malagos Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Ale Ninusia ma czipa, schroniskowego... To mozna dać jej drugiego? Quote
Ania&Rudy Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 można, tylko niech właściciel wpisze go na wszelki wypadek sam do bazy w Internecie miałam ostatnio taką sytuację, przyszedł za mną piękny ONek ze spaceru, miał czipa, ale nigdzie nie wpisanego, na szczęście właściciel się znalazł za pośrednictwem naszej wetki :) ten ON był tak wielki i robił takie wrażenie, że Nutka jak się nad nią pochylił, tylko zapiszczała i zrobiła kałużę :evil_lol: a on chodząca łagodność i przylepa, chociaż sama czułam respekt :) Quote
migdalena Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Zaciskam i zaciskam... Ninka musi mieć wyjątkowego człowieka.Dziewczynka kochana i urocza! Quote
mshume Posted June 14, 2010 Author Posted June 14, 2010 A moze wystarczy go przerejestrowac, wiem na kogo jest ;)malagos napisał(a):Ale Ninusia ma czipa, schroniskowego... To mozna dać jej drugiego? Quote
Ania&Rudy Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 z tego co wiem, to ta osoba mogłaby wprowadzić aktualizację danych, ale że nigdy tego nie robiłam to nie wiem jak to jest od strony praktycznej wiem tylko, że przy okazji tych głupkowatych akcji z czipowaniem połowa wetów nie uświadamia właścicieli, że trzeba wysłać formularz z informacjami o psie, a sami tego też nie robią (dlatego mówię, że te akcje głupkowate są), no i z tego co wiem, często takie operacje są płatne 10 zł(tak jest np. w petbase, tylko od czasu do czasu mają promocję) i pewnie dlatego urzędnicy z gmin robią akcję i czipują a nie wpisują bo to już nie jest ujęte w kosztach... takie moje przemyślenia, nocne ;) Quote
Ania&Rudy Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 a to tak dla śmichu ;) http://zapytaj.com.pl/Category/010,001/2,3140738,na_jakiej_zasadzie_dziala_ten_czip_.html Quote
AgusiaP Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Ja też Nineczko zcałych sił zaciskam kciuki za ten domeczek.Żeby był najlepszy pod słońcem. Quote
malagos Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 no to jest tak. Państwo zadzwonili dzis raniutko z wiadomością, ze zdecydowanie chcą Ninusię. Rozmawiałam i z panem Wojciechem, i z panią Zofią. a co lubi jeść, a gdzie śpi, no takie konkretne pytania. Tylko ze nie ma nadal samochodu. Czy jest mozliwośc, że ktoś : A) przywiezie państwa do nas w te niedzielę 20.06 i odwiezie do Warszawy z Ninką lub bez, B) przyjedzie do nas po Ninkę i zawieize ją do państwa Oczywiscie wizyta przedadopcyjna wchodziw grę. To ulica Międzyborska (o ile czegos nie pokiełbasiłam, bo rozmawialiśmy rano, jak ja byłam w drodze do pracy), za Saską Kępą. Quote
Ania&Rudy Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 malagos napisał(a):no to jest tak. Państwo zadzwonili dzis raniutko z wiadomością, ze zdecydowanie chcą Ninusię. Rozmawiałam i z panem Wojciechem, i z panią Zofią. a co lubi jeść, a gdzie śpi, no takie konkretne pytania. Tylko ze nie ma nadal samochodu. Czy jest mozliwośc, że ktoś : A) przywiezie państwa do nas w te niedzielę 20.06 i odwiezie do Warszawy z Ninką lub bez, B) przyjedzie do nas po Ninkę i zawieize ją do państwa Oczywiscie wizyta przedadopcyjna wchodziw grę. To ulica Międzyborska (o ile czegos nie pokiełbasiłam, bo rozmawialiśmy rano, jak ja byłam w drodze do pracy), za Saską Kępą. w tą niedzielę nie ma szans :( ... a do Was nie da się jakoś PKSem dojechać?? Quote
Ania&Rudy Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Gosiu, a nie chcesz najpierw zrobić wizyty? czy Twoja intuicja podpowiada, że będzie ok :) ? Quote
malagos Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Oczywiscie, ze najpierw wizyta, napisałam o tym wyzej. Zwłaszcza, jeśli by ktoś zwiózł psa na miejsce. Quote
Ania&Rudy Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 jakoś nie doczytałam, chyba tak przejęłam się szansą na domek dla Ninki :) już widzę Quote
malawaszka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 oo rany zaciskam :kciuki: z całej siły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak to okolice Saskiej Kępy to zapytaj Sleepingbyday czy nie dałby rady zrobić wizyty Quote
