Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nora trafiła do prawdziwego raju:lol:. Należy jej sie po tym, co przeszła.
Pan dzwoni do Izy codziennie i zdaje relacje , co tam Norunia dzisiaj zrobiła:evil_lol:.

Takich domów życzyłybysmy sobie dla wszystkich naszych psiaków:lol:.

I oby taki dom znalazł sie dla następnego ON-ka pod opieką Izy, czyli ślepego Lorda:lol:.

Posted

[quote name='agasz']ewelina_m-ktoś mi chyba obiecał wizytę poadopcyjną albo chociaż spotkanie na spacerku i co?:cool3: a my czekamy i czekamy...
nawiedzę Was na pewno :eviltong: nie znacie dnia ani godziny... w końcu kurator nad wami wisi :diabloti:
a tak całkiem serio to ostatnio brakowało mi trochę czasu,a teraz jeszcze zepsuł mi się tel i póki co szlak trafił wszystkie nr jakie miałam :angryy: ..ale cierpliwie czekam na jego powrót z serwisu.

miałam Ci też podesłać zdjęcia szczeniąt tu je znajdziesz:
http://www.dogomania.pl/threads/148818-SZCZENI%C4%98TA-Z-KIELC.-Prosimy-o-pomoc-dla-nich!-aktualzacja-str.1/page232

Posted

my się kontroli nie boimy!:eviltong: najwyżej powali cię bałagan. szczylki super,ale nie masz zdjęć mamusi.dorosłą małą suczkę miałabym gdzie pokazać.

Posted

prawdziwy czort:diabloti:! gania kocicę aż ta ucieka! psy olewa całkowicie. właśnie próbujemy nowej ściółki,bo siano i trocinki nie zdają egzaminu.a jaki ma apetyt! to chodzący przewód pokarmowy! dobrze że jego przysmaki rosną na łące:cool3:

Posted

agasz napisał(a):
prawdziwy czort:diabloti:! gania kocicę aż ta ucieka! psy olewa całkowicie. właśnie próbujemy nowej ściółki,bo siano i trocinki nie zdają egzaminu.a jaki ma apetyt! to chodzący przewód pokarmowy! dobrze że jego przysmaki rosną na łące:cool3:

Zimą już tak dobrze nie będzie:)

Posted

Mam dobra wiadomość dla elizy jedrzejowskiej. Wczoraj odwiedziłam lecznice weta w Gliwicach na Rybnickiej z moim tymczaskiem. Spotkałam tam miłą pare która była z szarym niewielkim psiakiem na konsultacji. Siła rzeczy podsłuchałam rozmowę w gabinecie. Byla nader zajmujĄca i świadczyła o trosce obu stron o dobro psa.. Okazało się że para zaadoptowala psiaka z Jędrzejowa , własnie od elizy i bardzo są z niej, o to chyba sunia , zadwoleni i troszczą się serdecznie. Psiak przypominał moją byłą tymczaske Elzę. bardzo sie ucieszylam całą ta sceną. Oby takich ludzi więcej.

Posted

agasz napisał(a):

No proszę wyszło szydło z worka.:roll: U mnie nie miał szans "rozwinąć skrzydeł". :p

Posted

Dziewczyny pomocy!!!
Takie znalezisko do domu z psiego spaceru przywlokłam bo sumienia nie miałam zostawić na pastwę aut i pogody, ale zero doświadczenia z kotami.

Co robić???
Dokąd uciekać jak TZ zobaczy??

Posted

dostałam meila takiej treści...nie bardzo wiem do kogo był skierowany, bo ja z taką osobą nie rozmawiałam... Ewab może to Ty z nią mówiłaś? :cool3::cool3:

Witam,
Ja dzwoniłam wczoraj z Bliżyna w sprawie porzuconego psa, i byłam w gminie w mojej miejscowości Bliżyn i powiedzieli mi
że: nie mają podpisanej umowy ze schroniskiem i nie mogą przyjąć szczeniaka, mogą tylko porozsyłać ogłoszenia ,
i nie wiem co mam zrobić, bo ja za tydzień wyjeżdzam na wakacje i ledwo się doprosiłam żeby moimi dwoma psami zajęła się koleżanka na czas mojej nieobecności, a z tym szczeniakiem nie wiem co będzie.
Szczeniak ma około 5 miesięcy, jest wesoły, rozumie aporty -podaj łapę i połóż się,głośno szczeka napewno będzie dobrym psem do pilnowania posesji .
został porzucony w zeszły czwartek w miejscowości Gilów gmina Bliżyn,jst to dobry moment do zaadoptowania ponieważ jest szczeniakiem i szybko się przywiązuje do opiekuna .

