodzi gdzieś ze wsi kieleckiej ) gdybys potrzebowała jakis srodków PLN dla niej to napisz pw . Tyle moge pomóc. Jaaga jaka karma dla Krecika ? erka- za transport Pekinki zapłacę . Witam (kurcze chora) po wakacjach. Joasiu, Krecik powinien jeść Hepatic lub karmę dla starszych psów. Quote
ewelinka_m Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 dzięki za odzew w sprawie ogł ;) spis psiaków można znaleźć na 2 str: http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-%C5%9Bwi%C4%99tokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-aktualizacja-str.1?p=14354826&viewfull=1#post14354826 w chwili obecnej w ogóle nie ogłaszane są psy pod opieką Śtozu , wartobybyło też ogłosić Terri, Kalę, Szarkę, pekinkę, Ire :roll: Morela i Albinkę biorę na siebie ;) wszystkie dane sa w 1-szych postach, jeśli ktoś potrzebuje więcej zdjęć mogę po podsyłać :lol: Quote
divia_gg Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 To ja narazie Kale biore - łacznie z allegro. W miare mozliwosci jeszcze jednego moze-ale nie obiecuje, zeby nie zostal z niczym. Rzeczywiscie tzra dzialac z ogloszeniami, bo same domu nie przyjda...:roll: Quote
andzia69 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ewelinka_m napisał(a):dzięki za odzew w sprawie ogł ;) spis psiaków można znaleźć na 2 str: http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-%C5%9Bwi%C4%99tokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-aktualizacja-str.1?p=14354826&viewfull=1#post14354826 w chwili obecnej w ogóle nie ogłaszane są psy pod opieką Śtozu , wartobybyło też ogłosić Terri, Kalę, Szarkę, pekinkę, Ire :roll: Morela i Albinkę biorę na siebie ;) wszystkie dane sa w 1-szych postach, jeśli ktoś potrzebuje więcej zdjęć mogę po podsyłać :lol: Mozart, Koni, Elza, Mocca - mają u mnie allegro, innych ogłoszeń nie mają chyba:( Nie wiem co z ogłaszaniem Chopina - on cały czas ma problemy ze skórą:(:( Quote
LadyS Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dobra, to jaśniej, bo już się pogubiłam, jeszcze tak dobrze Waszych psów nie znam :lol: Napiszcie imiona psów, którym trzeba allegro, to zaraz zrobię. W ramach czasowych zrobię też tym psom ogłoszenia, które ich nie mają. Tylko proszę, tak prosto mi napiszcie, bo już się zamieszałam :evil_lol: Dodałam sobie Was na FB :lol: Edit: Zrobię więc allegro tym psom, z tego co wyczytałam na drugiej stronie wątku: Terri allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1211242724 Teksty: Co sprawia, że człowiek jest okrutny w stosunku do psa? Nienawiść, nuda czy może poczucie wyższości? Co sprawiło, że Terri stała się ofiarą? Nadal nie wiadomo, jaka była przeszłość Terri. Na pewno jednak nie była radosna. Suczka długo błąkała się pod Kielcami, narażona na śmierć pod kołami samochodu. Ludzie rzucali w nią kamieniami, gonili, starali się krzywdzić. Potem Terri trafiła do domu tymczasowego i jej życie zaczęło się odmieniać. Suczka, początkowo wystraszona, dziś jest już radosna i wie, że nic jej nie grozi. Dużo czasu zajęło odbudowanie zaufania do człowieka, jednak udało się. Terii to młoda suczka średniej wielkości w typie jagdterriera. Ładnie chodzi na smyczy, jest spokojna i cicha. Zachowuje czystość i nie niszczy. Suczka jest obecnie zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Toleruje psy i koty. Obecnie przebywa w DT w Katowicach i czeka na własny dom. Terri poszukuje najlepiej domu z ogrodem, u starszych osób. Nie nadaje się do domu z młodymi ludźmi czy dziećmi, bowiem bardzo się ich boi. Szuka właściciela opanowanego i cierpliwego, kochającego, który da jej czas na zaufanie i pokochanie największą miłością. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją Terri, skontaktuj się: 660 124 623 zkociegodworu@gmail.com -------- Terri to suczka w typie jadgeterriera, średniej wielkości. Jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona. Szuka domu u starszych osób, najlepiej z ogrodem. Nie nadaje się do domu z dziećmi, bowiem się ich boi. Toleruje psy i koty. Potrzebuje cierpliwego właściciela, który da jej czas na zaufanie. Kontakt: 660 124 623, zkociegodworu@gmail.com ******************************* Sonia Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1211377860 Teksty: Sonia to około 3 letnia suczka, prawdopodobnie mix owczarka niemieckiego i dobermana. Suczka jest duża, waży ponad 30 kg. Jest bardzo przyjacielska i łagodna w stosunku do ludzi, kocha dzieci. Sonia doskonale zachowuje się w mieszkaniu, nie niszczy, nie załatwia w nim potrzeb. Nie jest głośna. Jest zdrowa, wysterylizowana i zaszczepiona. Szuka najlepiej domu z ogrodem - lubi mieć zajęcie na dworze. Potrzebuje odpowiedniej dawki ruchu. Powinna być jedynym psem w domu, bo wykazuje zachowania dominujące. Nie nadaje się do domu z ptactwem. Toleruje koty, które nie boją się psów. Suczka przebywa w domu tymczasowym w Katowicach. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją, skontaktuj się 660 124 623 zkociegodworu@gmail.com -------------------------- Sonia to duża, 3letnia suczka w typie owczarka i dobermana. Jest przyjacielska do ludzi, uwielbia dzieci. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana. Poszukuje domu z ogrodem. Nie nadaje się do domu z innymi psami, toleruje koty nie bojące się psów. Nie nadaje się do domu z ptactwem. Kontakt w sprawie adopcji: 660124523, zkociegodworu@gmail.com ******************************** Mika - potrzebuje danych kontaktowych, zresztą są dwie Miki ;) Boczek - trzeba mi więcej zdjęć, są jakieś jeszcze? Górka Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1211379578 Teksty: Górka już jako szczenię nie miała szczęścia. Została znaleziona porzucona w lesie w Kielcach. Od tamtego czasu czeka na dom - ma już 1,5 roku. Jest bardzo spokojna i nieśmiała. Nie sprawia żadnych problemów, bardzo ładnie chodzi na smyczy. Jest cicha i łagodna. Górka jest już odrobaczona, zaszczepiona, odpchlona i wysterylizowana. Posiada książeczkę zdrowia. Potrzebuje właściciela cierpliwego i opanowanego, który da jej czas, aby mogła zaufać. Sunia przebywa obecnie w Janowie Lubelskim. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją, skontaktuj się: 609 890 204 jur.ewa@wp.pl ---------------- Górka to 1,5 sunia, bardzo łagodna i niekłopotliwa. Jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana, posiada ksiażeczkę zdrowia. Ładnie chodzi na smyczy, jest bardzo spokojna. Szuka cierpliwego właściciela, który da jej miłość. Kontakt w sprawie adopcji: 609 890 204, jur.ewa@wp.pl ******************************* Ze szczeniaków postaram się wszystkie, o ile je znajdę. Pod opieką ŚTOZu zrobię też wszystkie prócz tych, które mają allegro u andzi, ale potrzebuje informacji, czy trzeba jakąś klauzulę dodawać w zwiazku z opieką ŚTOZu nad zwierzakami. Chętnie zrobię też allegro kociakom od Jaagi, jeśli nie mają - tylko potrzebuje wątek i opis. Napiszę też ogłaszanym psom, co by były do kolejnych ogłoszeń i dla osób, które chcą w ogłaszaniu pomóc. Każdy pies będzie miał dwa teksty, jeden długi i jeden krótki, bo nie wszystkie serwisy akceptują długie teksty. Allegra wkleję ;) W razie czego, to piszcie, będę zamieniać psy na allegrach bądź je usuwać. ---------- Co z Dyzią, Maksiem, Irą? Je też ogłaszać? Quote
mag.da Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Nasze psy są też na adopcje.org, więc tam już nie ogłaszajcie, bo odrzucą. Dziękujemy za pomoc :loveu: Quote
