fergilka Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Jutro o ok 9-10-tej będę w Gryfinie pod przytuliskiem po Tuptusia, napiszę jeszcze dokładnie wieczorem. Pojedziemy najprawdopodobniej przez Niemcy, czas podróży to ok. 5 godzin tak myślę, zależy jak Tuptuś będzie znosił jazdę, ile przerw będzie potrzebował. Planowany przyjazd do Gajkowa ok. 15-16-tej. Pani Paulino proszę o wysłanie mi nr telefonu na PW oraz dokładnego adresu, będę informować na bieżąco jak wyjedziemy i jak będziemy dojeżdżać, ewentualnie będę dzwonić jak byśmy błądzili. W kwestii finansowej rozumiem, że: Pani Paulina przekaże mi 110 zł na miejscu, co przyda mi się bo pewnie będziemy musieli zatankować w drodze powrotnej. Zostaje jakieś 190 zł, które dostane od blacky? tak byłoby najlepiej a ona niech rozliczy się z resztą. Nie utrudniajmy sobie życia, żeby LAZY musiała jeździć do mnie z centrum Szczecina do Wielgowa ;-) bo więcej wyda na dojazd niż to wszystko warte. Blacky załóż za dziewczyny, a one zrobią Ci przelewy na konto i sprawa załatwiona. Napisze od razu, że nie odpowiadam za wyprawkę Tuptusia, przekażę wszystko co da mi blacky, kwestie tą proszę omówić z nią, żeby nie było niedomówień. Moim zadaniem jest dowiezienie psa na miejsce, mam nadzieję, że wytrwa tą trasę, dołoże wszelkich starań, aby zapewnić mu komfort jazdy. Proszę o odpowiedź czy powyższe rozwiązanie jest dla wszystkich dogone bo nie chce mi się co chwile zaglądać na ten wątek, na którym jest nabijana masa stron nie dająca konkretnych ustaleń w sprawie Tuptusia. Quote
Paja Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='fergilka']J Napisze od razu, że nie odpowiadam za wyprawkę Tuptusia, przekażę wszystko co da mi blacky, kwestie tą proszę omówić z nią, żeby nie było niedomówień. Moim zadaniem jest dowiezienie psa na miejsce, mam nadzieję, że wytrwa tą trasę, dołoże wszelkich starań, aby zapewnić mu komfort jazdy. Mam pasuje nie wiem jak Blacky p.s Black co dajesz jutro dla Tuptusia jako wyprawke? Quote
Avec Moi Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Paja napisał(a):Mam pasuje nie wiem jak Blacky p.s Black co dajesz jutro dla Tuptusia jako wyprawke? Potwierdzam. Quote
Plicha Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Mam nadzieję że Tuptuś dotrze jutro szczęśliwie :) Quote
blacky. Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Właśnie wróciłam od weta - kupiłam Tuptusiowi witaminy (koszt 88 zł, ale wet zniżył mi 8 złotych = 80 złotych za witaminy). Wyprawka: witaminy ktore kupiłam, obroża i postaram się załatwić karme ;) No i oczywiście książeczka umowa do podpisania. Nie mogę założyć za wszystkich bo mam tylko te 100 złotych na transport ! Pisałam to wcześniej... Quote
amensalizm Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 czy on na prawde potrzebował witamin za 80 zł... Quote
blacky. Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 amensalizm napisał(a):czy on na prawde potrzebował witamin za 80 zł... Jesli na końcu zamiast trzy kropka miał być znak zapytania to odpowiadam że tak. Te witaminy wspomogą odbudowę chrząstki i może jego łapki będą bardziej sprawne i chodzenie nie będzie dla niego bolem. Quote
katlis Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 fergilka napisał(a):Jutro o ok 9-10-tej będę w Gryfinie pod przytuliskiem po Tuptusia, napiszę jeszcze dokładnie wieczorem. Pojedziemy najprawdopodobniej przez Niemcy, czas podróży to ok. 5 godzin ...... Iza, pies podróżujący poza granicami kraju powinien mieć paszport. Zwykła kontrola na terenie Niemiec i możecie mieć kłopoty. Jutro tiry nie jeżdżą więc powinniście pokonać trasę do Wrocławia w ok 5-5,5 godziny. Proszę nie ryzykuj i jedź przez Polskę. Quote
