erka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Suczka z N.Słupii, mama czarnej szczeniorki, którą tymczasowała savahna. Sunia juz po sterylizacji. Niestety tylko na trzy dni po zabiegu ktos ja wziął do pomieszczenia, a potem wraca na ulice. Nie ma dla niej tymczasu. Pani, która ja dokarmia niestety nie może jej wziąc nawet na dt, bo ma trzy psy, które by ja chyba rozszarpały. Sunia idzie za nią, chce wejśc na posesję , wpycha pyszczek między ogrodzenie , pani boi się ,zeby jej psy krzywdy nie zrobiły. A w dodatku sąsiad wali w nią kamieniami. Quote
wegielkowa Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Centrala, która dziś nie będzie przy kompie, prosi o PA dla maciupkiej Roxi w Krakowie. Do kogo mam uderzyć, żeby było szybko, podpowiedzcie. Być może juz dziś w nocy byłby transport (mój szef chyba wraca z urlopu przez Kielce). Quote
savahna Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 (edited) A ja proszę Centralę,żeby jak coś się święci informowała mnie jako pierwszą, bo w momencie jak otrzymałam od wegielkowej info ,że coś się szykuje dla Roxi to właśnie skończyłam dla niej pakiet, a w tym czasie mogłam zrobić tą czarną bezdomna kociczke na Kraków,albo Kolaczkę no ale już niestety nie zdążę.:placz: KOKI(KOKA) na Kraków http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KOKI-szczeniak-mix-chihuahua-suczka-8-tygodniowa-W0QQAdIdZ388871384 No i ROXI na wielkopolskę (Kraków/Tarnów) http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-ROXI-sterylizowana-mala-rodzinna-nieklopotliwa-suczka-ADOPCJA-W0QQAdIdZ388856785 Edited June 17, 2012 by savahna Quote
jaanka Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 [quote name='wegielkowa']Centrala, która dziś nie będzie przy kompie, prosi o PA dla maciupkiej Roxi w Krakowie. Do kogo mam uderzyć, żeby było szybko, podpowiedzcie. Być może juz dziś w nocy byłby transport (mój szef chyba wraca z urlopu przez Kielce). Może poproś na tym wątku http://www.dogomania.pl/forum/threads/32052-Wątek-Krakowskich-Zwierzaków/page676 Quote
savahna Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 (edited) Aaaaa,zrobiłam bezdomniaczce kilka krakowskich serwisów.Kraków nie zawiedzie, na pewno.Kicia do domku!:cool3: A jak mi się limit bajtów skończy to rób Erkosławo kawusię, będziemy ogłaszały razem, adres znam.;) http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-BEZDOMNA-kociczka-ufna-lagodna-mloda-8-miesieczna-ADOPCJA-W0QQAdIdZ388908545 Edited June 17, 2012 by savahna Quote
erka Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 (edited) Savahnko, Kraków dla Roxi był mocno niepewny, dlatego nic Ci nie mówiłam, dlatego tez szukalam kogos do wizyty, bo nie miałam przekonania. Ale okazało się ,że wizyta niepotrzebna, bo własnie niedawno dowiedziałam się ,ze Roxi zostaje w Kielcach:). W piątek zaprowadziłysmy Roxi do nowego dt załatwionego przez Incię i dzisiaj pani zdecydowała ,że zostawi sunię na stałe:multi:. Roxi ma super dom, dzięki Incia:loveu:. Incia , nie masz jeszcze takich dt w zanadrzu:razz:. Proponowałam tej pani z Krakowa sunię z N.Słupii, ale nie chciała, szuka b.małej. Edited June 17, 2012 by erka Quote
wegielkowa Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 To inwentarz żywy zmniejszył się w mijający weekend o 3sztuki- dwa rudzielce i Roxi:) Quote