andzia69 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ladySwallow napisał(a): Co z Dyzią, Maksiem, Irą? Je też ogłaszać? Paulinko - jesli masz czas to ogłaszaj wszystkie psiaki z 1 stron naszych wątków:loveu::loveu::loveu: - psiaki, które mają oddzielne wątki i tez bez wątków:) jeśli potrzeba by były jakieś info o psiakach to pytaj - bo w tych niestety wielu wątkach czasem można coś przeoczyć... Erka - co będzie ze Stefcią??? Quote
savahna Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [SIZE=3]Miałabym prośbę ladySwallow .:pMogłabyś drobny retusz tego ogłoszenia zrobić?Dotyczy szczeniorka,którego kilka dni temu wzięłam ze schroniska na dt. Szanta to sunia, która ma ok. 4 miesiące. Została zabrana z przedsionka schroniska dla zwierząt, gdzie przyniosły ją dwie kobiety twierdząc, że dzieci nie chcą już z nią wychodzić na spacery. Stała przywiązana do klamki i czekała na wyrok. Miała szansę nie zaznać schroniskowego koszmaru i tą szansę otrzymała. Została zabrana z przedsionka „piekła”. Sunia jest żywiołowa, jak na szczeniaka przystało. Nie jest agresywna w stosunku do kotów, Zaczepia je do zabawy. Łatwo się uczy. Opanowuje obecnie zasady dotyczące zachowania czystości. Jej przyszły opiekun będzie miał z pewnością dużo pociechy z psiny, a jeśli włoży trochę pracy w jej wychowanie, będzie miał psa idealnego. Za opiekę i serce odpłaci wierną psią miłością. Ona zdecydowanie chce zadowolić swojego człowieka. Mimo szczenięcego wieku nie jest kłopotliwa w nocy, przesypia ją bez problemów, a nad ranem budzi,by wyprowadzić ją na trawkę w wiadomym celu. Z wyglądu przypomina teriera i z charakteru trochę też, bo chętnie poluje na muchy. Swoich tymczasowych opiekunów zaakceptowała szybko natomiast do obcych odnosi się z rezerwą, jednak łatwo zaskarbić sobie jej przychylność kilkoma psimi chrupkami. Teraz szuka stałego, kochającego domu, który nie wyrzuci ja po tygodniu czy miesiącu, gdy się znudzi jak stara zabawka. Proszę o przemyślane decyzje. Odrobaczenie: tak Szczepienie : tak Sterylizacja: nie [FONT="]Zabezpieczona przed pchłami i kleszczami :roll:Ja też bym mogła zacząć już innego psiaka ogłaszać, ale może jednak ktoś kto bardziej w temacie, porozdzielałby według priorytetów.Wzięłabym np. Chopina a tu się okazuje,że na razie nie do adopcji. [/FONT] Quote
savahna Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Sorry, ale coś mi się z ta czcionką porobiło!!!:angryy: Quote
LadyS Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Pekinka: Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1211700732 Tekst: Pekinka to młodziutka sunia, znaleziona w podkieleckim lesie. Jest prawdopodobnie mixem pekińczyka. Jest bardzo wesoła i energiczna, potrzebuje właściciela, który zapewni jej ruch. Uwielbia ludzi, bardzo lubi się przytulać. Sunia ma uszkodzone lub chore jedno oczko - czeka na konsultacje okulistyczną. Pomimo tego jest zdrowym, miłym psiakiem - kłopot z oczkiem nie przeszkadza jej w codziennej egzystencji. Zostanie wydana odrobaczona i zaszczepiona. Przed adopcją zostanie wysterylizowana - nie zostanie oddana do rozmnażania. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją suni, skontaktuj się: 609 890 204 jur.ewa@wp.pl Quote
LadyS Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Savahna - ale o którą suczkę chodzi? Bo nie ogłaszałam jeszcze szczeniaków, a takiego imienia nie znalazłam na wątku szczeniorów. Wklej jak możesz zdjecia. Quote
