amensalizm Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Dwoje dorosłych ludzi oskarża 14 latkę. Brawo. Nie można na spokojnie? Trzeba się wyzywać? Jak ktoś założy te 70 zł. To będe z bazaru po mału dokładać. Fergilko! Może tak być? Quote
Avec Moi Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 blacky764 napisał(a):A prosze bardzo ! Ja mam rachunki, zdjęcia rachunków, darczyńcy je dostali WSZYSCY, i nikt nie ma pretensji, a Ty nie zaangażowana w sprawę mi tutaj wyjeżdzasz z takim tekstem. Śmieszne to jest Śmieszne jest to, że nie rozumiesz, jak się takie sprawy załatwia, a wydaje Ci się, że wszystkie rozumy pozjadałaś i wiesz najlepiej wszystko. Ja Ci wyjeżdżam, bo finansowo Tuptusia wesprę, o czym rozmawiałam z Pauliną, bo z takim dzieciakiem jak Ty, widzę, nie ma dyskusji, niewygodne pytania ignorujesz, a ja mam prawo je zadawać! Quote
LAZY Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Dla dobra psa proszę o policzenie do dziesięciu, wdech, wydech i powrót do meritum sprawy. Myślę, ze pieniadze na transport powinny iść na konto osoby transportującej, czyli fergilki. Mam nadzieje, ze uda sie ten transport w ten weekend załatwić. Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 KONIEC !!!!!!!!!!!!!!! Mam dosyć... Jak się nie uspokoicie to zamykamy wątek a z Panią Pauliną i Panią Iwoną będę się inaczej kontaktować. Mam dosyć żę wszyscy mnie oskarżają, potępiają. ! Nie dam się. Jestem jedyną wolontariuszką w naszym kojcu. Jakoś musze dawać rade, a przy Waszych tekstach nawet nadzieja na lepsze jutro zanika. Jeśli nie chcecie aby wątek został zamknięty to się uspokójcie, bo nie będę czytać więcej obraźliwych tekstów wobec mojej osoby i nie będę odpowiadać na pytania na które już odpowiedziałam. Widzę żę wykorzystujecie mój wiek, a ja sobie nie dam w kasze dmuchać. Powiedziałam koniec i co do wątku to ja mam ostatnie słowo, co do przyszłości Tuptusia to jego jedyna szansa, i jeśli ona przepadnie to pójdzie do uśpienia bo nie ma co z nim zrobić. Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Paja napisał(a):Ale tu jest inaczej bo ja nie pojade i jej nie podpisze,dlatego chciałam sia z nia zapoznac teraz.A co bedzie jak którys punkt mi nie podpasuje na miejscu moze jeszcze udało by sie z kierownictwem dogadac,ale tu jest wyjazdowo.Czy mogła bys zadzwonic do swojej kierowniczki by przesłała Ci umowe i tu ja wkleisz? Umowa u nas nie jest taka jak w fundacjach, nie ma tam żadnych punktów. Pisze poprostu że tego i tego dnia został wydany takiej i takiej osobie taki i taki pies o takim i takim umaszczeniu w takim wieku. I podpisy. Quote
Avec Moi Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='blacky764']KONIEC !!!!!!!!!!!!!!! Mam dosyć... Jak się nie uspokoicie to zamykamy wątek a z Panią Pauliną i Panią Iwoną będę się inaczej kontaktować. Mam dosyć żę wszyscy mnie oskarżają, potępiają. ! Nie dam się. Jestem jedyną wolontariuszką w naszym kojcu. Jakoś musze dawać rade, a przy Waszych tekstach nawet nadzieja na lepsze jutro zanika. Jeśli nie chcecie aby wątek został zamknięty to się uspokójcie, bo nie będę czytać więcej obraźliwych tekstów wobec mojej osoby i nie będę odpowiadać na pytania na które już odpowiedziałam. Widzę żę wykorzystujecie mój wiek, a ja sobie nie dam w kasze dmuchać. Powiedziałam koniec i co do wątku to ja mam ostatnie słowo, co do przyszłości Tuptusia to jego jedyna szansa, i jeśli ona przepadnie to pójdzie do uśpienia bo nie ma co z nim zrobić. Ty masz ostatnie słowo, Monika? A kim Ty jesteś w tych kojcach? Twoja kierowniczka nie ma nic do powiedzenia? Tzn, nie podobają Ci się pytania i Tuptusia nie dasz? To Ty go wtedy skażesz na uśpienie... Na wszystkie pytania na pewno nie odpowiedziałaś, nie o kwestię lecznicy, nie o Twoją obecność w gminie... Ale ok, widzę, że nie odpowiesz, bo pytanka niewygodne. Rozumiem wszystko bardzo dokładnie, szkoda tylko, że nie rozumiesz że sama sobie szkodzisz. Jakbyś była w porządku w tych sprawach, nikt by Cie nie oskarżał ani nie potępiał. Quote
