malawaszka Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 śliczności kochane - widać na pysiu, że niepewna bidusia, ale będzie lepiej - na pewno :kciuki: Quote
malagos Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 i jeszcze trochę Ninki-ogrodniczki: Uploaded with ImageShack.us Przemycę moją magnolię, po raz pierwszy zakwitła :) Uploaded with ImageShack.us tu na chodniku jest ptasia kupka, wymaga obejrzenia, powąchania, a Dalia to nawet ja ząbkami musi zeskrobać ........... Uploaded with ImageShack.us na zdjęciach mina przestraszona, ale to wina aparatu, a nóżka czasem w górze.............. Uploaded with ImageShack.us Quote
Andy B. Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 malagos - jestes wielka :lol: Jestem pewien ze wyprowadzisz Ninke na dobra droge tak jak zrobilas to z Pusia. Cala moja sfora trzyma za nia kciuki. Mysle ze sie nie bedzie problemu jak powklejam banerek Niny. Quote
malagos Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Pewnie, ze wklej, będzie mi raźniej :) Między Pusia a Niną nie ma nawet porównania, Nina musiała wiele przejść w życiu, a może po wypadku coś sie zmieni ło w jej głowinie? Quote
malagos Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Nie będę mogła zajrzeć na watek do wtorku wieczorem - jadę jutro rano służbowo na "wyjazd studyjny" z rolnikami......... Jestem organizatorem i już mam dreszcza, czy wszystko wypali, posiłki, nocleg, zwiedzanie gospodarstw agroturystycznych (taki jest temat)......... Quote
migdalena Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 A ja jestem między wyjazdami i cieszę się,że mogę podziwiać Ninkę choć na zdjęciach...Prawdziwa ślicznotka z niej.Chyba w grubszym futerku jest jeszcze ładniejsza.:p Quote
malagos Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Dziś przyszła paczka z animalii i zamówiony szampon. Ninka zastała wiec wyprana, szybko i sprawnie, a potem siedziałyśmy na słoneczku i schła. Ma śliczną sierść. Quote
malawaszka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 w słoneczku???? macie słoneczko??? ahhh a u nas pada i pada :( jak lalunia w kąpieli się zachowywała? spokojna? Quote
malagos Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Od południa świeciło słońce-a że ja chora na zapalenie krtani to sobie obie siedziałyśmy za domem i grzałyśmy się. Teraz się chmurzy. Pod prysznicem Ninka po prostu się położyła i tak ją namydliłam, na leżąco. A potem do spłukania wstała i ślicznie dała sie polewać wodą. Bardzo sie bała, ale nie uciekała. Quote
malagos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Tak sobie myślę, czy ktoś pokocha Ninkę taką jaka jest - uległa, wycofana, spolegliwa.... Juz mam syndrom domu tymczasowego, czyli poczucie, ze muszę ją oddać, a kto się nią zajmie? przytuli? nauczy wszystkiego?.........Eh, zawsze tak jest, im dłużej pies jest w dt. Poczekajmy jeszcze ze 2 tyg. i zobaczymy, czy i jakie będą postępy. Na razie to jest ich trochę - odrobina więcej pewności siebie, ten ogon nie pod brzuchem, ale są i minusy - te postępy powinny być większe. Plusem jest absolutny brak agresji, nawet gdy jest przerażona. Quote
morisowa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Rozmawiałam z lekarką z Palucha. Ninka spędziła tam wiele miesięcy po wypadku. Po dwóch-trzech miesiącach zaczęła cieszyć się do lekarek. Tak mi się coś właśnie wydawało, że mówiły o niej, że się cieszy, że taka słodka. Tylko potrzebuje duuużo czasu by nabrać do kogoś na tyle zaufania, by go witać z radością. Quote
malagos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 a skąd była zabrana? Czy jest jakakolwiek nadzieja, ze ktoś jej szukał? .......... Quote
Ania&Rudy Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 dobry wieczór :) jestem i ja :) trzymam kciuki za Ninusię, żeby wyszła na prostą i żeby znalazł się dla niej dobry człowiek p.s. pozdrowienia od rozbestwionej Nutki ;) dziś, ponieważ za wolno wypuszczałam ją na dwór, narżnęła uroczyście na nowy dywan - podła zołza :evil_lol: Quote
malagos Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 To rzeczywiście się małpa nie popisała.... Aż mi wstyd za nią........ Quote
malawaszka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 malagos napisał(a):Od południa świeciło słońce-a że ja chora na zapalenie krtani to sobie obie siedziałyśmy za domem i grzałyśmy się. Teraz się chmurzy. Pod prysznicem Ninka po prostu się położyła i tak ją namydliłam, na leżąco. A potem do spłukania wstała i ślicznie dała sie polewać wodą. Bardzo sie bała, ale nie uciekała. wow! złota sunia!!!!! "mój" dzikus Drops pod prysznicem szaleje tak, że ostatnio kąpiel była możliwa tylko wtedy jak siedziałam z nim w brodziku i lałam wodę na mnie i na niego przy okazji :shock: malagos napisał(a):Tak sobie myślę, czy ktoś pokocha Ninkę taką jaka jest - uległa, wycofana, spolegliwa.... Juz mam syndrom domu tymczasowego, czyli poczucie, ze muszę ją oddać, a kto się nią zajmie? przytuli? nauczy wszystkiego?.........Eh, zawsze tak jest, im dłużej pies jest w dt. ehh skąd ja to znam :( Quote
morisowa Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 malagos napisał(a):a skąd była zabrana? Czy jest jakakolwiek nadzieja, ze ktoś jej szukał? .......... Z tego co wiem trafiła z wypadku. Quote
Ania&Rudy Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 malagos napisał(a):To rzeczywiście się małpa nie popisała.... Aż mi wstyd za nią........ wiesz Gosiu, sama ją rozpuściłam :) chyba wie, że nie potrafię się na nią gniewać dłużej niż pół minuty ;) co nowego u Ninki? Quote
migdalena Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Na pewno domek idealny istnieje,wierzę w to mocno! Malagos czy na Twój adres przychodzą ogłoszenia do odnowienia? Quote
Andzike Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 migdalena napisał(a):Na pewno domek idealny istnieje,wierzę w to mocno! Malagos czy na Twój adres przychodzą ogłoszenia do odnowienia? Na mój przychodzą... Odnawiam ;) Quote
Ania&Rudy Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Toruń musi ewakuować schron ,potrzebne są tymczasy!!!dziewczyny proszę porozsyłajcie watek!!! http://www.dogomania.pl/threads/1859...TYMCZAS%C3%93W Quote
malagos Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Na mój adres nic nie przyszło. kolejne ogłoszenia proponuje wystawić za jakis czas z nowymi zdjeciami i moim telefonem. I o jakiejś łapiącej za duszę i serce treści. Aniu, link Torunia nie działa........... Quote
Ania&Rudy Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 dzięki Gosiu, już powinno być ok: http://www.dogomania.pl/threads/185986-TORU%C5%83-przygotowania-do-ewakuacji-schroniska-miejskiego-POTRZEBA-OK.-70-TYMCZAS%C3%93W Quote
malagos Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Taka ma Ninusia siersć po kapieli: Uploaded with ImageShack.us Dziś przyszła znajma na kawę. Siedziałyśmy w kuchni i opowiadałam jej o Nince. Przez ten czas, moze była to godzina, Ninka leżała jak skamieniała, tylko oczy patrzyły przerażone. Nie wzięła nawet z ręki kawałka szynki. Tak sie bała nowej osoby, mimo że to wyjatkowo życzliwa dla zwierząt kobieta. Quote
Recommended Posts