andzia69 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 savahna napisał(a): [SIZE=3]Wzięłabym np. Chopina a tu się okazuje,że na razie nie do adopcji. [/FONT] no właśnie nie wiem co z nim robić:( on już tyle czasu siedzi w hotelu:( może jak EwaB zajrzy to powie co z nim robic... w każdym razie jeśli mozesz to poogłaszaj Mozarta, Koni, Moccę,Elzę - mają allegro, więc na jakichś innych stronkach:), jeszcze Bafi jest - choc nie wiem czy ma szansę na domek - no ale moze... pomocy też w ogłoszeniach potrzebują 2 psiaki w hoteliku pod opieką naszej Agi24 - grozi im powrót na ulicę, bo brakuje funduszy na opłacenie hoteliku:( http://www.dogomania.pl/threads/186814-Aza-i-Bart-D%C5%81UG-w-HOTELU.Bez-pomocy-wr%C3%B3c%C4%85-na-ulic%C4%99!-SZCZENNA-SUKA-czeka-na-ratunek!/page28 Stefce grozi powrót na łańcuch...Hotelik zamykaja i Mocca z Miszka wrócą...na ulicę:( Morelek...ech też nie wiadomo co z nim zrobić :(:( nie wiem co z tym psiakiem:( [FONT="][FONT=Verdana]Piesek znaleziony na Barwinku - niewielki, śliczny rudy piesek. Jest przyjazny, pozbawiony agresji, spokojny. Ma około roku, waży 9,7 kg.[/FONT][/FONT][FONT="][FONT=Verdana] Ma uszkodzoną tylną łapkę - to stały, trwały uraz[/FONT].[/FONT] U państwa, którzy go znaleźli może zostać bardzo krótko... [FONT=Verdana]kontakt: epebe@o2.pl, tel. 600 047392[/FONT] [FONT="][/FONT] Quote
eve-w Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 andzia69 możesz dać linka do wątku Miszki i Mocca? Quote
andzia69 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 eve-w napisał(a):andzia69 możesz dać linka do wątku Miszki i Mocca? Kochana...one nie mają wątku:( my nie nadążamy podnosić tych, co już są:( tu staramy się na bieżąca informować...Mocca ma więcej zdjęć, bo ja jej robiłam w hoteliku - to cudowna sunia, bardzo towarzyska i delikatna, Miszka ma niewiele:( Quote
erka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Może jutro postaram sie uporządkować psiaki, które pilnie potrzebuja ogłoszeń. Dzisiaj byłam przedostatni dzień w pracy, załatwić formalności i akurat kiedy weszłam na 5 min do biura natknęłam sie tam na kobietę, która niosła suczynkę na rękach i szukała schroniska. Zapytałam dlaczego chce ja oddać. Okazało sie ,że kobieta mieszka za granicą, przyjechała do Polski tylko na urlop do rodziny w Sitkówce koło Kielc i karmiła przez ten czas wyrzucona tam suczynkę. Niestety jutro rano wyjeżdża i z psinką nie miała co zrobić . Tak mi szkoda zrobiło się tej suczynki, która cały czas przutulała sie do tej kobiety, taka przestraszona bidulka:(. Schyliłam sie, pogłaskałam ją , a ona wtuliła się we mnie, jakby przeczuwając, co ją czeka. Nie wyobrażałam sobie ,żeby to biedactwo przerażone mogo trafic do tego piekła. Pytałam tej kobiety, czy u tej rodziny nie mogłaby zostac , aża się coś dla niej znajdzie,choc tymczasowego. Ale o tym nie było mowy, nie zostawiła na nich suchej nitki, podobno swoje psy głodzą , nie ma mowy,żeby obcemu dali jeśc, zostawiają szczeniaki do zabawy dla dzieci, a potem wywożą do lasu, makabra. Tak na szybko nie za wiele mogłąm wymyslić. Zadzwoniłam do pani Kazi z Sitkówki i ubłagałam ją,żeby choc na kilka dni przechowała sunieczkę. Zgodziła się, choc to nie będzie łatwe, bo ma kilka psów, a Pola nie toleruje żadnego psa . Dlatego tak bardzo pilne jest dt dla sunieczki. Na razie nie mam jej zdjęć, ale jest niewielka, podobna do Pako, przemiłą, super grzeczna, przytulna, taka delikatna. Divia_gg, mam prośbę, jakby nie lało jakoś makabrycznie, tak, jak zapowiadają, to czy mogłabyś zrobic zjęcia tej suni u p.Kazi ? Quote
andzia69 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Erka - co z dt Stefci? jak długo tam moze zostac? nie wiem też co z Dyzią? jest jeszcze w tym dt? co z Misiem? biedna suczynka:( no i co robić? co robić z taką masą psiaków, którym nie jesteśmy w stanie pomóc:( Quote
erka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 eve-w napisał(a):andzia69 możesz dać linka do wątku Miszki i Mocca? Eve-w, czy Ty jestes zaintersowana adopcja jakiegoś psiaka? Bo najpierw długo wypytywałaś o ta brązową suczę ze schronu, potem przestałaś sie już nią interesowac i pytasz o inne psiaki:roll:. Quote
