Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Oj to fatalnie, bo podobno Biocan był jakis felerny ostatnio, a po Vanquardzie też moja sunia fatalnie zareagowała i nie tylko ona. A nie ma Nobivacu?[/QUOTE]

nie mam pojęcia, wiem, że tym szczepią bo mój Cezar to dostał, ale mogę zapytać.

Posted

Erka, jeśli nie znajdziecie nic lepszego z transportem, to Rafał jedzie w przyszłym tygodniu do Kazimierzy Wlk., mógłby sunię do Proszowic zawieźć, ale do samego krk niestety nie.

Posted

[quote name='justysiek']nie mam pojęcia, wiem, że tym szczepią bo mój Cezar to dostał, ale mogę zapytać.[/QUOTE]

Od 16 lat szczepię szczeniaki Nobivac Puppy i polecam, bo nigdy nic się nie działo, a jest to najpopularniejsza szczenięca szczepionka. Biocan to najtańsza szczepionka. Lekarze ja lubia, bo mają najwyższą marżę. Moje psy bardzo źle reagują na te szczepionki.

Posted

zapytam o te szczepionki.
ja w czwartek jadę do Kielc, to gdyby ten dom pod Kielcami był ok, to mogę mała zawieźć, a jeśli chodzi o Kraków to może w pt będzie jechała znajoma, to zapytam czy by mała zabrała.

Posted

zapomnialam napisac, ze bylysmy dzis z Ewelinka_m we Wloszczowicach. Szukalysmy jej najpierw przez pol godziny, bo nie bylo w miejscu, ktore wskazywala Wegielkowa. Szlysmy torami i wtedy pojawila sie. niestety obszczekala nas i tyle ja widzialysmy. szczeniaka nie bylo z nia. przedzieralysmy sie przez mega zarosniety las, slyszac tylko jej szczekanie. a to dobiegalo ze wszystkich stron. kiedy suka przestala szczekac, nie udalo sie nam jej juz zlokalizowac. Sunia absolutnie do nas nie chciala podejsc. Ganialysmy ja po lesie, nawet jej nie widzac. Nie bylo tez budki, o ktorej pisala Wegielkowa. tylko trzy pojemniczki z woda. nie mam pojecia, jak ja zlapiemy :(

Posted

Potrzebna wizyta pa w Krakowie na ul.Lubicz dla szczeniorki, która jest u justysiek.
Miała jechac pojutrze, ale mam watpliwości co do domu i wizyta konieczna.
Znacie kogoś w Krakowie, kto mógłby pójść?

Posted (edited)

erka, Savahna, mag.da, ewelinka_m, Linssi, Agata P, agniesia, Roszpunka, Incia, ewab, divia_gg,emilia 2280,elik,mira145. Dziewczyny kochane, dziękuję bardzo, że byłyście ze mną dzisiaj podczas ostatniego pożegnania mojego Męża. Bardzo mi ciężko i dlatego świadomość, że ma się wokół siebie wielu życzliwych Przyjaciół pomaga znosić ten koszmarny ból. Dziękuję.
Być może kogoś pominęłam, jeśli tak, to przepraszam.
Dziękuję wszystkim którzy mnie wsparli w jakikolwiek sposób:loveu:

Edited by wegielkowa
Posted

[quote name='erka']Potrzebna wizyta pa w Krakowie na ul.Lubicz dla szczeniorki, która jest u justysiek.
Miała jechac pojutrze, ale mam watpliwości co do domu i wizyta konieczna.
Znacie kogoś w Krakowie, kto mógłby pójść?[/QUOTE]

Na krakowskim

[quote name='wellington']Ja moge sprawdzic .[/QUOTE]

Posted (edited)

Wiem, ze mamy teraz meksyk z psami, ale dostalam kolejna prosbe o pomoc. znow z miejsca, w ktorym wywalona byla Tosca, Elvis i szczeniorki, ktore byly u Roszpunki. jest troche ONkowata. poki co, poprosilam o wystawienie budki, ale teraz nie bede mogla spac przez ta sunie. jakis prymityw zamknal ja w budzie w lesie...:(