wegielkowa Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 [quote name='wegielkowa']........... Mój szef jechał z Krasnegostawu do Kraśnika drogą842. 10km przed Krasnikiem, między Zakrzówkiem a Pułankowicami zatrzymał się, ponieważ zobaczył koczującego psa (mix setera). Rzucił mu kiełbasę i w tym momencie pojawiła śliczna suka, bardzo podobna do tego psa, z 4 szczeniętami. Cała dzika rodzina podobno urokliwa. ......... Dziewczyny z lubelskiego wczoraj pojechały z sedalinem w tę okolicę, jednak nie udało im się spotkać tej dzikiej rodzinki. MaDi wielkie dzięki za akcję. :loveu: Wracając zgarnęły inną bidę z drogi:roll:. Quote
Incia Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 erka napisał(a):Savahnko, Kraków dla Roxi był mocno niepewny, dlatego nic Ci nie mówiłam, dlatego tez szukalam kogos do wizyty, bo nie miałam przekonania. Ale okazało się ,że wizyta niepotrzebna, bo własnie niedawno dowiedziałam się ,ze Roxi zostaje w Kielcach:). W piątek zaprowadziłysmy Roxi do nowego dt załatwionego przez Incię i dzisiaj pani zdecydowała ,że zostawi sunię na stałe:multi:. Roxi ma super dom, dzięki Incia:loveu:. Incia , nie masz jeszcze takich dt w zanadrzu:razz:. Proponowałam tej pani z Krakowa sunię z N.Słupii, ale nie chciała, szuka b.małej. Ja wiedziałam, że tak będzie, to bardzo zwierzolubny dom. A jakie cudne psiaki tam zawsze były...Aresik, Ksenka...Roxi będzie miała raj, i to tylko 2 bloki ode mnie:multi: Quote
mag.da Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 No to fajnie, że się Roxi tak udało :) A czy Norę i Bridża wstawiał ktoś może na forum molosów? Może tam ktoś by się nimi zainteresował? Quote
savahna Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Kolaczka na Kraków http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-KOLACZKA-sterylizowana-suczka-mix-owczarek-szkocki-Collie-ODDAM-W0QQAdIdZ389023195 Quote
savahna Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 KOKA mix szcziłka na Kielce.....:sweetCyb: http://tablica.pl/oferta/koki-mix-chihuahua-szczeniak-suczka-8-tygodniowa-ID1dAwW.html#7128d8ce;r:13;s: Quote
wegielkowa Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Savahno, kochana dzielna kobito:loveu:, Ty chyba od tych ogłoszeń nie odchodzisz:crazyeye:. Zdjęcia Koki w tym ogł. na świętokrzyskie rozwalają. Ale Jej powiedziałam, co:lol: Quote
savahna Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 (edited) [quote name='wegielkowa'] Ale Jej powiedziałam, co:lol: Komu?? Chcesz kotka?:diabloti: Żebyś miała parzyście, co? Weź kotka wegielkowo.:lol: Erciu i co? Nie biją się jeszcze o Kaka-Inkę? Ogłaszac ją jutro na Warszawę zanim straci niemowlęcy wdzięk?? Bierę się za sucz z Nowej Słupi, nazwałam ją Mika,żeby było (jak mówi wegielkowa) popularne imię to może ktoś przez sentyment do swoje suni odeszłej weźmie. A jaka ona duża jest, bo piszę ,ze srednia...Coś więcej wiadomo? Fotki w większej ilości będą? Na KELCE http://tablica.pl/oferta/mika-bezdomna-wysterylizowana-lagodna-suczka-szuka-domu-ID1dCvW.html#50e0ac2c;r:;s: Edited June 18, 2012 by savahna Quote
wegielkowa Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Pan Artur z Krakowa od Hultaja dzwonił. Hultaj z Kaczyna od p.Izy robi furrorę:). Jest oryginalny i bardzo mądry. Są zachwyceni:). Prześlą zdjęcia lada dzień. P.Artur powiedział, że Hultaj to jest decyzja trafiona w "10"! Quote
Linssi Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Nowa pani Lili, szczeniorki z Bielin przyslala paczke dla naszych psiakow. Dostalysmy kilka obrozek i smyczy (na male psiaki/szczenieta), makaron, zabawke, legowisko-domek (raczej dla malego pieska) i troche karmy suchej. Serdecznie dziekujemy! Gdybyscie potrzebowaly czegos, to wolajcie, wszystko u mnie bezpiecznie sobie lezy (ale lepiej zeby zostalo wykorzystane :)) Quote