divia_gg Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Erko bede mogla podjechac, ale nie dzis, bo po pierwsze leje, a po drugie nie mam aparatu. Podasz mi dokladny adres p. Kazi? Moze jutro by mi sie udalo. Quote
savahna Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 ladySwallow napisał(a):Savahna - ale o którą suczkę chodzi? Bo nie ogłaszałam jeszcze szczeniaków, a takiego imienia nie znalazłam na wątku szczeniorów. Wklej jak możesz zdjecia.Suczka j Terierkowata sunia - uratowana z kieleckiego schroniska, przyniesiona tam przez meneli... Ma ok. 3,5 miesiąca jest na Kieleckie szczeniaki.:roll:Ja już ją zaczęłam ogłaszać ale na dogo ma tylko te dwa zdjęcia z komórki.Ja nie jestem zbyt biegła w komputerze, dlatego wysłałam do zabieganej Ewelinki.Jak będzie miała chwilę to je obrobi.Tak poza tym to nigdzie jej nie ma.To znaczy jest na paru portalach ogłoszeniowych np.Cafeanimal.Spróbuję wkleić jakieś zdjątko, ale nie wiem czy mi się uda.Miałam już jeden telefon z Warszawy-Wawra w sprawie adopcji, ale mam wątpliwości.Dziewczyna wydaje się zdecydowana,ale: mieszka z narzeczonym w wynajmowanym mieszkaniu(właściciel niby nie ma nic przeciwko), pracuje,więc szczeniak byłby sam przez dłuższy czas, no i do sterylizacji trochę sceptycznie nastawiona. Wy macie w wydawaniu psiaków doświadczenie, co robić?Chcę psinie jak najszybciej znależć dom, ale byle gdzie jej nie wydam. Z rozmowy wynikało,że już długo zastanawiała się nad psem, u rodziców miała dwa. Ale zapytała mnie np.czy czegoś nie pogryzie...Chyba tego nie można zagwarantować.Może nawet z nudów zjeść drzwi! Zaraz spróbuję ze zdjęciami, ale nie wiem czy się uda. Quote
savahna Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Zdjęć Szanty nie udało mi się zamieścić,:shake:więc jak narazie są tylko te 2 z komórki na szczeniakach.Muszę czekać na pomoc Ewelinki.:oops: Z ogłaszaniem psiaków poczekam na ruch erki.Dobrze będzie jak ktoś to wszystko porozdziela wedle pilności.Dwa psiaki dla mnie do ogłaszania poproszę.:bigcool: I jeszcze taka prośba.Domek dla Szanty pilny.Więc jakby ktos mi pomógł to wszysto ruszyć,żeby znalazła się w tych miejscach w internecie gdzie trzeba...Ja niestety nie biegła jestem w temacie i nawet zrozumienie internetowego slangu nie jest dla mnie oczywiste.:Dog_run: Psiaków przybywa rzeczywiście lawinowo, ale dopóki nie będzie porządku z powszechnością sterylki, to na cud nie ma co liczyć. Quote
LadyS Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Dobra, to czekam w takim razie na określenie, które psiaki są pilne, a zaraz idę robić allegra szczeniakom. Quote
Elka_Ka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Z rozmowy wynikało,że już długo zastanawiała się nad psem, u rodziców miała dwa. Ale zapytała mnie np.czy czegoś nie pogryzie... Dobre:diabloti:miała już dwa psy i pytała czy szczeniak czegoś nie pogryzie:evil_lol::evil_lol: Chyba po dwóch psach powinna wiedzieć jak się zachowa trzeci:razz: Quote
Jaaga Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Pogryzie, posiusia i jak podrosnie znowu trzeba bedzie szukac domu, bo wróci z nieudanej adopcji. Quote
divia_gg Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 A moze do Szanty podac nr dla kogos bardziej doswiadczonego, zeby przynajmniej po rozm ocenil czy sie nadaje czy nie. Wiem, ze np erka ma urwanie glowy, ale niewatpliwie jej doswiadczenie jest bezcenne. Przyznam szczerze, ze w calym wydawaniu psow wlasnie rozmowa jest najtrudniejsza, przynajmniej dla mnie. Ale to taka luzna propozycja oczywiscie tylko.:roll: Quote
Recommended Posts