Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):

Zagadka, kto puszcza do was oczko?

Łatwiutka zagadka.. też dostałam te fotki :evil_lol:
Bary przecudny, mag.do nie mogę sie na niego napatrzeć:loveu:

Do Mirona dzwoniłam w zeszłym tygodniu wszystko zajęte, miałam dzwonić też w tym na początku to zadzwonię dziś i podpytam.;)

Posted
Posted

[quote name='Agata P']Kastor cuuuuuudo ,podobny do Agata tylko mu niebieskości brakuje.

Tylko,że Kastorek:diabloti: zdecydowanie większy od Agata.:cool1:

[quote name='Agata P']Linssi, a może by jakiś hotelik lub płatny dt, wspólnymi siłami jakos by się to opłaciło. Strasznie mi żal tego psiaka druga zima na cmentarzu :shake:
Coś gdzieś było wspomniane o miejscu u Mirona ???
Może załóż Mu wątek ,kurcze on już za długo czeka :shake:
Nooo, niedługo to będzie kultowy jak brunki.....:roll:

[quote name='ewelinka_m']Łatwiutka zagadka.. też dostałam te fotki :evil_lol:

bardzo łatwiutka:eviltong::diabloti:...wszystko przleciałam i tylko toto mi pasuje....:oops:

Posted (edited)

[quote name='Linssi']

A Lunka ma takie smieszne pazurki przy jednej lapce - roznokolorowe :D

Linssi, na zdjęciach z zagadki nie Lunka, tylko córeczka Czarki, teraz ma na imię Szarka:).

Cypisek bardzo wyładniał:).

A tu nasz odmieniony Rambulek, którego ewelinka_m dozuje nam w małych ilościach:cool3:.

Edited by erka
Posted

A bo ja sie w tych szczeniorach pogubilam. wystarczy, ze ktos cos napisze, ze Lunka czy cos tam, i ja juz przekonana ze Lunka. Spokojnie, to tylko ja, wszystko jest w porzadku ;)

Posted

jaanka napisał(a):
Dziewczyny a jak z jego stawami ? Na zdjęciu te tylne łapy takie ugięte .

Dostaje do jedzenia glukozaminę od weta. Podczas chodzenia nie widać, żeby go bolało. Co ciekawe, siusia, nie podnosząc wysoko łapy.

Posted

wegielkowa napisał(a):
Co ciekawe, siusia, nie podnosząc wysoko łapy.

To niedobrze , może oznaczać że jednak boli .
Dawałam gecalacan fast z dobrym skutkiem i słyszałam inne pozytywne opinie tylko to tanie nie jest ( ale co jest :()

Posted

jaanka napisał(a):
To niedobrze , może oznaczać że jednak boli .
Dawałam gecalacan fast z dobrym skutkiem i słyszałam inne pozytywne opinie tylko to tanie nie jest ( ale co jest :()

Gelacan jest Fast na ostre stany bólowe i Plus na chrzaski, scięgna i stawy.
Erko, może to Oskarowi kupić? On też tak ma ustawione tylne łapy i opuszczony ogon. Chodzi bardzo ostrożnie, widać że coraz bardziej mu doskwiera ból.
Gelacan podaję moim psom, tylko w wersji na włos i pigment. Jestem bardzo zadowolona. kupuję sobie w Czechach. W pod koniec tygodnia znowu pojade, bo mam zamówioną surowicę. Czekam tylko na poród. jak coś, to mogłabym dla Oskara kupić.

Posted

Takie ustawienie zadu i to że nie podnosi wysoko łapy do siusiania może wskazywać na stany bólowe i zwyrodnienia .
Oczywiście nie widziałam go i nie wiem co wet mówił .
To tylko takie spostrzeżenie .

