blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Cena gazu ok. 2,20 zł. 2.20 * 12 = 26,40 - czyli ok. 26,50 za 100 km. 26,40 * 8 = 211,20 - czyli ok. 212 zł. za całą trasę... Jeśli 10 litrów/100km , to: 2,20 * 10 = 22 złote - za 100 km 22 * 8 = 176 złotych - za całą trase :multi: Juchu ! :) To w sumie jaby LAZY mogła użyczyć transportu 2 tygodnie po świętach to brakuje nam jakiś 80 złotych do paliwa :) Już lepiej.. Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Znalazłam ten lek, ale na tronie angielskiej (?) http://www.myhealthpro.com/Shop/Brands/index.cfm/b/13469 Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Żadnego z leków przepianych przez weta nie mogę nawet na necie znaleźć (Discus, jest w Polsce, ale "chwilowo niedostępny" i na recepte :( ). Znalazłam taki lek: Gelsemium (jaśmin żółty) - kiedy dominuje drętwienie, zmęczenie, osłabienie, spowolnienie myślenia, porażenia i niedowłady. Tutaj go znalazłam: http://www.nokaut.pl/oferta/heel-gelsemium-homaccord-krople-30-ml.html http://www.fabrykazdrowia.pl/info/heelgelsemiumhomaccord_krople_30_ml-8187.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-03&utm_content=8187 30 ml. kosztuje ok. 30 złotych, czyli trzeba kupić 2 sztuki bo wet powiedział że trzeba mu podać 40-50 ml takiego preparatu. Jeszcze zaraz napisze do jakiego weta czy ten lek się nada... Wyjdzie ok. 70 złotych z wysyłką, bo jest ze sklepu internetowego. I wtedy na 2 miesiące te witaminki na chrząstkę (z góry opłacone, przynajmniej jedno op. drugie nie wiadomo). I karma... Ale sądzę że damy sobie rade :) Quote
asiulek-85 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Jej znowu kasa... z mojej strony moze być ciężko ale spróbuje coś wyskrobać... Quote
LAZY Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 http://www.heel.pl/index/ofirmie/nasze_leki/ Traumell s jest w Polsce dostępny:) Można jeszcze dwa leki próbować kupić: Discus compositum - http://superapteka.pl/product_info.php/info/p804_HEEL-Discus-comp--inj--2-2ml-5amp-.html Zeel - jest również dostępny w Polsce. Podejdz Monika do apteki i spytaj o te leki. Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Ja już się zdeklarowałam do 170 złotych za kwiecień... Ale liczę na Was :) Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 [quote name='LAZY']http://www.heel.pl/index/ofirmie/nasze_leki/ Traumell s jest w Polsce dostępny:) Można jeszcze dwa leki próbować kupić: Discus compositum - http://superapteka.pl/product_info.php/info/p804_HEEL-Discus-comp--inj--2-2ml-5amp-.html Zeel - jest również dostępny w Polsce. Podejdz Monika do apteki i spytaj o te leki. Jutro zajdę zapytam :) A ten Discus kosztuje 61 złotych za 11 ml :-o :roll: A nam jest potrzebne co najmniej 40 ml... Podejde do apteki i zapytam Quote
Yv1958 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 [quote name='blacky764']Cena gazu ok. 2,20 zł. 2.20 * 12 = 26,40 - czyli ok. 26,50 za 100 km. 26,40 * 8 = 211,20 - czyli ok. 212 zł. za całą trasę... Jeśli 10 litrów/100km , to: 2,20 * 10 = 22 złote - za 100 km 22 * 8 = 176 złotych - za całą trase :multi: Juchu ! :) To w sumie jaby LAZY mogła użyczyć transportu 2 tygodnie po świętach to brakuje nam jakiś 80 złotych do paliwa :) Już lepiej..[/QUOTE] Place brakujace 80 zl do paliwa.Prosze mi wyslac numer konta i adres. Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 [quote name='Yv1958']Place brakujace 80 zl do paliwa.Prosze mi wyslac numer konta i adres.