Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='wegielkowa']Pan powiedział, że może robić takie ogłoszenie, bo nie sprzedaje psów. Mieliśmy krótką pogankę z panem na temat jego reproduktora bez rodowodu.
Proponuję zasypać go telefonami z krótkim pouczeniem. Może zacznie się chociaż zastanawiać, bo jak rozmawiał ze mną to trochę mu głos drżał. Młody człowiek.

tiaaa... z pewnością...a to pewnie efekty pracy jego psa - psy 'posiada rodowod'!!! za 150 zł:

http://tablica.pl/oferta/pekinczyki-IDCiQD.html

a to już przeszło samo siebie:

http://allegro.pl/bokser-boksery-i2044070284.html

i to:

http://tablica.pl/oferta/kot-syberyjski-rudy-9-miesieczny-IDCw1N.html

Edited by andzia69
Posted

[quote name='andzia69']tiaaa... z pewnością...a to pewnie efekty pracy jego psa - psy 'posiada rodowod'!!! za 150 zł:

http://tablica.pl/oferta/pekinczyki-IDCiQD.html

a to już przeszło samo siebie:

http://allegro.pl/bokser-boksery-i2044070284.html

i to:

http://tablica.pl/oferta/kot-syberyjski-rudy-9-miesieczny-IDCw1N.html

Ogloszenie dotyczace kota jest totalna zenada i buractwem. I bardzo dobrze, ze "forumowe zdziry" depcza im po pietach.

Posted

To nikt tu sie nie zająknął, że dzisiaj do domów pojechały Ramzes i Tosca???:razz:

Po Ramzesa przyjechali państwo ze Skarżyska, dom bardzo fajny, ale wszystko zależy od tego, czy wilku nie zje kotów:cool3:.
Tak,że jeszcze cieszymy się umiarkowanie, bo u nas Ramzes nie sprawdzony na koty, więc wszystko może się zdarzyć.

Natomiast Tosca jeszcze nie dojechała do domu w Mikołowie, bo węgielkowa z ewelinką_m najpierw pojechały do Jaagi chyba.
Tak,że na razie czekam na relację, ale wydaje sie dom ok:).

Posted

Ewelinka wlasnie do mnie dzwonila, ze Tosca juz na miejscu. Domek superasny, ogromny ogrod, pani zwariowana na punkcie Toski od pierwszego wejrzenia, 4 dzieci, ktore az skakaly z radosci kiedy dziewczyny wjezdzaly z Tosca na posesje. Tosca zwiedzila dom, pani miala juz naszykowane jedzonko dla niej. W aucie byla grzeczna - podroz spedzila na kolanach u Ewelinki :) Mam nadzieje, ze sunia szybko sie zaaklimatyzuje, bo bardzo mi sie marzyl dla niej najlepszy mozliwy domek :)
Dziekujemy Wegielkowej i Ewelince za transport w taka paskudna pogode!

Posted

Od Ramzesa pierwsze wieści bardzo pozytywne - zignorował kocury :multi:
No, ale jeszcze zobaczymy, czy nic mu się nie odmieni, jak się zadomowi ;)

Od Toski też świetne wieści :loveu:

Mam zdjęcia szczeniaków, ale nie wiem czy mi się uda wstawić z moim zamulonym netem :roll:

na początek wspólne:

Posted

Pani też juz do mnie dzwoniła,zeby powiedzieć,że Tosca dotarła:). Właśnie spacerowali po ogrodzie, Tosca niezbyt chyba zestresowana, zwiedzała teren:).
Państwo uprzedzeni o możliwościach ucieczkowych Tosci, sunia ma mieszkac w domu. Gdyby nie chciała zostawać w domu na czas ich nieobecności, to wtedy beda myslec o jakims kojcu. Ale myśle,ze nie powinno być problemów, była przeceiz w Poznaniu w bloku było ok.
Państwo prowadzą aktywny tryb życia, jeżdżą na rowerach, pani biega codziennie rano, tak,ze Tosca bedzie miała sporo ruchu, w dodatku duży ogród, a niedaleko las.

Śliczne fotki mag.do maluszków, dopiero teraz widac , jakie są ładne:).

Posted (edited)

I znów nasz region pokazał się z dobrej strony:-)Wilk został u nas:-)

Wegielkowa,jakiego zwierzaka rzucamy na wyróżnione i na jakie miasto na tablicy.pl w takim razie?Zostało nam jeszcze ponad 3tygodnie wyróżnienia.