karolina_g_k Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Ja bym mogla zrobic ale dopiero w piątek. Jesli nikt inny sie nie znajdzie to nie ma problemu. Piatek ok 19 moge byc u Państwa. Z transportem Ninki niestety nie pomogę, ew moge ja przejac tu na miejscu w Warszawie i dowieźć na Miedzyborską. Quote
malagos Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Na razie mamy plan: wizyta: Maddalena + andzike, w czwartek po pracy Andzike u nas z państwem. Na razie nikt nie odbiera tel. u państwa, sprobuję po południu, czy ten czwartek odpowiada. Jeśli tak, super. Jeśli nie, szukamy kogoś na niedzielę ( a ja juz zastanawim się, co zrobic na obiadek poznawczo-powitalno-pożegnawczy) Quote
Andzike Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Rozmawiałam z mshume i jeśli jesteście zdecydowani na wydanie Ninki bez wizyty, to mogę z Państwem przyjechać w czwartek wieczorem (ale za zwrot kosztów - trzeba by Państwa uświadomić ;) ) najwcześniej o 18 moglabym ruszyć z ochoty... Jeśli z kolei chcecie zrobić wizytę to mogę przywiezc Ninkę do Warszawy w poniedziałek - najlepszy z szefów ma samolot o 16, więc nie widzę powodu, żeby po tej godzinie siedzieć jeszcze w fabryce ;) Dajcie znać, która opcja jest lepsza, nie ukrywam, że przychylam się do poniedziałkowej ;) (na weekend wyjeżdzam, więc nie pomogę...:( ) Quote
Andzike Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 malagos napisał(a):Na razie mamy plan: wizyta: Maddalena + andzike, w czwartek po pracy Andzike u nas z państwem. Na razie nikt nie odbiera tel. u państwa, sprobuję po południu, czy ten czwartek odpowiada. Jeśli tak, super. Jeśli nie, szukamy kogoś na niedzielę ( a ja juz zastanawim się, co zrobic na obiadek poznawczo-powitalno-pożegnawczy) Ciotki, ja nie dam rady iść na wizytę:( Dziś i jutro nie mogę dlatego dopiero w czwartek zaproponowałam, ze mogę zawieźć Ninkę :) Quote
malagos Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 to zostaiamy sprawe do wieczora, aż porozumiem sie z potencjalnym pańciostwem. Quote
Andzike Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 malagos napisał(a):to zostaiamy sprawe do wieczora, aż porozumiem sie z potencjalnym pańciostwem. Ok, czekam na wieści :) Quote
karolina_g_k Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dziewczyny, a duże macie auto? Z chęcią bym się z Wami do Malogosi zabrala ;) Quote
migdalena Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Dziewczyny baardzo sie cieszę :multi: i dziękuję za zaangażowanie. Ze względu na sprawy osobiste nie jestem w stanie pomóc z transportem:shake:. Jednak pokryję całość kosztów z nim związanych! Choć tyle. Quote
Andzike Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 karolina_g_k napisał(a):Dziewczyny, a duże macie auto? Z chęcią bym się z Wami do Malogosi zabrala ;) Malutkie... ;) Jeśli to ja będę jechać to zabieram zawsze swoją Nelkę + dwójka Pańciostwa - może być ciasno... Quote
malagos Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 karolina_g_k napisał(a):Ja bym mogla zrobic ale dopiero w piątek. Jesli nikt inny sie nie znajdzie to nie ma problemu. Piatek ok 19 moge byc u Państwa. Z transportem Ninki niestety nie pomogę, ew moge ja przejac tu na miejscu w Warszawie i dowieźć na Miedzyborską. A czy mogłabyś - to inna wersja planu - przejać Ninkę w piatek w godzinach rannych? Mój mąż jedzie w piątek na Ursynów na SGGW i gdzieś tam, albo po drodze komuś by podrzucil sunię. Quote
malagos Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Rozmawiałam - panu Wojciechowi podoba sie plan czwartkowy ("bo jak już decyzja podjęta, to nie ma co odkładać..."), ale nie było pani Zofii. Raczej na pewno się też zgodzi na ten przyjazd do nas czwartkowy. Jutro potwierdzą. Zapomniałam zapytać, czy się dołożą do paliwa... :oops: ale jutro zapytam :roll: Andzike, to chyba kup, dobra kobieto mapę i poszukaj na niej Krasnosielca :cool3: Jakby Ninka pojechała do domu w czwartek, zostałoby 50 zł z opłaconego dt. Domyślam się, ze wszystko i tak finansuje migdalena?.......... Resztę moze dołożą państwo, jak nie, zrobimy bazarek. Quote
Recommended Posts