Ancyk cudny koteczek...może jak TZ ją zobaczy sam zmięknie...bo jak można takie maleństwo w taka pogodę za drzwi wygonić? :diabloti: jak będzie więcej zdjęć i info, postaram się ogłoszeniowo pomóc.

Agasz mamusia szczeniąt nie szuka domu..ci ludzie niby mają ją sobie zostawić..ale co z tego wyjdzie zobaczymy :roll: w schronie jej wiek określili na uwaga! 12 lat :cool3: jak dla mnie ma góra 5 ..

Posted

Koteczek, a raczej koteczka TZ nie zauroczył. Jeśli pozwolicie wstawie trochę wiecej zdjęć. Gdyby ktoś pytał o kociaka to pamiętajcie proszę. Szukam domu stałego ale i tymczasowego. No i na szczeniakach napisałam także, więc przepraszam, że tak dużo mnie na kieleckich wątkach.

Kociak jest raz odrobaczony. Ma mniej niż 8 tygodni. Toleruje psy, bo nie ma innego wyjścia:) i to chyba tyle mogę o niej powiedzieć.

Posted

[quote name='ewelinka_m']dostałam meila takiej treści...nie bardzo wiem do kogo był skierowany, bo ja z taką osobą nie rozmawiałam... Ewab może to Ty z nią mówiłaś? :cool3::cool3:

Witam,
Ja dzwoniłam wczoraj z Bliżyna w sprawie porzuconego psa, i byłam w gminie w mojej miejscowości Bliżyn i powiedzieli mi
że: nie mają podpisanej umowy ze schroniskiem i nie mogą przyjąć szczeniaka, mogą tylko porozsyłać ogłoszenia ,
i nie wiem co mam zrobić, bo ja za tydzień wyjeżdzam na wakacje i ledwo się doprosiłam żeby moimi dwoma psami zajęła się koleżanka na czas mojej nieobecności, a z tym szczeniakiem nie wiem co będzie.
Szczeniak ma około 5 miesięcy, jest wesoły, rozumie aporty -podaj łapę i połóż się,głośno szczeka napewno będzie dobrym psem do pilnowania posesji .
został porzucony w zeszły czwartek w miejscowości Gilów gmina Bliżyn,jst to dobry moment do zaadoptowania ponieważ jest szczeniakiem i szybko się przywiązuje do opiekuna .

Nie Ewelinko, nic mi nie wiadomo w sprawie szczeniaczka. I przyznam, że byłabym szczęśliwa, gdyby znalazł domek bez mojej pomocy, bo te kilkanaście pod moją opieką już mi wystarczy:roll:.

Ancyk kota śliczna:loveu:.

Wczoraj do domu pojechała Kawa. Trzymam za nią kciuki baaardzo:thumbs::thumbs::thumbs:.

Posted

Kotka śliczna i bardzo fajna. Właśnie wskoczyła mi na łóżko i leży na moim ramieniu.. sama szuka kontaktu. TZta to nie wzrusza:( pamiętajcie proszę o niej gdyby ktoś pytał.

Posted

[quote name='ewab']

Wczoraj do domu pojechała Kawa. Trzymam za nią kciuki baaardzo:thumbs::thumbs::thumbs:.

To dobrze, bo to chyba nie najłatwiejszy przypadek byl :evil_lol: W sensie energicznym:)
Jak ja sie ciesze jak psiak znajduje domek. Jakas taka inna eneriga od razu sie robi;)

A i jeszcze jedno - doszla karma od jkp dla p. Dąbrowskiej. Jutro jej podrzuce. jkp mega wielkie dzieki :loveu::loveu: A paka taka, ze moj tata mial problem zeby przerzucic do mojego samochodu, chyba 45 kg, wiec szal:)

Posted

Joasiu bardzo dziękujemy!:loveu::loveu::loveu:
To się pani Dąbrowska ucieszy, nie mówiąc o wszystkich bezdomniakach w Sitkówce:).