"Jest na wsi nowa wyrzucona sunia:( ktoś zamknął ją w budzie w lesie żeby nie biegla za samochodem i gdyby nie to że sasiedzi ją znalezli to pewnie zdechlaby z glodu. Jest to wilkowaty kundelek ciut mniejsza od Rozy ale nie wiele, wygląda na młoda myślę że koło roku i jestem prawie pewna że to suka. Jest strasznie wychudzona do tego ma dużo kleszczy i pchel, od kilku dni ją dokarmiamy, dajemy wodę. jest przeslodka, kochana, już po chwili dała się poglaskac choć jest mocno nieufna ale to nie dziwi, po 10min glaskania zaczęła doslownie wchodzić mi na rece siadać na kolanach lizac niemilosiernie skamlec i za żadna cene nie chciala mnie puścić do domu ciagnela mnie zebami za ubrania zagradzala droge."

Edited by Linssi
Posted

Wielka szkoda tej suni, ale co tu robić:-(.
U nas nie ma nigdzie miejsca, można by zapytać w Słupii Koneckiej, gdzie p.Magda otworzyła hotelik. Tylko pozostaje sprawa kasy. Nie damy rady utrzymać tylu psów.
Linssi, może załozyc jej osobny wątek i zbierać kasę.

Gdyby chociaz udało się coś wyadoptować, ale jakis kompletny zastój, nikt prawie nie dzwoni.

Posted

[quote name='wegielkowa']erka, Savahna, mag.da, ewelinka_m, Linssi, Agata P, agniesia, Roszpunka, Incia, ewab, divia_gg, Dziewczyny kochane, dziękuję bardzo, że byłyście ze mną dzisiaj podczas ostatniego pożegnania mojego Męża. Bardzo mi ciężko i dlatego świadomość, że ma się wokół siebie wielu życzliwych Przyjaciół pomaga znosić ten koszmarny ból. Dziękuję.
Być może kogoś pominęłam, jeśli tak, to przepraszam.[/QUOTE]

nie moglam być osobiście, ale myślami byłam blisko:glaszcze: współczuję bardzo:-(

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Na krakowskim[/QUOTE]

właśnie miałam to pisać:)

p. Ewo proszę o jakiej dane tej dziewczyny smsem czy na pw a ja dalej podam wellington, żeby sprawdziła domek.

Posted

[quote name='erka']

Gdyby chociaz udało się coś wyadoptować, ale jakis kompletny zastój, nikt prawie nie dzwoni.[/QUOTE]

Soema pisała, że z kolei na trasie Tarnów - Kielce był wywalony benek...

tych psów jest za dużo niestety, gminy nie widzą problemu... i jak rozmawialam z Erką kiedys - jeśli będziecie same sobie zbierać pieseczki po wsiach i nie truć d..y urzędasom o kasę na utrzymanie takich zgarniętych psiaków, to urzędy będą miec problem z glowy - zero bezpańskich psów!!!, bo parę osób sobie flaki wypruwa, żeby te psy ratowac, a oni mają to głęboko!

tak się nie da dlużej - trzeba coś z tym robić oprócz ratowania tych biedakow:(

Posted

Justysiek, jak juz napisałam do wellington i podałam jej dane.

No właśnie, niestety gminne urzędasy wygrywają na naszej wrażliwości. Bo nam zależy na psie i na tym,żeby go uratować, a urzędasom na tym ,żeby sie pozbyc problemui to jak najmniejszym kosztem.
Mozemy więc zgłaszac do gminy , co czesto robimy i słyszymy ,że nic nie moga , bo nie mają kasy, a jeżeli juz coś zrobią, to nigdy nie wiemy, co się stanie z psem, czy on wogóle tą "pomoc" gminną przezyje.