A z innej beczki: potrzebny PILNIE tymczas/DS dla suczki 3mies.po amputacji łapki.Sunia 3dni błąkała się z wiszącą,urwaną łapą.Trafiła na amputację zupełnie wycieńczona,wetka nie dawała jej szans na przeżycie zabiegu,ale suczyna żyje.Jak wiadomo znaleźć DS 3łapkowi graniczy z cudem,więc uczciwie będzie powiedzieć,że sunia szuka DS...Sunia będzie docelowo psem średnim-obecnie waży 5kg.

Osoba,która ją znalazła pokryje koszty szczepień,transportu do nowego domu,sterylizacji.Nie może jej zatrzymać,bo ma schorowanego swojego psa,mieszka w bloku i mąż nie wyraża zgody na szczenię w domu,które jeszcze długo będzie musiało załatwiać się w domu...

zdjęcie przed amputacją:

Edited by Zuzka2
Posted

sunia z dodatkiem białego - jest ciut większa od siostry, waży ok. 3 kg. Jest też troszkę bardziej płochliwa, ale nie dzikusek. Przypomina mi azjatę w wydaniu miniaturowym :evil_lol:

Posted

[quote name='erka']Uśmiech zabójczy wampirka:evil_lol:.

Ale im zrobiłaś sesję, same fajne zdjęcia:).

hihi, a tu jakby jézyczek zadziornie jeszcze wywalila! Genialne te dwa zdjécia :)

Mogé pozyczyc te dwa"upiorne zdjécia na FB"? jakby pytali to powiem ze do adopcji :)

Jak straszna ta historia suni i rozjechanych dzieci :( Poszukacie suni?

Posted

Tę sunię od rozjechanych szczeniaków Ewelinka z Węgielkową dziś zlokalizowały - ma właścicielkę, jakąś starszą panią.
Jak wrócą, to pewnie napiszą coś więcej.

A mały wampirek wyszedł tak na zdjęciach, bo ona w pierwszym momencie sama nie wiedziała, czy ma się cieszyć, czy pokazywać ząbki ze strachu i robiła obie rzeczy na raz :evil_lol:
Zdjęcia jak najbardziej można pożyczać ;)

Posted

Oczywiście Emilio pożyczaj:).

Dzisiaj węgielkowa z ewelinką_m, jak jechały po Toscę, zrobiły rozpoznanie w sprawie tej biednej suni. Może napiszą więcej, ja tylko wiem z rozmowy tel,.ze dowiedziały się ,że sunia należy do ponad 80-letniej kobiety, biega cały czas po wsi, pewnie w poszukiwaniu jedzenia. Miała tylko te dwa szczeniaczki , które zginęły:(.
Dzisiaj nie było czasu, ale postaramy się złapac i chociaż wysterylizować sunię. Pewnie inny dom tez by sie jej przydał.

Posted

erka napisał(a):
dowiedziały się ,że sunia należy do ponad 80-letniej kobiety, biega cały czas po wsi, pewnie w poszukiwaniu jedzenia. Miała tylko te dwa szczeniaczki , które zginęły:(.
Dzisiaj nie było czasu, ale postaramy się złapac i chociaż wysterylizować sunię. Pewnie inny dom tez by sie jej przydał.

Erosław ale to sunia biega po wsi, nie ta 90-letnia kobieta:diabloti:.
Złapiemy sunię na bank.

Siedzimy z Ewelindą w hotelu siewierskim na tymczasie do jutra. Nad nami 30-osobowa ekipa sportowców pije alkohol i zastanawiamy się czy dołaczyć.
Jak myślicie?

Posted

wegielkowa napisał(a):
Erosław ale to sunia biega po wsi, nie ta 90-letnia kobieta:diabloti:.
Złapiemy sunię na bank.

Siedzimy z Ewelindą w hotelu siewierskim na tymczasie do jutra. Nad nami 30-osobowa ekipa sportowców pije alkohol i zastanawiamy się czy dołaczyć.
Jak myślicie?

Zależy, jaka dziedzinę sportu uprawiają...

Posted

Jeszcze nie poszłyśmy na górę :eviltong: choć nas korci, a noc jeszcze długa :diabloti: śpiewem nas zachęcaja....

W każdym razie Tosca trafila rewelacyjnie, ma do dyspozycji 40 arów ogrodu, 6 par rąk do głaskania,kota do pogonienia,wypasnione obiadki. A dla bidnych,umęczonych tułaczy kieleckich deserek z najlepszą kawą na swiecie...
Moje kolana potwierdzają rewelacyjne zachowanie Tosci w podróży...może to dlatego, że nie bylo półki ...

Dziękujemy równiez serdecznie Jaadze i Jej Mamie za ogromną paczkę dla naszego Marianka :Rose: