Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A pytał kogoś w tej miejscowości ? Takiego psa trudno nie zauważyć , może ktoś by coś widział.

Na pocieszenie napiszę,że dzisiaj dwie suczki poszły do domków:).
Po Polę przyjechali bardzo mili państwo, będzie psiakiem domowym w domu z ogródkiem . A Milę zawiózł do domu w Ursusie TZ Roszpunki, któremu kolejny raz bardzo dziękujemy:loveu:.

Posted

kopiuję z transportowego:
[quote name='_Niva_']Jedziemy jutro rano na trasie Warszawa - Kraków, wracamy w sobotę wieczorem. Możemy przewieźć jakiegoś niedużego futrzaka - będziemy jechać też przez Kielce, widzę że kilka psów jest tam do zabrania na tej trasie ale nie wiem co jest aktualne.

Posted

Przeklejam z wątku Adopcje bokserów http://www.dogomania.pl/forum/threads/148331-Cd-Adopcja-Bokser%C3%B3w-zajrzyj-i-pom%C3%B3%C5%BC-%29?p=20744507#post20744507

[quote name='MaDi']Uwaga CHMIELNIK województwo ŚWIĘTOKRZYSKIE !!! Poszukuję wizytatora w woj.świętokrzyskim. Państwo wypełnili mi ankietę i niby wszytko ok ale jest jeden duży problem...brak ogrodzenia. Wiem,że jeśli ludzie "na żywo" okażą się odpowiedzialni będą w stanie zapewnić prawidłowa opieka tym bardziej,że poprzedni pies żył podobno 17 lat. Zależy mi na kimś kto ma doświadczenie w wizytach. Piesek to 9 tygodniowy szczeniak w typie boksera, będzie jednak raczej mniejszy niż typowy samiec tej rasy. Mamy kogoś takiego ?

Posted

savahna napisał(a):
Jutro wegielkowa jedzie Kielce-Kraków-Kielce i może coś zabrać....

nooo i zabrała..:diabloti:

erka napisał(a):
A pytał kogoś w tej miejscowości ? Takiego psa trudno nie zauważyć , może ktoś by coś widział.

Na pocieszenie napiszę,że dzisiaj dwie suczki poszły do domków:).
Po Polę przyjechali bardzo mili państwo, będzie psiakiem domowym w domu z ogródkiem . A Milę zawiózł do domu w Ursusie TZ Roszpunki, któremu kolejny raz bardzo dziękujemy:loveu:.

Agatko dalmasia nadal nie ma?
dobrze,że adopcje jakoś się ruszyły...węgielkowa wypatrzyła nowe szczeniory u wiesniakow w koszmarnych warunkach...szt 4 :-( biszkoptowe i czarne..jutro rano tam jedziemy

Posted (edited)

Wsioki total max.
Wsiok cwok nie zdążył zabić szczeniaków, bo suka wyprowadziła szczeniaki ze stodoły i córka, która ze szkoły wróciła, nie pozwoliła zabić.

matka

Edited by wegielkowa
Posted

[quote name='wegielkowa']Wsioki total max.
Wsiok cwok nie zdążył zabić szczeniaków, bo suka wyprowadziła szczeniaki ze stodoły i córka, która ze szkoły wróciła, nie pozwoliła zabić.

Boże drogi, całe szczęście, że dziewczynka jeszcze nie znieczulona do cna! Czyli jest nadzieja, że może jednak i coś się u nas zmieni na lepsze. Oby jak najszybciej! A tak a propos - jak ją zobaczycie, wytłumaczcie, że piesków tak za łapki trzymać nie można. Mój Kajtuś do tej pory - a ma już ponad 14 lat - piszczy, kiedy przypadkiem go pod paszki dotknę. Wyraźnie ktoś mu w ten właśnie sposób zrobił krzywdę.

Posted

A co myślicie o tym, aby tej dziewczynce wysłać jakąś ładną książkę z dedykacją i podziękowaniem za uratowanie piesków? Mam taką i chętnie ją przeznaczę na ten cel. Dziecko się pochwali koleżankom i inne dzieci też będą zwracać uwagę na to, co dzieje sie ze zwierzętami w ich otoczeniu. Starych ciężko zmienić ale dzieci można.

Posted

A co ze szczeniętami? Będą szukać im domów na własna rękę? a sunia? Chociaż zastrzyk przeciwko cieczce, , bo pewnie nie ma mowy o sterylizacji?

Posted

Lece do roboty.
Szczeniaki u Miry, po wcześniejszej wizycie u weta:)

Imiona dla szczeniaków szybciutko, bo Savahna gwałcona będzie dziś o zrobienie ogłoszeń dla śmierdzących gnojków.

Ewelina zrobiła masę zdjęć.

Posted

A ile tych szczyli jest i jakiej płci?:shake: Dla chłopców proponuję Żuczek (ten czarny) i Filuś (ten beżowy);)
Dla dziewczynek Gejsza, Muszka, Lala. Jak mało to jeszcze coś wymyślę:oops:

Posted

Handzia55 napisał(a):
A co myślicie o tym, aby tej dziewczynce wysłać jakąś ładną książkę z dedykacją i podziękowaniem za uratowanie piesków? Mam taką i chętnie ją przeznaczę na ten cel. Dziecko się pochwali koleżankom i inne dzieci też będą zwracać uwagę na to, co dzieje sie ze zwierzętami w ich otoczeniu. Starych ciężko zmienić ale dzieci można.

Sama nie wiem, dziewczynka generalnie aż tak propsia nie jest.. nawet psom wody nie wynosila

Handzia55 napisał(a):
A ile tych szczyli jest i jakiej płci?:shake: Dla chłopców proponuję Żuczek (ten czarny) i Filuś (ten beżowy);)
Dla dziewczynek Gejsza, Muszka, Lala. Jak mało to jeszcze coś wymyślę:oops:

4 szczczyle ważą ok 2 kg, najmniejszy 1,95. 1 chłop reszta suczki, zdjęcia obrabiam.

Posted

Handzia raczej chciała ukarać dziewczynkę dając jej książkę do czytania ;)
To może kiedyś dzieci cieszyły się z takich prezentów . Ale jeżeli nawet wody nie wyniosła i tak koszmarnie trzyma te szczeniaki to powinna dostać kilka tomów :razz: