Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LOLA do rzeszowskiego schroniska "Kundelek" trafiła 10 lutego (mając około 3 lata) w bardzo ciężkim stanie, zaniedbana, z chorobą skóry. Znaleziona została w lesie, nie wiadomo ile musiała się tam męczyć, ale widać było po niej, że powoli traciła nadzieję na jakąkolwiek pomoc, po prostu leżała w miejscu. To spokojna, grzeczna suczka. Nieśmiała i niepewna otoczenia, jednak szuka kontaktu z człowiekiem, subtelnie i delikatnie próbuje zwrócić na siebie uwagę. Z biegiem czasu staje się coraz odważniejsza, nie boi się już wszystkiego, tak, jak w momencie, kiedy trafiła do schroniska, coraz bliżej podchodzi do wolontariuszy w schronisku, coraz częściej pozwala się delikatnie głaskać i dotykać, lubi bawić się zabawkami. Stara się też poznać inne psy w, lecz gdy te wykazują zbyt duże zainteresowanie nią, odwraca się i odchodzi z podkulonym ogonem. Obecnie jest w trakcie leczenia, ma wirtualnego opiekun. Potrzebuje systematycznych kąpieli leczniczych. Lola po prostu chce jeszcze raz zaufać człowiekowi, być zadbanych, kochającym i dającym miłość psem. Jeśli tylko damy jej szansę, to znów stanie się pięknym psem, który już nie będzie bał się ludzi, a będzie ich radośnie witał merdającym ogonkiem.

Więcej szczegółów o Loli na stronie schroniska: Klik

Tak Lola wyglądała, gdy ją znaleziono:

- przywieziona do schroniska:

*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*
Bannerki do pobrania:

*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*~~~*

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie aktualniejszych zdjęć nie mam, ale myślę że Gosia i Paulina w piątek nas nimi "poczęstują" ;)

Bannerki będą jutro. Tymczasem Lola - maszeruj po domek!

Posted

Jak się cudnie zmieniła !! :loveu: Taka towarzyska i uśmiechnięta!

Edit:

Przelałam właśnie dla Loli kwotę 133zł z dwóch bazarków. Początkowo uzbieraliśmy 120zł, jednak niektórzy dogomaniacy zrobili Loli miły prezent dając niewielkie nadwyżki. :multi:
Nie od wszystkich dostałam jeszcze pieniądze, więc założyłam ze swoich, to nie były jakieś wielkie pieniądze, a ja mogę poczekać, co by Lolcia nie musiała. ;)

Dostałam odpowiedź od Pani Haliny Derwisz, szefowej RSOZ-u, na co przydadzą się bazarkowe pieniążki:

"Witam Suczka Lola dzisiaj zakończyła leczenie antybiotykiem (stosowany był przez 46 dni) nadal zostały utrzymane takie leki jak Clemastin oraz Hydroxizina. Co drugi dzień jest kąpana w Heksodermie i skóra jej jest smarowana oliwką. Za 2-3 m-c nie będzie śladu po tej chorobie.
Pozdrawiam i dziękujemy.
Halina Derwisz."

Ogromnie dziękujemy wszystkim, którzy brali udział w bazarkach :loveu: Sami możecie teraz obserwować, jak dzięki Waszej pomocy Lola się zmienia i zyskuje pewności siebie :loveu:

Posted

no pieknieje , zdrowieje i rozrabia :eviltong:

nawet do zdjec nie chciała grzecznie pozowac bo wszytko w koło było ciekawsze ;):loveu:

pochwle sie jezykiem bo go mam :eviltong:

:eviltong: