Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

długów mamy na 230zł (tyle wychodzi z tego co wyzej pisałaś) a przelałam ci 50zł i Amensalizm 25zł i mowisz ze masz już z cegiełek pieniądze wiec pytam się czy już je oddałaś czy czekasz na całość?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kizimizi ja płaciłam ze swoich pieniędzy. Nie opłacony jest weterynarz 50 zł. Ja czekam jeszcze na zwrot z ostatniej faktury. Poza tym tak jak wyżej pisałam będzie trzeba odkupić kołnierz ale to może poczekać. Bo w chwili obecnej nie jest to pilne.

Posted

warto założyć osobny wątek o tym kołnierzu
ja tak niedawno używany kaganiec dostałam za darmo od giselki, a odert w sumie miałam kilka

zróbcie ktoś wątek o kołnierz
ja na dziś wysiadam

Posted

Asiu zmień 1 post:

Rozliczenie:

KOSZTY:

leki za 30zł
kołnierz za 20zł.

Kastracja 101 zł.

Leki 2zł.

WPŁATY:
50 zł z bazarku Kizimizi (na koncie kasifiony)
25zł od amensalizm (już na koncie kasifiony)
75zł Allegro cegiełkowe

Aktualnych długo mamy 50zł + 32zł czyli razem 82zł

Zbieramy na dalsze "życie" spanielka, m. in. zakup karmy.
Mamy też jeszcze 50 zł długu u weta.

Prosimy o wsparcie finansowe!

Posted

Jedno jest pewne... Kasę dla Brunera trzeba uzbierać, tylko coś kiepsko to idzie, ja bym nie chciała żeby Kasiafiona się z tego powodu stresowała
Może jakaś zmiana tytułu wątku?
Coś w stylu że "uratowany przed igłą, ale jak pomóc dt w utrzymaniu?" albo "Brak na zobowiązanie w dt... Tylko i aż 100zł" cos w tym stylu, moze ktoś ma lepszą wenę? Ja jeszcze pomysle na spokojnie
U naszego Bulinka gdzie dt miało go kosztować tylko 100zł i szło niebardzo, jak rozesłałam watek że tylko 100zł na wyżywienie w dt to w ciągu kilku godzin się znalazło

Posted

no kasa potrzebna jest i to bardzo. Z mojego bazarku bedzie ponad 50zł i zamierzam zaraz zrobic ten z przedmiotami od KAsi ale musze sie najpierw z poprzednich porozliczac bo zgłupieję na maksa.
Kurczę muszę sobie jeszcze w 2 bankach konta pozakładać; jedno na zbiórki a jedno na bazarki ;)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):

Zmieniłam pierwszy post i tytuł wątku. ;)

Dzięki Asia:)
Ja sobie obiecuję solennie poświęcić jakiś wieczór na rozesłanie wątku, bo z tym czasem tak kiepsko............

Posted

kizimizi napisał(a):
no kasa potrzebna jest i to bardzo. Z mojego bazarku bedzie ponad 50zł i zamierzam zaraz zrobic ten z przedmiotami od KAsi ale musze sie najpierw z poprzednich porozliczac bo zgłupieję na maksa.
Kurczę muszę sobie jeszcze w 2 bankach konta pozakładać; jedno na zbiórki a jedno na bazarki ;)

To fakt Kizi, Ty produkujesz te bazarki jeden za drugim, aż Ci współczuję tych rozliczeń...

Posted

Psiak spisuje się dobrze. Sytuacje warczenia zdarzają się sporadycznie, gryzienia brak. Jeśli chodzi o konsultacje dla Spaniela to niestety od 2 tygodni staramy się z Ulą umówić na wizytę niestety nie mamy odpowiedzi. Więc dalej radzę sobie sama tak jak radziłam sobie z moją Torą. Jeśli chodzi o moją koleżankę to niestety sytuacja rodzinna jej się zmieniła i nie może adoptować Brunera. Tak więc trzeba szukać mu domu. Z nowin powiem, że Bruner zaczął kwiatki przesadzać i zniszczył mi ich kilka:angryy: wykopuje je z doniczek, lgnie aby być przy oknie. Nie muszę chyba mówić jak w tych sytuacjach wygląda mieszkanie. Nie mówiąc o tym, że zniszczył bonsai mojego męża kupionego za 147 zł - to wybryk dzisiejszego dnia i mąż jeszcze o tym nie wie. Więc może macie pomysł jak zrekompensować te koszta. Zwłaszcza, że dalej brakuje pieniędzy i utrzymanie Brunera zaczyna bardzo dużo mnie kosztować.

Posted

kasiafiona napisał(a):
Nie mówiąc o tym, że zniszczył bonsai mojego męża kupionego za 147 zł - to wybryk dzisiejszego dnia i mąż jeszcze o tym nie wie. Więc może macie pomysł jak zrekompensować te koszta. Zwłaszcza, że dalej brakuje pieniędzy i utrzymanie Brunera zaczyna bardzo dużo mnie kosztować.

No to ładnie. JA przyznam szczerze ze nie mam już pomysłow. Bruner miał jechać na zupełnie inny dt, doszły koszty kastracji, leczenia, kołnierza - miało być inaczej.
Teraz jest bazarek z twoimi rzeczami, jeszcze rozliczam swój, z którego bedzie ok.50zł na pokrycie leczenie psa.
A nowe pieniadze? Nie wiem skąd.

Bruner kosztuje nas wszytskich za dużo bo jest nas tu za mało, a w dodatku cały czas jest na tymczasie. Chyba rozsądnym będzie szukac mu ds bo tak niegdy z tego nei wybrniemy.Asiu czy mogłąbyś wznowić mu allegro z zdjeciami i opisem psa z nowego domu? Musimy wierzyć, ze znajdzie sie dla neigo dom, odpowiedni dom bo sama nie wiem .....

Posted

kasiafiona napisał(a):
Zwłaszcza, że dalej brakuje pieniędzy i utrzymanie Brunera zaczyna bardzo dużo mnie kosztować.

Proponuję uaktualnić 1 post z wydatkami. Nie tylko kołnierze, weterynarz, ale też wydatki na jedzenie. Kasiafiona określ to, bo Ty wydajesz pieniadze. Porozsyłałam trochę (oby ktos się odezwał) i mam zamiar to robić notorycznie do skutku. Niech bedzie widać ile rzeczywiście jesteśmy "w plecy" i jak ktoś (oby) z ciekawości tu zajrzy - niech bedzie czarno na białym ile brakuje