savahna Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 No i taki super psiak Hultaj tyle się musiał naczekać....:razz: Robię Abisynię na Kielce.:diabloti: http://tablica.pl/oferta/abisynia-kociczka-sterylizowana-mloda-przyzwyczajona-do-psow-i-kotow-adopcja-ID1dOS1.html#51fbb284;r:13;s: Quote
Jaaga Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 A ja mam kocią rodzinę u siebie od wczoraj. Pobita kamieniami przez dzieci mamusia i 3-tyg. maluchy. Jabyście miały wolne domy dla maluchów, to podeslijcie, bo pierwszy raz nikt nie dzwoni o koty. Nie chciałby ktoś oswojonej sroki? To niesamowicie inteligentny i miły ptak. Bez porównania np. z papugami. Rozpytajcie proszę po znajomych, może ktoś się skusi na takiego mądrego ptasiego przyjaciela. Musimy jej znaleźć bezpieczny dom. Jesli nie, to może chociaż oswojonego gołąbka? Co prawda już bez porównania inteligencją ze sroką, ale za to częściej można spotkać gołębnik u kogoś, a do wypuszczenia się nie nadają. Na razie tylko Stefan może zmienić dom, samiczki są leczone po upadku. Quote
wegielkowa Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='Jaaga']A ja mam kocią rodzinę u siebie od wczoraj. Pobita kamieniami przez dzieci mamusia i 3-tyg. maluchy. Jabyście miały wolne domy dla maluchów, to podeslijcie, bo pierwszy raz nikt nie dzwoni o koty. Nie chciałby ktoś oswojonej sroki? To niesamowicie inteligentny i miły ptak. Bez porównania np. z papugami. Rozpytajcie proszę po znajomych, może ktoś się skusi na takiego mądrego ptasiego przyjaciela. Musimy jej znaleźć bezpieczny dom. Jesli nie, to może chociaż oswojonego gołąbka? Co prawda już bez porównania inteligencją ze sroką, ale za to częściej można spotkać gołębnik u kogoś, a do wypuszczenia się nie nadają. Na razie tylko Stefan może zmienić dom, samiczki są leczone po upadku. Myślę, że pan Wróblewski z Ptasiego Azylu byłby szczęsliwy, bo taka sroka to atrakcja. Nasza malagos ze swoim TZ cały czas poprzez wiejskie organizacje, warsztaty itp., robią dobrą robotę. Tu jedno ze spotkań: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3OQJA8idf0A# Quote
wegielkowa Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Przypominam apel ewab: Rzeczy dla zwierzaków z Kłaja można zostawiać: - w schronisku - codziennie w godz. 10-16.30 (z zaznaczeniem - dla Kłaja) - w biurze Stowarzyszenia "Zwierzak" - w dni powszednie w godz. 10-16 (Kielce, ul. Wesoła 51 p. 307 - Budynek Nidy) - w sklepie zoologicznym "Pupilek" - w dni powszednie 10-18, w soboty 10-14 (Kielce, ul. Klonowa 54B, za pawilonem Lewiatana) Będę do Dymin zawozić w czwartek rzeczy od erki, Joli. ewelinki_m i Savahny. Do kogo mam jeszcze podjechać? Kto ma problem z przewiezieniem zgromadzonych rzeczy od rodziny i przyjaciół? Piszcie, bo mamy czas do soboty, żeby akcję zamknąć. Quote
Incia Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Przypominam o bazarku dla Meli: http://www.dogomania.pl/forum/threads/228342-Gad%C5%BCety-RC-Farmina-Pro-Plan-ciuchy-bi%C5%BCu-i-ksi%C4%85%C5%BCki-dla-Meli%21Do-22-czerwca-godz-22%21%21%21 Quote
