wilczka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 http://www.facebook.com/?ref=hp#!/media/set/?set=a.10150496564638501.394529.335087058500&type=3 tu sa mlode grzywacze z rozbitej pseudo. jakby wam sie obilo o uszy to proponujcie.ekostraz pomaga ale maja ograniczona ilosc miejsc,wiec wyadoptuja jednego i na to miejsce moze wskoczyc inny,obecnie do adopcji jest 10 a wszystkich w pseldo jest 50 Quote
Zuzka2 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Czy są potrzebne dla psów poduszki,koce itd?Poker może dziś podać je komuś,kto by je dowiózł dziś do Kielc. Quote
savahna Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Robię szczeniaki na Śląsk http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Dwa-szczeniaki-suczki-docelowo-srednie-za-darmo-ADOPCJA-W0QQAdIdZ344180142 Quote
andzia69 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 (edited) [quote name='wegielkowa']Pan powiedział, że może robić takie ogłoszenie, bo nie sprzedaje psów. Mieliśmy krótką pogankę z panem na temat jego reproduktora bez rodowodu. Proponuję zasypać go telefonami z krótkim pouczeniem. Może zacznie się chociaż zastanawiać, bo jak rozmawiał ze mną to trochę mu głos drżał. Młody człowiek. tiaaa... z pewnością...a to pewnie efekty pracy jego psa - psy 'posiada rodowod'!!! za 150 zł: http://tablica.pl/oferta/pekinczyki-IDCiQD.html a to już przeszło samo siebie: http://allegro.pl/bokser-boksery-i2044070284.html i to: http://tablica.pl/oferta/kot-syberyjski-rudy-9-miesieczny-IDCw1N.html Edited January 8, 2012 by andzia69 Quote
Linssi Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='andzia69']tiaaa... z pewnością...a to pewnie efekty pracy jego psa - psy 'posiada rodowod'!!! za 150 zł: http://tablica.pl/oferta/pekinczyki-IDCiQD.html a to już przeszło samo siebie: http://allegro.pl/bokser-boksery-i2044070284.html i to: http://tablica.pl/oferta/kot-syberyjski-rudy-9-miesieczny-IDCw1N.html Ogloszenie dotyczace kota jest totalna zenada i buractwem. I bardzo dobrze, ze "forumowe zdziry" depcza im po pietach. Quote
erka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 To nikt tu sie nie zająknął, że dzisiaj do domów pojechały Ramzes i Tosca???:razz: Po Ramzesa przyjechali państwo ze Skarżyska, dom bardzo fajny, ale wszystko zależy od tego, czy wilku nie zje kotów:cool3:. Tak,że jeszcze cieszymy się umiarkowanie, bo u nas Ramzes nie sprawdzony na koty, więc wszystko może się zdarzyć. Natomiast Tosca jeszcze nie dojechała do domu w Mikołowie, bo węgielkowa z ewelinką_m najpierw pojechały do Jaagi chyba. Tak,że na razie czekam na relację, ale wydaje sie dom ok:). Quote
Linssi Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Ewelinka wlasnie do mnie dzwonila, ze Tosca juz na miejscu. Domek superasny, ogromny ogrod, pani zwariowana na punkcie Toski od pierwszego wejrzenia, 4 dzieci, ktore az skakaly z radosci kiedy dziewczyny wjezdzaly z Tosca na posesje. Tosca zwiedzila dom, pani miala juz naszykowane jedzonko dla niej. W aucie byla grzeczna - podroz spedzila na kolanach u Ewelinki :) Mam nadzieje, ze sunia szybko sie zaaklimatyzuje, bo bardzo mi sie marzyl dla niej najlepszy mozliwy domek :) Dziekujemy Wegielkowej i Ewelince za transport w taka paskudna pogode! Quote
mag.da Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Od Ramzesa pierwsze wieści bardzo pozytywne - zignorował kocury :multi: No, ale jeszcze zobaczymy, czy nic mu się nie odmieni, jak się zadomowi ;) Od Toski też świetne wieści :loveu: Mam zdjęcia szczeniaków, ale nie wiem czy mi się uda wstawić z moim zamulonym netem :roll: na początek wspólne: Quote
erka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Pani też juz do mnie dzwoniła,zeby powiedzieć,że Tosca dotarła:). Właśnie spacerowali po ogrodzie, Tosca niezbyt chyba zestresowana, zwiedzała teren:). Państwo uprzedzeni o możliwościach ucieczkowych Tosci, sunia ma mieszkac w domu. Gdyby nie chciała zostawać w domu na czas ich nieobecności, to wtedy beda myslec o jakims kojcu. Ale myśle,ze nie powinno być problemów, była przeceiz w Poznaniu w bloku było ok. Państwo prowadzą aktywny tryb życia, jeżdżą na rowerach, pani biega codziennie rano, tak,ze Tosca bedzie miała sporo ruchu, w dodatku duży ogród, a niedaleko las. Śliczne fotki mag.do maluszków, dopiero teraz widac , jakie są ładne:). Quote