Szukamy transportu dla Misi spod Buska do Konstancina . Sprawa bardzo pilna!

Posted

[quote name='erka']Joasiu bardzo dziękujemy!:loveu::loveu::loveu:
To się pani Dąbrowska ucieszy, nie mówiąc o wszystkich bezdomniakach w Sitkówce:).

Szukamy transportu dla Misi spod Buska do Konstancina . Sprawa bardzo pilna!

Bardzo pilna!!!!!Hotelik na Misię już czeka niecierpliwie z prośbą jedynie,by nie było to w niedzielę(zobowiązania rodzinne!)
Podsyłam fotki Misi domkowi z okolic Warszawy...szuka benia ,więc może????

Posted

Chyba będę miała transport dla Misi w sobotę . Może pojedzie ten znajomy, który mi wogóle o Misi powiedział i kupuje jej karmę.
Tylko jest taki problem, że trzeba by ją przywieźć z tego Buska już w w piątek, kiedy on bedzie stamtąd wracał ,żeby potem specjalnie nie jeździc w sobotę.
Czyli potrzebne by było miejsce na przechowanie suni w Kielcach z piatku na sobotę.
Acha, czy ktos mógłby pojechać razem z nim w sobotę do Konstancina?

Posted

ewab napisał(a):
Nie Ewelinko, nic mi nie wiadomo w sprawie szczeniaczka. I przyznam, że byłabym szczęśliwa, gdyby znalazł domek bez mojej pomocy, bo te kilkanaście pod moją opieką już mi wystarczy:roll:.

ws szczeniaka okazało się,że Pani dzwoniła do tozu. prosiłam o więcej zdjęć ma też we własnym zakresie ogłoszeniowo podziałać bo ja nie dam rady ogarnąć z ogłoszeniami takiej ilości psów.

super , że Kawa wreszcie w ds...może wreszcie coś powoli się ruszy...chociaż aura pogodowa zbytnio nie nastraja do wychodzenia na spacery :shake:

dołączam się do prośby o pomoc dla beni, taka cudna sunia musi się udać z tym transportem!! ja niestety odpadam w tym tygodniu jeśli chodzi o jakiekolwiek wyjazdy :(

p.s Ancyk czy masz jakiś tekst do ogłoszeń o kiciuni ?

Posted

Jestem załamana:-(. Oskarek z hurtowni ma chyba złamaną łapę, nie wiem, co teraz będzie.
Po tych ostatnich deszczach znowu odnowiła mu sie ta sącząca rana między palcami, moczyłam mu ją w nadmanganianie p., wczoraj jeszcze było wszystko ok, dzisiaj przychodze, a właśnie ta łapa wisi bezwładnie:placz:.
Musiało sie to stać, jak poszedł w kawalerkę , bo już wcześniej mi donoszono,ze widziały go osoby w stadzie psów za jakąś suką z cieczką.

Nie dośc ,że od przyszłego tygodnia nie będzie go miał kto karmic , to jeszcze ta łapa:shake:.

A dzisiaj zobaczyłam, która to sunia ma cieczke . Okazało się,że to ta terierka , biegła wzdłuż tej ruchliwej drogi, za nią dwa jej maluszki ok. 3mies., wszystkie chude , jak przecineczki i cztery psy za nimi.:-(

Myślałam ,że się rozpłaczę, jak zobaczyłąm te biedne maluszki w tej sforze. Temu ....trzeba by natychmiast te psy odebrać:angryy: , ale gdzie.

Z innych dobrych wiadomości:cool3:, to chca oddać Tumkę, bo podobno gryzie ludzi.
Chcą oddać Figę, bo zmieniła im sie sytyacja życiowa i musza się wyprowadzać z mieszkania.
Nie ma kto jechać z Misią i z tym panem do Konstancina.
Nie mam z kim jechać z Guciem do Poznania.
Nie mam jak pomóc Irze, nie jestem w stanie też chodzić do niej często .

Nie ma dalej żadnego zainteresowania, Sonią,, Górką, Kalą , Albinką , Teri , Pako, Lordem.