Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Savahnko, bardzo proszę ogłoś te sunieczki ratlerkowate, bo one są strasznie biedne u tych ludzi. Foty kiepskie, ale innych nie będzie.
Suńki mają ok 3,5 mies. chyba.

Posted

Oki Centralo to w pierwszej kolejnosci te ratlerkowate,ale to juz jutro, bo dzisiaj musialam dojsc do ladu z poczta i troche fotek sobie posciagalam....Juz mnie nie powinno tu byc...
Linssi a na slask jakbym robila to tez nie pisac,ze dowieziemy...

Posted

W Mostach , tam , gdzie koczowała Roza, jest wywalony duży pies, chyba już od dłuższego czasu, bo bardzo wychudzony. Ludzie walą w niego kamieniami, bardzo przestraszony. Znajoma, która tam pojechała do domku letniskowego dała mu jesć, początkowo bardzo sie bał, kuli sie przy wyciąganiu ręki, ale ja zaczęło do niego przemawiać, to podszedł i lizał ja po rękach i twarzy.
Chyba troche podobny do Nory, ma mi przysłać fotki.

A Nocka II zupełnie ładna jest:).

Posted (edited)

erka napisał(a):

A Nocka II zupełnie ładna jest:).
:crazyeye:

Szczeniory-kawaljery u agniesi-cudowne rozmnażanie Nory, najpierw 5szt labradorów , potem 2 jamniki, teraz 2 labradory;):

Edited by wegielkowa
Posted

węgielkowa, że rozmnażacie, to jeszcze zrozumiem, ale żeby pisać o tym "cudowne"?:diabloti:
zajrzyj Kochana do foksiów, skomentuj fotki Bońka, bo mi Ciebie brakuje...:loveu:

Posted

erka napisał(a):
Cudowne jest, bo Nora co kilka dni nowy miot na świat wydaje . I jaka różnorodność w szczylach, pewnie ojców było wielu:diabloti:.
Erkosławie, ten szczotkowy to był chyba akrobata:evil_lol:

Posted

erka napisał(a):
Cudowne jest, bo Nora co kilka dni nowy miot na świat wydaje . I jaka różnorodność w szczylach, pewnie ojców było wielu:diabloti:.

no...i każdy kolejny coraz mniej do Nory podobny:evil_lol: a z ojcami to nigdy nic nie wiadomo, ja dziś uciekałam z Milką przed watahą psów, jakby ją dopadły, to też bym sobie ręki nie dała uciąć, który winny :evil_lol:

Posted (edited)

Psy w największej potrzebie w okolicy agniesi.

Sunia z Mnina od agniesi:

i przepiękny kudłacz, też wałęsający się w sąsiedniej wiosce agniesi:

i koszmarny krótki łańcuch-psy nigdy nie spuszczane, głodzone:

Edited by wegielkowa
Posted

:loveu:

wegielkowa napisał(a):
:crazyeye:
Szczeniory-kawaljery u agniesi-cudowne rozmnażanie Nory, najpierw 5szt labradorów , potem 2 jamniki, teraz 2 labradory;):

Po lewej Nero a po prawej Maksiu.To samce,wiek 2,5 miesiaca,odpchlone,odrobaczone i pięknie wykąpane,waga po 6,5kg.Docelowo duże psy.Nero jest psem pilnującym bo pięknie szczeka na obcych.Savahno jeżeli możesz bardzo proszę o ogłoszonka;) wiesz,że potrafisz zdziałać cuda i przywołać wspaniałe domki:modla:

Posted

wegielkowa napisał(a):
Psy w największej potrzebie w okolicy agniesi
Koszmarny krótki łańcuch-psy nigdy nie spuszczane, głodzone:

Są to samce wiek ok3,4 lata,bracia,nie Agresywne,brudne,zapchlone,nie odrobaczane,nie szczepione,a co najważniejsze NIGDY nie spuszczane z łańcucha,jedzą raz na parę dni gotowaną kaszę na wodzie,wodę do picia dostają jak właścicielowi się przypomni!Te psiak co ma mniej rudego to ma na imię Miśio,a ten drugi to Kuba.Mają tylko imiona nic więcej!!!!Łańcuch na szyi zamiast obroży,łańcuch długości 1 metra i tak już od szczeniaka.W każdej chwili mogę bez problemów je odebrać od właściciela,nie ma z tym problemów bo on ich nie chce,ostatnio stwierdził,że jak im nie będzie dawał ŻRYĆ to zdechną i będzie miał święty spokój.
Im potrzebne są na dzień dzisiejszy obroże i długie 3metrowe łańcuchy,które się nie będą plątać,tabletki na robale ,środek na pchły i worek karmy myślę,że najtańsza ze sklepu to będzie rarytas dla nich ale co dalej?Mimo wszystkiego są to radosne psy,lgną do człowieka,skaczą,merdają ogonkami,cieszą się i proszą o głaskanie,a byłam tam pierwszy raz:-(Może jakieś pomysły jak i czy można im pomóc?

Posted

wegielkowa napisał(a):
agniesia, jak ty je rozróżniasz? Dziewczyny, co to jest na pysku pięknego kudłacza? Musi go to swędzieć chyba?

On na tym zdjęciu wygląda dużo lepiej niż w rzeczywistości.To sierść mu z chodzi i nie tylko na pysku ale na całym ciele.on to rozdrapuje i robią mu się rany,ludzie go omijają bo myślą,że się zarażą!Może to jakaś grzybica,albo alergia skórna.Jest na prawdę pięknym psem,ale zniszczonym.Może uda mi się załatwić osobę,żeby go dokarmiała ale muszę jej kupić worek karmy.Mam nadzieję,że się uda.Incia on ma na całym ciele ubytki w sierści,to faktycznie może być nużyca!

Posted

Agniesiu , już Ci napisałam , nie kupuj takiej badziewiastej karmy, bo szkoda do reszty rujnowac im przewody pokarmowe, zamówimy coś.

Będziemy mysleć , co z nimi robic. Za dużo tego wszystkiego, gdyby chociaż szybciej się te domy znajdowały.

Posted (edited)

Strasznie biedny kudłacz.....:shake:
I co z nim będzie Erciu?:-(

Agniesia szczylki cudne. Takie bazylkokarmelki kochane. Ja ogłaszam, wegielkowa czaruje ,erka sortuje i wysyłamy. Chętnie bym je przed wyjazdem do domciów przez noc przetymczasowała...:evil_lol:
Na szybko poogłaszałam na Kraków. FOOOOOTY proszę.......
http://www.morusek.pl/ogloszenie/104098/NERO-i-MAKSIU-szczeniakipieski-w-typie-owczarka-niemieckiegoduzeADOPCJA/

Ogłaszam Rozę na Kraków
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-ROZA-mix-PON-sterylizowana-idealna-do-domu-rodzinna-suczka-ODDAM-W0QQAdIdZ376253545
Nocke na Kielce
http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-NOCKA-mala-idealna-do-domu-lagodna-kochajaca-caly-swiat-suczka-W0QQAdIdZ376266182

Edited by savahna