Klaudus__ Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [FONT=Comic Sans MS]Kilka dni temu jadąc do pracy zauważyłam siedzącego przy drodze psa. Wyglądał jakby łapał stopa... Wiedząc,że na tej drodze znalazłam już kilku 'autostopowiczów' postanowiłam się zatrzymać, jednak sytuacja na drodze mi to uniemożliwiła. Zawróciłam i za chwilkę byłam w miejscu gdzie zauważyłam nieszczęśnika. Jednak już Go tam nie było. Codziennie jeżdżę tą drogą szukając Burka, który mi zwiał więc zwracałam uwagę czy Go tam gdzieś nie widać. Musiałam się z Nim mijać. Dzisiaj jadąc do pracy patrzę ... a On tam jest... Leży i zagląda na samochody... Zeby było śmieszniej - jak już siedział w aucie miałam telefon od weta, że w tamtej okolicy [na światłach] ktoś kilkadni temu wysadził z auta psa na skrzyżowaniu... I że ten pies tam czeka... Dzisiaj już jest bezpieczny - a raczej bezpieczna :) Bo to panienka. Ma około 5-6 lat. Jest niesamowitym przytulasem. Jest też posłuszna i potrafi chodzić na smyczy. Nakarmiłam napoiłam i domu szukać zaczęłam :) Bo u mnie to Ona zostać nie może. Zdjęcia będą jak wrócę do domu. Dogomaniacy pomóżcie ![/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] Quote
kaja555 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 cóż to za trasa gdzie tak psy wyrzucają?? jeszcze wakacji nie ma, a już ludzie "sprzątają" Quote
Klaudus__ Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Daj spokój... Tych wakacji,aż się boję... Zobaczysz jaka Ona słodka... A jaka grzeczna... Widać,ktoś poświęcił Jej sporo czasu, bo wychowana jest bardzo dobrze! Podobno jeden facet widział jak na światłach zatrzymało się auto - otwarły się drzwi i ... wyrzucił problem... Quote
Dorothy Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 zabic to malo.. uwielbiam bernenczyki!! czekam z niecierpliwoscia na zdjecia!! Quote
Madallena Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Niunia jest piekna! szybko znajdzie domek. Bernenczyki za chodliwe ;) Quote
Klaudus__ Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że ma szwy po sterylce... Wrośnięte...Przed chwilą wróciłam do domu i tak "na szybko" Ją obmacałam. Ma też OKROPNE kołtuny i wrastające w opuszki niektóre paznokcie. Boi się większych przedmiotów w ręce [np.grabie] Quote
kaja555 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 zobacz czy nie ma czipa albo tatuażu jest piękna, jutro ją ogłoszę Quote
Dorothy Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Klaudus mozna ja u Ciebie zobaczyc? Moja przyjaciolka hoduje bernenczyki Quote
Blood Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Piekna jest uwielbiam te psy!!;) Ludzie sa straszni jak tak mozna tak pieknego psa wyrzucić jak przedmiot;( Quote
Soema Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Nie wiem, czy pisaliście do ElyzMilicz, ale napisałam też... Piękna.. Quote
Klaudus__ Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Dziewczynka przespała spokojnie nockę. Jest wspaniała. Grzeczna, ułożona. Wczoraj dałam Jej spokój,ale dzisiaj już wycinamy kołtuny. Uszy też trzeba wyczyścić. I szwy wyciągnąć... Quote
ElzaMilicz Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Jakiej pomocy potrzebujesz Klaudus? Mam ją zabrać na DT ? Dziękuję wszystkim, którzy dali mi znać. :) mój tel. 692438657 Quote
Klaudus__ Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 [quote name='ElzaMilicz']Jakiej pomocy potrzebujesz Klaudus? Mam ją zabrać na DT ? Dziękuję wszystkim, którzy dali mi znać. :) mój tel. 692438657 Miło Cię widzieć :) Powiem tak... Mam już urwanie głowy w domu, bo psów mam jak 'małe schronisko',ale Ona jest tak bezproblemowa,że narazie może zostać. Jedynie w przypadku jakby odnalazł się Burek (http://www.dogomania.pl/threads/178640-PotrAE-cony-przez-samochA-d-Burek-Potrzebny-dt-i-pieniAE-dze-na-leczenie-Pszczyna/page20 ) to może wtedy potrzebny byłby tymczas. Zobaczymy. Może wcześniej znajdzie się dom stały. Ale wyjątkowy... Bo Ona wyjątkowa jest :) Nie brudzi w domu, kładzie się jakimś zacienionym miejscu... i jakby nie Jej gabaryty to nie wiedziałabym,że mam kolejnego psa ;) Jeździłam wczoraj po lecznicach i pytałam czy nie robili takiemu psiakowi sterylki - niestety nie... Quote
3 x Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 kurcze nie zdziwiłabym się gdyby była rodowodowa Quote
Klaudus__ Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Tatuażu nie ma na 100%. Ma natomiast grudki na wewnętrznej częci ucha. Quote
ElzaMilicz Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Sprawdzamy czy to nie sunia znajomych. Wszystkie berny są bezproblemowe ;-). A domki możesz obejrzeć na szwajcarach. :-) Podaj swój tel. Quote
Klaudus__ Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Najprawdopodobniej znaleźli się właściciele. Będą u mnie dzisiaj o 17:00. Więc wychodzi na to,że z auta został wyrzucony samiec,a nie Ona. Bo został znaleziony jeszcze samiec... Elza,a samiec ma wątek? Chętnie do Niego zajrzę. Bo to chyba kilka dni temu Jego widziałam... Quote
Soema Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 O kurczę... oby to byli oni.. Ale jaki to przypadek, że dwa berneńczyki....:shake: Quote
3 x Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Soema napisał(a):O kurczę... oby to byli oni.. Ale jaki to przypadek, że dwa berneńczyki....:shake: ja do niedawna myslalam,ze bernenczyki to mało znana rasa ale co jakis czas pojawiaja sie na dogo i berneńczyki kurde to takie idealne psiaki jak mozna sie ich pozbywac ech :( Quote
Soema Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Tak jak wszystkich innych.... :( na każdą rasę była kiedyś moda i mamy teraz tego echo.. ONki, lata 80., boksie, asty..... no i teraz się zaczynają berneńczyki, labki, yorki. Wszystko ludzie potrafią zniszczyć :shake: Quote
3 x Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Soema napisał(a):Tak jak wszystkich innych.... :( na każdą rasę była kiedyś moda i mamy teraz tego echo.. ONki, lata 80., boksie, asty..... no i teraz się zaczynają berneńczyki, labki, yorki. Wszystko ludzie potrafią zniszczyć :shake: ech do d... to wszystko dobrze jakby własciciele psicy sie znalezli jest cudna :) Quote
Klaudus__ Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Ale opierniczu nie uniną :P Szwy, kołtuny,pazurki :mad: hehe Quote
Soema Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 [quote name='Klaudus__']Ale opierniczu nie uniną :P Szwy, kołtuny,pazurki :mad: hehe Tak! Pokaż im :) co to ma być... ehh.. dawno uciekła? Quote
Recommended Posts