Linssi Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Babelek ma allegro na 4 wojewodztwa... Nie oglaszalam na Wroclaw, bo to daleko i mysle, ze nie powinno byc problemu ze znalezieniem domu dla niego blizej nas. Quote
divia_gg Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 No wlasnie ja tez go nie znam...Naprawde ciezko cokolwiek z nim zrobic na tej przestrzeni...Trudno mi cokolwiek zrobic jak on w ogole nie slucha...Zapytam jeszcze raz tych Panstwa co mieli go na poczatku wziac. Oni maja zadaszony porzadny kojec, wiec moze. Tylko problem, bo w sobote przygarneli taka cudna mloda suczke co sie do znajomego w Trzciankach przyplatala. Moze by jej szukac domu, a DONek u nich. Bo sunia cudniasta - zakochalybyscie sie od razu - taki maly terierek, mlodziutka. Musze pogadac jeszcze konkretnie... A co do zachowania DONka to naprawde nie wiem co z nim by bylo....Nie mam zielonego pojecia. Quote
Agata P Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Jako ,ze Aza ma już domek mam podesłać jeszcze jakieś pieski do wyboru Wymagania: najlepiej suczka młoda ok roku do 2 lat max ,dzieciolubna, zachowująca czystość jakieś propozycje ??? Quote
Zuzka2 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Agata P napisał(a):Jako ,ze Aza ma już domek mam podesłać jeszcze jakieś pieski do wyboru Wymagania: najlepiej suczka młoda ok roku do 2 lat max ,dzieciolubna, zachowująca czystość jakieś propozycje ??? W Wąchocku są 2takie suczki spełniające wszystkie wymogi-obie średnie-waga ok.18-20kg: http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SARA-DU-A-25kg-WESOLA-RODZINNA-SUKA-WYSTERYLIZOWANA-W0QQAdIdZ263401493 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-FIONA-ROCZNA-DZIECIOLUBNA-NAJLEPIEJ-DO-BLOKU-WYSTERYLIZOWANA-W0QQAdIdZ266705108 Quote
erka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 To w razie czego, gdyby ci ludzie sie zgodzili, można by tą sunię dać do mag.dy, a ON-ka do nich. Bo mam nadzieję,że tej małej suni nie trzymali by w kojcu. Chyba,że chcieliby zostawic dwa psy. Dzięki Linssi za ogłoszenia Bąbla:). W ten weekend przyjeżdża pani z Oświęcimia oglądać Lenkę. Odeszła im bardzo podobna do niej sunia. Rozmawiałam z tą pania z Krakowa, która wczesniej rezerwowała Lenkę i powiedziała,że nie upiera się przy jej adopcji, jeżeli ta pani z Oswięcimia ja weźmie , to widocznie tak miało byc. Ona może wziąc psa po powrocie z urlopu, czyli 11.07. Mówiłam jej o Tosi, ale za duża, o Łezce, to taka cudna sunia ze schroniska, pani tez ja brała pod uwagę, bo tak długo śledzi ogłoszenia,ze zna chyba wszystkie nasze psy Quote
erka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Agata P napisał(a):Jako ,ze Aza ma już domek mam podesłać jeszcze jakieś pieski do wyboru Wymagania: najlepiej suczka młoda ok roku do 2 lat max ,dzieciolubna, zachowująca czystość jakieś propozycje ??? Agatko, wyślij jej tą sunię, jest młodziutka i dzieciolubna. Trochę wczesniej sa jeszcze dwa jej zdjęcia. Quote
ewelinka_m Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 W takiej sytuacji jeśli nie będziemy mieć żadnej pewnej alternatywy nie będziemy podejmować się prób łapania donka, nie mamy najmniejszej nawet pewności jaki pies z niego wyjdzie...:shake: a gdyby się udało go złapać to w bagażniku go przecież nie przetrzymamy Quote
Linssi Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Pytanie tylko, czy ci ludzie dadza sobie rade z DONkiem, jesli by sie okazalo, ze pies wymaga pracy? Bo jesli nie, to boje sie, ze po prostu go wypuszcza...Musza miec swiadomosc sytuacji. Quote
