Ancyk Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='Ginn']To zdecydowanie inny. Ancyk - psy podobno stadnie nocują za Lewiatanem. Ponoć są tam nawet dwie budy przez kogoś postawione. Ale dwie budy na dwadzieścia psów to trochę przymaławo. Nowy wątek "Świętokrzyskiego leśnika" http://www.dogomania.pl/threads/216817-Sunia-4-letnia-kilka-tygodni-koczowa%C5%82a-ko%C5%82o-Lasu-Michniowskiego?p=17888934#post17888934 'Ale dwie budy na dwadzieścia psów to trochę przymaławo" - opadły mi ręce. Jutro to sprawdze, ale aż się boje. Quote
savahna Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 ............:shake::shake::shake:..............Zamiast komentarza do wczesniejszych postów. Nie wiem czy ktos pamięta psiaka o którym kiedyś pisałam, a ewelinka fotke wstawiała. Pies na tyłach rela przy budowanym domu...Dzisiaj znów tamtedy rano przechodziłam ze swoja sunia. Pies leżał obok ogrodzenia. Zostawiłam trochę suchej karmy. Wieczorem podjechałam juz bez swojego agresora ale za to z michą jedzenie. Na budowie był stróż. Zapytałam, okazuje się ,ze to jednak pies z budowy, leżał akurat pod przyczepa campingową. Pan nawet miły choć podejście do psów takie...świętokrzyskie bardziej. Przekazałam miche jedzenia...tylko nie dopytałam juz gdzie ten psiak sypia... Obawiam się,ze on nie ma budy.... Onek też taki....biedny... Quote
Basia1244 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Zapraszam serdecznie po obróżki, szelki, smycze na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/2167...-listopada-%29 Quote
mag.da Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Sunia z Nowin - widziałam, że Savahna dawała propozycje imion dla niej, ale nie mogę teraz znaleźć: Quote
mag.da Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 I jeszcze Sońka w pozycji wystawowej :p Quote
erka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Sunieczka z ul.G.Morcinka po sterylce aborcyjnej już u mag.dy. Ona ma wrócic po zdjeciu szwów na ulicę, ale szkoda jej bardzo, jak tylko mag.da zrobi jakies fotki, to bardzo bym prosiła o ogłoszenia dla niej, może uda się jakis dom znaleźc. Jutro, jak wszystko dobrze pójdzie, wielki dzień Toski:). Szkoda tych psiaków z Św.Katarzyny:(. Czy ten mniejszy, to też pies? Quote
Roszpunka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 erka napisał(a): Szkoda tych psiaków z Św.Katarzyny:(. Czy ten mniejszy, to też pies? Raczej tak, chociaż na fotkach nie chciał się ujawnić ;) Quote
erka Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 Ależ ta sunieczka z Nowin podobna do Jagódki:). A takie były propozycje Savahny:): "To ja chociaz propozycje imiom może wrzuce dla suni zgarniętej z Nowin(?): Luna,Aksa, Bajka, Blanka, Cola, Dasza, Dina , Dixi i ...już. " To może Dina? :razz: Quote
PaSja Hera Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='erka']Ależ ta sunieczka z Nowin podobna do Jagódki:). A takie były propozycje Savahny:): "To ja chociaz propozycje imiom może wrzuce dla suni zgarniętej z Nowin(?): Luna,Aksa, Bajka, Blanka, Cola, Dasza, Dina , Dixi i ...już. " To może Dina? :razz: Ja proponuje Aksa:) Quote
divia_gg Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 No zupelnie inna jest niz jak ja jej zdjecia robilam. U p. Dabrowskiej byla wystraszona bardzo:( A na tych zdjeciach jest duza, chyba trzeba bedzie jakis punkt odniesienia ustalic:) bo naprawde wydaje sie duza, a ona przeciez mala jest:) Ona juz po cieczce? erko od razu mowilam ze to jagodko-malinkowy stfor jest:) Moze jakas siostra czy cos... Quote
Linssi Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Trzymamy kciuki za Tosce, oby byla grzeczna w czasie podrozy! I trzymajcie kciuki, bo jedziemy po poludniu lapac huskiego... Quote
savahna Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Miałam własnie pytac co z tym haszczaskiem, Kciukam.;) Quote
Jaaga Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Mam wyróznioną Tablicę.pl na Ginę, więc mogłabym zmienic na cmentarnego husky. Wyróżnienie sporo daje tylko nie wiem, co napisać? Potrzebowałabym informacje i na kogo kontakt na PW. Husky jedzie dziś do hoteliku? Quote
Jaaga Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Dostałam PW. Mnie się wydaje, ze jednak to mniejsze parkingowe bezdomne stworzenie to suczka. Na przedostatnim zdjęciu widać chyba sutek, a pies takiego nie miałby. Do tego nie widac siusiaka. Szkoda jej tam,, wydaje się młodziutka. Chciałam napisać, że pani która tak dopominała się o zdjecia jamnikowatej suczki już nie odezwała się do mnie, mimo że prosiłam o odpowiedź. O suni od Ani tez napisałam. Nie wiem co ludzie chcą, skoro oferowana sunia jest taka fajna, blokowa i jeszcze po sterylce. Nie cierpię takich sytuacji, ze zawracam ludziom głowę, wszędzie wyszukuję pasującego psa, a potem nie dostaję nawet odpowiedzi typu "dziekuję, ale nie zdecyduje się". Quote
mshume Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Jaago, takie zachowania to niestety norma...Jaaga napisał(a):Dostałam PW. Mnie się wydaje, ze jednak to mniejsze parkingowe bezdomne stworzenie to suczka. Na przedostatnim zdjęciu widać chyba sutek, a pies takiego nie miałby. Do tego nie widac siusiaka. Szkoda jej tam,, wydaje się młodziutka. Chciałam napisać, że pani która tak dopominała się o zdjecia jamnikowatej suczki już nie odezwała się do mnie, mimo że prosiłam o odpowiedź. O suni od Ani tez napisałam. Nie wiem co ludzie chcą, skoro oferowana sunia jest taka fajna, blokowa i jeszcze po sterylce. Nie cierpię takich sytuacji, ze zawracam ludziom głowę, wszędzie wyszukuję pasującego psa, a potem nie dostaję nawet odpowiedzi typu "dziekuję, ale nie zdecyduje się". Quote
mag.da Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 [quote name='erka']Sunieczka z ul.G.Morcinka po sterylce aborcyjnej już u mag.dy. Ona ma wrócic po zdjeciu szwów na ulicę, ale szkoda jej bardzo, jak tylko mag.da zrobi jakies fotki, to bardzo bym prosiła o ogłoszenia dla niej, może uda się jakis dom znaleźc. Sunia czuje się dobrze, zjadła, była na spacerku. Trochę speszona nowym otoczeniem, ale nie dzikuska, nawet nieźle szła na smyczy. Jest nieduża, waży ok 10 kg. Na razie mieszka w kociarni i zachowuje się grzecznie, jest cichutka, zachowuje czystość. poglądowe na razie: [quote name='divia_gg']No zupelnie inna jest niz jak ja jej zdjecia robilam. U p. Dabrowskiej byla wystraszona bardzo:( A na tych zdjeciach jest duza, chyba trzeba bedzie jakis punkt odniesienia ustalic:) bo naprawde wydaje sie duza, a ona przeciez mala jest:) Ona juz po cieczce? erko od razu mowilam ze to jagodko-malinkowy stfor jest:) Moze jakas siostra czy cos... Jeszcze będę jej robić fotki, bo na razie sunia nadrabia czas, kiedy była na uwięzi i prawie się nie zatrzymuje ;) Waży ok. 10 kg. tu z Toscą: i z Filipsem ;) i jeszcze jakieś takie mi się zaplątały: [quote name='PaSja Hera']Ja proponuje Aksa:) Dwie są do nazwania, to może Aksa dla tej posterylkowej, a ta z Nowin Dina? Quote
