Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zrobił ktoś już wizytę przedadopcyjną w Łopusznie? Jestem z tamtych stron wiec jeśli psiak jest juz na dt to mogę za jakiś czas zajrzeć i sprawdzić jak sie miewa.Tylko jeszcze musze wiedzieć do kogo trafił.

Posted

Savahna, czy ogłaszałaś szczeniorki Mariankowe? Bo dziwię się,że nie ma żadnego odzewu o tak ładne szczeniaki:shake:.

Bardzo bym tez prosiła o ogłoszenie tego kocurka whiskasowego. Kotek ma 3 mies. jest odrobaczony, zdrowy, bardzo przytulny, kuwetkowy.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ewelinka_m, jak byłaś u Izy w Kaczynie, to robiłaś fotki Łatce i ON-kowi?

Posted

łóżkowa Tosca pozdrawia z ds ;-)

[quote name='Bolonczyk11']zrobił ktoś już wizytę przedadopcyjną w Łopusznie? Jestem z tamtych stron wiec jeśli psiak jest juz na dt to mogę za jakiś czas zajrzeć i sprawdzić jak sie miewa.Tylko jeszcze musze wiedzieć do kogo trafił.
Bolonczyk a co z suką i szczeniakami o których pisałaś w listopadzie??

[quote name='erka']
Ewelinka_m, jak byłaś u Izy w Kaczynie, to robiłaś fotki Łatce i ON-kowi?
faktycznie zapomniałam je wstawić :oops: są dość kiepskie dojechałyśmy do Izy jak już było b.ciemno :shake:

Suńka jest pięknie umaszczona, garnie się do ludzi

w p.Izę jest niesamowicie wpatrzona

Posted

Szczeniaki Marianki maja 3x po 25 serwisów(Kraków,Katowice i jeszcze jakis rejon, ale nie pamiętam)
Wejść maja bardzo dużo jak to zwykle bywa w przypadku szczeniaków. Nie wiem czemu nikt nie dzwoni.
Mogę ewntualnie jutro jeszc ze zrobić jakiś rejon...:roll:

Posted

Niestety nie mam juz mozliwosci oglaszania naszych psow na allegro. serwis wprowadzil zmiany w ziwazku z ustawa o ochronie praw zwierzat. mozna tylko cos sprzedawac, a nie oglaszac. aby sprzedac (nawet za 1 zl) nasze psy, to musialyby miec rodowod. nie wiem, czy to samo dotyczy fundacji. moze ktos zgodzilby sie oglaszac od czasu do czasu nasze psiaki.

Posted

[quote name='Linssi']Niestety nie mam juz mozliwosci oglaszania naszych psow na allegro. serwis wprowadzil zmiany w ziwazku z ustawa o ochronie praw zwierzat. mozna tylko cos sprzedawac, a nie oglaszac. aby sprzedac (nawet za 1 zl) nasze psy, to musialyby miec rodowod. nie wiem, czy to samo dotyczy fundacji. moze ktos zgodzilby sie oglaszac od czasu do czasu nasze psiaki.

Linssi, mi też usunęli wszystko, ale wywaliłam z treści aukcji zwrot, że "aukcja charytatywna - szukamy dobrego domu dla psa blablabla ..." i wystawiłam na nowo wczoraj wieczorem - jeszcze wiszą. Zapytałam również allegro czy chodziło o ten zwrot, jeszcze nie mam odp. Ale podejrzewam, że to mogło o to chodzić, pewnie też masz jakąś formułkę, że "zastrzegamy sobie wybór najlepszego domu ..." czy coś w tym stylu. Wstaw surowy tekst, bez sugestii, że nie każdy dostanie tego psa. Mi w wyjasnieniu przyslali wczoraj coś takiego:

[...] Niedozwolone jest również zamieszczanie w opisie oferty sformułowań zabraniających licytowania lub sugerujących, że zakup jest bezcelowy, gdyż sprzedaż nie odbędzie się w ramach Allegro. Oferta nie może też być wykorzystywana jako sposób kontaktowania się z innymi Użytkownikami. [...]

Posted

Tez dostalam takie uzasadnienie. Tylko zastanawiam sie, czy nie bedzie problemu, kiedy ktos zalicytuje, a my nie bedziemy chcieli sprzedac. Oczywiscie sprobuje wystawic jeszcze raz, usuwajac wczesniej zapis, ze oferty skladane bez wczesniejszego kontaktu beda usuwane.

Posted

Łatka, to sunia , o której pisałam wcześniej. Została wyrzucona z samochodu pod Kielcami i przez kilka mies. koczowała przy drodze, czekając pewnie na swojego "pana". Ludzie cos tam jej rzucali do jedzenia. Iza dowiedziała się o niej niedawno i jest teraz pod jej opieką, na działce razem z Redem.
Sunia ma guza na listwie mlecznej, który sie szybko powiększa, konieczna jest szybka operacja.

Ze względu na swoje psy, które nie zgadzają sie z tą dwójką, Iza nie może jej przechowac po zabiegu w domu. Potrzebny jest domowy tymczas na czas dojścia sunia do zdrowia. Czy ktos mógłby pomóc. Potem sunia mogłaby znowu pójśc na działke.

Posted

Jakby był transport dla kociaka, a nie ma DT, to możecie go do mnie wysłać. W schronisku zostały chyba 3 dorosłe domowe koty i dzikuski. u mnie piękne tri co prawda siedzą, ale to nie problem, żeby maluch przyjechał, bo telefonów o kociaki nadal mam po kilka dziennie.
Mojemu Filowi usunęli aukcję na Allegro, bo dziewczyna wpisała, że owczarek mix za 1 zł., czyli uznali, że chce go sprzedać bez rodowodu.

Posted

Dzięki dziewczyny za ogłoszenia dla kicia:). Odezwał sie już pan chętny z Krakowa, muszę sie rozejrzeć za transportem. Ale gdyby jeszcze było więcej chętnych, to prawdopodonie będzie tez do adopcji siostrzyczka whiskasa, buraska pręgowana. Dt miało ją zostawić, bo syn bardzo chciał, ale pan domu ma alergię i chyba muszą ją oddać.

Posted

[quote name='erka']Dzięki dziewczyny za ogłoszenia dla kicia:). Odezwał sie już pan chętny z Krakowa, muszę sie rozejrzeć za transportem. Ale gdyby jeszcze było więcej chętnych, to prawdopodonie będzie tez do adopcji siostrzyczka whiskasa, buraska pręgowana. Dt miało ją zostawić, bo syn bardzo chciał, ale pan domu ma alergię i chyba muszą ją oddać.[/QUOTE]

jutro jeda 2 psiaki od edyty do krakowa,zadzwon erko,moze kicie wezma?

Posted

Był jeden telefon o czarne szczeniorki, wysłałam Marianki, mają się zastanowić.
Poza tym , ten jeden mail od Ciebie, ale odpada. Więcej nikt nie dzwonił w ich sprawie.

Posted

Cioteczki, nie kielecki, ale zapraszam na bazarek na Fila i bardzo proszę chociaż o podnoszenie w miarę możlwości, bo Filem nikt się nie interesuje i jestem z nim praktycznie sama:

http://www.dogomania.pl/threads/221206-CIUSZKI-dzieci%C4%99ce-r%C3%B3%C5%BCne-rozmiary-na-wilczastego-Fila-do-23.01.12-godz.-14?p=18407870#post18407870

Chciałam zrobić zdjęcia fantów na bazarek dla Oskara, ale znowu zepsuł mi sie aparat. jesli po raz czwarty uda mi się go naprawić, to zaraz zrobię.