mag.da Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 I na dokładkę kociska - podobno oba kocurki. Niestety lekko dzikawe i próbowały wiać, więc tylko takie fotki na szybko: Quote
mira145 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 ewelinka_m napisał(a):Mirka wybrała się na cmentarz ostatnio ...zamiast znicze wybierać to przywlekła kundla :mad: Sofi ma ok roku, waży 30 kg. Kocha ludzi, zwierzęta jest ogromną przytulanką.. jest już odrobaczona i wysterylizowana :p To nie kundel!!! To rasowy ,przytulaśny konik!!! Komu konika? Quote
erka Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Te wszystkie psiaki, które wstawiła mag.da przygarnęli tymczasowo ludzie po zmarłym sąsiedzie. Ale oni mają swoje psy, nie mogą wszystkich zostawić. Zostawią tylko tą biało-czarną , matkę szczeniaków, reszta szuka domów. Ludzie z sercem dla psów, ale biedni, dlatego pomożemy im na razie z karmą, a Anka pomogła im wysterylizować suczki. Szczeniorki cudne:). I ta sunia większa też przekochana. Quote
ewab Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Ta większa suczyna wygląda jak siostra bliźniaczka Norka http://imageshack.us/photo/my-images/163/amgp5685.jpg/. Charakterologicznie też. Oby równie superowy dom jej się trafił. Quote
wegielkowa Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 (edited) Diana po kąpieli tu na kolanach Santhany (Savanka ma na sobie obrusik ręcznorobótkowoszydełkowy świąteczny) Dianka wtulona w Savciowe kolano. Jutro dziewczynka jedzie kadwa-carem (;)) do Będzina. Dziękujemy Dziewczynom owczarkowym-Myszy2 i Agnieszce za ekspresową, profesjonalną wizytę PA dla Diany:) Edited July 9, 2013 by wegielkowa Quote
Incia Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Przelałam 296 zł z bazarków: http://www.dogomania.pl/forum/threads/243996-Rozliczam!Szkło-biżuteria-ciuchy-ozdoby-płyty-d-la-Zwierzaka-i-ekipy-erki!Do-16-06 oraz http://www.dogomania.pl/forum/threads/244330-RozliczamPiersiówka-WITTCHEN-obrazy-puzzle-książki-dla-psów-z-Kielc-Do-19-06-godz-22! Z pierwszego 181, z drugiego 115 zł. Erko, potwierdź proszę jak dotrą:) Quote
erka Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Incia, bardzo dziekujemy:). Pilnie szuka domu goldenka , b.wychudzona, po szczeniakach. Ma ok. 2 lata, nie wiem co przeszła, obawia się ludzi. Bardzo łagodna, uległa. Quote
erka Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Równie pilna malutka sunieczka, ok.1,5 roku, przesympatyczna, wesoła , malutka, ok.6-7 kg. Quote
stepelkaa Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 WITAM! ♥♥ Zapraszam na bazarek, ponad 100 fantów, a dochód na Zwierzęcą Arkadię i psy z Kielc ♥♥♥ ♥♥!! KLIK NA OBRAZEK !!♥♥ Pozdrawiam stepelkaa Quote
savahna Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 (edited) Dianka już od kilku godzin w nowym domu w Będzinie.:lol: Bardzo fajni ludzie przyjechali.Pro-zwierzęcy . Pani codziennie jeździ na rowerze do pracy 32km, chodzą po górach, w okolicy jeziora mają. Sunia będzie chodzić na długie spacery. Przywitała ich ja swoich, bardzo się cieszyła.:cool1: Pan zrezygnował dzisiaj z wyjazdu w góry,zeby przyjechac po Dianę. Dobrze,ze już pojechała, bo....:loveu: kocięta na Katowice http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta/katowice/male-kotki-kocieta-kocurki-dymny-bialo--czarny-adopcja-502316907 Karmel z Cisowa na Kielce http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/kielce/karmel-maly-10kg-mlody-lagodny-przyjazny-piesek-za-darmo-502160552 Lucek i Dżek ze św.Katarzyny na Kraków http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/dwa-bezdomne-psiaki-szukaja-wspolnego-domu-adopcja-502186054 Fraszka na Katowice http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/katowice/fraszka-srednia-sterylizowana-lagodna-przyjazna-za-darmo-adopcja-502169010 Agato P, wróć, ja zmykam....a ktoś musi.... Edited July 10, 2013 by savahna Quote
wegielkowa Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 eliza_sk napisał(a):A wycięłyście ją już ? Nie.......... Quote
erka Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 (edited) Nie, bo bardzo wychudzona, miała też podwyższoną temp. i dopiero skończyła antybiotyk. Savahna , dzięki za ogłoszenia, trochę odpoczynku Ci się należy, ale wracaj szybko:). Węgielkowa umieścila dzisiaj goldenkę w dt na tydzień, musi szybko znależć dom. Edited July 10, 2013 by erka Quote
wegielkowa Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Savahnie nie należy się odpoczynek. Goldenka umieszczona dzięki Agnieszce, mojej sąsiadce, która ostatnio wrobiła nas w Oneczkę-Diankę:) Quote
Rudzia-Bianca Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 przepraszam , ale ja oszaleję jak ta mała nie będzie miała domu :( wygląda jak siostra mojej ukochanej Bianki nie mogę o niej przestać myśleć , może ktros coś wymyśli :( OGŁASZAM CZERWONY ALARM !!! Kochani jak pokazały ostatnie dni cuda się zdarzają i to wielkie cuda, a tu potrzeba tylko malutkiego cudziku ...Albinka klonik mojej Bianeczki , cudowna ślicznota która sprowadziła mnie do Harbutowic, nie mogłam o niej przestać myśleć od czasu kiedy zobaczyłam ją w gabinecie wet . zresztą nadal nie mogę o niej nie myśleć ... Ona nie radzi sobie w przytulisku, bardzo źle jej w ...towarzystwie tylu psów , kiepsko to znosi :( Przesypia całe dnie , udaje że jej nie ma dopiero w nocy jak inne psy śpią to zaczyna jeść, chodzić rozprostowywać łapeczki . Jak ją wzięłam na ręce to przytuliła się cała do mnie jakby błagała zabierz mnie stąd - a ja nie mam gdzie :( Jakiego cudu potrzeba - domu dla tego maleństwa , domu dla ślicznej Rudzinki ale domu wyjątkowego gdzie Rudzinka będzie sama , jedyna , rozpieszczana i kochana tak jak ja ją już kocham ... więc potrzeba podwójnego cudu własciwie -domu i domu który spełni wszystkie oczekiwania Albinki ... ktoś do castingu na dom dla śliczności gotowy ??? Gdyby ktoś mógł dac Albince dom tymczasowy to również byłabym ogromnei wdzięczna . Warunkiem wydania Albinki do DT/Ds jest wizyta przedadopcyjna . Gdyby ktoś był zainteresowany Albineczką proszę o kontakt 602 709 383 . Oczywiście Albinka nie zostanie wydana d domu gdzie mieszkałaby na zewnątrz , na łańcuchu przy budzie ale to chyba oczywiste ;) a to moja Bianeczka https://www.facebook.com/#!/events/138636936333695/ Quote
Rudzia-Bianca Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 malagos napisał(a):A jakiej wielkosci to cudko sucze? Malagos jest mniejsza od mojej Bianeczki ale nie za wiele . Bianulinka waży 8.9 dokładnie . Myslę że Albinka między 6-8 kg ale mogę się mylić . W nocy załozę jej wątek . Quote
mira145 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Sofi a teraz Roma ,wczoraj pojechała do nowego domku do Połańca!:sweetCyb:! Wspaniali ludzie kochający zwierzaki.na Romę czekała też 3letnia bokserka Limonka i kotka.Wszyscy ucieszyli się na widok nowej suni.Roma śpi w domku a do biegania ma wielką wyspę otoczoną wodą-przepiękne miejsce. Wolontariuszki z Kielc :calus::calus::calus:DZIĘKUJĘ ZA SZYBKĄ AKCJĘ!:Rose::Rose::Rose::iloveyou: Quote
erka Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Rudziu, Albinka cudna:), powinna szybko znaleźć znaleźć dom . Może jak założysz jej wątek, to jakieś dt się znajdzie dla bidulki. Ja moge ja wysłać do tej pani, która chciała naszą Albinkę, tylko,że tam nie byłaby sama, bo pani ma juz jedna suczkę . Mira, jakoś błyskawicznie te psiaki od Ciebie wychodzą:). Super,że taki dom sie świetny trafił:). Quote
erka Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Te dwa maluszki pojechały dzisiaj do domków:). Czekoladka pojechała do Krakowa, a jej braciszka zawiozłyśmy z węgielkową do Wolicy. Będzie miał towarzystwo ciotki Wilmy:). Mamy nadzieję,że taki rezolutny, śmiały maluch trochę rozrusza naszą dzikuskę. Choć na razie Wilma powarkuje na małego, a on podobno nie pozostaje jej dłużny i szczeka na nią:evil_lol:. Po drodze dostałysmy wiadomość,że na Podkarczówce są wyrzucone 4 szczeniaki. Obszukałysmy teren, psiaków nie było, ale potem okazało się ,że jednego wzięła kobieta z pobliskiego domu, a 3 zabrał jakis facet , który przechodził tamtędy z psem na spacer . Niestety nie wiemy kto to był, pozostaje mieć nadzieję, że nie skrzywdzi maluszków. Widziałyśmy tego jednego, śliczny maluszek ok.6 tyg. , z małych piesków, pchły zjadały go żywcem. Jakis .......:diabloti: wywalił je chyba wieczorem, bo kobieta widziła je już o 5 rano, były przemoczone, ubłocone, bo w nocy lało. Quote
Recommended Posts