Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cena gazu ok. 2,20 zł.
2.20 * 12 = 26,40 - czyli ok. 26,50 za 100 km.
26,40 * 8 = 211,20 - czyli ok. 212 zł. za całą trasę...

Jeśli 10 litrów/100km , to:
2,20 * 10 = 22 złote - za 100 km
22 * 8 = 176 złotych - za całą trase :multi:

Juchu ! :) To w sumie jaby LAZY mogła użyczyć transportu 2 tygodnie po świętach to brakuje nam jakiś 80 złotych do paliwa :)
Już lepiej..

• Replies 562
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Żadnego z leków przepianych przez weta nie mogę nawet na necie znaleźć (Discus, jest w Polsce, ale "chwilowo niedostępny" i na recepte :( ). Znalazłam taki lek:

Gelsemium (jaśmin żółty) - kiedy dominuje drętwienie, zmęczenie, osłabienie, spowolnienie myślenia, porażenia i niedowłady.

Tutaj go znalazłam:
http://www.nokaut.pl/oferta/heel-gelsemium-homaccord-krople-30-ml.html
http://www.fabrykazdrowia.pl/info/heelgelsemiumhomaccord_krople_30_ml-8187.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-03&utm_content=8187
30 ml. kosztuje ok. 30 złotych, czyli trzeba kupić 2 sztuki bo wet powiedział że trzeba mu podać 40-50 ml takiego preparatu. Jeszcze zaraz napisze do jakiego weta czy ten lek się nada... Wyjdzie ok. 70 złotych z wysyłką, bo jest ze sklepu internetowego. I wtedy na 2 miesiące te witaminki na chrząstkę (z góry opłacone, przynajmniej jedno op. drugie nie wiadomo). I karma... Ale sądzę że damy sobie rade :)

Posted

[quote name='LAZY']http://www.heel.pl/index/ofirmie/nasze_leki/

Traumell s jest w Polsce dostępny:)

Można jeszcze dwa leki próbować kupić:
Discus compositum - http://superapteka.pl/product_info.php/info/p804_HEEL-Discus-comp--inj--2-2ml-5amp-.html
Zeel - jest również dostępny w Polsce.

Podejdz Monika do apteki i spytaj o te leki.
Jutro zajdę zapytam :)

A ten Discus kosztuje 61 złotych za 11 ml :-o :roll:
A nam jest potrzebne co najmniej 40 ml...

Podejde do apteki i zapytam

Posted

[quote name='blacky764']Cena gazu ok. 2,20 zł.
2.20 * 12 = 26,40 - czyli ok. 26,50 za 100 km.
26,40 * 8 = 211,20 - czyli ok. 212 zł. za całą trasę...

Jeśli 10 litrów/100km , to:
2,20 * 10 = 22 złote - za 100 km
22 * 8 = 176 złotych - za całą trase :multi:

Juchu ! :) To w sumie jaby LAZY mogła użyczyć transportu 2 tygodnie po świętach to brakuje nam jakiś 80 złotych do paliwa :)
Już lepiej..[/QUOTE]

Place brakujace 80 zl do paliwa.Prosze mi wyslac numer konta i adres.

Posted

[quote name='Yv1958']Place brakujace 80 zl do paliwa.Prosze mi wyslac numer konta i adres.[/QUOTE]
Wyślę jak będzie wszystko załatwione, bo teraz jeszcze nie wiadomo jak to będzie. Ale dziękujemy bardzo :)

Posted

Znalazłam karme taką jaką powiedział wet:
http://allegro.pl/item979878804_hills_hill_s_vet_canine_j_d_14kg_prezent_do_wyb.html#gallery
14 kg = 219 złotych
czyli ok. 15-16 złotych za kilogram
ogólnie dostawa gratis, ale będę szukać taniej w moich okolicach, może wet taniej ją sprowadzi... Bo na ile Tuptuś taką karmę będzie mieć ? 2 miesiące ? Jeśli będzie mieć dodatkowo jakieś puszki czy gotowane... Lipnie z tą karmą ! :(

Posted

Tak, tak Tuptuś był u fryzjera, była razem z nim. Niestety musiał zostać u fryzjera, bo być taki zapierdziel że kobita nie dała rady :( I ogólnie był w strasznym stanie... Zgolony na gładko, około 17-18 wstawie tyle zdjęć ile zrobilam. Jutro zobacze go dokładnie jak wygląda i porobie mu zdjęcia. Nie dało się ściąć go do chociaż do połowy bo miał za dużo kołtunów już od skóry... Skasowała nas 60 złotych, koszt póki co pokryłam ja... Jest masakrycznie zapchlony :( Po prostu masakra, pchły po nim skakały, pełno pchlich odchodów i jajeczka... :( Za 60 złotych zostanie odrobaczony, wykąpany w bakteriobójczej kąpieli i normalnej i oczywiście obstrzyżony. Ładnie wygląda - taki terrier i nowofunland w jednym. U fryzjera był bardzo spokojny, nie reagował groźnie na hałas maszynki. Budke ma wyściełaną i na jutro zrobie mu kubraczek ze swetra, bo ten który Fergielka przywiozła kierowniczka wywaliła, bo myślała że ktoś to tam po prostu wsadził... No mówi się trudno, zrobie mu inny. Fotki wieczorem, bo teraz się śpiesze :(

Posted

[FONT=Comic Sans MS]:loveu: Zdjęcia od fryzjera :loveu:[/FONT]

Zaczynamy...