amensalizm Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 A jaki jest skład? Pies jest dupnie zdiagnozowany, po co wydawać kasę na taką diagnozę? Glukozamina i inne by wystarczyły. Moze z kolagenem. Quote
Paja Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 amensalizm napisał(a):czy on na prawde potrzebował witamin za 80 zł... Ja równiez uwazam,ze nie potrzebował poniewaz lekarz go nie zdiagnozował co tak naprawde mu dolega...a bez pozadnej diagnozy ani rusz... Blacky- nie zapomnij oprócz ksiazeczki i umowy dac wszystkich badan co masz do tej pory i tego rtg co mowiłas ,ze robiłas... Quote
blacky. Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Paja napisał(a):Ja równiez uwazam,ze nie potrzebował poniewaz lekarz go nie zdiagnozował co tak naprawde mu dolega...a bez pozadnej diagnozy ani rusz... Blacky- nie zapomnij oprócz ksiazeczki i umowy dac wszystkich badan co masz do tej pory i tego rtg co mowiłas ,ze robiłas... Mam tylko RTG nie ma żadnych wyników badań. Oczywiście dołożę. Wet powiedział żeby zakupić mu witaminy na odbudowę chrząstki bo na zdjęciach RTG widać że jest ona (nie wiem czy użyję odpowiedniego słowa) zużyta. Quote
fergilka Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='blacky764'] Nie mogę założyć za wszystkich bo mam tylko te 100 złotych na transport ! Pisałam to wcześniej... Ja też nie mogę założyć za wszystkich, a za 100 zł nie dojadę do Wrocka przykro mi, Ty nie dołożyłaś mi złotówki do transportu Mietka i do kosztów jego DT, mimo że najpierw narobiłaś rabanu, że dasz mu DT, i w następny dzień usłyszałam od Twojej mamy, że: "Monika chciała, spróbowała dać DT, jednak nie wyszło..." jakby ku@#$%^ nic się nie stało...i zostałam o 20-tej wieczorem ze ślepym psem, dzień wcześniej odebranym ze schronu...i musiałam się spinać, pożyczać kase, jeździć w te i wewte, dzięki wsparciu Enigmy miałam na opłacenie mu tymczasu...wizytę u weta dla mojej suni robiłam na zeszyt, potem zakupy ku@#$#% spożywcze z karty ku@#$ kredytowej!!!! Tak więc teraz Ty się zepnij i zorganizuj pieniądze na transport, a dziewczyny Ci oddadzą przecież przelewem!! Zaraz mnie krew zaleje, mam dosyć tego wątku!! Quote
blacky. Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 [quote name='fergilka']Ja też nie mogę założyć za wszystkich, a za 100 zł nie dojadę do Wrocka przykro mi, Ty nie dołożyłaś mi złotówki do transportu Mietka i do kosztów jego DT, mimo że najpierw narobiłaś rabanu, że dasz mu DT, i w następny dzień usłyszałam od Twojej mamy, że: "Monika chciała, spróbowała dać DT, jednak nie wyszło..." jakby ku@#$%^ nic się nie stało...i zostałam o 20-tej wieczorem ze ślepym psem, dzień wcześniej odebranym ze schronu...i musiałam się spinać, pożyczać kase, jeździć w te i wewte, dzięki wsparciu Enigmy miałam na opłacenie mu tymczasu...wizytę u weta dla mojej suni robiłam na zeszyt, potem zakupy ku@#$#% spożywcze z karty ku@#$ kredytowej!!!! Tak więc teraz Ty się zepnij i zorganizuj pieniądze na transport, a dziewczyny Ci oddadzą przecież przelewem!! Zaraz mnie krew zaleje, mam dosyć tego wątku!! Ciekawe jak mam załatwić kase jak nie mam skąd ! LAZY miała założyć z tego co czytałam [quote name='amensalizm']A jaki jest skład? Pies jest dupnie zdiagnozowany, po co wydawać kasę na taką diagnozę? Glukozamina i inne by wystarczyły. Moze z kolagenem. http://www.krakvet.pl/biowet-caniviton-forte-plus-90tabl-p-10790.html "Składniki: Glukozamina, siarczan chondroityny, Harpagophytum procumbens" to jest to: Quote