Zuzka2 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 (edited) I znów nasz region pokazał się z dobrej strony:-)Wilk został u nas:-) Wegielkowa,jakiego zwierzaka rzucamy na wyróżnione i na jakie miasto na tablicy.pl w takim razie?Zostało nam jeszcze ponad 3tygodnie wyróżnienia. A z innej beczki: potrzebny PILNIE tymczas/DS dla suczki 3mies.po amputacji łapki.Sunia 3dni błąkała się z wiszącą,urwaną łapą.Trafiła na amputację zupełnie wycieńczona,wetka nie dawała jej szans na przeżycie zabiegu,ale suczyna żyje.Jak wiadomo znaleźć DS 3łapkowi graniczy z cudem,więc uczciwie będzie powiedzieć,że sunia szuka DS...Sunia będzie docelowo psem średnim-obecnie waży 5kg. Osoba,która ją znalazła pokryje koszty szczepień,transportu do nowego domu,sterylizacji.Nie może jej zatrzymać,bo ma schorowanego swojego psa,mieszka w bloku i mąż nie wyraża zgody na szczenię w domu,które jeszcze długo będzie musiało załatwiać się w domu... zdjęcie przed amputacją: Edited January 8, 2012 by Zuzka2 Quote
mag.da Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 sunia z dodatkiem białego - jest ciut większa od siostry, waży ok. 3 kg. Jest też troszkę bardziej płochliwa, ale nie dzikusek. Przypomina mi azjatę w wydaniu miniaturowym :evil_lol: Quote
mag.da Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 i sunia beżowa - waży ok. 2,7 kg. Wesoła, śmiała, rozbrykana ;) Obie są odrobaczone i odpchlone. Quote
erka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Uśmiech zabójczy wampirka:evil_lol:. Ale im zrobiłaś sesję, same fajne zdjęcia:). Quote
emilia2280 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 [quote name='erka']Uśmiech zabójczy wampirka:evil_lol:. Ale im zrobiłaś sesję, same fajne zdjęcia:). hihi, a tu jakby jézyczek zadziornie jeszcze wywalila! Genialne te dwa zdjécia :) Mogé pozyczyc te dwa"upiorne zdjécia na FB"? jakby pytali to powiem ze do adopcji :) Jak straszna ta historia suni i rozjechanych dzieci :( Poszukacie suni? Quote
mag.da Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Tę sunię od rozjechanych szczeniaków Ewelinka z Węgielkową dziś zlokalizowały - ma właścicielkę, jakąś starszą panią. Jak wrócą, to pewnie napiszą coś więcej. A mały wampirek wyszedł tak na zdjęciach, bo ona w pierwszym momencie sama nie wiedziała, czy ma się cieszyć, czy pokazywać ząbki ze strachu i robiła obie rzeczy na raz :evil_lol: Zdjęcia jak najbardziej można pożyczać ;) Quote
erka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Oczywiście Emilio pożyczaj:). Dzisiaj węgielkowa z ewelinką_m, jak jechały po Toscę, zrobiły rozpoznanie w sprawie tej biednej suni. Może napiszą więcej, ja tylko wiem z rozmowy tel,.ze dowiedziały się ,że sunia należy do ponad 80-letniej kobiety, biega cały czas po wsi, pewnie w poszukiwaniu jedzenia. Miała tylko te dwa szczeniaczki , które zginęły:(. Dzisiaj nie było czasu, ale postaramy się złapac i chociaż wysterylizować sunię. Pewnie inny dom tez by sie jej przydał. Quote
emilia2280 Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 o matko. to wezcie na Kastora té suczeczké. dziékujé, zébatki juz u mnie siedzá na FB :) Quote
wegielkowa Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 erka napisał(a):dowiedziały się ,że sunia należy do ponad 80-letniej kobiety, biega cały czas po wsi, pewnie w poszukiwaniu jedzenia. Miała tylko te dwa szczeniaczki , które zginęły:(. Dzisiaj nie było czasu, ale postaramy się złapac i chociaż wysterylizować sunię. Pewnie inny dom tez by sie jej przydał. Erosław ale to sunia biega po wsi, nie ta 90-letnia kobieta:diabloti:. Złapiemy sunię na bank. Siedzimy z Ewelindą w hotelu siewierskim na tymczasie do jutra. Nad nami 30-osobowa ekipa sportowców pije alkohol i zastanawiamy się czy dołaczyć. Jak myślicie? Quote
mariusz pp Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 To zależy ile alkoholu im zostało ,jak mało to nie warto:evil_lol: Quote
Incia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 wegielkowa napisał(a):Erosław ale to sunia biega po wsi, nie ta 90-letnia kobieta:diabloti:. Złapiemy sunię na bank. Siedzimy z Ewelindą w hotelu siewierskim na tymczasie do jutra. Nad nami 30-osobowa ekipa sportowców pije alkohol i zastanawiamy się czy dołaczyć. Jak myślicie? Zależy, jaka dziedzinę sportu uprawiają... Quote
ewelinka_m Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Jeszcze nie poszłyśmy na górę :eviltong: choć nas korci, a noc jeszcze długa :diabloti: śpiewem nas zachęcaja.... W każdym razie Tosca trafila rewelacyjnie, ma do dyspozycji 40 arów ogrodu, 6 par rąk do głaskania,kota do pogonienia,wypasnione obiadki. A dla bidnych,umęczonych tułaczy kieleckich deserek z najlepszą kawą na swiecie... Moje kolana potwierdzają rewelacyjne zachowanie Tosci w podróży...może to dlatego, że nie bylo półki ... Dziękujemy równiez serdecznie Jaadze i Jej Mamie za ogromną paczkę dla naszego Marianka :Rose: Quote
Recommended Posts