siekowa Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Lala i Dudzia to sunie, które nigdy nie były kochane przez swoją panią. Potrzebowała ich tylko do pilnowania posesji. Żyły przywiązane na krótkich łańcuchach, bez kawałka schronienia, rzadko dostawały coś do zjedzenia. Na pomoc przyszła sąsiadka, która codziennie je karmiła, dała im normalne budy i dłuższe łańcuchy. Gdyby nie ona to sunie już dawno podzieliłyby los wcześniejszego psa, którego ta kobieta bez serca zagłodziła na śmierć. :angryy: W lipcu właścicielka suń wyprowadziła się i pozostawiła je na zamkniętej posesji, było jej obojętne co się z nimi stanie. Sąsiadce nadal udaje się jakoś nimi opiekować ale zadzwoniła do azylu prosząc o pomoc ponieważ ostatnio opuszczoną posesją zaczął interesować się brat właścicielki, więc na pewno już niedługo będzie chciał się pozbyć psów. Niestety Psi Anioł nie ma miejsca żeby je zabrać ani pieniędzy na hotel dla nich. Lala to matka Dudzi, jest bardo kontaktową sunią. Dudzia jest mniej ufna do obcych ludzi, na nas prawie cały czas szczekała. Podobno sunie nie przepadają za swoim towarzystwem, Dudzia jest uwiązana przy wejściu a Lala z tyłu domu, właścicielka nigdy nie chciała się zgodzić by dać je bliżej siebie. Sunie są średniej wielkości, mogą mieć około 5-6 lat. Są w Józefowie koło Otwocka. Nie można ich teraz ogłaszać bo jeśli oni to gdzieś zobaczą to skrzywdzą te sunie. Jedyne co możemy teraz zrobić to zebrać deklaracje i jak najszybciej zabrać sunie do jakiegoś hoteliku. Błagam pomóżcie je uratować! :( Konto do wpłat: Fundacja Azylu pod Psim Aniołem, Warszawa, ul. Kosodrzewiny 7/9 Rachunek bankowy: 03 1020 1042 0000 8802 0109 6528 z dopiskiem: Dla Lali i Dudzi + nick z dogo DEKLARACJE: AgusiaP - 50zł miesięcznie :loveu: Kmurdz 30zł x 2 miesięcznie:loveu: beataczl - 10zł miesięcznie:loveu: li1 - 20zł miesięcznie:loveu: Razem deklaracje miesięczne 140zł:shake::shake::shake: Enigma79 - 30zł jednorazowo:loveu: Gonia13 ? -jednorazowo za jakiś czas:loveu: mysza1 ? - jednorazowo:loveu: Iza!!! ? -jednorazowo:loveu: clint_cu - może coś więcej pod koniec miesiąca:loveu: mysza 1 - jednorazowo 100 zł :loveu: bela51 - bazarek:loveu: mortikia - pomoc w sesji zdjęciowej:loveu: mtf - dołozy się do sterylki:loveu:Dudzia: Lala: Quote
BasiaD Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Podnoszę sunieczki, pomoc potrzebna na cito! Quote
blacky. Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 a TOZ nie może przeprowadzić interwencji i zabrać psów ? Quote
bumel Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 wrzuciłam sunie na wątek szorstkowłosych w potrzebie... Quote
siekowa Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Dzięki. Zabrać je to nie problem tylko trzeba mieć jeszcze gdzie. Quote
koosiek Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Chyba w Milanówku jest całkiem dobre schronisko, może mieliby możliwość przyjąć suczki? Zebrać deklaracje na dwa psy to nierealne :( Quote
pumcia02 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 teraz okres cieczek. pewnie niedluga beda do zabrania suczki w ciazy, a nie same suczki.. trzeba szybko działać. moze dziewczyny od Dusi by sie przeniosly na watek i pomogly w deklaracjach przy tych suczynach. Bo Dusia pewnie do hotelu nie pojdzie... Quote
Poker Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 cisza, bo wszyscy mają kieszenie puste.Szkoda ,że prawie wszystkie DT są płatne, a nie przyjmują psy za zwrot kosztów. Quote
koosiek Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 mariolka napisał(a): moze dziewczyny od Dusi by sie przeniosly na watek i pomogly w deklaracjach przy tych suczynach. Bo Dusia pewnie do hotelu nie pojdzie... Chyba to faktycznie dobry pomysł... Przynajmniej jednej z tych suniek możnaby pomóc. Quote
pumcia02 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 gdzie sa wszyscy? gdzie ludzie od szorsciaków? :( Quote
siekowa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Obawiam się, że przed świętami nie uda się zebrać deklaracj nawet na jedną z suniek. :( Gdyby udało się zabrać do hoteliku jedną to najlepiej Dudzie. Zapomniałam dodać, że suki można zabrać z budami. Quote
aanka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Ababa odpowiedziała prawnie za tamtą głodzoną suczkę . Quote
BasiaD Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Sunieczki wracaj na poczatek prosic o pomoc! Quote
asiulek-85 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 :( :( kasy brakuje wszędzie. Ciężko bedzie coś zebrać Quote
pumcia02 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 chociaz na jedna.. Ale jak mozna jedna zabrac? :( co za życie! cholera no Quote
asiulek-85 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Jeśli jedną uda się zabrać.... a co z drugą?? Quote
AgusiaP Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 mariolka napisał(a):teraz okres cieczek. pewnie niedluga beda do zabrania suczki w ciazy, a nie same suczki.. trzeba szybko działać. moze dziewczyny od Dusi by sie przeniosly na watek i pomogly w deklaracjach przy tych suczynach. Bo Dusia pewnie do hotelu nie pojdzie... Dziewczynki ja miałam przeznaczone na Dusie 50 zł na DT czy hotelik. Ale, skoro Dusi potrzebne sa tylko ogłoszenia to bardzo chętnie przeniose tą deklaracje na te biedulki. Święta za pasem więc mogę swoją deklaracje wpłacać od kwietnia. Trzymam mocno kciuki za te piękne sunie. Teraz zmykam...ale oczywiście będę z wami i suniami Quote
Szarotka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Najlepiej jest wysylac pw do ludzi. Ja juz niestety tez jestem oblozona i deklaracjami i watkami. Quote
Recommended Posts