Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fajnie, że maluch szaleje mimo niedyspozycji:lol:Szkoda, że się nie udało zrobić już wszystkich badań, ale może antybiotyk, który teraz ma zadziała i będzie ok, oby. A co Shaggy dostał?
Mizianko dla malucha:loveu:

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maluch wymiziany, dziekujemy, śpi właśnie za mną na fotelu ;)
Musiałabym wstać i przeczytać w książeczce nazwę antybiotyku, a nie chcę go budzić, więc podam jutro.

Dzisiejsze szaleństwa

Posted

Agatko psiak jest cudny, sama marze o takim kudlaczu, mam nadzieje, ze za jakis czas ...
Jesli bedziesz miala jakies pytania w sprawie pielegnacji pisz do mnie smialo.

Mizianko dla pieknego chlopaka :)

Posted

Energy, jeszcze nie wiem, czy antybiotyk zadziała, może jutro coś się maluchowi poprawi...Mam taką nadzieję ;)

Dzięki Iza :loveu: Polecam kudłacza, polecam :)
A Ciebie pewnie ręce swędzą jak widzisz moje nieudolne próby doprowadzenia malucha do ładu. Szkoda, że nie jesteś bliżej :( Bardzo dziękuję, z pewnością skorzystam z fachowej porady, a mełego wygłaskam jak wrócę z pracy :) A Ty wygłaskaj swoich chłopaków.

Posted

Dzięki bardzo Mameczka. Maluch wygłaskany porządnie ;)

Zawiozłam materiał, ale na wyniki muszę zaczekać kilka dni, no i niestety ten weekend...
Jest napisane bardzo niewyraźnie, jakiś antybiotyk na "a", anichidon, nie jestem w stanie tego rozszyfrować.
Dzisiaj też dostaliśmy Aptobalance, pomocny w utrzymaniu prawidłowej flory bakteryjnej przy antybiotykoterapii :)

Posted

Ślicznota:loveu:, taki radosny jest na Twoich zdjęciach, że aż trudno w to uwierzyć, dzielny maluch.
To trzeci dzień, obym się myliła, ale wg mnie podanie kolejnego antybiotyku nie było trafionym działaniem:shake:

Posted

Biedny maluszek - tyle czasu się męczy z tą biegunką:shake: Ale teraz przynajmniej ma super opiekę i kochających ludzi przy sobie, nie to co w schronie...
I teraz pozostaje czekać na wyniki badań (choć przy jednej próbce to tak jak napisałam lamblia może nie wyjść). No i ja bym tego psiaka przerzuciła jednak na karmę "sensitivity" póki co, bo taka długa biegunka jest jak najbardziej wskazaniem do tego.

Posted

Dzisiaj wreszcie mam dobre wieści :) Shaggy już nie ma problemów z brzuszkiem. W dodatku nabrał ogromnego apetytu ciągle biega do miseczki sprawdzić, czy coś nie pojawiło. Oczywiście nadal ryż z marchwianką i kurczakiem/indykiem w małych porcjach.
Wczoraj wykąpałam i wyczesałam maluszka, jest teraz taki przytulasty :)
Mały wyściskany i wyprzytulany, dziękujemy :)

Posted

Niestety wynik lamblii dodatni :(
Kto ma jakieś doświadczenie z tym świństwem i wie, w jakim stopniu moja Rodzina, ja i inne zwierzaki jesteśmy na to narażeni?

Posted

z tego co ja wiem, to nie ma dla Was niebezpieczeństwa, chyba żeby jakoś odchody psa trafiły do ludzkiego przewodu pokarmowego, a leczenie polega na podaniu leków na to paskudztwo.

Posted

W sumie to dobra wiadomość - wiesz co mu jest i choroba nie jest jakoś specjalnie poważna. Mój kolega kiedyś przywlókł to świństwo z wyjazdu do Indii - leczenie dość łatwe i tanie, przy zachowaniu podstawowych zasad higieny nie powinniście się zarazić. Nie wiem jak zwierzaki (wiadomo wąchają się i liżą tu i tam) - wet zapewne Ci powie, czy trzeba będzie poddać leczeniu także je.

Posted

cavallo napisał(a):
Niestety wynik lamblii dodatni :(
Kto ma jakieś doświadczenie z tym świństwem i wie, w jakim stopniu moja Rodzina, ja i inne zwierzaki jesteśmy na to narażeni?

Czyli potwierdziły się podejrzenia mojej koleżanki-wetki. A ten antybiotyk w końcu zlikwidował biegunkę?

Posted

Dzięki Tanitko ;) Mam nadzieję, że transporterek wrócił do Ciebie? Jeszcze raz dziękuję :loveu:

Equus, dzięki, dowiem się dokładnie dzisiaj u weta.

Energy, dokładnie, Twoja wetka wiedziała więcej na odległość, niż lekarka u której byłam... A mały mógłby być już zdrowy....:shake:
Tak, antybiotyk pomógł. To co działo się z małym na początku, to była tragedia. Teraz quupki są luźne, ale najwyżej 4 dziennie, czyli poprawa jest znaczna, bo wcześniej biegaliśmy co chwileczkę ;)