Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i jeszcze trochę Ninki-ogrodniczki:

Uploaded with ImageShack.us

Przemycę moją magnolię, po raz pierwszy zakwitła :)

tu na chodniku jest ptasia kupka, wymaga obejrzenia, powąchania, a Dalia to nawet ja ząbkami musi zeskrobać ...........

na zdjęciach mina przestraszona, ale to wina aparatu, a nóżka czasem w górze..............

Posted

malagos - jestes wielka :lol:
Jestem pewien ze wyprowadzisz Ninke na dobra droge tak jak zrobilas to z Pusia.
Cala moja sfora trzyma za nia kciuki. Mysle ze sie nie bedzie problemu jak powklejam banerek Niny.

Posted

Pewnie, ze wklej, będzie mi raźniej :)
Między Pusia a Niną nie ma nawet porównania, Nina musiała wiele przejść w życiu, a może po wypadku coś sie zmieni ło w jej głowinie?

Posted

Nie będę mogła zajrzeć na watek do wtorku wieczorem - jadę jutro rano służbowo na "wyjazd studyjny" z rolnikami......... Jestem organizatorem i już mam dreszcza, czy wszystko wypali, posiłki, nocleg, zwiedzanie gospodarstw agroturystycznych (taki jest temat).........

Posted

A ja jestem między wyjazdami i cieszę się,że mogę podziwiać Ninkę choć na zdjęciach...Prawdziwa ślicznotka z niej.Chyba w grubszym futerku jest jeszcze ładniejsza.:p

Posted

Dziś przyszła paczka z animalii i zamówiony szampon. Ninka zastała wiec wyprana, szybko i sprawnie, a potem siedziałyśmy na słoneczku i schła. Ma śliczną sierść.

Posted

Od południa świeciło słońce-a że ja chora na zapalenie krtani to sobie obie siedziałyśmy za domem i grzałyśmy się. Teraz się chmurzy.
Pod prysznicem Ninka po prostu się położyła i tak ją namydliłam, na leżąco. A potem do spłukania wstała i ślicznie dała sie polewać wodą. Bardzo sie bała, ale nie uciekała.

Posted

Tak sobie myślę, czy ktoś pokocha Ninkę taką jaka jest - uległa, wycofana, spolegliwa.... Juz mam syndrom domu tymczasowego, czyli poczucie, ze muszę ją oddać, a kto się nią zajmie? przytuli? nauczy wszystkiego?.........Eh, zawsze tak jest, im dłużej pies jest w dt.
Poczekajmy jeszcze ze 2 tyg. i zobaczymy, czy i jakie będą postępy. Na razie to jest ich trochę - odrobina więcej pewności siebie, ten ogon nie pod brzuchem, ale są i minusy - te postępy powinny być większe. Plusem jest absolutny brak agresji, nawet gdy jest przerażona.

Posted

Rozmawiałam z lekarką z Palucha. Ninka spędziła tam wiele miesięcy po wypadku. Po dwóch-trzech miesiącach zaczęła cieszyć się do lekarek. Tak mi się coś właśnie wydawało, że mówiły o niej, że się cieszy, że taka słodka. Tylko potrzebuje duuużo czasu by nabrać do kogoś na tyle zaufania, by go witać z radością.

Posted

dobry wieczór :)
jestem i ja :) trzymam kciuki za Ninusię, żeby wyszła na prostą i żeby znalazł się dla niej dobry człowiek
p.s. pozdrowienia od rozbestwionej Nutki ;) dziś, ponieważ za wolno wypuszczałam ją na dwór, narżnęła uroczyście na nowy dywan - podła zołza :evil_lol:

Posted

malagos napisał(a):
Od południa świeciło słońce-a że ja chora na zapalenie krtani to sobie obie siedziałyśmy za domem i grzałyśmy się. Teraz się chmurzy.
Pod prysznicem Ninka po prostu się położyła i tak ją namydliłam, na leżąco. A potem do spłukania wstała i ślicznie dała sie polewać wodą. Bardzo sie bała, ale nie uciekała.

wow! złota sunia!!!!! "mój" dzikus Drops pod prysznicem szaleje tak, że ostatnio kąpiel była możliwa tylko wtedy jak siedziałam z nim w brodziku i lałam wodę na mnie i na niego przy okazji :shock:

malagos napisał(a):
Tak sobie myślę, czy ktoś pokocha Ninkę taką jaka jest - uległa, wycofana, spolegliwa.... Juz mam syndrom domu tymczasowego, czyli poczucie, ze muszę ją oddać, a kto się nią zajmie? przytuli? nauczy wszystkiego?.........Eh, zawsze tak jest, im dłużej pies jest w dt.

ehh skąd ja to znam :(

Posted

malagos napisał(a):
To rzeczywiście się małpa nie popisała.... Aż mi wstyd za nią........

wiesz Gosiu, sama ją rozpuściłam :) chyba wie, że nie potrafię się na nią gniewać dłużej niż pół minuty ;)
co nowego u Ninki?

Posted

migdalena napisał(a):
Na pewno domek idealny istnieje,wierzę w to mocno! Malagos czy na Twój adres przychodzą ogłoszenia do odnowienia?

Na mój przychodzą... Odnawiam ;)

Posted

Na mój adres nic nie przyszło.
kolejne ogłoszenia proponuje wystawić za jakis czas z nowymi zdjeciami i moim telefonem. I o jakiejś łapiącej za duszę i serce treści.

Aniu, link Torunia nie działa...........

Posted

Taka ma Ninusia siersć po kapieli:

Dziś przyszła znajma na kawę. Siedziałyśmy w kuchni i opowiadałam jej o Nince. Przez ten czas, moze była to godzina, Ninka leżała jak skamieniała, tylko oczy patrzyły przerażone. Nie wzięła nawet z ręki kawałka szynki. Tak sie bała nowej osoby, mimo że to wyjatkowo życzliwa dla zwierząt kobieta.