erka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 (edited) Koko, nasza "cziłka" jutro idzie do bardzo fajnego domku w Kielcach:). Byłyśmy dzisiaj z ewelinką_m na wizycie p.a, będzie mieszkała blisko mnie:). Czyli już drugi psiak w ostatnim czasie znajduje dom w Kielcach, niesamowite. Szukamy transportu dla kolaczki do Wrocławia. Camara zaproponowała tam domowe dt dla niej :) . Sprawa pilna, bo sunia głodna chodzi po ulicy. Niestety o pozostałe psiaki nikt nie pyta, jedynie Koko robiła furorę, choc nie zawsze wśród ludzi, o których by nam chodziło:cool3:. Czy ktoś mógłby przechowac szczeniorkę od czwartku /godz.9 / do piątku, kiedy by odebrał ja ktoś z Warszawy. Suńka od Basi1968, która prosi o pomoc. Edited June 19, 2012 by erka Quote
ewelinka_m Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Jaaga napisał(a): Nie chciałby ktoś oswojonej sroki? To niesamowicie inteligentny i miły ptak. Bez porównania np. z papugami. Rozpytajcie proszę po znajomych, może ktoś się skusi na takiego mądrego ptasiego przyjaciela. Musimy jej znaleźć bezpieczny dom. Jesli nie, to może chociaż oswojonego gołąbka? Co prawda już bez porównania inteligencją ze sroką, ale za to częściej można spotkać gołębnik u kogoś, a do wypuszczenia się nie nadają. Na razie tylko Stefan może zmienić dom, samiczki są leczone po upadku. Jaaga rozmawiałam z Eruane, ona siedzi również w ptakach, chętnie by je wzięła do siebie,ale obecnie jest w norwegii...bardzo prosi o zdjęcia i dokładniejsze opisy(historia,w jakim wieku itp ;) ) to popyta wśród znajomych. Z wydaniem gołębia trzeba uważać bo obce mogą nie przyjąć go do stada i skończyć sie może to źle. erka napisał(a):Koko, nasza "cziłka" jutro idzie do bardzo fajnego domku w Kielcach:). Byłyśmy dzisiaj z ewelinką_m na wizycie p.a, będzie mieszkała blisko mnie:). Czyli już drugi psiak w ostatnim czasie znajduje dom w Kielcach, niesamowite. Szukamy transportu dla kolaczki do Wrocławia. Camara zaproponowała tam domowe dt dla niej :) . Sprawa pilna, bo sunia głodna chodzi po ulicy. Niestety o pozostałe psiaki nikt nie pyta, jedynie Koko robiła furorę, choc nie zawsze wśród ludzi, o których by nam chodziło:cool3:. Czy ktoś mógłby przechowac szczeniorkę od czwartku /godz.9 / do piątku, kiedy by odebrał ja ktoś z Warszawy. Suńka od Basi1968, która prosi o pomoc. Tak jest;domek Koki bardzo fajny :cool3: a o której planowany transport do warszawy? Quote
savahna Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 SZCZIŁKA niebawem w super domku:multi:...,żeby wszystkie psiaki tak szybko dom znajdowały, to by było fajnie. Quote
Jaaga Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 ewelinka_m napisał(a):Jaaga rozmawiałam z Eruane, ona siedzi również w ptakach, chętnie by je wzięła do siebie,ale obecnie jest w norwegii...bardzo prosi o zdjęcia i dokładniejsze opisy(historia,w jakim wieku itp ;) ) to popyta wśród znajomych. Z wydaniem gołębia trzeba uważać bo obce mogą nie przyjąć go do stada i skończyć sie może to źle. To wszystko podrostki. Sroka jest ponad miesiąc u nas, odkarmiona ręcznie. śpi w psim transporterku, jeździ mojej mamie na głowie, okna mogą być pootwierane, a ona czuje się domowym pupilkiem, psów się nie boi. Gołębie są trzy. Już mają resztki puchu. Największy jest Stefan, potem jego siostra Tosia i ostatnia najmniejsza Mimi. Ma połamane żebra, przebite worki powietrzne i bardzo pokaleczoną nogę. Na razie jest leczona. Właśnie Mimi musze pilnować, bo za nią nie przepadają. Najbardziej zależy nam na znalezieniu docelowego domu dla sroki, bo gołębiom mogę zrobić na strychu gołębnik, a ona musi być w domu. Zdjęcia mogę przesłać, ale proszę o maila. Chociaż sroka wygląda jak każda inna;). Quote
Recommended Posts