Linssi Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Dzieciaki sliczne :) Beda raczej spore sadzac po obecnej wadze i wielkosci lapek :) Quote
ang Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Linssi napisał(a):Dzieciaki sliczne :) Beda raczej spore sadzac po obecnej wadze i wielkosci lapek :) takie małe pakerki:evil_lol: to ja dziś lub jutro wątek założę Quote
ang Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Rudzia-Bianca napisał(a):Słodkie kluchy :) Rudzia, niezła jestem, nie? na początku nieśmiało, Trufel, za jakiś czas Frytka, a teraz rozwinęłam skrzydła - 7 jednym rzutem:evil_lol: Quote
ang Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Ciotki-klotki:) moja mama znalazła Łatka, przedostał się przez 2-metrową siatkę zakończoną od góry drutem kolczastym i uciekł, wrócił na miejsce, skąd wczoraj była zabrana jego rodzina....siedział tam nieruchomo... teraz moja mama i córka mają go złapać i zaprowadzić do mojej mamy, będzie wykąpany i odrobaczony, jutro pójde z nim też do weta. Jednak jest problem, bo Tina mojej mamy jest przed sterylką (planowaliśmy za jakiś miesiąc, ma końcówkę pierwszej cieczki), a Łatek buhaj pełną gębą (no, może nie gębą;) ) i mama musi ich trzymać z daleka od siebie, co będzie wymagało pewnie sporego wysiłku w bloku dla nie w pełni zdrowej osoby. Czy myślicie, że jeśli zrobię mu fotki, jak już będzie wypiękniony i zrobię watek, to jest szansa, że znajdzie dom w ciągu 2-3 tygodni? pewnie nie... wiem, że zwaliłam Wam na głowę całą psią rodzinę, ale gdyby jakimś cudem pojawiło się gdzieś wolne miejsce dajcie znać. Wykupię mu pakiet na bazarku (chyba, że ktoś ma wolne "moce przerobowe" i da radę:)), a jak wszystko zawiedzie, to zabiorę go do siebie, kota zamknę w jednym pokoju a Łatka w drugim. Quote
erka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Było do przewidzenia, że foksiu będzie szukać swojej psiej rodzinki, bidulek został sam. Dobrze ,że sie znalazł:). Ang na razie nie ma miejsca na niego niestety. Zobacz jutro u weta w jakim wieku jest mniej więcej. Chyba nie jest zbyt młody i wtedy wiesz , jak jest, szanse na dom małe:(. Węgielkowa, aleś wymyśliła te imiona dla szczyli:diabloti:. Jeszcze te męskie mogą być, choć bym nie dała dwóch na "a" , bo bedą sie mylić . Ale te dla dziewczynek:crazyeye:!Urina:megagrin:! Jak bym nie wiedziała,że zaraz jedziesz samochodem, to bym Cie o coś podejrzewała :eviltong:. Natomiast Nora, bardzo ładnie:lol:. Quote
erka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Dziewczyny, bardzo proszę napiszcie, czy ktoś teraz ogłasza , a jeżeli tak, to które psiaki? Savahna jutro może z doskoku cos ogłosić, ale nie chciałaby powielać ogłoszeń. Quote
Rudzia-Bianca Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 ang napisał(a):Rudzia, niezła jestem, nie? na początku nieśmiało, Trufel, za jakiś czas Frytka, a teraz rozwinęłam skrzydła - 7 jednym rzutem:evil_lol: Aż strach się bać co będzie za chwilę ... Nie znacie jakiegoś tymczasu w okolicach Krakowa, okazało się że moje tymczasiki to wcale nie malutkie pieski - jedna waży 7 kg ...i dwie nie mogą u mnie długo zostać ... Link w sygnaturze ( znowu coś namieszali z sygnaturą - mogę tylko jeden link wstawić :( ) Quote