Paja Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 blacky764 napisał(a):Umowa u nas nie jest taka jak w fundacjach, nie ma tam żadnych punktów. Pisze poprostu że tego i tego dnia został wydany takiej i takiej osobie taki i taki pies o takim i takim umaszczeniu w takim wieku. I podpisy. A co jesli pies umrze kiedys? gdzie mam to zgłosic i komu? Quote
Yv1958 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Tak, ja tez tak uwazam, jesli chodzi o sprawe wplaty.. Dlatego prosze na moj email wyslac konto i adres Fergilki, zebym mogla wplacic obiecane 80.-zl na transport. /ywonaz@hotmail.com/ Quote
asiulek-85 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Dziewczyny dla dobra psa proszę o opanowanie emocji Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Avec Moi napisał(a):Ty masz ostatnie słowo, Monika? A kim Ty jesteś w tych kojcach? Twoja kierowniczka nie ma nic do powiedzenia? Tzn, nie podobają Ci się pytania i Tuptusia nie dasz? To Ty go wtedy skażesz na uśpienie... Na wszystkie pytania na pewno nie odpowiedziałaś, nie o kwestię lecznicy, nie o Twoją obecność w gminie... Ale ok, widzę, że nie odpowiesz, bo pytanka niewygodne. Rozumiem wszystko bardzo dokładnie, szkoda tylko, że nie rozumiesz że sama sobie szkodzisz. Jakbyś była w porządku w tych sprawach, nikt by Cie nie oskarżał ani nie potępiał. A wiesz że przez Twoją wypowiedz wątek jest bliżej zamknięcia ? Z tego chyba sobie sprawy nie zdajesz. Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Paja napisał(a):A co jesli pies umrze kiedys? gdzie mam to zgłosic i komu? W naszej umowie nie ma nic o tym powiedziane. Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Yv1958 napisał(a):To byla moja odp.na post Lazy OK, jak się dogadamy, ale w ten weekend nie damy rady do zawieźć, a to wszystko przez brak kasy... Quote
amensalizm Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Nic nikomu nie musisz zgłaszać- tylko wyrejestrować z chipa. To schronisko. Nikogo tam pies jako jednostka nie interesuje. Umowa zawiera: dostęp do wody pitnej, zapobieganie rozmnażaniu, zapewnienie opieki. Quote
amensalizm Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 blacky764 napisał(a):OK, jak się dogadamy, ale w ten weekend nie damy rady do zawieźć, a to wszystko przez brak kasy... Jak Pani na F. która wiezie psa się zgodzi to ja z bazarków spłacę te 70 zł. Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 amensalizm napisał(a):Nic nikomu nie musisz zgłaszać- tylko wyrejestrować z chipa. To schronisko. Nikogo tam pies jako jednostka nie interesuje. Umowa zawiera: dostęp do wody pitnej, zapobieganie rozmnażaniu, zapewnienie opieki. Nic takiego w naszej umowie nie ma. Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 amensalizm napisał(a):Jak Pani na F. która wiezie psa się zgodzi to ja z bazarków spłacę te 70 zł. W końcu jakiś konkret, no to tylko trzeba się dogadać, nie wiem czy Fergilka znajdzie czas. To co mam do niej dzwonić ? Quote
Avec Moi Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 blacky764 napisał(a):A wiesz że przez Twoją wypowiedz wątek jest bliżej zamknięcia ? Z tego chyba sobie sprawy nie zdajesz. Zdaję sobie sprawę, że sprawcą całego zamieszania jesteś Ty, Monika, i przykro mi, że tego nie widzisz. Przeczytaj moje posty i zobacz, co Ci zarzucam, odpowiedz na te zarzuty i pytania jeden po drugim, i wszystko będzie jasne. Bo Twoja postawa i sposób, w jaki to prowadzisz, jasne nie jest. Quote
