Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewelinka donosi, że jedna z cziłek, którą samodzielnie wyadoptowało schronisko, już do niego wróciła:diabloti:.
To ta najwieksza i najodważniejsza z suniek.

Posted

Poker napisał(a):
Dlaczego wróciła?

Poszła do domu z malutkim dzieckiem. Dziecko jak dziecko dużo gwałtownych ruchów i cziłka zaczęła się do niego rzucać. Do dorosłych ok.

Posted

[quote name='wegielkowa']Zawiozłyśmy z ewelinkąpodkreślnikem, cziłałkowego Liska od Janusza do Mirki.
Mirka wiezie go do Tarnowa,do DS.
Cavalier z piwnicy częstochowskiej,który 3 dni spędził u Mirki w hoteliku, został dziś zaadoptowany przez brata naszej Jolandy:).
Sunia z Micigozdu prawdopodobnie pojedzie dziś na tymczas do Janusza, który znowu bardzo się bronił.
Zdążył się przyzwyczaić do maluśkiego cziłałkowego Liska... Powiedział, że go wykończę psychicznie z tym tymczasowaniem.
Bidak, zakochuje się w każdej/każdym...

Ewelinkapodkreślnikem wstaw zdjęcie Liska "w drodze".

Savahna, myślę, że Mirka postawi Ci piwo:). Proponuję zamówić Cornelius greipfrut-właśnie piję,niezłe.
Wstawię pod wieczór zdjęcia fotografa węgielkowaa :multi:

a czy ja dostanę również piwo? zdążyłam zrobić 3 ogłoszenia nim węgielkowa kazała mi pakować się do auta i ..wywiozła w las :placz:

[quote name='eliza_sk']

POMOCYYYYYY !

W Kielcach u weta jest młody terierowaty psiak, ma ok. 1,5 roku, trafił tam ze złamaniem łapy, odłowiony przez świętokrzyskiego hycla. Jak nic mu nie znajdę, to wraca skąd przyszedł, a jak jest z hyclami każdy wie ... Łapa złożona, tylko tymczasu brak. Kochany, pro ludzki, wariat, przytulak jakich mało. Jest moblilny, kica na 3 łapach - złamana powinna być dobrze stabilna, więc kennel byłby super rozwiązaniem. Psiak waży ok 12 kg, sięga poniżej kolana.

Może ktoś mógłby pomóc - zapewnimy karmę, weta.

Eliza ile mamy czasu na wykombinowanie czegoś? Taki bardzo w moim typie on.. :-( ma wątek ?
[quote name='erka']Ewelinka donosi, że jedna z cziłek, którą samodzielnie wyadoptowało schronisko, już do niego wróciła:diabloti:.
To ta najwieksza i najodważniejsza z suniek.

to jest ta sunieczka:

Tak, sunia ze strachu kłapała do dzieci.. ludzie oczywiście się wystraszyli i psa oddali.

Posted

Lisek przed wyruszeniem w drogę po nowe życie do Tarnowa, państwo zachwyceni, zakochani w naszym cudaku ;)

wegielkowa fotograf:

i pozdrowienia od Soni z krakowa (sunieczki "onkowatej" podrzuconej w borkowie)

Posted

Pilnie szukam tymczasu na kilka dni, zaledwie 4 lub 5...

taki "brzydal" od nas ze schroniska ma szansę na ds w Wałczu (ok 100km od poznania) mamy dla niego transport z warszawy bezpośrednio do nowego domku, ale dopiero we wtorek lub środę... na sobotę mogłabym go dowieźć do Warszawy.. tylko nie mamy co z nim zrobić do środy...

może ktoś z Was mógłby go przechować te kilka dni? :modla: on jest grzeczniutki, bezproblemowy, ma ok 6 latek,jest niewidomy..to prawdziwy cud, że znalazł się dla niego domek

Posted (edited)

a ja pilnie szukam domu - byłego/tymczasowego/stałego dla młodziaka w typie spaniela!!! Pies utyka na łapę - nie wiem, czy po złamaniu, czy po stłuczeniu :( potrzebna pomoc!!!

jest chwilowo u starszej pani, ale nie da rady sobie z jego temperamentem, bo sama ledwo chodzi :( :( jesli się nic nie znajdzie będzie musiał wrócić na ulicę...

Edited by andzia69
Posted

[quote name='andzia69']czilka, którą zwrócono do schronu jest po sterylce!

jest w dt u p. Renaty
Dzięki Andzia za zdjęcie! Jestem oczywiście w kontakcie z p. Renatą od przedwczoraj ;)

Tu sunia jeszcze w schronie jak byłyśmy u niej późno w nocy:

[quote name='andzia69']a ja pilnie szukam domu - byłego/tymczasowego/stałego dla młodziaka w typie spaniela!!! Pies utyka na łapę - nie wiem, czy po złamaniu, czy po stłuczeniu :( potrzebna pomoc!!!
jest chwilowo u starszej pani, ale nie da rady sobie z jego temperamentem, bo sama ledwo chodzi :( :( jesli się nic nie znajdzie będzie musiał wrócić na ulicę...
Czy pies był u weta? wiadomo co dokładnie mu dolega z tą łapką? jakieś więcej info można i zdjęcia..? mamy ciągle telefony o spaniele, ale nie wiem co o nim mówić ..

Posted

Wegielkowa znalazla dzis w Samsonowie takie piekne cos:

Pies ma ok. 4 lat, chip (ale nie znalazlam go w zadnej bazie) i mial na skorze cale mnostwo kleszczy.

Posted

ewelinka_m napisał(a):

Czy pies był u weta? wiadomo co dokładnie mu dolega z tą łapką? jakieś więcej info można i zdjęcia..? mamy ciągle telefony o spaniele, ale nie wiem co o nim mówić ..

Wątek młodego w moim podpisie...jest w hoteliku u Mirona. Łapka obtłuczona, ale nie złamana.

Posted

mag.da dzięki :loveu: Linssi,erka dziękujemy też za natychmiastową reakcję w poszukiwaniu czipa :loveu:
Piesiołek jest cudowny, całą drogę się wtulał we mnie, jechał na kolanach..jest bardzo wymęczony.. ma mnóstwo kleszczy. Kaśka go w lesie w Bliżynie spotkała :-(

jest jakiś wysyp onków... u Mirki natomiast ok półroczna krótkowłosa w typie sunia..

Posted

[quote name='ewelinka_m']mag.da dzięki :loveu: Linssi,erka dziękujemy też za natychmiastową reakcję w poszukiwaniu czipa :loveu:
Piesiołek jest cudowny, całą drogę się wtulał we mnie, jechał na kolanach..jest bardzo wymęczony.. ma mnóstwo kleszczy. Kaśka go w lesie w Bliżynie spotkała :-(

jest jakiś wysyp onków... u Mirki natomiast ok półroczna krótkowłosa w typie sunia..

Piekny piesso :loveu: