Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

erka napisał(a):
Czy Polkę ktoś ogłasza? Bo nie wiem, czy ona wogóle jeszcze szuka domu:roll:.

Szuka domu, szuka:roll: Savcia chyba robiła ogłoszonka?

Posted

Incia napisał(a):
Szuka domu, szuka:roll: Savcia chyba robiła ogłoszonka?

owszem...robiłam inawet teraz mam zamiar robić na jakiś inny rejon...ale nie wiem czy to ma sens Inciu????
Coś słyszałam,ze nawet dom ze złotymi klamkami to dla niej za mało...No chyba ,że Incia by w tym domu zamieszkała.
Ja nie będę na darmo klikać w klawiaturę,żeby rano się dowiedziec,że Incia ją zostawia.:diabloti:

Posted

savahna napisał(a):
owszem...robiłam inawet teraz mam zamiar robić na jakiś inny rejon...ale nie wiem czy to ma sens Inciu????
Coś słyszałam,ze nawet dom ze złotymi klamkami to dla niej za mało...No chyba ,że Incia by w tym domu zamieszkała.
Ja nie będę na darmo klikać w klawiaturę,żeby rano się dowiedziec,że Incia ją zostawia.:diabloti:

Rób słoneczko ogłoszenia, rób...

Erka, jakieś ustalenia co do Astry?

A i na bazar dla Kastora zapraszam!
http://www.dogomania.pl/forum/threads/229778-KIERMASZ-DLA-KASTORA!!!-do-29-lipca-godz-22

Posted

Incia napisał(a):
Rób słoneczko ogłoszenia, rób...

Nie wiem Incia z kim Ty gadasz (u Ciebie dzień czy jak??), ale rozumiem,że ja jej nie muszę robić, tak???:razz:

Posted

savahna napisał(a):
Nie wiem Incia z kim Ty gadasz (u Ciebie dzień czy jak??), ale rozumiem,że ja jej nie muszę robić, tak???:razz:

Ja tak pieszczotliwie do Ciebie, no...
Rób Polance ogłoszonka, bo ja nie dam rady...

Posted

erka napisał(a):
Incia, a jakie mają być ustalenia co do Astry? Chętnych na nią nie ma, więc ogłoszenia potrzebne.

No to mam złe informacje w takim razie.

Posted (edited)

Incia napisał(a):
A że psychicznie nie dam rady to savanka nie pomyślała? Przecie bym paluchami w klawiaturę trafić nie mogła...

Pomyślała jako pierwsze, ale sama sobie niedowierzała.:eviltong:

erka napisał(a):
Incia, a jakie mają być ustalenia co do Astry? Chętnych na nią nie ma, więc ogłoszenia potrzebne.

Incia napisał(a):
No to mam złe informacje w takim razie.

Na pewno nic nie knujecie??:cool3:
EDIT:
Chciałam Erko dodac,że tekst do ogłoszenia Poli jest autorstwa Inci.
No to ja mam już z banieczki,teraz Incia będzie tworzyć.
Mnie to już rutyna zżera a ONA świeża krew.....:p

Edited by savahna
Posted

Incia pytała o Astrę, bo widocznie wcześniej miała jakies przecieki:razz:. Natomiast do mnie pani zadzwoniła dzisiaj, że zdecydowała sie na Astrę:), ale zabierze ja dopiero za tydzień, bo jest w trakcie przeprowadzki do domu.
Czyli Astra zostanie kielczanką:).

Był też tel o Norę, ewentualnie Bridża, ale do bloku niestety, a chłopak sie nie nadaje.
Może też kicius Dżes będzie miał dom w Wa-wie, ale jeszcze zobaczymy.

Posted (edited)

Niestety Misia nie chcieli.

Jutro jedziemy z Linssi i ewelinką_m łapać ta małą sunię z Mostów. Mam nadzieje,że tym razem sie nam uda.

Najlepiej by było nie sterylizowac jej od razu, tylko troche odkarmić, bo jest zabiedzona, ale z drugiej strony to już pewnie druga połowa ciąży i nie ma na co czekać.

Incia już zaczyna płakać...;)

Edited by erka
Posted

Mag.da ten Kuba toi nie pożarł nikogo, bo na jednej fotce to wygląda, jakby w tym celu biegł.:razz:A czemu nikt takiego cudnego Bridża nie chce???
Co z tą Mostowiakową?:cool3:

Posted

Otrzymałam informację od Joli na temat psa leżącego na poboczy drogi w Cedzynie.Pies labo skrajnie wycieńczony, albo może nawet już nie zyje.Czy ktoś gdzie niedaleko Cedzyny mieszka?
Dokładnie z tego co mi przekazanoto: za swiatłami jest Agrocentrum i tam gdzieś jest dom sołtysa. Ten pies tam właśnie gdzies leży, duży,czarny...:-(
Koło niego podobno krążył jakis drugi pies.
Joli ta wiadomość ktoś przekazał...:roll:

Posted (edited)

To jest nie do ogarnięcia niestety. Ja jechałam teraz po południu E-7 w kierunku Krakowa i przy zjeździe na Czerwona Górę biegał młody wyżeł zziajany z językiem do pasa, zdezorientowany.
Zadzoniłam do jednej pani, która pracuje na Czerwonej G. i ona mówi,że ktos tam widział 3 biegające psy w tamtym miejscu, m.in, husky.
Ma się jutro zorientować, ale co z tego, jak i tak nie ma jak im pomóc.

A w Podpolichnie do znajomych przybłąkał się młody DON-ek w tragicznym stanie. Szkielet , choc na oko tak tego nie widać, bo sierść długa , brunatna, skołtuniona, matowa.
Oni mają już dwa psy i go nie zostawią.

Sunieczka z Mostów niestety nie złapana. Nie damy rady na otwartym terenie. Ona już przeczuwała co się święci , jak nas tylko zobaczyła. Zeżarła pasztetówke z Sedalinem, bo była b.głodna i zwiała.
Nie ma na tej wsi nikogo, kogo by można prosić o pomoc.
Na nas patrzą, jak na wariatki uganiające się za jakąś suczką . Młodzież nie odbiega w zachowaniu od ogólnie panującego wzorca, nic ich ta suczyna nie obchodzi.
Nie wiem, jak ona żyje, nikt tam nic nie daje, czasami jakies kości z kurczaka. Ma wklęsły brzuszek, a powinna być w ciąży i to już widocznej. Nawet nie ma jej jak zostawić jedzenia, bo w tej chwili właśnie inna suczyna ze wsi ma cieczkę i pełno psów ze wsi biega.

Incia nic nie pisze, chyba zalała klawiaturę łzami;).
Pola juz pewnie dojeżdża do domku:).

Fajne te nowe kotki Dżesa, przydadzą się, bo chyba z tego domu w Wa-wie nici. Państwo mają już jednego kota, obawiają się,ze gdyby nie przyjął on Dżesa, to nie będa mogli go oddać.
Dlatego gdyby była możliwość zawiezienia kicia, a potem za kilka dni , gdyby sie nie udało, zabrania go z powrotem, to można by spróbowac.

Edited by erka
Posted

U tych ludzi są dwie suki, to do nich ok, jak z samcami nie wiem. Do ludzi przyjazny.

Justysiek dzięki za propozycję, jak nie będzie mógł zostać u nich choc na trochę, to napiszę.

Posted

erka napisał(a):
U tych ludzi są dwie suki, to do nich ok, jak z samcami nie wiem. Do ludzi przyjazny.

Justysiek dzięki za propozycję, jak nie będzie mógł zostać u nich choc na trochę, to napiszę.

w sumie racja, dwa samce moze byc roznie,
a jaknie to szczylka jakiegos moge wziasc