mestudio Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Gdzie jest teraz Lola i czy coś się poprawiło? Quote
ewatr Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [quote name='mestudio']Gdzie jest teraz Lola i czy coś się poprawiło? Lola biega nadal po schronisku i podszczypuje wszyskich kogo lubi :evil_lol: ma jeszcze zalozony kołnierz ale na dniach szykuja sie mu go zdjac bo stan skóry sie znacznie poprawił ... andzia69 - ja jeszcze zapytam - co suni było ze skórą? świerzb, grzyb czy nużyca? szukam ratunku...dla szczeniaka z nużycą - gdybyscie miały jakieś rady - bardzo proszę Andziu musze sie dopytac co własciwie stwierdzono u Loli i dam znac jak sie cos dowiem Wkleje sobie ogłoszenie coby mi nie zagineło ;) Historia jednej z interwencji RSOZ : 7 luty 2010 [SIZE=2]" Drogą mailową otrzymaliśmy wiadomość,że w kolbuszowkim lesie został porzucony pies , który potrzebuje naszej pomocy. W niedzielne popołudnie , mając szczątkowe informacje odnośnie miejsca porzucenia psa . Jeszcze przed zmrokiem postanowiliśmy (licząc na szczęście) odszukać tę drogę w lesie i znalźć psa. Drogę odnaleźliśmy szybko.Jednak w poszukiwaniu psiaka przemierzyliśmy ją kilkakrotnie - tam i z powrotem . Nie dostrzegliśmy go. Musieliśmy wyjść z samochodu i przebyć trasę piechotą aby sprawdzić dokładnie. I o dziwo , wysiadając z samochodu widzimy na wprost nas oczy psa i tylko oczy były widoczne ,bo cała jego sylwetka była niewidzialna ponieważ zlewała się z otoczeniem. Kiedy zbliżyliśmy się do niego odebrało nam mowę na widok jego skóry : strup na strupie , brak sierści, otwarte rany, lejąca się krew. Tylko te oczy patrzące łagodnie - z ufnością na nas. Zabraliśmy psinę do samochodu i do pojechaliśmy do naszej Pani doktor. Diagnoza postawiona szybko - to świerzbowiec ,który zaatakował 3/4 powierzchni jej skóry. Przebywa teraz w schronisku , ma swój kącik , dobrą opiekę i zapewne za kilka miesięcy nie będzie pamiętać tej drogi w lesie i spędzonych w nim kilka mroźnych i śnieżnych - koszmarnych dni." Filmik z Lolą : http://www.youtube.com/watch?v=sFVO7Bgb7wk Nazwalismy ja LOLA ma około 3 lat. To spokojna, grzeczna suczka.Nieśmiała i niepewna otoczenia... jednak szuka kontaktu z człowiekiem. Subtelnie i delikatnie próbuje zwróćić uwagę człowieka na siebie. Lola trafiła bardzo zaniedbana z chorobą skóry. Obecnie w trakcie leczenia. Lola juz po tygodniu leczenia i kapieli jest innym psiakiem , interesuje sie wszytkim co sie wokół dzieje i zaczyna nam powoli ufac , ogonek juz coraz mniej podkulony a wrecz macha nim zawziecie na widok znajomych twarzy ... bedzie coraz lepiej mocno w to wierze ! [FONT=Verdana][FONT=Verdana] [COLOR=red][FONT=Baskerville Old Face]Aby pomoc Loli mozna otoczyc ja np. wirtualna opieką [/FONT] [FONT=Baskerville Old Face]o tym rodzaju pomocy wiecej na stronie schroniska :[/FONT] [FONT=Baskerville Old Face]http://www.rsoz.superhost.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=25&Itemid=41[/FONT] [FONT=Baskerville Old Face][COLOR=#810081][/FONT] [SIZE=4][/FONT][/FONT] Quote
feliksik Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 ja czasem zaglądam, ale nikt nie odpisuje. szkoda suni Quote
Qeeriefire Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Sabina02']Watek kompletenie opuszczony... :shake:[/QUOTE] co bardzo smuci :( Z tego co wiem Lola dalej w schronie. Quote
gosiulaa Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Lola aktualnie nadal przebywa w schronisku... Quote
feliksik Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 tak dawno żadnych zdjęćjej nie było - może wrzucicie coś - mam nadzieję, że jej wygląd się zmienił Quote
Qeeriefire Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 (edited) Wygląd Loli baaardzo się zmienił, nie do poznania, jest bardzo łagodną suczką :) Edited March 17, 2012 by Collie Quote
Sabina02 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Czy sunia ma aktualnie jakkies ogloszenia? Quote
Qeeriefire Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Ogłoszenia raczej nie będą potrzebne :) Z tego co przeczytałam na stronie schroniska, Lola została zaadoptowana 18.06 :multi: Quote
Sabina02 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Collie napisał(a):Ogłoszenia raczej nie będą potrzebne :) Z tego co przeczytałam na stronie schroniska, Lola została zaadoptowana 18.06 :multi: Ooo, to super!!!! :multi: Nareszcie!!!! :multi: Quote
nikita1978 Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Tak Lola mieszka już ze swoimi ludziami od 17 czerwca :-) Mają troszkę z nią problemy behawioralne, ale nie poddają się i dzielnie sobie z nią radzą :-) Kochają ją ponad wszystko :-) Nie wyobrażają sobie życia bez Loli :-) Quote
Recommended Posts