erka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Zaczekamy ,aż divia_gg się zorientuje w sytuacji. Dobrze by było go złapać, bo gdyby okazał sie psem adopcyjnym, to mam jeszcze sporo telefonów o Orlena. Quote
ewelinka_m Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Erko, ale on na pewno będzie wymagał jakiejś choćby w minimalnym stopniu pracy, a obawiam się, że ci ludzie mogą nie podołać. Co w takiej sytuacji zrobimy? Samo zamkniecie go w kojcu to może być za mało. Również chciałabym mu pomóc tym bardziej,że czas działa na jego i naszą niekorzyść..siedzi tam już prawie pół roku i będzie coraz trudniej ze złapaniem i oswajaniem:shake: ale tak jak pisałam jeśli nie mamy pewnego miejsca ja się za to nie biorę Quote
Agata P Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 erka napisał(a):Agatko, wyślij jej tą sunię, jest młodziutka i dzieciolubna. . wysłałam ;) ją jako Poli (chyba savahna proponowała takie imię dla niej:roll: Quote
andzia69 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Agata P napisał(a):Jako ,ze Aza ma już domek mam podesłać jeszcze jakieś pieski do wyboru Wymagania: najlepiej suczka młoda ok roku do 2 lat max ,dzieciolubna, zachowująca czystość jakieś propozycje ??? Mufinka, Sarusia - obie małe, zgodne z innymi, dzieciolubne:) po szczepieniach, sterylizacji. Quote
erka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 ewelinka_m napisał(a):Erko, ale on na pewno będzie wymagał jakiejś choćby w minimalnym stopniu pracy, a obawiam się, że ci ludzie mogą nie podołać. Co w takiej sytuacji zrobimy? Samo zamkniecie go w kojcu to może być za mało. Również chciałabym mu pomóc tym bardziej,że czas działa na jego i naszą niekorzyść..siedzi tam już prawie pół roku i będzie coraz trudniej ze złapaniem i oswajaniem:shake: ale tak jak pisałam jeśli nie mamy pewnego miejsca ja się za to nie biorę Ale wiecie , jak to jest, może byc z nim, tak, jak z Benem. A jesteście jedyną szansą dla niego. Myslę,ze warto spróbowac, a najwyżej, jak okaże się ,że jest b.cięzko, to go wypuścic. A być może okaże się,że nie będzie problemu, szkoda by było nie sparwdzić. Quote
Agata P Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 andzia69 napisał(a):Mufinka, Sarusia - obie małe, zgodne z innymi, dzieciolubne:) po szczepieniach, sterylizacji. wysłane;) miejmy nadzieję,że do któregoś się szczęscie uśmiechnie Quote
ewelinka_m Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 erka napisał(a):Ale wiecie , jak to jest, może byc z nim, tak, jak z Benem. A jesteście jedyną szansą dla niego. Myslę,ze warto spróbowac, a najwyżej, jak okaże się ,że jest b.cięzko, to go wypuścic. A być może okaże się,że nie będzie problemu, szkoda by było nie sparwdzić. Oczywiście, że będziemy próbować go złapać i mam nadzieję, że wreszcie się uda, ale musimy mieć jakieś pewne miejsce, bo jak nie ma go gdzie umieścić to nawet nie będzie możliwości sprawdzenia jego charakteru Quote
Linssi Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Ja tez czekam na info w sprawie ewentualnego miejsca dla niego. Musze wiedziec minimalnie wczesniej, bo w piatek zabieramy Bena do weta i musze ustalic z Ginn o ktorej po niego przyjedziemy, aby mogla/nie dawala mu jesc. Nie wyobrazam sobie jednak, ze w razie problemu z DONem, tak po prostu go wypuszczamy. jest takie samo prawdopodobienstwo, ze okaze sie psem adopcyjnym, jak i ze okaze sie nieadopcyjny. jesli tamci panstwo, o ktorych pisala Divia_gg, nie zdecyduja sie na jego przyjecie, to nie ma sensu go teraz lapac.:shake: sytuacja jest skomplikowana. nie wiem, jak to rozwiazac :shake: Quote
divia_gg Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Babcia ma dzis do nich dzwonic...Tylko nie wiem co jak sie okazaze rzeczywiscie nieadopcyjny. Tzn tak, jakby oni sie zgodzili i on by sie okazal spoko to by u nich zostal. A jakby sie okazal nie spoko, to ewentualnie pod katem jego zachowc by mozna szukac hotelu, a w najgorszym przypadku - jakby sie nie dalo nic z nim zrobic, to bysmy mu zrobili wypasiona bude i wy sobie egzystowal.... No bo co innego. Babcia ma sie dowiedziec i powiedzialam jej ze jakby nie chcieli 3 psow (bo maja jeszze taka bardzo stara onkowata sunie) to my ta mala wezmiemy. Sunia powinna szybko znalezc dom, bo naprawde jest cudniasta. Ja sie w tej malej zakochalam od pierwszego wejrzenia.:) Czekam na wiesci od babci... Quote
divia_gg Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 No i du*a...Ci Panstwo jednak sie nie zdecydowali. Jednak 3 nieudane proby ich zniechecily no i poza tym pies skacze przez oglrodzenie, wiec to tez nie dziala na jego korzysc...No i ta suczka, chca ja zostawic... Wiec nie mamy nic i raczej marne szanse zeby sie cos wyklulo. Chyba ze cudem jakis mega doswiadczony dom by sie znalazl...Ale czy to mozliwe? Wiec narazie chyba lapanke trzeba przelozyc w blizej nie znana przyszlosc i zastanowic sie na przyszlosc... Quote
mag.da Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 divia_gg napisał(a): poza tym pies skacze przez oglrodzenie, wiec to tez nie dziala na jego korzysc... I właśnie takich niespodzianek się obawiałam - wokół mnie są setki hektarów lasów... Quote
ewab Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Witaj Lato. Już na wakacjach? A w schronie znowu atrakcje. Jak się byli "wybitni" postarają to znowu będziemy tylko dogomaniacko psiakom pomagać:mad: Quote
erka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Doszła wpłata od Lato09 - 20 zł i divii_gg z bazarku - 159,40 zł/ Oskar rozliczany bedzie na jego wątku/. Bardzo serdecznie dziękujemy!:loveu::loveu: Lato09, miło widzieć psiaka w formie, pozdrawiamy również wakacyjnie:). No to fatalnie z tym DON-kiem:(. A czy ci ludzie nie zgodzili by sie wziąc go tylko na kilka dni, gdyby okazało się ,że jest spokojny, to może mag.da by sie jednak zgodziła go przyjąć, a jak nie, to by sie go wypuściło. Bez tego nigdy sie nie przekonamy, jaki jest. Quote
erka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Jednak nie zdecydowałysmy się dać Poly do tego domu w Krakowie, bo pani przyznała w rozmowie,że kiedyś miała sunię , ale musiała ją wydać na wieś, bo jak wychodziła z domu, to szczekała bardzo cienkim głosikiem, a to denerwowało sąsiadów... Ja niestety nie wiem, jakim głosem szczeka Poly, więc ryzykować nie będę. Quote
divia_gg Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 erko powiedzieli ze nie chca, a ja ich nie znam na tyle by ich przekonywac....To sa starsi ludzie i ciezko z nimi moze sie rozmawiac, a do tego maja remont calego domu teraz, wiec na pewnoe nie beda chcieli nawet na kilka dni...:( Quote
Agata P Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 potrzebny młody piesek w typie ONka,jakieś propozycje ?? Quote
Recommended Posts