Posted

Jaaga napisał(a):
Gelacan jest Fast na ostre stany bólowe i Plus na chrzaski, scięgna i stawy.
Erko, może to Oskarowi kupić? On też tak ma ustawione tylne łapy i opuszczony ogon. Chodzi bardzo ostrożnie, widać że coraz bardziej mu doskwiera ból.
Gelacan podaję moim psom, tylko w wersji na włos i pigment. Jestem bardzo zadowolona. kupuję sobie w Czechach. W pod koniec tygodnia znowu pojade, bo mam zamówioną surowicę. Czekam tylko na poród. jak coś, to mogłabym dla Oskara kupić.

Jaaga - a ile ten gelacan kosztuje w Czechach? bo w Polsce jakaś masakra - 227 zl znalazlam...a szukam czegoś dla mojej Tory, bo po ostatnich wizytach u wetow jestem zaalmana:(:( nie doc, ze spondyloza, dysplazja przedniego "barku" to jeszcze ma problemy z nerkami:placz: U niej próbowalam juz wielu preparatów i jakos na nią nie dzialają:(

Posted (edited)

eliza_sk napisał(a):
Ja na dziwne kulawizny u mojego Funiora stosuję Corta Vet HA - 60 kapsułek za 180 zł. Efekt bardzo dobry, tylko dla dużego psa to pewnie 2 kapsuły dziennie :(

stosowałam coś takiego - Cortaflex o podobnej nazwie i w płynie inflamex i kiedyś jej dawałam - też ok. 180 zł...efektow brak:( a jakiegoś preparatu amerykanckiego nie moge jej dawać (a podobno jest super) bo w przeciwskazaniach są stany nowotworowe:(:( a mania miała usuwaną jedną listwę, a w drugiej juz jej się zrobiła gulka...ale ze względu na jej serce i nerki operacji nie robimy:-( więc szukam czegokolwiek...w tej chwili bierze Caniviton Forte (zero poprawy) plus kwas hialurynowy w płynie, kiedyś wzięla chyba 2 opakowania i też nic...ja nie wiem, czy to tylko u niej nie dziala czy to wszystko jest przereklamowane...

Erka - sory za offy...

Jaanka - czytałam tabelki - moja mania waży prawie 35 kg i ceny zwalają...

Edited by andzia69
Posted

Oczywiście warto by kupic ten Gelacan, tylko że ceny niezłe,a my na minusie przy tylu psach:(.
Jaaga , a w Czechach jest taniej? No i który byłby lepszy dla Oskara i Rambo?

Posted (edited)

W sumie powinno być taniej bo firma czeska .
Ja kupowałam Gelacan Fast .

Andzia to miesięczny wydatek 80 zł , a to opakowanie 500g wystarczy na 100 dni .
W sumie według mnie porównywalne ceny do innych preparatów . Wszystko jest piekielnie drogie .
Żeby tak mieć dojście do hurtowni wet .
A próbowałaś gotować kurze łapki ?
Dla mnie to straszny widok :-( ale jak nie jesteś wegetarianką to dasz radę .

Edited by jaanka
Posted (edited)

Dzisiaj miałam "tylko" 3 zgłoszenia. Sunia w Kaczynie, spora, b.wychudzona, z troche dłuższym włosem, bardzo proludzka .
Iza ma w tej chwili u siebie 8 psów, karmi jeszcze dwa bezdomne, juz nie da rady nawet jej przechować.
W Łącznej do pani, która ma juz 10 psów przygarnietych przybłąkała sie malutka, kudłata suczka, podobno bardzo ładna, w zaawansowanej ciąży. Pani nie miała sumienia ,żeby jej nie wziąć do domu, ale prosiła o pomoc w sterylizacji i szukaniu domu później, ale chociaz ją przechowa.
Ustaliłam na jutro sterylkę aborcyjną i jakos sfinansujemy.
Pani była w giminie, poradzili,żeby suka urodziła, szczeniaki się uspi a sunie sie wysterylizuje. I pewnie by to zrobili zaraz po porodzie:mad:.
I jeszcze w Nowinach młody duży , przyjazny pies, którego życie jest zagrożone, bo dwa duże psy od dawna bezdomne, przeganiaja go z tego terenu i moga zagryźc. Chyba tez ktos już go kopnął , bo od wczoraj kuleje.

