Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wegielkowa napisał(a):
Savanko droga, czy zrobiłaś Doneczka Pimpuleczka na Krakowek i Warszawek:loveu:?

Savanko droga a czy zrobiłabyś ogłoszonka na wilczą Wele z borkowskich lasów ? :)

Posted

wegielkowa napisał(a):
Savanko droga, czy zrobiłaś Doneczka Pimpuleczka na Krakowek i Warszawek:loveu:?

No nie mów mi, że nazwałaś go Pimpek? :lying:

Posted

divia_gg napisał(a):
Dziewczyny podajcie ten nr chipa. Wiem ze szukałyscie juz wszedzie, ale czasem glupie szczescie moze sie zdarzyc. A gdzie dokladnie byl znaleziony?

985121017393731

Posted

mira145 napisał(a):
Savanko droga a czy zrobiłabyś ogłoszonka na wilczą Wele z borkowskich lasów ? :)

ja już ją wczoraj zaczęłam na kraków ogłaszać...z takim imieniem to.. :evil_lol:

divia_gg napisał(a):
Dziewczyny podajcie ten nr chipa. Wiem ze szukałyscie juz wszedzie, ale czasem glupie szczescie moze sie zdarzyc. A gdzie dokladnie byl znaleziony?

Divia onek znaleziony w lesie w Bliżynie, ponoć ok rok tam łaził

Posted

Nutusia pisała na watku Rambo:

Nutusia napisał(a):
Masakra z tym chipowaniem bez właściwej rejestracji :-( A właściciel pewnie spokojny, że skoro jest chip, to się psina znajdzie... Wiem, że jeśli pies ma chipa wydawanego przez safe-animal, można do nich napisać, podać numer i oni są w stanie powiedzieć która lecznica zakupiła od nich tego chipa. Może w ten sposób udałoby się namierzyć właściciela?...

A poza tym moze zadzwonie do gminy czy mieli akcję czipowania na swoim terenie. Moze ktos zaczipował za darmo w ramach programu. Wtedy moze mozna by ustalic baze czy cos... Dzwonil ktos juz moze? Jak cos to moge zadzwonic..

Posted

ewelinka_m napisał(a):

Divia onek znaleziony w lesie w Bliżynie, ponoć ok rok tam łaził

Bliżyn z tego co pamietam "obslugiwał" pan Śmigielski, a potem chyba zawoził do pani weterynarz ze Skarżyska - chyba...więc być może, ze oni go czipowali... można ich zapytać

chyba jakis wysyp spanieli...ruda młoda spanielka też wczoraj znalezione...przypadek?:roll:

Posted

divia_gg napisał(a):
Nutusia pisała na watku Rambo:

A poza tym moze zadzwonie do gminy czy mieli akcję czipowania na swoim terenie. Moze ktos zaczipował za darmo w ramach programu. Wtedy moze mozna by ustalic baze czy cos... Dzwonil ktos juz moze? Jak cos to moge zadzwonic..

Jeśli pies w ogole jest z tej czesci Polski... diabli wiedza czy ktos go przejazdem nie wywalil... Ale probuj Divia, moze sie uda :)

Mag.do, jak sie ma dzis donek? Bo na zdjeciach wyglada na bardzo smutnego :(

Posted

Linssi napisał(a):
Jeśli pies w ogole jest z tej czesci Polski... diabli wiedza czy ktos go przejazdem nie wywalil... Ale probuj Divia, moze sie uda :)

DONek wałęsał się co najmniej od pól roku w tej okolicy. Tak twierdzi tzw. miejscowa ludność autochtoniczna wiejska,moja ulubiona:cool1:

Damy mu roboczo na imię Baron :)

Posted

Linssi napisał(a):

Donek miewa się całkiem dobrze ;) Wczoraj był jeszcze trochę zagubiony, ale dzisiaj już wie co i jak.
Apetyt mu służy, merda ogonem, jest grzeczny.
Z charakteru, przynajmniej na razie, to typ misia - powolny, dostojny, spokojny.
Na spacerach bez szaleństw, pochodzi trochę i kładzie się w trawie.

Jest chudy i zaniedbany.
Cały podszerstek to jeden kołtun - z wierzchu nie widać, ale jak się rozgarnie sierść, to jeden filc.
Najgorzej na podwoziu, same dredy.
Na szczęście pozwala się wyczesywać - kładzie się i postękuje tylko ;)
Dzisiaj już mu wyczesałam syfu na dwa jaśki :shock:, ale jeszcze sporo zostało.

Posted

Donki i onki, nawet zadbane, daja duzo z siebie, w sensie futrowym. moj ma krotka siersc, a wyczesywac mozna do upadlego...
Biedna psina, tyle sie walesal, zeby w koncu trafic na Wungielkowa, ktora niby ze to twierdzi, ze pies jej wskoczyl do auta, a tak naprawde to pewnie sila go posadzila w srodku :P Ona wyglada na taka :D

Posted

[quote name='Agata P']To będziesz miała ''wełniany'' komplet pościeli :evil_lol: po co kupować :diabloti:[/QUOTE]

Podejrzewam ,ze po wyczesaniu będą ze dwa komplety;) .Piękny i biedny ten Baron:loveu:.

Posted

[quote name='PaSja Hera']Podejrzewam ,ze po wyczesaniu będą ze dwa komplety;) .Piękny i biedny ten Baron:loveu:.[/QUOTE]
Chyba już nie taki biedny;)
Szykuje się domek donkowy;) lada dzień.

Posted

[quote name='ewelinka_m']bidulek już u weta był padnięty :(

[/QUOTE]

No na pewno padnięty, jak go wegielkowa pół dnia po Bliżynie i okolicy ganiała. Chłop w desperacji az jej do samochodu wskoczyl myslac ze da mu juz spokój;) :D