Avec Moi Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='blacky764']Właśnie wróciłam od weta - kupiłam Tuptusiowi witaminy (koszt 88 zł, ale wet zniżył mi 8 złotych = 80 złotych za witaminy). Wyprawka: witaminy ktore kupiłam, obroża i postaram się załatwić karme ;) No i oczywiście książeczka umowa do podpisania. Nie mogę założyć za wszystkich bo mam tylko te 100 złotych na transport ! Pisałam to wcześniej... Oj Monika, Monika... dlatego nie powinnaś się takimi sprawami zajmować, bo guzik wiesz. Wet nie zdiagnozował psa,ale kazał Ci kupić witaminki, i Ty kupiłaś... lepiej byłoby tą kasę dołożyć do transportu, a witaminy po badaniach i transporcie kupiłoby się później, i wcale te najdroższe nie muszą być najlepsze... Wet ma po prostu na Twojej naiwności utarg... Teraz nie masz jak i skąd pieniędzy zorganizować, a taka jesteś wszechwiedząca, ze swoim "ja mam ostatnie słowo" czy "ja decyduję"... [quote name='Paja']Ja równiez uwazam,ze nie potrzebował poniewaz lekarz go nie zdiagnozował co tak naprawde mu dolega...a bez pozadnej diagnozy ani rusz... Oczywiście możemy sobie mówić do zdarcia gardła, ale dzieciak wie najlepiej co zrobić... a na koniec najlepiej rozłożyć ręce i róbcie sobie cioteczki co chcecie, prawda, Monika?? [quote name='fergilka']Ja też nie mogę założyć za wszystkich, a za 100 zł nie dojadę do Wrocka przykro mi, Ty nie dołożyłaś mi złotówki do transportu Mietka i do kosztów jego DT, mimo że najpierw narobiłaś rabanu, że dasz mu DT, i w następny dzień usłyszałam od Twojej mamy, że: "Monika chciała, spróbowała dać DT, jednak nie wyszło..." jakby ku@#$%^ nic się nie stało...i zostałam o 20-tej wieczorem ze ślepym psem, dzień wcześniej odebranym ze schronu...i musiałam się spinać, pożyczać kase, jeździć w te i wewte, dzięki wsparciu Enigmy miałam na opłacenie mu tymczasu...wizytę u weta dla mojej suni robiłam na zeszyt, potem zakupy ku@#$#% spożywcze z karty ku@#$ kredytowej!!!! Tak więc teraz Ty się zepnij i zorganizuj pieniądze na transport, a dziewczyny Ci oddadzą przecież przelewem!! Zaraz mnie krew zaleje, mam dosyć tego wątku!! No i wychodzi cała prawda o Monice... :shake: Quote
Paja Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 blacky764 napisał(a):Mam tylko RTG nie ma żadnych wyników badań. Oczywiście dołożę. Wet powiedział żeby zakupić mu witaminy na odbudowę chrząstki bo na zdjęciach RTG widać że jest ona (nie wiem czy użyję odpowiedniego słowa) zużyta. To on nawet krwi nie miał robionej? :angryy: Quote
LAZY Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Ja się z Izą co do tych brakujących 90 złotych dogadam. W tym jest 50 zł. mojej składki a 40 ktoś będzie mi musiał oddać. Wiadomo kto? Paja Ty dasz Izie swoje 110 zł. jak już do Was przyjedzie, wiec nie będziesz musiała mi nic wysyłać. Iza zajrzyj do mnie na pw i wyślij mi co trzeba;) Monika długo Cię broniłam, ale może jednak trzeba było się wstrzymać z tymi witaminami, skoro tak naprawdę nie wiadomo czy to stawy mu dolegają. Niestety Paja krwi mu nie zrobili... Quote
Avec Moi Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Paja napisał(a):To on nawet krwi nie miał robionej? :angryy: Bo wet pewnie jasnowidz, stąd też witaminki za 88zł, choć pan doktor nie bawił się w stawianie diagnozy... ale lek umie przepisać... A na inne badania nie było już pewnie kasy, dziecko się uparło na fryzjera, no i te witaminki musiała kupić... Quote
amensalizm Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Moglismy kupić ludzkie z polowe tego. Mój ON ma za 20 zł na 3 miesiace... Quote
blacky. Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 LAZY napisał(a):naprawdę nie wiadomo czy to stawy mu dolegają. Niestety Paja krwi mu nie zrobili... LAZY byłaś z nami u weta w Zdrojach powiedział żeby kupić mu coś na odbudowę tej chrząstki. A jak wcześniej pisałam że kupie mu witaminy za 70 złotych to nikt nie miał nic przeciwko, jak kupiłam za 10 złotych droższe to afera. Quote
Paja Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 LAZY napisał(a):Ja się z Izą co do tych brakujących 90 złotych dogadam. W tym jest 50 zł. mojej składki a 40 ktoś będzie mi musiał oddać. Wiadomo kto? Paja Ty dasz Izie swoje 110 zł. jak już do Was przyjedzie, wiec nie będziesz musiała mi nic wysyłać. Iza zajrzyj do mnie na pw i wyślij mi co trzeba;) Monika długo Cię broniłam, ale może jednak trzeba było się wstrzymać z tymi witaminami, skoro tak naprawdę nie wiadomo czy to stawy mu dolegają. Niestety Paja krwi mu nie zrobili... Tobie ma oddac amensalzim te 40 zł Quote
blacky. Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 amensalizm napisał(a):Moglismy kupić ludzkie z polowe tego. Mój ON ma za 20 zł na 3 miesiace... A jest na początku leczenia czy trochę już dostaje te leki bo to różnica ? Quote
LAZY Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 blacky764 napisał(a):LAZY byłaś z nami u weta w Zdrojach powiedział żeby kupić mu coś na odbudowę tej chrząstki. A jak wcześniej pisałam że kupie mu witaminy za 70 złotych to nikt nie miał nic przeciwko, jak kupiłam za 10 złotych droższe to afera. Byłam. I pisałam po wizycie, ze mi to na dysplazję nie wygląda. Potem była długa dyskusja, ze moze lepiej nic nie kupować dopóki wet prowadzący nie postawi diagnozy. Ale nic, juz po zawodach. Quote
amensalizm Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 [quote name='blacky764']A jest na początku leczenia czy trochę już dostaje te leki bo to różnica ? Na początek. Glukozamina. - podstawowy składnik. Dawka 500 mg - 100 tabletek. Po jednej dziennie. Mógłby jeść Tuptuś po dwie. Można też był kupic to: http://www.krakvet.pl/dolfos-arthrofos-forte-preparat-mineralno-witaminowy-ps%C3%B3w-700g-p-8329.html Teraz to juz Ci sie zwrócić nie uda.... Oddam te 40 zł! Quote
LAZY Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 W takim razie ja czekam rozliczę się z fergilka a Ty amensalizm ze mną ;) Quote
naireht Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Czytam ten wątek, śledzę co dzieje się z Tuptusiem i normalnie aż mną trzepie. BLACKY! Jesteś dziewczyno niedoświadczona i nieodpowiedzialna. Nie interesuje mnie czy masz 14 lat. Dla mnie możesz mieć nawet i 50- taki sam op***%$# należy Ci się. Robisz co Ci się podoba, masz głęboko gdzieś rady osób BARDZIEJ DOŚWIADCZONYCH od siebie. I zauważyłam to już przy etapie ogolenia psa. Zastanów się- TY robisz temu psiakowi KRZYWDĘ! może świadomie, może i nie- ale robisz. zamiast kupować psu witaminy za taką kasę- mogłaś je dołożyć do transportu. Przecież Paulina i tak pójdzie z psem do weta i równie dobrze może je kupić tu we wrocławiu! a gdyby nie inni ludzie, którzy naprawiają twoje DZIECINNE zachowanie- nie wiadomo czy psinka dotarłaby jutro do Pauliny. I tyle Cie obchodzi ten pies? Wolisz mu kupić witaminy, nawet gdyby później zabrakło na transport i pies zostałby uśpiony? Och, zaraz będzie, że jestem nową użytkowniczką i tylko czepiać się umiem- ale wybacz- sama mam psa zabranego z pseudohodowli i wiem doskonale, że leki za 90 zł na stawy są tak samo skuteczne jak te za 20! ps. już teraz rozumiem, dlaczego w schronisku przyjmują wolontariuszy powyżej 18 roku życia. Buziole dla Tuptusia- mam nadzieję, że niedługo bede mogla go odwiedzić u Pauliny. a.. jeszcze jedno: zagrozisz zamknieciem tematu? ale prosze.. ja zaloze nowy- albo ktos inny. nic Ci to nie da. Quote
Recommended Posts