megii1 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Peja to młoda, może trzyletnia Sunia , która błąkała się się po podwarszawskim Jadwisinie. Niby miała Pana, a właściwie Panów - robotników na budowie, którzy zabrali ją ze schroniska, żeby pilnowała im budowy... Niestety Sunia nie pilnowała tylko spacerował po ulicach miasteczka i co pół roku miała szczeniaki. Jednym z nich był znany Wam Levis:)http://www.dogomania.pl/threads/181039-Levis-po-prostu-szuka-domku Jurosia, która tam mieszka i dokarmia okoliczne Bezdomniaki po wyadoptowaniu Miśka http://www.dogomania.pl/threads/179546-BiaA-a-puchata-kulka-Misiek-W-DOMU i Lewisa, umieściła u nas w hoteliku Peję. Imię może nie wyjściowe i ale zawsze można je zmienić do ogłoszeń np na Pole, ale Sunia jest wyjątkowa:loveu: Grzeczna, spokojna, cieszy się z każdego czułego gestu. Nie jest namolna tylko cierpliwie patrzy na człowieka i tym swoim spokojnym wzrokiem hipnotyzuje:loveu: Peja mieszka teraz u nas w domu, przeszła zabieg sterylizacji i spokojnie czeka na super domek. Kocha ludzi, szczególnie dzieci, do których ma anielską cierpliwość, utrzymuje czystość w domu (jakby w nim byłą zawsze) i w ogóle jest po prostu psem idealnym. Quote
megii1 Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Rozmawiałm z Jurosią i jeżeli Peja znajdzie domek, Jurosia pojedzie ze mną do schroniska w Chrycynnej i postaramy się odszukać ojca Lewisa, który został tam odwieziony jakieś dwa miesiące temu. Także potrzebna jest szybka akcja poszukiwania super domu dla dziewczynki:) Na razie mam tylko te zdjęcia bez kołnierza ale moze starczą. Jutro jak mój komputer zostanie wyczyszczony z Wirusów powklejam fotki domowe. Quote
beka Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 A jaka ona na wielkośc ? do kolana czy większa? Quote
megii1 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 beka napisał(a):A jaka ona na wielkośc ? do kolana czy większa? Mała, pod kolano:) Quote
Piromanka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Mamusia Leviska!!!! Levisek bardzo podobny do mamy!!! Quote
Sylwia K Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 zrobię jej allegro, ale wieczorem/w nocy bo w dzień dziś z czasem u mnie będzie krucho Quote
mysza 1 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Śliczna, smutna. A ogłoszenia ma? Bez tego ani rusz. Quote
megii1 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 A oto Peja po sterylizacji - grzeje tyłeczek w domu:) Quote
mysza 1 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 I dobrze :) psy szybko pojmują, że w domu jest fajnie :) Quote
Sylwia K Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 wczoraj nie dałam rady zrobić jej ogłoszeń, jak tylko córka mi zaśnie to się za to wezmę Quote
Sylwia K Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=974551517 zrobiłam przechrzciłam ją na Pola:oops: Megi podałam tel do Ciebie. Jesli coś chcecie zmieć to dajcie znać to edytuję treść ogłoszenia. Quote
pumcia02 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 megii czy sunka moglaby byc głównie na podwórku? Quote
megii1 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 mariolka napisał(a):megii czy sunka moglaby byc głównie na podwórku? Jurosia mówiła, ze ma być w mieszkaniu bo już za wiele wycierpiałą się na mrozie. Quote
mysza 1 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 megii1 napisał(a):Jurosia mówiła, ze ma być w mieszkaniu bo już za wiele wycierpiałą się na mrozie. Oj to dobrze, bo mam takie samo zdanie :) Quote
megii1 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Pejka ma problemy z włosami - strasznie je gubi , całymi garściami, cały dom w tych włosach. Dziś była u nas wetka i powiedziała, że włos jest bardzo słabo osadzony. Suńka będzie dostawać specjalne tabletki, takie na g. Zapomniałam nazwy:( Ale mimo to, jak widać na zdjęciu - czuje się świetnie:) Quote
megii1 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Peja vel Pola była dziś na spacerku ze swoją opiekunką - Jurosią i dostała od niej w prezencie śliczne czerwone, trochę za duże szeleczki, w których pięknie się prezentuje:) Quote
megii1 Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Piromanko kochana, czy można z tych fotek porobić już ogłoszenia? Coś się już da wybrać:) Może też allegro?:) Quote
Piromanka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Zdjęcia ładne. na pewno coś się wybierze. Tylko jak zwykle - tekst do ogłoszeń, kontakt. Quote
megii1 Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Piromanka napisał(a):Zdjęcia ładne. na pewno coś się wybierze. Tylko jak zwykle - tekst do ogłoszeń, kontakt. Piromanka, ja Cię błagam wymyśl coś:) - ja się nie nadaję do takich rzeczy. Może być przeróbka Miśka vel Puszka a telefon do mnie. Quote
Sylwia K Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 http://images44.fotosik.pl/277/0f6eacc4fb75026dmed.jpg jaki słodziak:) Quote
Recommended Posts