Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jaanka napisał(a):
Handzia raczej chciała ukarać dziewczynkę dając jej książkę do czytania ;)
To może kiedyś dzieci cieszyły się z takich prezentów . Ale jeżeli nawet wody nie wyniosła i tak koszmarnie trzyma te szczeniaki to powinna dostać kilka tomów :razz:

A bo ja jestem z rodu pożeraczy książek:diabloti: U nas, nawet najmłodsze pokolenie (wnuczka brata, lat 6,5) czyta z własnej, nieprzymuszonej woli:shake:

Posted

Handzia55 napisał(a):
A bo ja jestem z rodu pożeraczy książek:diabloti: U nas, nawet najmłodsze pokolenie (wnuczka brata, lat 6,5) czyta z własnej, nieprzymuszonej woli:shake:

Hehe no ja tez z pożeraczy książek , więc kilka lat temu zawiozłam chrześniakowi na urodziny pokaźny zapas książek - do dziś mi wypomina ze to był najgorszy prezent w jego życiu ...

Posted

[quote name='erka']Dobrze,że szczeniaki uratowane, ale szkoda tych dwóch suczynek, co tam zostały, szczególnie tej małej na łańcuchu.
A ten mix husky to juz zupełna tragedia:placz:. Ale jak mu pomóc:roll:.

Cos na polepszenie humoru:).

http://youtu.be/pUV1oTciznE

sharky najłagodniejszy TTB,a widziałaś jak pomaga kaczuszkom wyjść z basenu?wspaniały pies:loveu:

Posted (edited)

[quote name='Agata P']Dzisiaj poprosił mnie o pomoc w znalezieni domu dla swojego psa kolega mojego syna.
Chłopak został sam z psem,tydzień temu zmarła jego mama (ojciec zmarł 2 lata temu)
Chłopak ma trafić do rodziny zastępczej do starszego brata ,jednak psa nie może zabrać ,bo jest tam pies który nie toleruje innych psów i pół roczne dziecko.
Starał się coś sam znaleźć ,ale jedyną propozycję jaką dostał to do ciotki na wieś do budy i na łańcuch:shake: Mądre dziecko nie odda tam psa bo wie,że nie będzie mu tam dobrze.Pies z kanapy na łańcuch,do budy:shake:
Rozmawiałam z Nim dośc długo ,psiak zostanie u Niego jeszcze jakiś tydzień może dwa, a co dalej......

Chłopak nie chce wyjechać do brata ,nie chce zostawić psiaka na pastwę losu chce mu znaleźć dom.
Strasznie mi ich żal ,i dziecka i psa. Obiecałam ,że pomogę w szukaniu domu. Chłopak powiedział że nie wyjedzie dopóki nie będzie pewny ,że jego pies będzie bezpieczny,ale bądźmy realistami to jeszcze dziecko ma 17 lat jest niepełnoletni nie będzie mógł sam mieszkać zbyt długo.

Dlatego pilnie szukam domu dla psa MAKSA
Pies ma 2 lata ,jest zaszczepiony (komplet szczepień) odrobaczony ,nie ma pcheł.
Ogólnie pies zadbany.Chodzi na smyczy ,łagodny do ludzi dzieci.
Jest średniej wielkości taki ok 12-14 kg.

Erka mogę w ogłoszeniach podać namiary na Ciebie ??? plissss....

Sprawa nadal aktualna,chłopak znalazł dom psiakowi u rodziny miało być super pies miał mieszkać w domu ale................. zawisł na łańcuchu.:angryy:
Dziecko odebrało psa,mieszka teraz ''kątem'' u bratowej a pies z bratem pijakiem w jego domu rodzinnym.
Tym razem o pomoc poprosiła mnie bratowa chłopaka On się już chyba wstydził.

Ogłaszamy go z savahnką namiary podałyśmy jak zwykle na erkę (mam nadzieję ,że nas nie zabije):oops: i na węgielkową (jej się nie boimy)

Edited by Agata P
Posted

Ewelina zrobiła kupę zdjęć gówniarzom, Savahna natychmiast zrobiła ogłoszenia i wczoraj wszystkie znalazły domki.
Są fizycznie u Mirki w hoteliku, ale mam nadzieję, że do środy wylecą do DS:)

Savahna, ewelinka super akcja! Dziękuje Wam sprawca zamieszania czyli wegielkowa:sweetCyb:

Posted

wegielkowa napisał(a):
Ewelina zrobiła kupę zdjęć gówniarzom, Savahna natychmiast zrobiła ogłoszenia i wczoraj wszystkie znalazły domki.
Są fizycznie u Mirki w hoteliku, ale mam nadzieję, że do środy wylecą do DS:)

Savahna, ewelinka super akcja! Dziękuje Wam sprawca zamieszania czyli wegielkowa:sweetCyb:

No co Ty? Serio? No jestescie niesamowite;) Po prostu świetne;)

Posted (edited)

Linssi napisał(a):
Wow, ale tempo!! :D

Przez cały wczorajszy dzień telefon się urywał.
Dziś to samo.
Biszkopcikowa do Wwy, chłopak do Krakowa, a dwie będą w Kielcach (pod kontrolą:))

Tz-cie Roszpunkowy, dasz radę zabrać biszkopta do stolycy jutro?

14.00 pierwsza dama pojechała do DS. Mirka mówi, że przyjechali całą rodzinką-bardzo fajni ludkowie:)

Edited by wegielkowa
Posted

[quote name='ewelinka_m']jeszcze byłyśmy u a'la huskiego. miał być prezentem imieninowym.. no ale okazał się być głupim psem. a więc stoi od 5 lat na łańcuchu, nigdy nie był spuszczany...

Co z tym zrobić? Ma ktoś namiar na płatny DT?

Posted

A może by tak go spróbować ogłosić z tymi zdjęciami ?
Serce pęka , może komuś piknie na widok biedaka . A oni go oddadzą ?
Adopcja maluchów ekspresowa . Oby tak mogło być częściej :Rose:

Posted

wegielkowa napisał(a):
Co z tym zrobić? Ma ktoś namiar na płatny DT?

rozmawiam z jedna dziewczyną ws dt..zobaczymyyy

jaanka napisał(a):
A może by tak go spróbować ogłosić z tymi zdjęciami ?
Serce pęka , może komuś piknie na widok biedaka . A oni go oddadzą ?

Jaanka oddadzą bez problemu wszak pies jest głupi to po co komu taki?

Posted

[quote name='jaanka']A może by tak go spróbować ogłosić z tymi zdjęciami ?
Serce pęka , może komuś piknie na widok biedaka .
A oni go oddadzą ?
Savahna zrobiła na szybko.
Jaanka, dzięki za tekst do ogłoszenia:)
)))
http://www.gumtree.pl/cp-psy-szczenieta/krakow/dramat-uratuj-udreczonego-psa-w-typie-husky-pilne-477266795

Bardzo bym chciała zabrać tego biedaka z obozu koncentracyjnego.