Paja Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 blacky764 napisał(a):W końcu jakiś konkret, no to tylko trzeba się dogadać, nie wiem czy Fergilka znajdzie czas. To co mam do niej dzwonić ? Tak Monika dzwon i to predko bo moje łózko juz na Tuptusia czeka :) Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Avec Moi napisał(a):Zdaję sobie sprawę, że sprawcą całego zamieszania jesteś Ty, Monika, i przykro mi, że tego nie widzisz. Przeczytaj moje posty i zobacz, co Ci zarzucam, odpowiedz na te zarzuty i pytania jeden po drugim, i wszystko będzie jasne. Bo Twoja postawa i sposób, w jaki to prowadzisz, jasne nie jest. Bo myślisz że mam tylko dogo ? Odpowiem Ci że nie. Aktualizacja strony psiaków, pisanie ich historii, postaranie się o dodanie ich na strone TOZ o/Szczecin, wyjście z psami na spacer (3-4 godziny, bo jestem z koleżanką i bierzemy po jednym psie na osobe na 30-45 minut) zabawa z tymi psami, one też tego potrzebują, poza tym szkoła, lekcje w domu i nauka. Nie mam czasu aby poświęcać go na dogo, teraz pisze i w między czasie pisze historie innego psa szukam kabla do aparatu i wgrywam zdjęcia na kompa. Nie mam czasu na czytanie Twoich postów. Także jak zapowiedziałam gdzie indziej - Tuptuś i Mietek (inny pies) do DS zamykamy wątek a ja zmywam się z dogo. Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Paja napisał(a):Tak Monika dzwon i to predko bo moje łózko juz na Tuptusia czeka :) No to dzwonie do Fergilki ;) Quote
Yv1958 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Asiulek85: Do Ciebie: Prosze Pani, jak tu opanowac emocje? Jezeli sa osoby ofiarujace swoj dom, pieniadze dla biednego, staruszka, a maja do czynienia z dzieckiem, ktore wg mojej oceny nie powinno decydowac w sprawach transportu, pieniedzy, to po prostu rece opadaja:shake: Co tu nie gra. Tak byc nie powinno. :shake: Pozdrawiam i licze na to, ze znajda sie osoby na tym forum, ktore wezma sprawe w swoje rece. Bardzo o to prosze! Z powazaniem Iwona Quote
blacky. Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 asiulek-85 napisał(a):Zamykasz wątek Tuptusia?? Jeszcze chyba na tyle mnie nie zmusiły do wyjścia z siebie niektóre osoby. Dzwoniłam do Fergilki, ale odebrał jej T. Zadzwoniłam na jej drugi, ale nie odbiera. Quote
Avec Moi Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 blacky764 napisał(a):Bo myślisz że mam tylko dogo ? Odpowiem Ci że nie. Aktualizacja strony psiaków, pisanie ich historii, postaranie się o dodanie ich na strone TOZ o/Szczecin, wyjście z psami na spacer (3-4 godziny, bo jestem z koleżanką i bierzemy po jednym psie na osobe na 30-45 minut) zabawa z tymi psami, one też tego potrzebują, poza tym szkoła, lekcje w domu i nauka. Nie mam czasu aby poświęcać go na dogo, teraz pisze i w między czasie pisze historie innego psa szukam kabla do aparatu i wgrywam zdjęcia na kompa. Nie mam czasu na czytanie Twoich postów. Także jak zapowiedziałam gdzie indziej - Tuptuś i Mietek (inny pies) do DS zamykamy wątek a ja zmywam się z dogo. Przede wszystkim, to przestań do mnie mówić do mnie na "ty", bo mi się Twój ton nie podoba, a jestem starsza trochę od Ciebie, a dla porównania także od "pani Pauliny". Czytać moich postów Ci się nie chce, bo nie podoba Ci się, że ktoś zauważył i mówi głośno o Twoim kręceniu, dlatego migasz się od odpowiedzi, to jest dla mnie jasne, i będąc na Twoim miejscu wcale Ci się nie dziwię, wprowadziłaś wszystkich w błąd, a teraz trzeba się tłumaczyć... na pewno to bardzo niewygodne. OK, nie czytaj, ale skoro pomagam Tuptusiowi, to jednak mam prawo się wypowiedzieć.I Ty mnie nie będziesz uspokajać, jak łobuza w klasie, trzeba było odbierać telefon, może nie musiałabym dzwonić do pani kierowniczki czy gminy... Quote
Recommended Posts