Agata P Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Ale się tu nadziało :crazyeye: [quote name='erka']Dziewczyny, bardzo proszę napiszcie, czy ktoś teraz ogłasza , a jeżeli tak, to które psiaki? Savahna jutro może z doskoku cos ogłosić, ale nie chciałaby powielać ogłoszeń. Ogłosiłam Frytkę i potem dogo padło mam jeszcze ogłosić Salmę i Mariankę (chyba ,że coś pilniejszego jest):roll: [quote name='erka'] Dzwoniłam do Tinki, suńka od pierwszych chwil czuła sie , jak u siebie:smile:. Trochę maltretuje starszą sunię rezydentkę, kot jej na razie unika. Zdjęcia obiecane:smile:. :loveu::loveu::loveu: mój kwiatuszek kochany dobrze ,że czuje się tam jak u siebie (a myślałam ,że będzie tęsknić tak jak my za nią......) Quote
ang Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Wróciłam właśnie od mamy, Łatek już nie jest Łatkiem, moja mama nazywa go Boniek:-o:diabloti:. Odniosłam swój pierwszy mały sukces, jak dojechałam do Małogoszcza, mama z Miriam ganiały psa:) ja podeszłam, założyłam pętlę i pozamiatane:multi: Boniek został wykąpany (nie uwierzycie jak spokojnie pies może się poddawać wszystkim zabiegom, najpierw trochę strachliwy, później nie chciał wyjść z wanny, jeszcze czesano, obcinanko dredów na dupsku (fuj) i dosuszanie. Jest bardzo grzeczny, łazi za mamą i tylko macha krótki ogonkiem jak nienormalny:) Niestety, pies i sunia z cieczką w mieszkaniu to porażka, mama będzie ich na noc zamykać w oddzielnych pokojach, a na dzień kiedy ich nie będzie pilnowała - też. Po zęborach wydaje się nie być stary, jutro go wetka oglądnie. Powiedzcie, ile trzeba odczekać od cieczki, żeby zrobić sterylkę? aaa...bo bym zapomniała:) Boniek zaj...ście śmierdział Quote
agniesia Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 (edited) Środek na robale dojechał,ja dopiero odczytałam email od wegielkowej więc się nikogo nie spodziewałam,a ona jak burza środek w rękę i w samochód,jakby nie środek to nie była bym pewna czy ona była.Szczeniaczki zjadły gotowane i jogurcik aż się uszy trzęsły.Wydaje mi się że one mają ze 2miesiące jak nie więcej,wychodzą z budy za potrzebą,ganiają,jak przychodzę to sekunda i wszystkie w budzie siedzą,bardzo dobrze sobie radzą.Nora stara się nie stawać na tylną łapę,wydaje mi się że ma opuchliznę,nie za bardzo daje ją dotykać,zabiera bo wyraznie sprawia jej to ból.Zobaczymy czy coś się będzie zmieniać i jutro porobie zdjęcia to same ocenicie jak to wygląda! Edited April 2, 2012 by agniesia Quote
Agata P Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Panna Marianna na Kraków -pakiet http://tablica.pl/oferta/marianka---mloda-wesola-sunia--za-darmo-adopcja-IDWX1P.html Quote
erka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 No widzisz ang, łapanie psiaków nie jest takie trudne;). Ale nie wiem, czy mama da radę z Bońkiem i sunią w cieczce:roll:. Najgorsze są ostatnie dni cieczki. Sterylkę można zrobić , najwcześniej ok 2-3 tyg. po cieczce. Po jej zakończeniu, bo plamienie jest na początku. To fajnie ,ze szczeniory juz samodzielne, ale nie ma się co dziwić, jakoś musiały sobie do tej pory w trudnych warunkach radzić. Myślę,że nie mają więcej niż 2 mies. Jak ból łapy u Nory nie przejdzie, to chyba trzeba będzie jechać do weta, zobaczymy. Jeżeli Agata P ogłosiła Frytke, Mariankę, Salmę, Ziutka zrobiła ogłoszenia Aiszy, Loli, to zostałaby Albinka, Kajtuń, szczeniorki kaczyńskie. Nie wiem, czy ewelinka_m coś ogłaszała:roll:. Bo chyba z ogłaszaniem Foksi jeszczce chwile sie wstrzymamy, niech nabierze ciałka. Jeszcze bardzo proszę o ogłaszanie dwóch kotek, kórych fotki wstawiałam, maja ok 10mies. I staruszka Pimpusia, którego fotki wstawiam. Pimpuś okazał sie całkiem żwawym staruszkiem, po wyczeszczeniu i zakrapianiu uszek okazało sie ,że chyba jednak słyszy. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, jest miłym , spokojnym psiakiem. Być może był wczesniej domowym psiakiem. Quote
ang Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 kurde, to po czym mam poznać, ze już się cieczka skończyła? :) wetka to będzie widziała jakoś? Quote
erka Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Cieczka trwa ok. 3 tyg., a kiedy sie u suni zaczęła? Plamienie jest w pierwszych dniach. Quote
Agata P Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Szefowo ,odgruzuj trochę skrzyneczkę....proszę :lol: Quote
ang Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 erka napisał(a):Cieczka trwa ok. 3 tyg., a kiedy sie u suni zaczęła? Plamienie jest w pierwszych dniach. a, no to 2 tygodnie już trwa:) albo 2 i pół:) Quote
wegielkowa Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 Byłam u Nory z dzieckami:). Dziecki rozespane w budzie, a Nora cudowna:). Mag.da, widziałaś Bońka? Pasuje do Twojej Fokusi z Nowin:razz: Jak ulał:p Quote
divia_gg Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Sie dzieje, sie dzieje:( A i niestety u mnie wiesci nieciekawe... Wczoraj wieczorem jak wrocilam do domu to tesciowa mi opowiedziala, ze w Skibach, gm. Checiny jest suka ONka. Dokarmiala ja jej kolezanka z pracy, potem suka zniknela na jakis czas podobno, a wczoraj wrocila....z 6 czy 7 malymi.... Ta kolezanka mysli, ze gdyby nie wypalanie traw to pewnie by dalej chowala maluchy, a tak pewnie ratujac je przyprowadzila do niej... Pani poprosila o pomoc, ale nie na zasadzie wezta i robta co chcecie, a po prostu o jakakolwiek pomoc. Tesciowa nie zna jej adresu i nie ma nr telefonu i dopwiero w pon bedzie cos blizej wiedziala. Nie wiem czy zna jej nazwisko, jak tak to dzis lub jutro podjade i zrobie zdjecia... Od wczoraj sunia mi siedzi mocno w glowie;( Biedna ratowala swoje maluchy, jak ona sie musiala bac na pewno przez tych debili co wypalaja trawy...:( Quote
wegielkowa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Wiola-pańcia od Szarki napisała: witaj własnie wróciłam z delegacji z sącza, po świętach znowu jadę na tydzień.miś z szarką chyba tesknili, jak przyszłam to szarka podskakiwała jak osiołek ze shreka. ma obrożę na pchły i wyciąga koce z budy.biegają przez cały dzień. Quote
savahna Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 Fajne wieści wegielkowo. Ależ ciężko na odwyku. Już nawet mag.da do mnie mówi "koleżanko Savahno" a za tydzień to już na Pani bedziemy....buuuuuuuuu Miałam dzisiaj szczere chęci popracować, ale doooopa niestety.Se chociaż poczytam i spadam. Quote
wegielkowa Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 savahna napisał(a):Fajne wieści wegielkowo. Ależ ciężko na odwyku. Już nawet mag.da do mnie mówi "koleżanko Savahno" a za tydzień to już na Pani bedziemy....buuuuuuuuu Miałam dzisiaj szczere chęci popracować, ale doooopa niestety.Se chociaż poczytam i spadam. Pani Savahno, to nie odwyk, bo nikt na tym nie zyskuje, ani Ty, ani my, ani psy............ Quote
ewelinka_m Posted March 31, 2012 Posted March 31, 2012 [quote name='erka']Dziewczyny, bardzo proszę napiszcie, czy ktoś teraz ogłasza , a jeżeli tak, to które psiaki? Wczoraj na 30 portali zrobiłam kaczyńskie maluchy, jeszcze dziś planuje ogłosić, któreś szczeniory z Bartoszowin lub Belna...albo zrobie jakieś ogólne zbiorcze dla wszystkich naszych szczeniaków bo trochę nam się ich namnożyło :roll: Quote
Recommended Posts