divia_gg Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Magdo a ta sunia po aborcyjne to ile moze miec? Bo znajomym zaginela suczka jakies 3 tyg temu, ale ona chyba jeszcze przed cieczka byla. Bynajmniej tak mowili, bo mieli ja ciachac wlascie przed cieczka jeszcze i nie mowila nic znajoma zeby ja miala. Wlasnie taka nieduza czarna sunia. Ile moze miec? Bo ta ich nie miala roku, moze z 6 - 7 miesiecy ma. No a poza tym sliczna jest ta posterylkowa mala. Jakie uszyska:) Quote
Zuzka2 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Znów miałam zamówienie na ONka.Wysłałam Werę od ewab,Patrola od elizy_sk,Sonię i 6mies.pręgowanego mixa ONka z chow chow z Wąchocka. Quote
erka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Trzymajcie kciuki za podróż Toski, bo sunia nie za bardzo lubi jazdę samochodem, mam nadzieję,ze jakos dojadą:cool1: . Nie obyło się jednak bez podania tabletki Sedalinu, troszkę ja uspokoił. Toskę do Poznania wiezie mąż pani Joasi z hotelu w Brzyścu, któremu bardzo serdecznie dziękujemy za pomoc:loveu::loveu::modla::modla:. Transport mamy gratis, a pan nawet wczoraj poświęcił czas,żeby pojechac do mag.dy do hotelu,zeby wcześniej zapoznac sie z sunią. Dom juz oczekuje na Toskę, mam nadzieję,że dogada się z rezydentką, ale ona jest b.przyjacielska do suk, więc nie powinno byc problemów. Dzwoniła tez pani od Zuli, choc teraz jakos inaczej ma na imię, ale zapomniałam:eviltong:. Sunia ma juz opanowaną windę, z siusianiem tez juz dobrze, nad wyraz szybko zaaklimatyzowała się w dużym mieście, którego wczesniej nie znała, bo przeciez znaleziona na wsi, w hotelu tez była w ciszy i spokoju. Mamy dostać fotki wkrótce. To zostawiamy imiona sunieczek, tak , jak napisała mag.da, ta z Nowin Dina, a ta wczorajsza Aksa:). Quote
mag.da Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Miałam telefon z trasy Toski po jakiejś godzinie podróży - było dobrze, oby do końca była taka grzeczna ;) Quote
erka Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 TOSCA W DOMU!!! :multi::multi:Dzwoniła już nowa właścicielka, wszystko w porządku, obie sunie juz się zapoznały, rezydentka już zachęca Toscę do zabawy. Tosca jeszcze troszkę oszołomiona długą podróżą, ale juz pozwiedzała cały teren, przytula sie do pani, czyli wszystko ok:). Podróż też zniosła nie najgorzej, bo , jak dziewczyny mnie nastraszyły, ze ona bardzo niespokojna w samochodzie, to byłam w strachu. Quote
andzia69 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 byłam dzisiaj u Edyty w hotelu...ale jej nie zastałam, więc zdjęcia zrobilam takie jak zrobiłam - ala leonberger wielki jak nasz Lars...i w podobnym wieku - ok. 1 - 1,5r.. Wielki, piękny, łagodny miś, który chyba się zgadza z psiakami, bo siedzi z innymi w boksie:) Jest sliczny! Colaka też zrobilam...szczylków tam też moc - takich ok. 4 mies chyba najwięcej...nie wiem, czy to białogońskie (których nie ma jak wydać), czy to morawickie...potem wkleję trochę zdjęć niestety tylko takie mam zdjęcia Carmelka Quote
mag.da Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 divia_gg napisał(a):Magdo a ta sunia po aborcyjne to ile moze miec? Bo znajomym zaginela suczka jakies 3 tyg temu, ale ona chyba jeszcze przed cieczka byla. Bynajmniej tak mowili, bo mieli ja ciachac wlascie przed cieczka jeszcze i nie mowila nic znajoma zeby ja miala. Wlasnie taka nieduza czarna sunia. Ile moze miec? Bo ta ich nie miala roku, moze z 6 - 7 miesiecy ma. No a poza tym sliczna jest ta posterylkowa mala. Jakie uszyska:) Aż tak młodziutka to nie jest - ma już trochę osadu na kłach i sutki wyglądają tak, jakby już karmiła. Wydaje mi się, że to mogła być druga jej cieczka. Może 1,5 - 2 lata mieć. Quote
ewelinka_m Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 cudownie, że Tosce udało się wreszcie dotrzeć!:multi: Quote
Recommended Posts