Edited by erka
Posted

Tak , Andzi sunia waży 35 kg i w tabelce jest dawkowanie .
Takie opakowanie za 80 zł wystarczy dla niej na miesiąc . Dla Rambo na razie pewnie też .
Jak zawsze ekonomiczniej jest kupić duże a jak Jaaga mogłaby kupić w Czechach to byłoby pewnie taniej .

Posted

Erka - gdyby się w sprawie jakiegokolwiek szczylka zgłosili ludzie z Kochanowskiego 7 to nie wydawajcie! Wzięli szczeniaka z radomskiego schronu, który od razu na drugi dzień wylądowal u weta z objawami parwo - wczoraj niestety odszedł za TM. Nie zapłacili pani dr za leczenie twierdząc, ze się będą sądzić z radomskim schronem - oj, zaplacili 20! zł za surowicę, kroplówki itd...Pani wet mowiła, że on mają już 2 psy, ich dzieci się nad nimi znęcają i ogólnie to rodzina patologiczna i ona by im psa nie dała!!! nie wiem, kto robił wizytę u tych ludzi, bo ja nie mogłam...

i jeszcze jutro podam namiary do ludzi, którzy po 3 mies. oddali sunieczkę, bo pani wczoraj dostala kataru i na pewno to alergia, więc dzisiaj odwieźli psiaka do schronu!!! tyle tylko, że zaszczepiony...też z Kielc

Posted

Niestety, te rodzaje Galecanu, które ja kupuję, kosztują tyle samo, co w Polsce, bo kupuje je w sklepie zoologicznym w detalicznej cenie. Polski sklep internetowy kupuje w cenie hurtowej. Tyle, ze nie płace ok. 20 zł za przesyłkę ze sklepu internetowego i mam z dłuższym terminem ważności, bo tam to jest bardzo popularny środek i nie zalega na półkach. Myslę, ze dla Oskara przydałby się ten Fast, żeby szybko zadziałał. Oskar cały czas sika bez podnoszenia nogi. tylko co się dziwić, skoro ma śrut w miednicy?
Erko, a pytałas się o ten amerykański preparat?
Nie mam niestety nic na bazarek, żeby coś nazbierac na ten środek. Zabrałam ze schroniska kotkę, która miała oko do amputacji i teraz trzeba bazarkami spłacić dług w lecznicy, więc to, co mam musze przekazać na nią.

Erko, odnośnie suni w ciąży, moge podesłac Ci mail do bardzo mądrej osoby, która mi zarzuciła, że bawię się w Boga i usunęłam ciąże przywiązanej do drzewa Perełce. Skoro jest ktoś taki wrażliwy, to może zajmie się kolejną sunią w potrzebie i jej maluchami, a potem znajdzie im dobre domy. Ja już nie mam sił do tych oszołomów antyaborcyjnych i matołów ogólnie. Szczeniaki moga umierać z głodu, zimna, chorób i to nikogo nie obchodzi, ale jak napisze się, że suka była w ciąży i została wysterylizowana, to od razu jakiś "wrażliwiec" łapie za klawiaturę i dzieli się swoją specyficzną etyką.

Posted (edited)

Bardzo prosze o ogłoszenia dla tych dwóch szczeniaczków, one są w bardzo kiepskich warunkach, siedza teraz same stodole, bez kontaktu z człowiekiem zdziczeją.
Z poprzednich ogłoszeń żadnego odzewu.

Na dom tez czeka córeczka Czarki u Miry.

A w Sukowie koczuje sunia ze szczeniaczkami, było ich 8, ludzie zabrali 6, zostały 2 suczki. Sunia siedzi z nimi podobno przed sklepem ,czasami na przystanku:(.

Dorosłe psiaki również czekają. dzisiaj był tel z Piły o Kastora, ale pan jeszcze sie będzie zastanawiał.

Od Inci z bazarku wpłyneło 251 zł na nasze psiaki, bardzo serdecznie dziękujemy:loveu:.

Jest dom dla Kropki w Jaworznie :), szukamy transportu choć do Krakowa.

Edited by erka