Pierwsze cięcia :)

Jak się dobrze przyjrzycie to zobaczycie
czarne kropki - odchody pcheł i jajeczka...

Kawałek już opitolony :cool3:

Pełen luz :p

I z czarnego podpalanego psa
mamy srebrno-burego (?) :razz:

Tak wyglądał jak wychodziłam :evil_lol:

[FONT=Comic Sans MS]Prawda że przystojny ? :cool3:[/FONT]

Posted

[quote name='blacky764']

Zaczynamy...

Boze, co Wy zescie zrobily z tego psa!??

Posted

blacky nie rozumiem, z czego Ty sie tak radujesz?:-( Zostawcie tego psa w spokoju! To staruszeczek, schorowany! Zostawiacie go u fryzjera! Jaki to stres dla niego!
Dziewczyny, opamietajcie sie! Jestem oburzona!

Posted

[quote name='blacky764']

Zaczynamy...

Dziewczyny, śledzę wątek Tuptusia od początku, znam Paulinę i Iwonę i wszystkie bardzo przeżywamy sytuację, w jakiej się Tuptuś znalazł, przecież to stary, schorowany piesek, aż się musiałam zarejestrować na dogo, żeby wam napisać, że to po prostu tragedia, wystarczyło kołtuny najgorsze poobcinać i poradziłoby się z pchłami. Czy wy nie macie oczu? Przecież dla każdego psa utrata sierści, np po operacji, to duży stres, a tu nie dość, że Tuptuś nie wie, co się z nim robi i dlaczego, to jeszcze zostawiłyście go u fryzjera!
Nie rozumiem, naprawdę uważacie, że pies wygląda teraz pięknie i przystojnie?? :???: Widzę, że Paulina pisała wczoraj, żeby go nie golić, a ma doświadczenie z psami i dała by radę pchłom. Zostawiłyście go u fryzjera i fryzjerka zrobiła z nim co chciała, a rezultatem jest - masakra :bigcry:

Tuptuś ma w swoim życiu wystarczająco dużo stresu, po co narażać go na jeszcze więcej?? To nie zabawka, wam się tylko wydaje, że on spokojnie znosi te wszystkie zabiegi.

Posted

Tuptuś teraz wygląda dopiero jak siedem nieszczęść... Nie rozumiem, czemu Tuptusia zostawiłyście samego u fryzjera, ale dziewczyny, prosiłam żebyście go nie goliły! Miałam psy w gorszym stanie pod opieką, i dałam radę bez takiego radykalnego strzyżenia, no ale teraz to po zawodach... pilnujcie, żeby się nie zaziębił, bo tak jak pisała wcześniej olga7, stare pieski z łatwością mogą złapać zapalenie oskrzeli lub płuc, i po psie... Skombinujcie jakiś kubrak, żeby go nie przewiało, jak wychodzicie na spacer i uważajcie w domu na przeciągi!

Posted

oooo kurcze Ja myślałam ze ona mu podetnie tylko te największe kołtuny, a ona go całego zgoliła.... niewesoło. Trzeba go pilnować teraz rzeczywiście zeby się nie rozchorował...

Posted

Ech, dziewczyny chciały dobrze :( no ale fryzjerka rzeczywiście przesadziła :shake: mogła mu te kudełpi powycinac nozyczkami, biedaczek, jedyny plus ze pchel sie pozbędzie :(

Posted

Nie za bardzo rozumiem wątek.

Pies ma dysplazje.
Co ma dostawać?
Specjalistyczne leki- przeciw bólowe, przeciw zapalne.
Glukozamine na 100%. (w SuperPharmie jest teraz promocja dwa w cenie 1, i wychodzi na akie Tuptusia na 2 miesięczną kuracje 19,90)
Paja na pewno wie gdzie jest SP we Wro. wiec nie będę nic dodawać ;)
Ja swojemu starszakowi też kupie. Chyba z 4 opakowania.

Ponadto pies jest typowo po udarze/wylewie- coś mu trzeba dać dziewczyny. Nikt mu tomografi robić nie będzie, ale Paja walnij mu raz na tydzień n aspirynę.

Fajne by mu było też jakiś probiotyk wciskać. Bo jak on jest teraz goły i jeszcze sterydy przyszły to ja bym się bała, oj bym sie bała.

Ubierzcie go. W jakiś stary sweter. Może macie w domu, albo kupcie za piątaka w lumpeksie.

To sa marne pieniądze, ale może to pomóc.

Czy ktoś go odrobaczył i zrobił morfologie? Trzeba mu też zrobić USG, bo prostata pewnie uciska na jelito gr.

To tak ode mnie.

Pozdrawiam serdecznie i życzę Tuptusiowi długiego i szczęśliwego życia.