Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Kilka dni temu jadąc do pracy zauważyłam siedzącego przy drodze psa. Wyglądał jakby łapał stopa... Wiedząc,że na tej drodze znalazłam już kilku 'autostopowiczów' postanowiłam się zatrzymać, jednak sytuacja na drodze mi to uniemożliwiła. Zawróciłam i za chwilkę byłam w miejscu gdzie zauważyłam nieszczęśnika. Jednak już Go tam nie było. Codziennie jeżdżę tą drogą szukając Burka, który mi zwiał więc zwracałam uwagę czy Go tam gdzieś nie widać. Musiałam się z Nim mijać. Dzisiaj jadąc do pracy patrzę ... a On tam jest... Leży i zagląda na samochody... Zeby było śmieszniej - jak już siedział w aucie miałam telefon od weta, że w tamtej okolicy [na światłach] ktoś kilkadni temu wysadził z auta psa na skrzyżowaniu... I że ten pies tam czeka... Dzisiaj już jest bezpieczny - a raczej bezpieczna :) Bo to panienka. Ma około 5-6 lat. Jest niesamowitym przytulasem. Jest też posłuszna i potrafi chodzić na smyczy. Nakarmiłam napoiłam i domu szukać zaczęłam :) Bo u mnie to Ona zostać nie może. Zdjęcia będą jak wrócę do domu. Dogomaniacy pomóżcie ![/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Posted

Daj spokój... Tych wakacji,aż się boję... Zobaczysz jaka Ona słodka... A jaka grzeczna... Widać,ktoś poświęcił Jej sporo czasu, bo wychowana jest bardzo dobrze! Podobno jeden facet widział jak na światłach zatrzymało się auto - otwarły się drzwi i ... wyrzucił problem...

Posted

A wiecie co jest najśmieszniejsze?
Że ma szwy po sterylce... Wrośnięte...Przed chwilą wróciłam do domu i tak "na szybko" Ją obmacałam.
Ma też OKROPNE kołtuny i wrastające w opuszki niektóre paznokcie.
Boi się większych przedmiotów w ręce [np.grabie]

Posted

Dziewczynka przespała spokojnie nockę.
Jest wspaniała. Grzeczna, ułożona.
Wczoraj dałam Jej spokój,ale dzisiaj już wycinamy kołtuny.
Uszy też trzeba wyczyścić. I szwy wyciągnąć...

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Jakiej pomocy potrzebujesz Klaudus? Mam ją zabrać na DT ?
Dziękuję wszystkim, którzy dali mi znać. :)

mój tel. 692438657

Miło Cię widzieć :) Powiem tak... Mam już urwanie głowy w domu, bo psów mam jak 'małe schronisko',ale Ona jest tak bezproblemowa,że narazie może zostać. Jedynie w przypadku jakby odnalazł się Burek (http://www.dogomania.pl/threads/178640-PotrAE-cony-przez-samochA-d-Burek-Potrzebny-dt-i-pieniAE-dze-na-leczenie-Pszczyna/page20 ) to może wtedy potrzebny byłby tymczas. Zobaczymy.
Może wcześniej znajdzie się dom stały. Ale wyjątkowy... Bo Ona wyjątkowa jest :)
Nie brudzi w domu, kładzie się jakimś zacienionym miejscu... i jakby nie Jej gabaryty to nie wiedziałabym,że mam kolejnego psa ;) Jeździłam wczoraj po lecznicach i pytałam czy nie robili takiemu psiakowi sterylki - niestety nie...

Posted

Najprawdopodobniej znaleźli się właściciele. Będą u mnie dzisiaj o 17:00. Więc wychodzi na to,że z auta został wyrzucony samiec,a nie Ona. Bo został znaleziony jeszcze samiec...
Elza,a samiec ma wątek?
Chętnie do Niego zajrzę. Bo to chyba kilka dni temu Jego widziałam...

Posted

Soema napisał(a):
O kurczę... oby to byli oni.. Ale jaki to przypadek, że dwa berneńczyki....:shake:

ja do niedawna myslalam,ze bernenczyki to mało znana rasa
ale co jakis czas pojawiaja sie na dogo i berneńczyki

kurde to takie idealne psiaki
jak mozna sie ich pozbywac
ech :(

Posted

Tak jak wszystkich innych.... :( na każdą rasę była kiedyś moda i mamy teraz tego echo..
ONki, lata 80., boksie, asty..... no i teraz się zaczynają berneńczyki, labki, yorki. Wszystko ludzie potrafią zniszczyć :shake:

Posted

Soema napisał(a):
Tak jak wszystkich innych.... :( na każdą rasę była kiedyś moda i mamy teraz tego echo..
ONki, lata 80., boksie, asty..... no i teraz się zaczynają berneńczyki, labki, yorki. Wszystko ludzie potrafią zniszczyć :shake:

ech do d... to wszystko

dobrze jakby własciciele psicy sie znalezli
jest cudna :)