[/QUOTE] Wyślę jak będzie wszystko załatwione, bo teraz jeszcze nie wiadomo jak to będzie. Ale dziękujemy bardzo :) Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 no właśnie :( dlatego jutro pójdę do apteki i spróbuje coś wykombinować Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Znalazłam karme taką jaką powiedział wet: http://allegro.pl/item979878804_hills_hill_s_vet_canine_j_d_14kg_prezent_do_wyb.html#gallery 14 kg = 219 złotych czyli ok. 15-16 złotych za kilogram ogólnie dostawa gratis, ale będę szukać taniej w moich okolicach, może wet taniej ją sprowadzi... Bo na ile Tuptuś taką karmę będzie mieć ? 2 miesiące ? Jeśli będzie mieć dodatkowo jakieś puszki czy gotowane... Lipnie z tą karmą ! :( Quote
asiulek-85 Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Blacky paczuszka doszła dziś. Moze uda się jakoś taniej te leki załatwić Quote
blacky. Posted March 31, 2010 Author Posted March 31, 2010 Ok, super :) Postaram się... wpadnę jutro do apteki i jak będą mieć na recepte to poproszę siostre aby zajechała do weta po recepte. Quote
asiulek-85 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Czy Tuptuś jedzie dziś do fryzjera dobrze kojarze?? Quote
blacky. Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Tak, tak Tuptuś był u fryzjera, była razem z nim. Niestety musiał zostać u fryzjera, bo być taki zapierdziel że kobita nie dała rady :( I ogólnie był w strasznym stanie... Zgolony na gładko, około 17-18 wstawie tyle zdjęć ile zrobilam. Jutro zobacze go dokładnie jak wygląda i porobie mu zdjęcia. Nie dało się ściąć go do chociaż do połowy bo miał za dużo kołtunów już od skóry... Skasowała nas 60 złotych, koszt póki co pokryłam ja... Jest masakrycznie zapchlony :( Po prostu masakra, pchły po nim skakały, pełno pchlich odchodów i jajeczka... :( Za 60 złotych zostanie odrobaczony, wykąpany w bakteriobójczej kąpieli i normalnej i oczywiście obstrzyżony. Ładnie wygląda - taki terrier i nowofunland w jednym. U fryzjera był bardzo spokojny, nie reagował groźnie na hałas maszynki. Budke ma wyściełaną i na jutro zrobie mu kubraczek ze swetra, bo ten który Fergielka przywiozła kierowniczka wywaliła, bo myślała że ktoś to tam po prostu wsadził... No mówi się trudno, zrobie mu inny. Fotki wieczorem, bo teraz się śpiesze :( Quote
blacky. Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 [FONT=Comic Sans MS]:loveu: Zdjęcia od fryzjera :loveu:[/FONT] Zaczynamy... Pierwsze cięcia :) Jak się dobrze przyjrzycie to zobaczycie czarne kropki - odchody pcheł i jajeczka... Kawałek już opitolony :cool3: Pełen luz :p I z czarnego podpalanego psa mamy srebrno-burego (?) :razz: Tak wyglądał jak wychodziłam :evil_lol: [FONT=Comic Sans MS]Prawda że przystojny ? :cool3:[/FONT] Quote
Yv1958 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='blacky764'][FONT=Comic Sans MS]:loveu: Zdjęcia od fryzjera :loveu:[/FONT] Zaczynamy... Pierwsze cięcia :) Jak się dobrze przyjrzycie to zobaczycie czarne kropki - odchody pcheł i jajeczka... Kawałek już opitolony :cool3: Pełen luz :p I z czarnego podpalanego psa mamy srebrno-burego (?) :razz: Tak wyglądał jak wychodziłam :evil_lol: [FONT=Comic Sans MS]Prawda że przystojny ? :cool3:[/FONT] Boze, co Wy zescie zrobily z tego psa!?? Quote
Yv1958 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 blacky nie rozumiem, z czego Ty sie tak radujesz?:-( Zostawcie tego psa w spokoju! To staruszeczek, schorowany! Zostawiacie go u fryzjera! Jaki to stres dla niego! Dziewczyny, opamietajcie sie! Jestem oburzona! Quote
Avec Moi Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 [quote name='blacky764'][FONT=Comic Sans MS]:loveu: Zdjęcia od fryzjera :loveu:[/FONT] Zaczynamy... Pierwsze cięcia :) Jak się dobrze przyjrzycie to zobaczycie czarne kropki - odchody pcheł i jajeczka... Kawałek już opitolony :cool3: Pełen luz :p I z czarnego podpalanego psa mamy srebrno-burego (?) :razz: Tak wyglądał jak wychodziłam :evil_lol: [FONT=Comic Sans MS]Prawda że przystojny ? :cool3:[/FONT] Dziewczyny, śledzę wątek Tuptusia od początku, znam Paulinę i Iwonę i wszystkie bardzo przeżywamy sytuację, w jakiej się Tuptuś znalazł, przecież to stary, schorowany piesek, aż się musiałam zarejestrować na dogo, żeby wam napisać, że to po prostu tragedia, wystarczyło kołtuny najgorsze poobcinać i poradziłoby się z pchłami. Czy wy nie macie oczu? Przecież dla każdego psa utrata sierści, np po operacji, to duży stres, a tu nie dość, że Tuptuś nie wie, co się z nim robi i dlaczego, to jeszcze zostawiłyście go u fryzjera! Nie rozumiem, naprawdę uważacie, że pies wygląda teraz pięknie i przystojnie?? :???: Widzę, że Paulina pisała wczoraj, żeby go nie golić, a ma doświadczenie z psami i dała by radę pchłom. Zostawiłyście go u fryzjera i fryzjerka zrobiła z nim co chciała, a rezultatem jest - masakra :bigcry: Tuptuś ma w swoim życiu wystarczająco dużo stresu, po co narażać go na jeszcze więcej?? To nie zabawka, wam się tylko wydaje, że on spokojnie znosi te wszystkie zabiegi. Quote
Paja Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Tuptuś teraz wygląda dopiero jak siedem nieszczęść... Nie rozumiem, czemu Tuptusia zostawiłyście samego u fryzjera, ale dziewczyny, prosiłam żebyście go nie goliły! Miałam psy w gorszym stanie pod opieką, i dałam radę bez takiego radykalnego strzyżenia, no ale teraz to po zawodach... pilnujcie, żeby się nie zaziębił, bo tak jak pisała wcześniej olga7, stare pieski z łatwością mogą złapać zapalenie oskrzeli lub płuc, i po psie... Skombinujcie jakiś kubrak, żeby go nie przewiało, jak wychodzicie na spacer i uważajcie w domu na przeciągi! Quote
asiulek-85 Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 oooo kurcze Ja myślałam ze ona mu podetnie tylko te największe kołtuny, a ona go całego zgoliła.... niewesoło. Trzeba go pilnować teraz rzeczywiście zeby się nie rozchorował... Quote
AlfaLS Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 O Matko masakra, szkoda mi tego biednego Tuptusia:-(. Quote
Plicha Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Ech, dziewczyny chciały dobrze :( no ale fryzjerka rzeczywiście przesadziła :shake: mogła mu te kudełpi powycinac nozyczkami, biedaczek, jedyny plus ze pchel sie pozbędzie :( Quote
amensalizm Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 Nie za bardzo rozumiem wątek. Pies ma dysplazje. Co ma dostawać? Specjalistyczne leki- przeciw bólowe, przeciw zapalne. Glukozamine na 100%. (w SuperPharmie jest teraz promocja dwa w cenie 1, i wychodzi na akie Tuptusia na 2 miesięczną kuracje 19,90) Paja na pewno wie gdzie jest SP we Wro. wiec nie będę nic dodawać ;) Ja swojemu starszakowi też kupie. Chyba z 4 opakowania. Ponadto pies jest typowo po udarze/wylewie- coś mu trzeba dać dziewczyny. Nikt mu tomografi robić nie będzie, ale Paja walnij mu raz na tydzień n aspirynę. Fajne by mu było też jakiś probiotyk wciskać. Bo jak on jest teraz goły i jeszcze sterydy przyszły to ja bym się bała, oj bym sie bała. Ubierzcie go. W jakiś stary sweter. Może macie w domu, albo kupcie za piątaka w lumpeksie. To sa marne pieniądze, ale może to pomóc. Czy ktoś go odrobaczył i zrobił morfologie? Trzeba mu też zrobić USG, bo prostata pewnie uciska na jelito gr. To tak ode mnie. Pozdrawiam serdecznie i życzę Tuptusiowi długiego i szczęśliwego życia. Quote
Recommended Posts